Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 14.04.2022. - ... / Spēkā esošā
Ropažu novada pašvaldības domes lēmums Nr. 790

Ulbrokā 2022. gada 9. martā (prot. Nr. 31/2022, 15. §)
Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Apsīši", Ropaži, Ropažu pagasts, Ropažu novads, apstiprināšanu

Ropažu novada domes saņēmusi Z. Varta /epasts: zintis.varts@inbox.lv/. iesnieguma (pašvaldībā reģistrēts ar Nr. RN/2021/4.1-1/2579) par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam "Apsīši", Ropažos, Ropažu pagasts, Ropažu novads (kadastra apzīmējums 8084 009 0662) apstiprināšanu izskatīšana.

Konstatē:

Ropažu novada domē saņemts Z. Varta, iesniegums (Nr. RN/2021/4.1-1/2579) ar lūgumu apstiprināt detālplānojuma projektu nekustamajam īpašumam "Apsīši", Ropažos, Ropažu pagastā, Ropažu novadā (kadastra apzīmējums 8084 009 0662).

Izskatīts detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Apsīši", Ropažos, Ropažu pagastā, izstrādes vadītājas Ropažu novada pašvaldības būvvaldes Ropažu pagasta nodaļas teritorijas plānotāja – arhitekta Aināra Lindes 25.02.2022. ziņojums par detālplānojumu.

Ziņojumā teikts:

Ropažu novada dome 26.05.2021., sēdē pieņēma lēmumu, protokols Nr. 15 39. §. "Par detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Apsīši", nodošanu publiskajai apspriešanai".

Detālplānojuma projekta publiskā apspriešana notika no 05.07.2021. līdz 05.08.2021.

Detālplānojuma publiskās apspriešanas sanāksme notika attālināti videokonferenču platformā ZOOM 19.07.2021. plkst. 17:00. Sanāksmē piedalījās 3 dalībnieki.

Publiskās apspriešanas laikā netika saņemts neviens iesniegums ar priekšlikumiem par detālplānojuma projektu.

Ir saņemti atzinumi no visām darba uzdevumā minētām institūcijām. Visi atzinumi ir pozitīvi.

Veikti redakcionāli labojumi – mainīts ielas platums no 6. metriem uz 10. metriem pamatojoties uz Ropažu novada teritorijas plānotāju ieteikumu.

Detālplānojuma projekts virzāms domes lēmuma pieņemšanai par detālplānojuma apstiprināšanu.

Atbilstoši detālplānojuma risinājumiem paredzēta jaunas ielas izveide un ierosināts ielai apstiprināt nosaukumu pēc zemesgabala īpašnieka atsevišķa iesnieguma un Valsts valodas centra atzinuma saņemšanas.

Ministru kabineta 10.01.2012 noteikumi Nr. 50 "Vietvārdu informācijas noteikumi" 24.1. punktā noteikts, ka pašvaldības, pamatojoties uz Valsts valodas centra atzinumu, piešķir oficiālos vietvārdus un oficiālos paralēlnosaukumus, maina vietvārdu statusu un precizē to rakstības formu adresācijas objektiem, kas noteikti normatīvajos aktos adresācijas jomā. Par plānoto ielas nosaukumu ir saņemts pozitīvs Valsts valodas centra atzinums par nosaukumu Jāņkalnu iela.

Izskatot iesniegto detālplānojuma izstrādes vadītāja ziņojumu, detālplānojuma projektu, administratīvā līguma projektu, pamatojoties uz "Teritorijas attīstības plānošanas likuma" 12. panta pirmo daļu un 29. pantu, Ministru kabineta 14.10.2014. noteikumu Nr. 682 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. punktu,

Pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 13., 14. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29., 30. pantu, Ministru kabineta 14.10.2014. noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 118. punktu, 119.1. apakšpunktu, un ņemot vērā "Apsīši" detālplānojuma (turpmāk – Detālplānojums) izstrādātāja 01.12.2021. iesniegumu, Detālplānojuma izstrādes vadītāja 25.02.2022. atzinumu par Detālplānojuma izstrādi

Ropažu novada dome nolemj:

1. Apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Apsīši", ar kadastra numuru 8084 009 0662, Ropažos, Ropažu pagastā, Ropažu novadā un administratīvā līguma projektu par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Apsīši" (īpašuma kadastra Nr. 8084 009 0662, zemes vienības kadastra apzīmējums 8084 009 0662) Ropažos, Ropažu pagastā, Ropažu novadā, īstenošanu (Pielikums Nr. 1). Detālplānojuma projekts publicēts ģeoportālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_22791.
(Ropažu novada domes 06.04.2022. lēmuma Nr. 933 redakcijā)

2. Plānotajai ielai piešķirt nosaukumu Jāņkalnu iela.

3. Paziņojumu par detālplānojuma apstiprināšanu publicēt Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (turpmāk – Sistēma), oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Ropažu novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.ropazi.lv un pašvaldības informatīvajā izdevumā "Tēvzemīte", atbildīgais Ropažu pagasta arhitekts Ainārs Linde.

4. Lēmumu par detālplānojuma apstiprināšanu nosūtīt iesnieguma iesniedzējam Zintim Vartam (epasts: zintis.varts@inbox.lv), īpašniekam Ritvaram Ķezim (pasta adrese: ritvars.kezis@inbox.lv) un izsniegt Ropažu novada domes teritorijas plānotājam – arhitektam A. Lindem un Juridiskā, publisko iepirkumu un personāla vadības departamentam.

5. Detālplānojuma teritorijā esošā īpašuma īpašniekam divu mēnešu laikā noslēgt Administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanu.

Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Rīgas tiesu namā (Baldones ielā 1A, Rīgā LV 1007) viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Ropažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētājas pirmais vietnieks A. Vaičulens
ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS
"Apsīši" detālplānojuma īstenošanas kārtību

Ulbrokā

2022. gada _____________

Ropažu novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000029039, (turpmāk – Pašvaldība), tās domes priekšsēdētājas _____________ personā, no vienas puses, un

__________________, personas kods _____________, nekustamā īpašuma "Apsīši" īpašnieks,

(turpmāk – Detālplānojuma īstenotājs),

no otras puses, turpmāk tekstā saukti arī kopā kā "Līdzēji",

pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 80. panta pirmās daļas 2. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmo daļu, ņemot vērā Ropažu novada domes ______. 2022. lēmumu Nr. ____, prot. Nr. ____, ar kuru nolemts apstiprināt detālplānojuma galīgo redakciju nekustamam īpašumam "Apsīši", noslēdz šāda satura administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanas kārtības maiņu (turpmāk – Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Līgums nosaka detālplānojuma īstenošanas kārtību. Detālplānojuma īstenošanas kārtība ietver jaunveidojamas ielas, elektroapgādes projektēšanu un izbūvi un nodošanu ekspluatācijā.

2. LĪDZĒJU SAISTĪBAS

2.1. Detālplānojuma īstenotājs apmaksā visus ar detālplānojuma īstenošanu saistītos izdevumus.

2.2. Detālplānojuma īstenotājs detālplānojumu īsteno saskaņā ar apstiprinātā detālplānojuma Paskaidrojuma raktu, Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumiem un Grafisko daļu, cik tālu tie nav pretrunā ar spēkā esošo vietējās pašvaldības teritorijas plānojumu, un ievērojot šī Līguma 3.1. punktā noteikto kārtību.

2.3. Pašvaldībai ir pienākums nodrošināt detālplānojuma īstenošanas uzraudzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

2.4. Līdzējiem ir tiesības veikt nepieciešamas tikšanās, pārrunas, kā arī izpildīt citas saskaņotas darbības, kas saistītas ar Līguma izpildi.

3. TERMIŅI UN PAPILDUS NOSACĪJUMI

3.1. Detālplānojuma īstenotājs uzsāk detālplānojuma īstenošanu, šādā kārtībā:

3.1.1. Pēc detālplānojuma apstiprināšanas pašvaldībā, tiek veikta jaunveidojamās ielas un elektroapgādes projektu izstrāde.

3.1.2. Pēc projekta izstrādes, tiek veikta jaunveidojamās ielas un elektroapgādes izbūve atbilstoši izstrādātam projektam. Ielas izbūvi var sadalīt pa kārtām (1. kārta ielas segums ar šķembu segumu, 2. kārtā (asfaltbetona vai bruģa segums).

3.1.3. Noslēdz līgumu ar VAS "Latvijas valsts meži" par dabiskās brauktuves posmu caur LVM īpašumu Augšciema mežs (712. kvartāla 1. nogabals, īpašuma kadastra Nr. 80840090780) uzturēšanu un izmantošanu, līdz to pašvaldība pārņems savā īpašumā.

3.1.4. Ēku un cita būvniecība jaunveidojamos zemesgabalos var notikt pēc jaunveidojamās ielas 1. kārtas nodošanu ekspluatācijā.

3.1.5. Pēc jaunveidojamo zemesgabalu uzmērīšanas (izveidošanas), jānoslēdz ceļa servitūta līgums ar zemes vienību Nr. 8084 009 0186 un 8084 009 0021 īpašniekiem.

3.2. Līgums ir spēkā līdz detālplānojuma īstenošanai 31.12.2027. vai Līguma izbeigšanai.

3.3. Detālplānojums uzskatāms par īstenotu pēc jaunveidojamās ielas un elektroapgādes izbūves un nodošanas ekspluatācijā.

3.4. Ja Detālplānojuma īstenotāji neievēro Līguma nosacījumus vai ir beidzies detālplānojuma īstenošanai noteiktai termiņš, Pašvaldībai ir tiesības no ikviena Detālplānojuma īstenotāja pieprasīt paskaidrojumus un pēc paskaidrojuma izvērtēšanas izskatīt jautājumu par apstiprinātā detālplānojuma atzīšanu par spēku zaudējušu bez materiālo zaudējumu atlīdzināšanas Detālplānojuma īstenotājiem.

3.5. Līguma teksts var tikt mainīts un papildināts Līdzējiem savstarpēji vienojoties un noformējot to rakstiski. Jebkura šāda rakstiska vienošanās kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

3.6. Īpašumtiesību vai kāda Detālplānojuma īstenotāja maiņas gadījumā Detālplānojuma īstenotāja pienākums ir informēt jauno tiesību pārņēmēju par noslēgto Līgumu un tā nosacījumiem. Līgums ir pārjaunojams ar tiesību pārņēmēju. Ja Līgums netiek pārjaunots, detālplānojumu nav atļauts turpināt īstenot un Pašvaldība izskata jautājumu par tā atzīšanu par spēku zaudējušu.

4. NEPĀRVARAMA VARA

4.1. Līdzēji ir atbrīvoti no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kuru nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, epidēmijas, streiki, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar Līdzēju tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

4.2. Līdzējam, kas atsaucas un nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otram līdzējam. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā, pēc viņa uzskata, ir iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un pēc pieprasījuma, šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un, kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu.

5. STRĪDUS IZSKATĪŠANAS KĀRTĪBA

5.1. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz Līdzēju pilnīgai un abpusējai saistību izpildei.

5.2. Ja Līdzējs Līgumu pienācīgi nepilda vai apšauba tā spēkā esamību, otrs Līdzējs var prasīt tā izpildi tiesas ceļā. Tiesas process un sprieduma izpilde notiek saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

5.3. Visas pārējās Līdzēju savstarpējās tiesiskās attiecības, kas nav atrunātas Līgumā, regulējamas saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

5.4. Ar šī Līguma parakstīšanu, Detālplānojuma īstenotāji šajā Līgumā noteiktās saistības un atbildību uzņemas solidāri.

5.5. Līgums ir izstrādāts un noformēts uz trīs lapām, septiņos eksemplāros, no kuriem vienu eksemplāru glabā Pašvaldība, parējos – Detālplānojuma īstenotāji – katrs pa vienam eksemplāram.

LĪDZĒJU REKVIZĪTI UN PARAKSTI

Pašvaldība

Ropažu novada pašvaldība

Institūta iela 1a, Ulbroka,

Stopiņu pagasts,

Ropažu novads, LV-2130

_____________________

Detālplānojuma īstenotājs:

_____________________

p.k.

 

 

_____________________

 

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi

 

14.04.2022