Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 11.10.2022. - 30.06.2024. / Spēkā esošā
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11

Siguldā 2021. gada 26. augustā
Par līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēm
Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības
domes lēmumu (prot. Nr. 7, 22. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Šie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā no Siguldas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) budžeta tiek piešķirts līdzfinansējums (turpmāk – līdzfinansējums) privātajām izglītības iestādēm, kurās vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu apgūst Siguldas novadā deklarētie izglītojamie (turpmāk – iestāde).

2. Līdzfinansējums vienam izglītojamam mēnesī tiek noteikts ar domes lēmumu katru budžeta gadu. Līdzfinansējuma maksājums paredzēts par deviņiem mācību gada mēnešiem no 1. septembra līdz 31. maijam.

(Siguldas novada domes 24.02.2022. saistošo noteikumu Nr. 7 redakcijā)

3. Līdzfinansēšana neattiecas uz tām izglītības iestādēm, kuras saņem finansējumu no pašvaldības Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 27.1 noteiktajā kārtībā.

4. Līdzfinansējumu var piešķirt, ja izpildās visi turpmākie nosacījumi:

4.1. iestāde ir reģistrēta izglītības iestāžu reģistrā;

4.2. iestāde īsteno Latvijā akreditētu vispārējās pamatizglītības vai vidējās izglītības programmu;

4.3. izglītojamam un vismaz vienam no viņa likumiskajiem pārstāvjiem deklarētā dzīvesvieta uz kārtējā gada 1. janvāri plkst. 00.00 ir pašvaldības administratīvajā teritorijā;

4.4. izglītojamais ir reģistrēts programmas apguvei iestādē;

4.5. iestādei ir līgums ar skolēna likumisko pārstāvi par programmas apgūšanu;

4.6. iestāde nav nodokļu parādnieks Publisko iepirkumu likumu izpratnē;

4.7. (svītrots ar Siguldas novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 42);

4.8. izglītojamais ir vecāku apgādībā esoša persona vai bez vecāku gādības palikusi persona, vai bārenis, kurš iestādē iegūst pamatizglītību līdz 18 gadu vecumam vai turpina iegūt vidējo izglītību līdz 20 gadu vecumam.

4.1 Nosacījums par deklarēšanos Siguldas novada administratīvajā teritorijā uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 netiek piemērots tiem izglītojamiem, kuri pēc kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 pārcēlušies dzīvot uz Siguldas novadu un izglītojamais un vismaz viens no vecākiem deklarējuši pastāvīgo dzīvesvietu Siguldas novadā. Pārcelšanās tiek apstiprināta ar īpašumā, valdījumā vai lietošanā iegūtu dzīvošanai derīgu nekustamā īpašuma objektu Siguldas novadā.

(Siguldas novada domes 22.09.2022. saistošo noteikumu Nr. 42 redakcijā)

5. (Svītrots ar Siguldas novada domes 22.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 42)

6. Līdzfinansējuma piešķiršanai noslēdzams līgums starp pašvaldību un iestādi, iekļaujot līgumā nosacījumu, ka izglītojamā likumiskā pārstāvja veicamā maksa par programmas īstenošanu samazinās pašvaldības līdzfinansējuma apmērā. Lai pamatotu pašvaldības līdzfinansējuma izlietojumu atbilstoši līdzfinansējuma mērķim, iestāde, pirms minētā līguma noslēgšanas, pašvaldībai iesniedz:

6.1. izmaksu tāmi atbilstoši iestādes apstiprinātiem iepriekšējā gada pēc naudas plūsmas uzskaitītiem izdevumiem;

6.2. apstiprinātu plānoto izdevumu tāmi gadījumā, ja tiek dibināta jauna izglītības iestāde;

6.3. apstiprināto maksu par programmas īstenošanu, kas jāsedz izglītojamā likumiskajam pārstāvim.

7. Pēc līguma noslēgšanas iestādei līdz katra mēneša 5. datumam jāiesniedz pašvaldības Izglītības pārvaldei izglītojamo sarakstu, kuri ir deklarēti Siguldas novada administratīvajā teritorijā un apgūst programmu iestādē un rēķinu, kas sagatavots atbilstoši Siguldas novada teritorijā deklarēto izglītojamo skaitam.

8. Gadījumos, ja iestādes maksa par vispārējās pamatizglītības vai vispārējas vidējās izglītības programmas pakalpojumu, kurā nav iekļauta maksa par izglītojamā ēdināšanu, ir zemāka, kā pašvaldības domes apstiprinātais līdzfinansējums, līdzfinansējuma summa tiek piešķirta atbilstoši maksai, kas noteikta līgumā starp attiecīgo iestādi un izglītojamā likumisko pārstāvi.

9. Pašvaldības Izglītības pārvaldes atbildīgais darbinieks pārbauda iestādes un izglītojamo atbilstību atbalsta saņemšanas prasībām un saskaņo rēķinu iesniegšanai pašvaldības Finanšu pārvaldei līdzfinansējuma apmaksai.

10. Līdzfinansējums tiek aprēķināts ar dienu, kad izglītojamais uzsācis izglītības apguvi, bet ne agrāk kā tā mēneša pirmajā datumā, kurā noslēgts līgums starp pašvaldību un iestādi.

11. Ja līdzfinansējums tiek maksāts par nepilnu mēnesi, tad to aprēķina proporcionāli apmeklējumam.

12. Līdzfinansējums tiek ieskaitīts attiecīgās iestādes kontā.

13. Pašvaldība atsaka vai pārtrauc līdzfinansējuma izmaksu, ja:

13.1. faktiskie apstākļi līdzfinansējuma piešķiršanai neatbilst noteikumu noteiktajām prasībām;

13.2. atbalsts tiek pieprasīts izglītojamā ēdināšanas izdevumu segšanai;

13.3. saņemts no izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegums par pakalpojuma izmantošanas pārtraukšanu.

14. Lēmumu par līdzfinansējuma pārtraukšanu pieņem pašvaldības Izglītības pārvalde.

15. Pašvaldības Izglītības pārvaldes pieņemto lēmumu var apstrīdēt pašvaldības domei pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā.

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Siguldas novada pašvaldības domes 2020. gada 20. februāra saistošos noteikumus Nr. 5 "Par līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēm".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics
11.10.2022