Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.753

Rīgā 2014.gada 10.decembrī (prot. Nr.69 29.§)

Par diplomātiskā un konsulārā dienesta amatiem, kādus var ieņemt personas, kuras nav ierēdņi

1. Pamatojoties uz Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 3. panta otro daļu, noteikt, ka, pildot diplomātisko un konsulāro dienestu Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās:

1.1. Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu darbinieki, kuri nav ierēdņi, kā arī amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm var ieņemt pirmā sekretāra, otrā sekretāra, trešā sekretāra vai vicekonsula diplomātiskā un konsulārā dienesta amatu;

1.2. karavīri var ieņemt pirmā sekretāra, otrā sekretāra vai trešā sekretāra diplomātiskā un konsulārā dienesta amatu.

2. Šā rīkojuma 1.1. apakšpunktā minētās personas diplomātiskā un konsulārā dienesta amatā ieceļ pēc Ārlietu ministrijas un attiecīgās Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes savstarpējas vienošanās.

3. Šā rīkojuma 1. punktā minētajām personām laikā, kad viņas pārceļ diplomātiskā un konsulārā dienesta amatā un viņas pilda diplomātisko un konsulāro dienestu Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās, izmaksāt pabalstus un kompensēt izdevumus, pamatojoties uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 36. panta pirmo, otro un piekto daļu un Ministru kabineta 2013. gada 29. janvāra noteikumu Nr.66 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību" 33. punktu.

4. Šā rīkojuma izpildi finansēt no Ārlietu ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

5. Ar rīkojuma spēkā stāšanos spēku zaudē Ministru kabineta 2014. gada 6. maija rīkojums Nr. 190 "Par diplomātiskā un konsulārā dienesta amatiem, kādus var ieņemt personas, kuras nav ierēdņi" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 86. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs

10.12.2014