Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 14.04.2017. - 31.12.2022. / Nākotnes
Tiesību akts Mārupes novada domes konsolidētajā redakcijā uz 2017. gada 14. aprīli.
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 18/2011

Mārupē 2011. gada 28. septembrī
Par pašvaldības atbalstu projektiem, kuru realizācijai tiek piesaistīts publiskais finansējums
Apstiprināti ar Mārupes novada domes
2011. gada 28. septembra
sēdes Nr. 11 lēmumu Nr. 14

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Grozījumi: 01.02.2017. saistošie noteikumi Nr. 5/2017,
kas stājās spēkā 14.04.2017.
I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Mārupes novada dome piešķir līdzfinansējumu projektu realizācijai, kuri tiek īstenoti Mārupes novada administratīvajā teritorijā, fiziskām un juridiskām personām piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu (turpmāk teksta – Publiskais finansējums).

2. Tiesības saņemt līdzfinansējumu ir (turpmāk – Pretendenti):

2.1. Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrētām biedrībām, kuru reģistrēta pamatdarbības vieta ir Mārupes novada administratīvajā teritorijā.

2.2. Fiziskām personām, ja šīs personas deklarētā dzīvesvieta ir Mārupes novada administratīvajā teritorijā vismaz gadu pirms projekta iesnieguma iesniegšanas Publisko finansējumu administrējošā iestādē.

2.3. Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrētām kapitālsabiedrībām, kuru juridiskā adrese un faktiskā biroja adrese vai faktiskā komercdarbības veikšanas vieta atrodas Mārupes novada administratīvajā teritorijā.

II. Līdzfinansējuma apmērs

3. Līdz 30 % no projekta kopējām attiecināmām izmaksām, kuras ir apstiprinātas Publisko finansējumu administrējošā iestādē, bet ne vairāk kā 6000,00 euro gadā.

(Mārupes novada domes 01.02.2017. saistošo noteikumu Nr. 5/2017 redakcijā)

4. Viena pašvaldības budžeta gada ietvaros var tikt līdzfinansēti ne vairāk kā 3 (trīs) viena pretendenta projekti.

III. Līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība

5. Pretendents pēc tam, kad Publisko finansējumu administrējošā iestāde ar lēmumu ir apstiprinājusi projekta iesniegumu, iesniedz pieteikumu Mārupes novada domei par līdzfinansējumu piešķiršanu daļā, kas saskaņā ar projekta iesniegumu ir projekta iesniedzēja pašu finansējums.

6. Pieteikumam pievieno apstiprināto projekta iesniegumu, Publisko finansējumu administrējošās iestādes lēmumu par tā apstiprināšanu un ar šo lēmumu apstiprināto izdevumu tāmi.

IV. Projektu iesniegumi, kuru realizācijai tiek piešķirts līdzfinansējums

7. Ar pašvaldības līdzfinansējumu tiek atbalstīti projekti, kas tiek realizēti Mārupes novada administratīvajā teritorijā un:

7.1. kuru realizācijai tiek izmantots pašvaldības nekustamais īpašums, vai

7.2. kuru realizācija saistīta ar vismaz vienu likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmajā daļā minēto autonomo funkciju, vai

7.3. kas ir saistīti ar sabiedriski nozīmīgas aktivitātes (pakalpojuma) ieviešanu, pieejamības nodrošināšanu Mārupes novada iedzīvotājiem (piem. apmācību un interešu klubu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un cita brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu pieejamības nodrošināšana), vai

7.4. kas ir saistīti ar vides uzlabošanas pasākumu ieviešanu.

8. Netiek atbalstīti projekti:

8.1. kas saistīti ar privātīpašuma labiekārtošanu, privātnamīpašumu būvniecību, renovāciju vai rekonstrukciju, ja vien tas nav saistīts ar 7.2.,7.3., 7.4. punktā minētajām aktivitātēm;

8.2. kas saistīti ar infrastruktūras objektu izbūvi, rekonstrukciju vai renovāciju, kas pēc nodošanas ekspluatācijā var kalpot ne vairāk kā 5 nekustamo īpašumu vajadzībām, ja vien tas nav saistīts ar 7.2.,7.3., 7.4. punktā minētajām aktivitātēm;

8.3. kas saistīti ar Pretendenta iekšējās organizācijas nodrošināšanu (programmnodrošinājuma, iekārtu iegāde, u.tml.);

8.4. kuru īstenošanai jau ir saņemts valsts vai pašvaldības līdzfinansējums.

V. Lēmumu pieņemšanas, izpildes un pārsūdzēšanas kārtība

9. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt līdzfinansējumu pieņem Mārupes novada dome nākamajā sēdē pēc tam, kad saņemti visi dokumenti, ņemot vērā Mārupes novada domes Finanšu komitejas un attiecīgajā nozarē kompetentas komitejas atzinumu.

10. Mārupes novada domes Finanšu komiteja atzinumu sniedz un lēmumprojektu sagatavo, uzklausot Pretendentu personīgi sēdes laikā. Pretendents obligāti ir uzaicināms uz tuvāko Mārupes novada domes Finanšu komitejas sēdi, taču Pretendenta neierašanās uz komitejas sēdi nav šķērslis jautājuma izskatīšanai.

11. Pieņemto lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu izpilda, ņemot vērā Publisko finansējumu administrējošā iestādes lēmumā noteikto kārtību, to pārskaitot uz Pretendenta norēķinu kontu kredītiestādē uz rēķina pamata.

12. Nē vēlāk kā viena mēneša laikā pēc projekta īstenošanas pabeigšanas, Pretendentam jāiesniedz domē atskaite par līdzfinansējuma izlietojumu.

13. Ja piešķirtais līdzfinansējums tiek izlietots iepriekš neparedzētajiem mērķiem, netiek izlietots vai netiek izlietots pilnībā, tad neizlietoto vai neatbilstoši izlietoto līdzfinansējumu Pretendents atmaksā Mārupes novada domei 10 darba dienu laikā pēc projekta īstenošanas pabeigšanas.

14. Lēmumu par atteikumu piešķirt līdzfinansējumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M.Bojārs
14.04.2017