Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/1

Krāslavā 2022. gada 27. janvārī
Krāslavas novada pašvaldības budžets 2022. gadam
Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2022. gada 27. janvāra sēdes lēmumu Nr. 151 (prot. Nr. 1, 28. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21. panta 2. punktu un
46. pantu, likuma "Par pašvaldību budžetiem" 12. pantu un
16. pantu, likuma "Par budžetu un finanšu vadību" 6. pantu un
7. pantu, likuma "Par valsts budžetu 2022. gadam"

1. Apstiprināt Krāslavas novada pašvaldības 2022. gada pamatbudžeta ieņēmumus EUR 30 734 514 (trīsdesmit miljoni septiņi simti trīsdesmit četri tūkstoši pieci simti četrpadsmit euro) apmērā saskaņā ar pielikumu Nr. 1.

2. Apstiprināt Krāslavas novada pašvaldības 2022. gada pamatbudžeta izdevumus EUR 35 361 089 (trīsdesmit pieci miljoni trīs simti sešdesmit viens tūkstotis astoņdesmit deviņi euro) apmērā un Krāslavas novada 2022. gada pamatbudžeta izdevumu atšifrējumu pa programmām un ekonomiskās klasifikācijas kodiem un finansēšanas līdzekļus EUR 4 626 575 (četri miljoni seši simti divdesmit seši tūkstoši pieci simti septiņdesmit pieci euro) apmērā saskaņā ar pielikumu Nr. 2.

3. Apstiprināt atmaksājamo aizņēmumu pārskatu un galvojuma pārskatu saskaņā ar pielikumu Nr. 3.

4. Apstiprināt paskaidrojumu par 2022. gada Krāslavas novada pašvaldības budžetu saskaņā ar pielikumu Nr. 4.

5. Noteikt, ka pašvaldības iestāžu vadītāji saskaņā ar piešķirto finansējumu sagatavo iestāžu ieņēmumu, izdevumu tāmes, pasākumu un investīciju tāmes un iesniedz Krāslavas novada pašvaldības izpilddirektoram. Krāslavas novada pašvaldības iestāžu vadītāji ir atbildīgi par to, lai izdevumi pēc naudas plūsmas nepārsniedz tāmē plānotos un apstiprinātos budžeta izdevumus atbilstoši funkcionālajām un ekonomiskajām kategorijām.

6. Noteikt, ka budžeta izpildītājiem ir tiesības, nemainot saistošajos noteikumos apstiprinātās apropriācijas sadalījumu, izdarīt ieņēmumu un izdevumu tāmē izmaiņas, ja šīs izmaiņas:

6.1. nodrošina pašvaldības budžeta līdzekļu efektīvu un racionālu izlietojumu,

6.2. nerada valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu, komunālo maksājumu un citus iestādes saistību parādus,

6.3. apropriācijas pārdale atlīdzības palielināšanai nerada iestādei atlīdzības un kopējo izdevumu apjoma palielināšanos nākamajos periodos.

Visas izmaiņas iekļauj budžeta grozījumos, kurus apstiprina Krāslavas novada pašvaldības dome.

7. Pašvaldības iestāžu vadītāji nedrīkst slēgt līgumus, kuros paredzētas ilgtermiņa saistības, kas pārsniedz budžeta gadu, kas nav saskaņoti ar Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju vai izpilddirektoru, vai pamatoti ar novada domes lēmumu.

8. Pašvaldības iestādes 2022. gadā tiek finansētas proporcionālā apmērā atbilstoši iekasētajam iedzīvotāju ienākuma nodoklim un dotācijai no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda.

9. Noteikt, ka Krāslavas novada pašvaldību iestāžu vadītāji, organizējot uzdevumu izpildi ir atbildīgi par iepirkuma procedūras ievērošanu atbilstoši Publisko iepirkumu likuma prasībām.

10. Noteikt, ka budžeta izpildītājiem jānodrošina likumā "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums", Ministru kabineta noteikumos Nr. 445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi", Ministru kabineta noteikumos Nr. 851 "Noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu veselības aprūpes jomā nodarbinātajiem" noteikto prasību izpildi.

11. Noteikt, ka laika posmā starp Krāslavas novada pašvaldības budžeta grozījumu apstiprināšanu līdzekļus no programmas "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem" var piešķirt ar Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja rīkojumu neatliekamu un nozīmīgu pasākumu izdevumiem, kas nav paredzēti pašvaldības pamatbudžeta apropriācijās. Visus piešķīrumus iekļauj kārtējos gada budžeta grozījumos, kurus apstiprina Krāslavas novada pašvaldības dome.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
04.02.2022