Darbības ar dokumentu

Jelgavas domes sēdes protokola Nr.3/19 izraksts

Jelgavā 2004.gada 18.martā

Par saistošo noteikumu "Sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumi" apstiprināšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 15.panta 1.daļas 7. un 9.punktu, 43.panta 1.daļas 13.punktu, likuma "Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums" 34., 35. un 36.pantu, likuma "Par sociālo drošību" 9. un 11.pantu un Ministru kabineta 09.12.2003. noteikumiem Nr.693 "Noteikumu par garantēto minimālo ienākumu līmeni un pabalsta apmēru garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai", Ministru kabineta 25.02.2003. noteikumiem Nr.96 "Kārtība, kādā piešķirams, aprēķināms un izmaksājams pabalsts garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai" un Ministru kabineta 25.02.2003. noteikumiem Nr.97 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par trūcīgu"

Jelgavas dome nolemj:

1.Apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 75 "Sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumi" (pielikumā).

2.Minētie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3.Ar saistošo noteikumu "Sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumi" spēkā stāšanās dienu spēku zaudē "Sociālo pabalstu piešķiršanas nolikums", kas apstiprināts ar 22.01.2004. Jelgavas Domes lēmumu Nr.1/4.

Jelgavas domes

priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

 

Sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.pantu un

"Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma" 34. un 35.pantu

1.Jelgavas pilsētas pašvaldības sociālos pabalstus var saņemt ģimenes (personas), kuras savu pamata dzīvesvietu deklarējušas Jelgavas pilsētā.

2.Jelgavas pilsētā garantētais minimālo ienākumu līmenis personai ir 18 latu mēnesī.

3.Pabalsts garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai tiek izmaksāts naudā vai daļēji vai pilnībā tiek aizstāts ar šajos noteikumos minēto pakalpojumu apmaksu.

4.Pabalsts garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai tiek izmaksāts ne ilgāk kā 9 mēnešus kalendārā gada laikā.

5.Ģimenei izmaksājamā pabalsta maksimālais apmērs minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai mēnesī ir trīskārša valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā (Ls 105,00 mēnesī).

6.P/ie "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" Latvijas Republikas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā:

6.1.izvērtē ģimenes (personas) un atsevišķi dzīvojošo apgādnieku materiālo stāvokli;

6.2.izsniedz pieprasītājiem rakstiskas izziņas par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam;

6.3.noslēdz vienošanos ar pieprasītāju par darbspējīgo ģimenes locekļu pildāmajiem līdzdarbības pienākumiem;

6.4.piešķir, aprēķina un izmaksā pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai;

6.5.piešķir, aprēķina un izmaksā uzturnaudu līdz vidusskolas beigšanai bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas un aizbildniecības izbeigšanās.

7.P/ie "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" izmaksā vienreizēju pabalstu Ls 100 apmērā veselības saglabāšanai ilgdzīvotājiem, kuri sasnieguši 100 gadu vecumu.

8.Jelgavas Domes Pabalstu piešķiršanas komisija piešķir:

8.1.Pabalstu komunālajiem maksājumiem, dzīvojošam dzīvoklī, kurš ir pieslēgts Jelgavas pilsētas centrālajai siltumapgādes sistēmai:

8.1.1.nestrādājošam pensionāram, kurš dzīvo viens un kura pensija mazāka par Ls 66 mēnesī, - Ls 35 uz sešiem mēnešiem, bet vecākam par 70 gadiem, kuram nav likumīgo apgādnieku - Ls 50 uz sešiem mēnešiem;

8.1.2.nestrādājošam pirmās un otrās grupas invalīdam, kurš dzīvo viens un kura pensija mazāka par Ls 71 mēnesī, - Ls 35 uz sešiem mēnešiem, bet vecākam par 70 gadiem, kuram nav likumīgo apgādnieku - Ls 50 uz sešiem mēnešiem;

8.1.3.nestrādājošam politiski represētam pensionāram, kurš dzīvo viens un kura pensija mazāka par Ls 76 - Ls 35 uz sešiem mēnešiem, bet vecākam par 70 gadiem, kuram nav likumīgo apgādnieku - Ls 50 uz sešiem mēnešiem.

8.2.Pabalstu komunālajiem maksājumiem Ls 60 uz trim mēnešiem, bet ne vairāk kā Ls 180 gadā, trūcīgām ģimenēm (personām), kurām ienākumi mēnesī uz personu nepārsniedz Ls 40 un kuras dzīvo dzīvokļos, kuri ir pieslēgti Jelgavas pilsētas centrālajai siltumapgādes sistēmai.

8.3.Pabalstu īres un komunālajiem maksājumiem Ls 20 uz trim mēnešiem, bet ne vairāk kā Ls 60 gadā, pašvaldības dzīvokļos, kuri nav pieslēgti Jelgavas pilsētas centrālai siltuma apgādes sistēmai, dzīvojošām trūcīgām ģimenēm (personām), kurām ienākumi mēnesī uz personu nepārsniedz Ls 40.

8.4.Pabalstu kurināmā iegādei Ls 50 reizi gadā dzīvojošam mājā, kura nav pieslēgta Jelgavas pilsētas centrālajai siltumapgādes sistēmai:

8.4.1.nestrādājošam pensionāram, kurš dzīvo viens, kuram piederošā nekustamā īpašuma vērtība nepārsniedz Ls 5000 un kura pensija mazāka par Ls 66 mēnesī;

8.4.2.nestrādājošam pirmās un otrās grupas invalīdam, kurš dzīvo viens, kuram piederošā nekustamā īpašuma vērtība nepārsniedz Ls 5000 un kura pensija mazāka par Ls 71 mēnesī;

8.4.3.nestrādājošam politiski represētajam pensionāram, kurš dzīvo viens, kuram piederošā nekustamā īpašuma vērtība nepārsniedz Ls 5000 un kura pensija mazāka par Ls 76 mēnesī;

8.4.4.trūcīgai personai (ģimenei), kurai piederošā nekustamā īpašuma vērtība nepārsniedz Ls 5000 un kuras ienākumi uz personu mazāki par Ls 40 mēnesī.

8.5.Pabalstu bezmaksas ēdināšanai skolā skolēniem, kuru ģimenes ienākumi mēnesī uz ģimenes locekli nepārsniedz Ls 40.

8.6.Pabalstu bērnudārza apmaksāšanai mācību gada laikā Ls 10 mēnesī uz trim mēnešiem bērniem, kuru ģimenes ienākumi mēnesī uz ģimenes locekli nepārsniedz Ls 40.

8.7.Pabalstu bērnudārza apmaksāšanai pilnā apjomā sociālajās grupās ģimenēm, kuru ienākumi uz ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz Ls 40 un ir p/ie "Jelgavas Sociālo lietu pārvalde" speciālistu atzinums par bērnudārza nepieciešamību.

8.8.Pabalstu skolas piederumu iegādei, sākoties mācību gadam, Ls 20 (taloni mācību grāmatu un kancelejas preču iegādei) skolēniem, kuru ģimenes ienākumi uz ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz Ls 40.

8.9.Pabalstu zobu protezēšanas izdevumu segšanai 30% apmērā, bet ne vairāk kā Ls 30 vienam cilvēkam gadā, pensionāriem un invalīdiem, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz Ls 100.

8.10.Pabalstu medikamentu iegādei trūcīgām ģimenēm (personām), pensionāriem un pirmās un otrās grupas invalīdiem, kuri dzīvo vieni un kuru pensija mēnesī nepārsniedz Ls 100. Pabalstu piešķir līdz Ls 20 vienam cilvēkam vienu reizi gadā akūtu slimību vai hronisku slimību paasinājumu gadījumos zālēm, kuras nav iekļautas valsts kompensējamo medikamentu sarakstā vai kuras tiek kompensētas līdz 50% no to pilnas vērtības.

8.11.Pabalstu ārstēšanās izdevumu apmaksāšanai pensionāriem, invalīdiem līdz Ls 20 gadā, lai pēc šo izdevumu apmaksāšanas ienākumi mēnesī uz personu ģimenē paliktu ne mazāki kā Ls 40.

8.12.Citus pabalstus ārkārtas gadījumos.

Jelgavas domes

priekšsēdētājs A.Rāviņš