Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku

Ministru kabineta noteikumi nr. 70

(prot. nr. 17, 3.§) Rīgā 1995. gada 31. martā

 

Noteikumi par kārtību, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un budžeta iestādēm  tiek piešķirtas vai atsauktas atļaujas saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumus

Izdoti saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 20.pantu
un likuma "Par nodokļiem un nodevām" 5.pantu

 1. Atļaujas saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumus (tālāk tekstā - "atļauja"), konkrētām sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un budžeta iestādēm katram taksācijas gadam piešķir un atsauc Finansu ministrija.

2. Finansu ministrija reģistrē izsniegtās atļaujas un dod attiecīgajām organizācijām rakstveida apstiprinājumu par to iekļaušanu vai neiekļaušanu atļauju saņēmēju sarakstā.

3. Lai kultūras, izglītības, zinātnes, reliģiskās, sporta, labdarības, veselības un vides aizsardzības sabiedriskās organizācijas (fondi) iegūtu atļauju, tām ne vēlāk kā līdz taksācijas gada 1.decembrim jāiesniedz Finansu ministrijai šādi dokumenti:

3.1. pieteikums;

3.2. reģistrācijas apliecība;

3.3. statūti;

3.4. pārskats par pirmstaksācijas gadu:

3.4.1. saņemto ziedojumu apjoms;

3.4.2. ziedotāju saraksts, minot konkrētas ziedojumu summas un datumus;

3.4.3. ziedoto summu izlietojums;

3.5. publicētā pārskata kopija ar norādi, kad minētais pārskats publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

4. Budžeta iestādes ir tiesīgas saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumus, ja tās izveido speciālu budžetu un sniedz pārskatu par saņemto ziedojumu summu izlietojumu atbilstoši likuma "Par budžetu un finansu vadību" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 41.nr.) prasībām.

5. Šo noteikumu 3.4. un 3.5.apakšpunktā minētās prasības nav attiecināmas uz sabiedriskajām organizācijām (fondiem), kuras reģistrētas taksācijas gadā un kuras pirmstaksācijas gadā nav saņēmušas ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa (peļņas nodokļa) atvieglojumus.

6. Finansu ministrija atsauc atļauju konkrētām sabiedriskajām organizācijām (fondiem) vai neizsniedz to nākamajā taksācijas gadā, ja attiecīgā sabiedriskā organizācija (fonds) šo noteikumu 3.punktā minētajā termiņā nav iesniegusi pārskatu par pirmstaksācijas gadu vai ir saņemts Valsts ieņēmumu dienesta atzinums par ziedoto līdzekļu izmantošanu sabiedriskās organizācijas (fonda) statūtos neparedzētiem mērķiem, vai ir konstatēta neatbilstība starp faktisko un publicēto līdzekļu izlietojumu.

7. To sabiedrisko organizāciju (fondu) sarakstu, kurām ir piešķirta vai atsaukta atļauja, Finansu ministrija publicē oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" ne vēlāk kā līdz taksācijas gada 31.decembrim.

8. Šie noteikumi stājas spēkā ar 1995.gada 1.aprīli.

Ministru prezidents M. Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 

01.04.1995