Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 9

Jelgavā 2021. gada 22. septembrī (prot. Nr. 20, 51. §)
Par Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
45. panta piekto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu.

2. Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vieta ir oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis".

3. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas novada pašvaldības 2015. gada 29. decembra saistošos noteikumus Nr. 19 "Par Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu" un Ozolnieku novada domes 2016. gada 12. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 9/2016 "Par Ozolnieku novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Z. Caune
Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Par Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsPamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības" 18. punktu, ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidots Jelgavas novads, apvienojot Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. Jaunajā administratīvajā teritorijā ir izveidota jauna pašvaldība – Jelgavas novada pašvaldība.

Ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu noteikts, ka novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Likuma "Par pašvaldībām" 45. pants paredz kārtību attiecībā uz pašvaldību saistošo noteikumu publicēšanu, ļaujot novada domei noteikt saistošo noteikumu publicēšanas vietu.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu. Ņemot vērā Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma pārejas noteikumu 11. punktā noteikto, ka ar 2022. gada 1. janvāri visi pašvaldības saistošie noteikumi ir jāpublicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kā arī likuma "Par pašvaldībām 45. panta piektajā daļā noteikto, ka novada dome saistošo noteikumu publicēšanas vietu maina ne biežāk kā reizi gadā, saistošie noteikumi nosaka, ka pašvaldības saistošie noteikumi tiek publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ar saistošajiem noteikumiem tiek atzīti par spēku zaudējušiem Jelgavas novada pašvaldības 2015. gada 29. decembra saistošie noteikumi Nr. 19 "Par Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu" un Ozolnieku novada domes 2016. gada 12. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9/2016 "Par Ozolnieku novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināma.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošos noteikumus, kuros noteikta domes saistošo noteikumu publicēšanas vieta, publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav attiecināma.
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Z. Caune
16.10.2021