Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 53

Liepājā 2020. gada 17. decembrī (prot. Nr. 19, 67. §)

Par Liepājas pilsētas domes 2018. gada 14. jūnija saistošo noteikumu Nr. 13 "Par nosacījumu ienākumu novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma

33. panta otro daļu,
likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2018. gada 14. jūnija saistošos noteikumus Nr. 13 "Par nosacījumu ienākumu novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 124. nr.).

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2021. gada 1. janvārī.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis

 

Saistošo noteikumu "Par Liepājas pilsētas domes 2018. gada 14. jūnija saistošo noteikumu Nr. 13 "Par nosacījumu ienākumu novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Latvijas Republikas Saeimas 2020. gada 24. novembrī pieņemto likumu "Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā" no 2021. gada 1. janvāra tiek atzīta par spēku zaudējušu norma, kas noteic pašvaldībai tiesības noteikt labvēlīgākus nosacījumus ģimenes (personas) atzīšanai par trūcīgu.

Ņemot vērā minēto Liepājas pilsētas domes 2018. gada 14. jūnija saistošie noteikumi Nr. 13 "Par nosacījumu ienākumu novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam" atzīstami par spēku zaudējušiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2018. gada 14. jūnija saistošos noteikumus Nr. 13 "Par nosacījumu ienākumu novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam" no 2021. gada 1. janvāra.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis

01.01.2021