Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Talsu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2

Talsos 2024. gada 25. janvārī (prot. Nr. 1, 18. p., lēmums Nr. 18)

Par Talsu novada domes 2021. gada 29. jūlija saistošo noteikumu Nr. 3 "Par Talsu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Talsu novada domes 2021. gada 29. jūlija saistošos noteikumus Nr. 3 "Par Talsu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 149).

Talsu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa

 

Talsu novada pašvaldības domes 2024. gada 25. janvāra saistošo noteikumu Nr. 2 "Par Talsu novada domes 2021. gada 29. jūlija saistošo noteikumu Nr. 3 "Par Talsu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 2023. gada 1. janvārī stājās spēkā Pašvaldību likums, un tā Pārejas noteikumu 6. punktā noteikts, ka dome līdz 2024. gada 30. jūnijam izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus.

Izvērtējot Talsu novada domes 2021. gada 29. jūlija saistošos noteikumus Nr. 3 "Par Talsu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu", secināms, ka tie atzīstami par spēku zaudējušiem, jo Pašvaldību likuma 47. panta pirmajā daļā noteikts, ka saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu izsludina, tos publicējot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kas nedod pašvaldībai tiesības noteikt citu saistošo noteikumu publicēšanas vietu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav attiecināms.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Nav attiecināms.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu "Par Talsu novada domes 2021. gada 29. jūlija saistošo noteikumu Nr. 3 "Par Talsu novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem" un paskaidrojuma raksta projekts 2023. gada 28. decembrī publicēts Pašvaldības tīmekļvietnē www.talsunovads.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Noteiktajā termiņā līdz 2024. gada 11. janvārim viedokļi vai priekšlikumi netika saņemti.

Talsu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa

03.02.2024