Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 05.04.2024. - 17.01.2025. / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.803

Rīgā 2008.gada 29.septembrī (prot. Nr.69 18.§)
Darba aizsardzības prasības, saskaroties ar kancerogēnām vielām darba vietās
Izdoti saskaņā ar Darba aizsardzības likuma 25.panta 16.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka darba aizsardzības prasības, kas jāievēro, saskaroties ar kancerogēnām vielām darba vietās, lai aizsargātu nodarbinātos pret risku, kas rodas viņu drošībai un veselībai, ja nodarbinātie ir vai var būt pakļauti kancerogēnu vielu iedarbībai.

2. Kancerogēnas vielas (turpmāk – kancerogēni) šo noteikumu izpratnē ir:

2.1. vielas vai maisījumi, kas atbilst 1. A vai 1. B kategorijas kancerogēnu klasifikācijas kritērijiem, kuri noteikti Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulas (EK) Nr. 1272/2008 par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu un ar ko groza un atceļ Direktīvas 67/548/EEK un 1999/45/EK un groza Regulu (EK) Nr. 1907/2006 (turpmāk – regula Nr. 1272/2008), I pielikumā;

2.2. vielas vai maisījumi, kas izdalās kādā no šo noteikumu 2. pielikumā minētajiem procesiem;

2.3. mutagēnas ķīmiskas vielas vai maisījumi, kas atbilst 1. A vai 1. B kategorijas cilmes šūnu mutācijas izraisošu vielu klasifikācijas kritērijiem, kuri noteikti regulas Nr. 1272/2008 I pielikumā;

2.4. reproduktīvai sistēmai toksiskas vielas vai maisījumi ar iedarbības robežvērtību vai bez tās, kas atbilst 1. A vai 1. B kategorijas reproduktīvajai sistēmai toksisku vielu klasifikācijas kritērijiem, kuri noteikti regulas Nr. 1272/2008 I pielikumā. Reproduktīvajai sistēmai toksiska viela ar iedarbības robežvērtību šo noteikumu izpratnē ir viela, kurai ir iespējams noteikt robežvērtību, kuru nepārsniedzot nodarbinātā veselībai netiek nodarīts kaitējums. Reproduktīvajai sistēmai toksiska viela bez iedarbības robežvērtības šo noteikumu izpratnē ir viela, kurai nav iespējams noteikt robežvērtību, kas uzskatāma par drošu nodarbinātā veselībai.

(MK 07.04.2015. noteikumu Nr.166 redakcijā, kas grozīta ar MK 26.03.2024. noteikumiem Nr. 190)

3. (Svītrots ar MK 18.02.2021. noteikumiem Nr. 109)

4. (Svītrots ar MK 18.02.2021. noteikumiem Nr. 109)

5. Noteikumi attiecas uz visām nodarbinātības jomām, kurās nodarbinātie tiek vai var tikt pakļauti šo noteikumu 1. pielikumā minētajiem kancerogēniem vai citiem kancerogēniem, kas nav minēti šo noteikumu 1. pielikumā un kas atbilstoši šo noteikumu 2. punktam tiek klasificēti kā 1. A un 1. B kategorijas kancerogēnās vielas, 1. A un 1. B kategorijas mutagēnās vielas un maisījumi vai 1. A un 1. B kategorijas reproduktīvajai sistēmai toksiskas vielas vai maisījumi, kā arī uz šo noteikumu 2. pielikumā minētajiem darbiem un citiem tiem pielīdzināmiem darbiem, kuros tiek lietoti vai izdalās kancerogēni.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

6. Nodarbināto uzskata par pakļautu kancerogēnu iedarbībai, ja viņš veic ar kancerogēnu ražošanu, izmantošanu, glabāšanu, transportēšanu, pārstrādi, savākšanu vai iznīcināšanu saistītu darbu vai darbu, kura procesā rodas kancerogēns.

7. Šie noteikumi neattiecas uz nodarbinātajiem, kuri ir pakļauti tikai riskam, ko rada jonizējošais starojums, kam ir pierādīta kancerogēnā ietekme uz cilvēka veselību.

8. Attiecībā uz darbu ar azbestu šie noteikumi piemērojami, ja to piemērošana nodrošina nodarbinātajiem labāku aizsardzību, nekā noteikts normatīvajos aktos par aizsardzību darbā ar azbestu.

9. Par šo noteikumu izpildi un ievērošanu ir atbildīgs darba devējs.

10. Šo noteikumu ievērošanu kontrolē Valsts darba inspekcija, bet atsevišķas kontroles funkcijas atbilstoši kompetencei veic Veselības inspekcija un Valsts vides dienests, kā arī Aizsardzības ministrija.

II. Darba devēja pienākumi

11. Ja tiek konstatēts risks nodarbināto drošībai un veselībai, darba devējs novērš attiecīgo risku, veicot šādus pasākumus:

11.1. novērš kancerogēnu lietošanu, pēc iespējas tos aizvietojot ar citām vielām, maisījumiem un procesiem (darbiem), kas nav bīstami vai ir mazāk bīstami nodarbināto drošībai un veselībai;

11.2. ja kancerogēnu nav tehniski iespējams aizstāt ar vielu, maisījumu vai procesu, kas saskaņā ar tā izmantošanas nosacījumiem nav bīstams vai ir mazāk bīstams veselībai vai drošībai, nodrošina attiecīgā kancerogēna ražošanu un izmantošanu noslēgtā sistēmā, cik tas tehniski iespējams;

11.3. ja šo noteikumu 2.4. apakšpunktā minēto vielu ar robežvērtību tehniski nav iespējams izmantot vai ražot noslēgtā sistēmā, nodrošina, ka risks, kas saistīts ar tās ietekmi uz nodarbinātajiem, ir samazināts līdz minimumam;

11.4. ja tiek izmantotas reproduktīvajai sistēmai toksiskas vielas (izņemot vielas ar vai bez iedarbības robežvērtībām), darba devējs ievēro šo noteikumu 11.3. apakšpunktā minēto prasību par riska samazināšanu. Šādā gadījumā darba devējs, veicot riska novērtējumu, ņem vērā, ka reproduktīvajai sistēmai toksiska viela varētu nebūt ar drošu robežvērtību attiecībā uz nodarbinātā veselību, un attiecīgi nosaka atbilstošus pasākumus.

(Grozīts ar MK 07.04.2015. noteikumiem Nr.166; MK 26.03.2024. noteikumiem Nr. 190)

12. Ja nav iespējams pilnībā nodrošināt šo noteikumu 11.1. un 11.2.apakš­punktā minēto prasību ievērošanu, darba devējs, cik tas tehniski iespējams, maksimāli samazina kancerogēnu līmeni darba vietā, nodrošinot, lai nodarbināto saskares līmenis ar kancerogēniem nepārsniegtu šo noteikumu 1.pielikumā minētās aroda ekspozīcijas robežvērtības (AER) (aroda ekspozīcijas robežvērtība (AER) – tāda ķīmisko vielu un ķīmisko maisījumu koncentrācija darba vides gaisā, kura visā nodarbinātā dzīves laikā neizraisa viņa saslimšanu un veselības traucējumus, kuri konstatējami ar modernām izmeklēšanas metodēm), ja tiek ievērots nosacījums, ka attiecīgās ķīmiskās vielas un ķīmiskie maisījumi iedarbojas uz nodarbināto ne ilgāk par astoņām stundām darbadienā vai ne ilgāk par 40 stundām nedēļā. Ja šo noteikumu 1.pielikumā minētajiem kancerogēniem nav norādītas aroda ekspozīcijas robežvērtības (AER), darba devējs ir tiesīgs izmantot citos informācijas avotos noteiktās aroda ekspozīcijas robežvērtības (AER). Ja kancerogēnam nav norādīta aroda ekspozīcijas robežvērtība (AER), darba devējam jānodrošina maksimāla nodarbināto veselības aizsardzība atbilstoši šajos noteikumos noteiktajām prasībām.

(Grozīts ar MK 07.04.2015. noteikumiem Nr.166)

13. Lai novērstu vai līdz minimumam samazinātu kancerogēnu iz­dalīšanos darba vidē, darba devējs ražošanas procesu un tā kontroli organizē, ievērojot šādus nosacījumus:

13.1. pēc iespējas samazina nodarbināto saskares iespējas ar kancero­gēniem, pilnveidojot darba procesus un metodes, kā arī līdz minimumam samazinot kancerogēnu līmeni darba vietās;

13.2. maksimāli ierobežo to nodarbināto skaitu, kuri darba vietā saskaras vai varētu saskarties ar kancerogēniem;

13.3. maksimāli automatizē un hermetizē tehnoloģiskos procesus un iekārtas, kā arī ievieš automatizētu tālvadību un kontroli;

13.4. darba procesus un tehniskos aizsardzības pasākumus plāno tā, lai novērstu vai līdz minimumam samazinātu kancerogēnu izplūdi darba vietās;

13.5. savāc kancerogēnus tieši to izdalīšanās avotos, lietojot vietējās piesārņotā gaisa nosūces ierīces un nodrošinot telpu nepieciešamo vēdināšanu ar ventilācijas sistēmām. Vienlaikus nodrošina, lai netiktu radīts apdraudējums videi vai sabiedrībai;

13.6. nosaka atbilstošu darba kārtību un metodes, kuras izmanto, strādājot ar kancerogēniem;

13.7. nodrošina nodarbinātos ar kolektīvajiem aizsardzības līdzekļiem atbilstoši tehnoloģijas un darba specifikai vai, ja tas nav iespējams, – ar atbilstošiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, ņemot vērā darba apstākļus;

13.8. kancerogēnu noteikšanai un kontrolei darba vides gaisā lieto starptautiski atzītas standarta metodes, nodrošinot agrīnu neparedzētas kancerogēna koncentrācijas paaugstināšanās vai noplūdes noteikšanu, pēc iespējas izmantojot nepārtrauktās kontroles metodes.

14. Kancerogēnu koncentrācijas mērījumu veikšanai darba vides gaisā darba devējs piesaista akreditētas laboratorijas.

15. Lai samazinātu darba vides piesārņojumu ar kancerogēniem, darba devējs, lietojot paņēmienus, kas nerada papildu risku nodarbinātajam, nodrošina:

15.1. visu ražošanas un sanitāro telpu uzkopšanu;

15.2. grīdu, sienu un citu virsmu regulāru tīrīšanu darba vietās, kā arī putekļu tīrīšanu no darba iekārtām.

16. Darba devējs nodrošina, lai zonās, kur ir vai var būt saskare ar kancerogēniem, neatrastos nepiederošas personas.

17. Lai normatīvajos aktos par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu noteiktajā kārtībā nodrošinātu kancerogēnus saturošu ražošanas atkritumu savlaicīgu un drošu savākšanu, glabāšanu, pārstrādi un iznīcināšanu, darba devējs izmanto slēgtus, skaidri marķētus konteinerus vai citu taru, uz kuras norādīts tās saturs.

18. Darba devējs atbilstoši normatīvajos aktos par ķīmisko vielu marķēšanas kārtību noteiktajām prasībām nodrošina kancerogēnus saturošu tilpņu, cauruļvadu, konteineru un citu veidu iepakojuma marķēšanu, drošības zīmju izvietošanu darba vietās un marķējumu atbilstību tilpņu, cauruļvadu, konteineru vai citu veidu iepakojuma saturam, kā arī pareizi un droši glabā, transportē un pārvieto kancerogēnus vai veic ar tiem citas darbības.

19. Darba vietas, kur iespējama saskare ar kancerogēniem, darba devējs norobežo un normatīvajos aktos par drošības zīmju lietošanu noteiktajā kārtībā uzstāda brīdinājuma un drošības zīmes, arī zīmi “Nesmēķēt”.

20. Darba devējs sastāda un pastāvīgi aktualizē to nodarbināto sarakstu, kuriem ir saskare ar kancerogēniem, un dokumentē (papīra formā vai elektroniski) informāciju par kancerogēnu faktisko ekspozīcijas līmeni (saskares veidu, kancerogēnu koncentrāciju darba vidē, saskares ilgumu).

21. Darba devējs nodrošina nodarbinātajiem un viņu pārstāvjiem iespēju iegūt anonīmu kolektīvu informāciju par kancerogēniem uzņēmumā.

22. Darba devējs izstrādā rīcības plānu situācijās, kad iespējama neparedzēti augsta kancerogēno vielu ekspozīcija, un citās ārkārtas situācijās.

23. Par nodarbināto veselības uzraudzību atbildīgo personu darba devējs nodrošina ar šo noteikumu 20.punktā minēto sarakstu.

III. Kancerogēnu izraisītā riska noteikšana un novērtējums

24. Kancerogēnu izraisītā riska noteikšana un novērtēšana ir darba vides iekšējās uzraudzības sastāvdaļa, un darba devējs minētās darbības veic normatīvajos aktos par darba vides iekšējo uzraudzību noteiktajā kārtībā.

25. Novērtējot, vai nodarbinātais darbā ir vai var tikt pakļauts kancero­gēnu radītajam riskam, ņem vērā šo noteikumu 5.punktā minēto vielu vai procesu klātbūtni darba vietā, to ietekmi uz nodarbinātajiem un iedarbības ceļus uz nodarbināto organismu, tai skaitā absorbciju ādā un caur to.

26. Papildus normatīvajos aktos par darba vides iekšējās uzraudzības kārtību noteiktajām prasībām darba devējs ņem vērā un darba aizsardzības dokumentācijā iekļauj:

26.1. darba procesos lietoto kancerogēnu īpašību aprakstu (iedarbības raksturojumu (raksturu, pakāpi un ilgumu) un drošības prasības);

26.2. aprakstu par veidu un apstākļiem, kādā nodarbinātie saskaras ar kancerogēniem, norādot visus kancerogēnu iedarbības veidus (piemēram, absorbcija caur ādu);

26.3. kancerogēnu koncentrācijas mērījumu rezultātus darba vidē un to atbilstību noteiktajām aroda ekspozīcijas robežvērtībām (AER). Ja aroda ekspozīcijas robežvērtības (AER) ir pārsniegtas, norāda pasākumu plānu to samazināšanai;

26.4. riska pakāpes novērtējumu, ņemot vērā iedarbības varbūtību un iespējamo seku smagumu.

27. Risku novērtē ne retāk kā reizi gadā, kā arī rodoties jebkurām pārmaiņām (piemēram, tehnoloģijas, darba apstākļu, darba aprīkojuma, aizsardzības līdzekļu maiņa), kas var ietekmēt nodarbināto pakļaušanu kancerogēnu iedarbībai.

28. Novērtējot kancerogēnu radīto risku, darba devējs ņem vērā kancerogēnu ietekmi uz īpašām riska grupām (piemēram, pusaudži, grūtnieces, sievietes pēcdzemdību periodā), ņemot vērā, ka šādus darbiniekus nedrīkst nodarbināt darba vietās, kur ir vai ir iespējama saskare ar kancerogēniem.

29. Darba devējs nodrošina, lai šo noteikumu 10.punktā minētajām uzraudzības un kontroles institūcijām un par nodarbināto veselības uzraudzību atbildīgajai personai būtu pieejama informācija par riska novērtējumu uzņēmumā, un pēc pieprasījuma sniedz informāciju par:

29.1. darbībām vai ražošanas procesiem, kas saistīti ar kancerogēniem, tai skaitā pamatojumu to izmantošanai;

29.2. kancerogēnu īpašībām, iedarbības veidu, pakāpi un koncentrāciju darba vidē, kā arī par izmantoto vai ražoto kancerogēnu daudzumu;

29.3. saskarei ar kancerogēniem pakļauto nodarbināto skaitu, saskares ilgumu un periodiskumu;

29.4. uzņēmumā veiktajiem nodarbināto drošības un veselības aizsar­dzības preventīvajiem pasākumiem;

29.5. uzņēmumā izmantotajiem kolektīvajiem aizsardzības līdzekļiem un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem;

29.6. kancerogēnu aizvietošanu ražošanas procesos.

IV. Pasākumi prognozējamas aroda ekspozīcijas situācijā unārkārtas situācijā

30. Ja ir iespējama nodarbināto uzturēšanās paaugstināta riska zonā un tehniskie preventīvie pasākumi nav devuši vajadzīgo rezultātu, darba devējs pēc konsultācijām ar nodarbinātajiem vai viņu pārstāvjiem nosaka papildu kolektīvos un individuālos aizsardzības pasākumus, kas veicami, lai novērstu vai līdz minimumam samazinātu kancerogēnu faktisko ekspozīcijas līmeni un nodrošinātu to nodarbināto aizsardzību, kuri uzturas paaugstināta riska zonā.

31. Darba devējs nodrošina visu nepieciešamo pasākumu izpildi, lai norobežotu un iezīmētu paaugstināta riska zonas un nepieļautu nepiederošu personu nokļūšanu tajās.

32. Ja rodas ārkārtas situācija, neprognozēti paaugstinoties kancerogēnu koncentrācijai un pārsniedzot aroda ekspozīcijas robežvērtību (AER), vai ir konstatēta šāda paaugstināta riska iespējamība, darba devējs par to nekavējoties informē nodarbinātos un nodarbināto pārstāvjus.

33. Ārkārtas situācijā paaugstināta riska zonā drīkst atrasties tikai remont­darbos un ārkārtas situācijas seku novēršanā vai ierobežošanā iesaistīti īpaši apmācīti nodarbinātie, kuri veic neatliekamo remontu vai citus ar ārkārtas situāciju saistītus neatliekamos darbus.

34. Katram atsevišķam šo noteikumu 33.punktā minētajam ārkārtas situācijas novēršanas darbos iesaistītajam nodarbinātajam ekspozīcijas laiku kancerogēniem samazina līdz minimumam, un šie nodarbinātie nedrīkst ilgstoši uzturēties paaugstināta riska zonā.

35. Neatliekamo remontu vai citus neatliekamos darbus, kas saistīti ar ārkārtas situāciju, nodarbinātie drīkst veikt, tikai lietojot situācijas specifikai atbilstošu darba aprīkojumu, aizsargapģērbu un citus individuālos aizsardzības līdzekļus.

36. Nodarbinātie, kuri neveic ar ārkārtas situāciju saistītus darbus, nedrīkst atrasties paaugstināta riska zonā.

V. Higiēnas prasības un prasības, kas jāievēro, lietojot individuālos aizsardzības līdzekļus

37. Ja pastāv risks nodarbinātajiem saskarties ar kancerogēniem, darba devējs nodrošina:

37.1. lai nodarbinātie riska zonā nedzertu, neēstu un nesmēķētu;

37.2. nodarbinātajiem piemērotas mazgāšanās un tualetes telpas;

37.3. nodarbināto apgādi ar aizsargapģērbu un citiem nepieciešamajiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem;

37.4. darba aizsargapģērba glabāšanu atsevišķi no nodarbināto personīgā apģērba vietās ar efektīvu vēdināšanu, kā arī nodrošina darba aizsargapģērba mazgāšanu šim mērķim atbilstošās iekārtās atsevišķi no cita apģērba;

37.5. individuālo aizsardzības līdzekļu glabāšanu īpašā šim mērķim pare­dzētā vietā, to regulāru pārbaudi un tīrīšanu, bojāto un nolietoto ierīču savlaicīgu salabošanu vai nomaiņu pret jaunām.

38. Aizsargapģērbu, kas lietots, strādājot ar kancerogēniem, nodarbinā­tajiem aizliegts iznest ārpus uzņēmuma teritorijas.

39. Izdevumus, kas saistīti ar individuālo aizsardzības līdzekļu iegādi un lietošanu, strādājot ar kancerogēniem (ieskaitot aizsargapģērba remontu, pārbaudi un tīrīšanu), sedz darba devējs.

VI. Nodarbināto apmācība un informēšana

40. Darba devējs nodrošina:

40.1. nodarbināto darba specifikai atbilstošu apmācību, ieskaitot praktisku apmācību, kas ir pielāgota, ņemot vērā no jauna radušos riskus vai izmaiņas esošajos riskos, jo īpaši tad, ja uz nodarbinātajiem iedarbojas vai var iedarboties jauni kancerogēni vai vairāki atšķirīgi kancerogēni, tostarp vielas, ko satur bīstamas zāles, vai ja mainās ar darbu saistītie apstākļi;

40.2. nepieciešamo informāciju par attiecīgajiem darba aizsardzības pasākumiem, ja nodarbinātie darba procesā saskaras ar kancerogēniem, kā arī par rīcību un pasākumiem avārijas un citās ārkārtas situācijās.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

41. Apmācību atkārtoti organizē ne retāk kā reizi gadā, kā arī tad, ja notikušas jebkādas pārmaiņas, kas varētu ietekmēt nodarbināto pakļaušanu kancerogēnu iedarbībai, piemēram, tehnoloģiju, darba apstākļu, darba aprīkojuma, aizsardzības līdzekļu maiņa. Veselības aprūpes nozarē nodarbinātajiem, kas saskaras ar kancerogēniem un jaunām bīstamām zālēm, kas satur minētās vielas, nodrošina periodisku apmācību.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

42. Darba devējs informē nodarbinātos un viņu pārstāvjus par:

42.1. iespējamo risku (arī smēķēšanas izraisīto risku) veselībai;

42.2. pasākumiem riska novēršanai vai samazināšanai;

42.3. higiēnas prasībām;

42.4. rīcību avārijas gadījumā, tās novēršanā un citās ārkārtas situācijās, kā arī sniedz informāciju par glābšanas darbos iesaistīto nodarbināto rīcību;

42.5. kancerogēnus saturošu tilpņu, cauruļvadu, konteineru un citu iepakojumu marķējumu;

42.6. drošības zīmēm darba vietās un paaugstināta riska zonu iezīmēšanu un norobežošanu;

42.7. pasākumiem nodarbināto aizsardzībai no kancerogēnu iedarbības;

42.8. kancerogēnu koncentrāciju darba vidē, to mērīšanas kārtību un rezultātiem;

42.9. kolektīvajiem aizsardzības līdzekļiem;

42.10. darba vietā lietojamo aizsargapģērbu, aizsargapaviem, respirato­riem, to filtriem un citu aprīkojumu, tā efektivitātes nodrošināšanu lietošanas laikā, lietošanas nepieciešamību un lietošanas noteikumiem;

42.11. kārtību, kādā paziņo par kancerogēnu koncentrācijas iespējamu paaugstināšanos, bīstamas situācijas iespējamiem cēloņiem un pasākumiem tās novēršanā, kā arī par citu rīcību ārkārtas situācijā;

42.12. nodarbināto norīkošanu pirmās palīdzības sniegšanai un uguns­dzēsības un evakuācijas darbos;

42.13. apmācības plānošanu un organizēšanu;

42.14. veselības uzraudzību pirms darba uzsākšanas ar kancerogēniem, kuriem bioloģiskās ekspozīcijas rādītājs ir noteikts šo noteikumu 3. pielikumā.

(Grozīts ar MK 26.03.2024. noteikumiem Nr. 190)

43. Darba devējs ar nodarbinātajiem un viņu pārstāvjiem konsultējas par šo noteikumu 42.punktā minētajiem jautājumiem.

VII. Nodarbināto pienākumi un tiesības

44. Nodarbinātajiem un viņu pārstāvjiem ir pienākums ievērot darba devēja norādījumus, šo noteikumu 42.punktā minētās prasības, kā arī apmācības laikā iegūtās zināšanas, kā pareizi lietot darba aprīkojumu un kolektīvos un individuālos aizsardzības līdzekļus.

45. Nodarbinātajam ir tiesības saņemt šo noteikumu 29.punktā minēto informāciju, kas attiecas tieši uz viņu.

46. Ja darba devējam vai nodarbinātajam rodas šaubas par veselības pārbaužu rezultātiem, viņš var pieprasīt, lai tiktu pārskatīti veselības pārbaudes rezultāti vai tiktu veikta atkārtota veselības pārbaude.

47. Nodarbinātajiem un viņu pārstāvjiem ir pienākums ziņot darba devējam par apstākļiem darbā ar kancerogēniem, kuri var izraisīt riska paaugstināšanos vai radīt kaitējumu nodarbinātā drošībai vai veselībai.

48. Nodarbinātajiem un viņu pārstāvjiem ir tiesības iesniegt darba devējam priekšlikumus par darba drošības un veselības aizsardzības uzlabošanu darbā ar kancerogēniem un pieprasīt, lai darba devējs veiktu risku samazinošus pasākumus.

49. Nodarbinātajam ir tiesības personiski vai ar ārstniecības personas starpniecību iepazīties ar informāciju par kancerogēnu iedarbību, kā arī ar aroda ekspozīcijas uzskaites datiem un veselības pārbaužu rezultātiem, kuri attiecas tieši uz viņu.

VIII. Veselības uzraudzība

50. Katram nodarbinātajam, kam ir vai var būt saskare ar kancerogēniem, veic pirmreizēju veselības pārbaudi, kā arī periodiskas veselības pārbaudes.

51. Veselības pārbaudes veic normatīvajos aktos par obligātajām veselības pārbaudēm noteiktajā kārtībā.

52. Veicot nodarbināto veselības pārbaudes, ārstniecības iestādes ievēro šādas prasības:

52.1. ārsts, kas veic nodarbinātā veselības pārbaudi, no nodarbinātā vai darba devēja iegūst informāciju par nodarbinātā darba apstākļiem;

52.2. nodarbinātā veselības aprūpi veic saskaņā ar vispārējās un aroda medicīnas principiem un praksi, ietverot šādus pasākumus:

52.2.1. personiska saruna un nodarbinātā slimības vēstures un aroda vēstures dokumentēšana;

52.2.2. katra nodarbinātā veselības stāvokļa individuāls novērtējums, īpaši izvērtējot, vai kancerogēni nav izraisījuši nodarbinātajam agrīnus vai atgrieze­niskus veselības traucējumus;

52.2.3. biomonitorings kā veselības uzraudzības elements, veicot nodarbinātajiem, kuri saskaras ar svinu un tā neorganiskajiem savienojumiem, kancerogēnu bioloģiskās ekspozīcijas novērtējumu atbilstoši šo noteikumu 3. pielikuma 1. punktam.

52.3. sniedz nodarbinātajam informāciju un ieteikumus par veselības pārbaudēm, ko var veikt pēc tam, kad saskare ar kancerogēnām vielām ir beigusies.

(Grozīts ar MK 26.03.2024. noteikumiem Nr. 190)

52.1 Nodarbinātā veselības aizsardzībai ārsts, kas veic nodarbinātā veselības uzraudzību, var norādīt laiku, līdz kuram jāturpina veselības uzraudzība pēc kancerogēnās vielas iedarbības beigām.

(MK 07.01.2020. noteikumu Nr. 10 redakcijā)

53. Darba devējs nodrošina katra nodarbinātā veselības pārbaužu rezultātu individuālu uzskaiti. Pārbaužu rezultātus ņem vērā, izstrādājot darba aizsardzī­bas pasākumus konkrētajā darba vietā.

54. Ja veselības pārbaudē ir konstatēts, ka slimība vai veselības traucējumi nodarbinātajam ir radušies no saskares ar kancerogēniem darba vietā vai ka ir pārsniegts bioloģiskās ekspozīcijas rādītājs:

54.1. arodslimību ārsts informē nodarbināto par obligāto veselības pārbaužu rezultātiem un sniedz informāciju un ieteikumus par turpmāko veselības aprūpi, tai skaitā pēc kancerogēnu ietekmes izbeigšanās;

54.2. arodslimību ārsts atbilstoši normatīvajiem aktiem par obligāto veselības pārbaužu veikšanas kārtību informē darba devēju par neatbilstošiem darba vides apstākļiem, kas var nelabvēlīgi ietekmēt nodarbināto veselības stāvokli, norādot nepieciešamību līdzīgos apstākļos nodarbinātajiem veikt obligātās veselības pārbaudes, kā arī iesaka darba devējam atbilstošus preventīvos pasākumus;

54.3. darba devējs atkārtoti izvērtē riska novērtējuma rezultātus un darba aizsardzības pasākumus, kas novērš vai samazina kancerogēnu radīto risku un, ņemot vērā arodslimību vai arodveselības ārsta, darba aizsardzības speciālista, kompetenta speciālista vai kompetentas institūcijas ieteikumus, veic darba aizsardzības pasākumus kancerogēnu riska novēršanai vai samazināšanai, kā arī paredz iespēju norīkot nodarbinātos alternatīvos darbos, kur nav kancerogēnu iedarbības riska;

54.4. darba devējs nodrošina sistemātisku veselības uzraudzību un paredz atkārtotu veselības pārbaudi jebkuram nodarbinātajam, kas ticis pakļauts līdzīgai kancerogēnu iedarbībai.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

54.1 Par visiem saslimšanas gadījumiem ar vēzi un gadījumiem, kas saistīti ar nelabvēlīgu ietekmi uz pieaugušu vīriešu un sieviešu dzimumfunkciju un auglību vai ontoģenētiskās toksicitātes izraisīšanu pēcnācējos un kas konstatēti arodslimību izmeklēšanas un noteikšanas procesā, arodslimību ārstu komisija normatīvajos aktos par arodslimību izmeklēšanas un uzskaites kārtību noteiktajā apjomā un kārtībā informē Valsts darba inspekciju.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

55. Darba devējs šo noteikumu 20. punktā minēto sarakstu un šo noteikumu 53. punktā minētos veselības pārbaužu datus glabā 40 gadus pēc nodarbinātā saskares ar šo noteikumu 2.1., 2.2. vai 2.3. apakšpunktā minētajām vielām un maisījumiem vai 5 gadus pēc saskares ar šo noteikumu 2.4. apakšpunktā minētajām vielām un maisījumiem. Pēc termiņa beigām darba devējs dokumentus nodod arhīvā. Ja uzņēmumu likvidē, darbā ar kancerogēniem nodarbināto sarakstu un veselības pārbaužu datus glabā saskaņā ar prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par arhīva dokumentu glabāšanu.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

IX. Noslēguma jautājumi

(Nodaļas nosaukums MK 07.01.2020. noteikumu Nr. 10 redakcijā)

56. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra noteikumus Nr.539 “Noteikumi par darba aizsardzības prasībām, saskaroties ar kancerogēnām vielām darba vietās” (Latvijas Vēstnesis, 2001, 188.nr.; 2008, 45.nr.).

57. Līdz 2025. gada 17. janvārim aroda ekspozīcijas robežvērtība hroma (VI) savienojumiem ir 0,010 mg/m3, bet hroma (VI) savienojumiem metināšanas vai plazmas griešanas procesos vai līdzīgos darba procesos, kas rada tvaikus, – 0,025 mg/m3.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

58. Šo noteikumu 1. pielikuma 346. punktā minētā aroda ekspozīcijas robežvērtība dīzeļdzinēju izplūdes gāzu emisijām pazemes kalnrūpniecības un tuneļu būvniecības nozarē stājas spēkā 2026. gada 21. februārī.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

59. (Svītrots ar MK 26.03.2024. noteikumiem Nr. 190)

60. Līdz šajā punktā minētajam termiņam šo noteikumu 1. pielikuma 122., 415. un 579. punktā minētajām vielām ir šādas aroda ekspozīcijas robežvērtības:

60.1. līdz 2024. gada 11. jūlijam formaldehīdam veselības aprūpes, apbedīšanas un balzamēšanas nozarēs – 0,62 mg/m3 vai 0,5 ppm;

60.2. līdz 2026. gada 11. jūlijam berilijam un neorganiskajiem berilija savienojumiem – 0,0006 mg/m3;

60.3. līdz 2027. gada 11. jūlijam kadmijam un tā neorganiskajiem savienojumiem – 0,004 mg/m3.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

61. Šo noteikumu 1. pielikuma 698. punktā noteiktā aroda robežvērtība niķeļa savienojumiem (ieelpojamai un respirējamai frakcijai, mērot pēc niķeļa) stājas spēkā 2025. gada 18. janvārī. Līdz 2025. gada 17. janvārim aroda ekspozīcijas robežvērtība niķeļa savienojumiem ieelpojamai frakcijai, mērot pēc niķeļa, ir 0,1 mg/m3.

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

62. Līdz 2026. gada 5. aprīlim aroda ekspozīcijas robežvērtība benzolam ir 1,65 mg/m3 (0,5 ppm).

(MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

(MK 07.04.2015. noteikumu Nr. 166 redakcijā, kas grozīta ar MK 07.01.2020. noteikumiem Nr. 10; MK 18.02.2021. noteikumiem Nr. 109; MK 26.03.2024. noteikumiem Nr. 190)

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Direktīvas 2004/37/EK par darba ņēmēju aizsardzību pret risku, kas saistīts ar kancerogēnu, mutagēnu vai reproduktīvai sistēmai toksisku vielu iedarbību darba vietā (sestā atsevišķā direktīva Padomes Direktīvas 89/391/EEK 16. panta 1. punkta nozīmē);

2) Komisijas 2014. gada 26. februāra Direktīvas 2014/27/ES, ar ko groza Padomes Direktīvas 92/58/EEK, 92/85/EEK, 94/33/EK, 98/24/EK un Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2004/37/EK, lai tās pielāgotu Regulai (EK) Nr. 1272/2008 par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu;

3) Eiropas Parlamenta un Padomes 2017. gada 12. decembra Direktīvas 2017/2398, ar ko groza Direktīvu 2004/37/EK par darba ņēmēju aizsardzību pret risku, kas saistīts ar kancerogēnu vai mutagēnu iedarbību darba vietā;

4) Eiropas Parlamenta un Padomes 2019. gada 16. janvāra Direktīvas 2019/130, ar ko groza Direktīvu 2004/37/EK par darba ņēmēju aizsardzību pret risku, kas saistīts ar kancerogēnu vai mutagēnu iedarbību darbā;

5) Eiropas Parlamenta un Padomes 2019. gada 5. jūnija Direktīvas 2019/983, ar ko groza Direktīvu 2004/37/EK par darba ņēmēju aizsardzību pret risku, kas saistīts ar kancerogēnu vai mutagēnu iedarbību darbā;

6) Eiropas Parlamenta un Padomes 2022. gada 9. marta Direktīvas 2022/431, ar ko groza Direktīvu 2004/37/EK par darba ņēmēju aizsardzību pret risku, kas saistīts ar kancerogēnu vai mutagēnu iedarbību darbā.

Ministru prezidents I.Godmanis

Labklājības ministre I.Purne
Labklājības ministrijas iesniegtajā redakcijā

1. pielikums
Ministru kabineta
2008. gada 29. septembra
noteikumiem Nr. 803

(Pielikums MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā; pielikuma 346. punktā minētā aroda ekspozīcijas robežvērtība dīzeļdzinēju izplūdes gāzu emisijām pazemes kalnrūpniecības un tuneļu būvniecības nozarē stājas spēkā 21.02.2026. un 698. punktā noteiktā aroda robežvērtība niķeļa savienojumiem (ieelpojamai un respirējamai frakcijai, mērot pēc niķeļa) stājas spēkā 18.01.2025., sk. noteikumu 58. un 61. punktu)

Kancerogēni un to aroda ekspozīcijas robežvērtības (AER)

Nr.
p. k

Vielas nosaukumsKancerogēnu kategorijaEK Nr.(1)CAS (2)Robežvērtība (AER)Vielas iedarbības raksturojumsPiezīmes
8 stundas (3)Īslaicīga (4)
mg/m3 (5)ppm (6)šķ/cm3 (7)mg/m3 (5)ppm (6)šķ/cm3 (7)
1.Absorbcijas eļļas, bicikliskās, aromātiskās un heterocikliskās, ogļūdeņražu frakcija; Mazgājamās eļļas redestilātsCarc. 1B309-

851-

5

101316-

45-4

      H350 
2.Acetaldehīds (etanāls)Carc. 1B 75-07-05     H350 
3.Akmeņogļu darva; Ogļu darvaCarc. 1A232-

361-7

8007-

45-2

      H350 
4.Akmeņogļu darva, glabāšanas atlikumi; Ogļu darvas cietie atlikumiCarc. 1B293-

764-1

91082-

50-7

      H350 
5.Akmeņogļu darvas bāzes, jēlprodukts; Jēldarvas bāzesMuta. 1B Carc. 1B266-

018-8

65996-

84-1

      H340

H350

 
6.Akmeņogļu darvas bāzes, hinolīna atvasinājumu frakcija; Destilāta bāzesMuta. 1B Carc. 1B274-

560-1

70321-

67-4

      H340

H350

 
7.Akmeņogļu darvas bāzes, destilācijas atlikumi; Destilāta bāzesMuta. 1B Carc. 1B295-

544-0

92062-

29-8

      H340

H350

 
8.Akmeņogļu darvas skābes, jēlprodukts; JēlfenoliMuta. 1B Carc. 1B266-

019-3

65996-

85-2

      H340

H350

 
9.Akmeņogļu šķidrumi, ekstraktu šķīdums šķidrā šķīdinātājāCarc. 1B302-

682-8

94114-

47-3

      H350 
10.Akmeņogļu šķidrumi, ekstrakcija ar šķidro šķīdinātājuCarc. 1B302-

683-3

94114-

48-4

      H350 
11.Akrilamīds, propēn-2-amīdsMuta. 1B Carc. 1B201-

173-7

79-06-10,1     H340

H350

Āda (10)
12.AkrilnitrilsCarc. 1B203-

466-5

107-13-

1

0,50,23  2 0,9 H350Iedarbība caur ādu  (10)

Viela var izraisīt ādas sensibilizāciju

13.5-alil-1,3-benzodioksols, safrolsCarc. 1B Muta. 2202-

345-4

94-59-7      H350

H341

 
14.Alkāni, C1-4, ar lielu C1-4, C3 saturu, naftas gāzeCarc. 1B Muta. 1B292-

456-4

90622-55-2      H350

H340

 
15.Alkāni, C1-2; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

651-5

68475-57-0      H350

H340

 
16.Alkāni, C2-3; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

652-0

68475-58-1      H350

H340

 
17.Alkāni, C3-4; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

653-6

68475-59-2      H350

H340

 
18.Alkāni, C4-5; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

654-1

68475-60-5      H350

H340

 
19.Alkāni, C12-26, sazarotie un lineārieCarc. 1B292-

454-3

90622-53-0      H350 
20.4-aminoazobenzols, 4-fenilazoanilīnsCarc. 1B200-453-60-09-3      H350 
21.o-aminoazotoluēns, AATCarc. 1B202-591-297-56-3      H350 
22.2-(2-Aminoetilamino) etanolsRepr. 1B 111-41-13     H360Df 
23.4-amino-3-fluorfenolsCarc. 1B402-230-0399-95-1      H350 
24.4-AminobifenilsCarc. 1A202-177-192-67-1      H350 
25.4-aminobifenila sāļiCarc. 1A      H350 
26.Amonija dihromātsCarc. 1B Muta. 1B232-143-17789-09-5      H350

H340

 
27.Antracēna eļļa; Antracēna eļļaCarc. 1B292-602-790640-80-5      H350 
28.Antracēna eļļa, antracēna pasta; Antracēna eļļas frakcijaCarc. 1B Muta. 1B292-603-290640- 81-6      H350

H340

 
29.Antracēna eļļa ar zemu antracēna saturu; Antracēna eļļas frakcijaCarc. 1B Muta. 1B292-604-890640-82-7      H350

H340

 
30.Antracēna eļļa, ekstrakcija ar skābi; Antracēna eļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B295-274-391995-14-1      H350 
31.Antracēna eļļa, antracēna pasta, antracēna frakcija; Antracēna eļļas frakcijaCarc. 1B Muta. 1B295-275-991995-15-2      H350

H340

 
32.Antracēna eļļa, antracēna pasta, karbazola frakcija; Antracēna eļļas frakcijaCarc. 1B Muta. 1B295-276-491995-16-3      H350

H340

 
33.Antracēna eļļa, antracēna pasta, destilācijas vieglās frakcijas; Antracēna eļļas frakcijaCarc. 1B Muta. 1B295-278-591995-17-4      H350

H340

 
34.Aromātiskie ogļūdeņraži, C6-10, apstrādāti ar skābi, neitralizēti; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B268-

618-

5

68131-

49-7

      H350

H340

 
35.Aromātiskie ogļūdeņraži, C6-C8, pirolīzē iegūtais naftas rafināts; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B270-

658-

3

68475-

70-7

      H350

H340

 
36.Aromātiskie ogļūdeņraži, C8; Vieglās eļļas redestilāts ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B292-

694-

9

90989-

38-1

      H350

H340

 
37.Aromātiskie ogļūdeņraži, C8-10; Vieglais eļļas redestilāts ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B292-

695-

4

90989-

39-2

      H350

H340

 
38.Aromātiskie ogļūdeņraži, C6- C10, bagātināti ar frakciju C8; Vieglās eļļas redestilāts ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B292-

697-

5

90989- 41-6      H350

H340

 
39.Aromātiskie ogļūdeņraži, C7-8, dealkilēšanas produkti, destilācijas atlikumi; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B292-

698-

0

90989-

42-7

      H350

H340

 
40.Aromātiskie ogļūdeņraži, C8, katalītiskā reforminga produkti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

279-

0

91995-

18-5

      H350

H340

 
41.Aromātiskie ogļūdeņraži, C8-9; ogļūdeņražu polimerizācijas blakusprodukti; Vieglās eļļas redestilāts ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

281-

1

91995-

20-9

      H350

H340

 
42.Aromātiskie ogļūdeņraži, C9-12, benzola destilāti; Vieglās eļļas redestilāts ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

551-

9

92062-

36-7

      H350

H340

 
43.Aromātiskie ogļūdeņraži, C7-12, bagāti ar C8; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B297-

401-

8

93571-

75-6

      H350

H340

 
44.Aromātiskie ogļūdeņraži, C26-55, ar lielu aromātisko savienojumu saturuCarc. 1B307-753-797722-04-8      H350 
45.Aromātiskās ogļūdeņražu eļļas, maisījums ar polietilēnu un polipropilēnu, pirolizētas, vieglā eļļas frakcija; Termoapstrādes produktiCarc. 1B Muta. 1B309-745-9100801-63-6      H350

H340

 
46.Aromātiskās ogļūdeņražu eļļas, maisījums ar polietilēnu, pirolizētas, vieglā eļļas frakcija; Termoapstrādes produktiCarc. 1B Muta. 1B309-748-5100801-65-8      H350

H340

 
47.Aromātiskās ogļūdeņražu eļļas, maisījums ar polistirolu, pirolizētas, vieglā eļļas frakcija; Termoapstrādes produktiCarc. 1B Muta. 1B309-749-0100801-66-9      H350

H340

 
48.Arsēnskābe un tās sāļi, kā arī neorganiskie arsēna savienojumiCarc. 1A  0,01(9)     H350 
49.Atliekas (naftas), alkilēšanas sadalīšanas iekārtas, ar lielu C4 saturu, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-010-268513-66-6      H350

H340

 
50.Atlikums (naftas), atmosfēras spiediena skruberis; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B265-045-264741-45-3      H350 
51.Atlikumi (naftas), katalītiskais reformings, frakcionēšanas kolonna; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B265-069-364741-67-9      H350 
52.Atlikumi (naftas), hidrokrekings; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B265-076-164741-75-9      H350 
53.Atlikumi (naftas), termiskais krekings; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B265-

081-

9

64741-80-6      H350 
54.Atlikumi (naftas), hidrodesulfurizēšana

tornī atmosfēras spiedienā;

Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B265-

181-

2

64742-78-5      H350 
55.Atlikumi (naftas), tvaika krekings; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B265-

193-8

64742-90-1      H350 
56.Atlikumi (naftas), destilācija atmosfēras spiedienā;

Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B269-

777-

3

68333-22-2      H350 
57.Atlikumi (naftas), butāna sašķelšanas

iekārtas beigu frakcijas; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B

Muta. 1B

270-

791-

7

68478-12-6      H350

H340

 
58.Atlikumi (naftas), katalītiskā reformera frakcionētā atlikuma destilācija; Smagais

šķidrais kurināmais

Carc. 1B270-

792-

2

68478-13-7      H350 
59.Atlikumi (naftas), ogļūdeņražu C6-8 katalītiskais reformings; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B270-

794-

3

68478-15-9      H350

H340

 
60.Atlikumi (naftas), smagā krekinga gāzes eļļa un vakuumgāzes eļļa; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B270-

796-

4

68478-17-1      H350 
61.Atlikumi (naftas), smagā krekinga un

vieglā vakuumeļļa; Smagais šķidrais

kurināmais

Carc. 1B270-

983-

0

68512-61-8      H350 
62.Atlikumi (naftas), zemais vakuums;

Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B270-

984-6

68512-62-9      H350 
63.Atlikumi (naftas), vieglais tvaika krekings; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B271-

013-9

68513-69-9      H350 
64.Atlikumi (naftas), top-iekārta, ar zemu sēra saturu; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B271-

763-

7

68607-30-7      H350 
65.Atlikumi (naftas), koksēšanas skruberis, satur aromātiskos savienojumus ar kondensētiem gredzeniem; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B272-

187-

9

68783-13-1      H350 
66.Atlikumi (naftas), sveķveidīgie, tvaika krekings; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B273-

272-3

68955-36-2      H350 
67.Atlikumi (naftas), tvaika krekinga destilāti;Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B292-

657-7

90669-75-3      H350 
68.Atlikumi (naftas), viegls vakuums; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B292-

658-2

90669-76-4      H350 
69.Atlikumi (akmeņogļu darvas), antracēna eļļas destilāts; Antracēna eļļas frakcijaCarc. 1B Muta. 1B295-

505-

8

92061-92-2      H350

H340

 
70.Atlikums (akmeņogļu darvas), kreozota eļļas destilācijas mazgāšanas eļļas redestilātsCarc. 1B295-

506-

3

92061-93-3      H350 
71.Atlikums (akmeņogļu darvas), piķa

destilāts; Piķa redestilāts

Carc. 1B295-

507-9

92061-94-4      H350 
72.Atlikumi (naftas), katalītiskais krekings; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B295-

511-0

92061-97-7      H350 
73.Atlikumi (naftas), hidrogenēta tvaika

krekinga nafta; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B295-

514-7

92062-00-5      H350 
74.Atlikumi (naftas), naftas tvaika krekinga destilācijas;

Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B295-

517-3

92062-04-9      H350 
75.Atlikums (naftas), tvaika krekinga

izkarsētās naftas produkts; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B297-

905-

8

93763-85-0      H350 
76.Atlikumi (akmeņogļu), ekstrakcija ar šķidru šķīdinātājuCarc. 1B302-

681-2

94114-46-2      H350 
77.Atlikumi, tvaika krekings, termiskā

apstrāde; Smagā šķidrā degviela

Carc. 1B308-

733-0

98219-64-8      H350 
78.Atlikumi (naftas), vieglie naftas krekinga, aromātiskie; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

310-

057-

6

102110-55-4      H350

H340

 
79.Atlikuma eļļas (naftas), apstrādātas ar

šķīdinātājiem; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

101-6

64742-01-4      H350 
80.Atlikuma eļļas (naftas), hidrētas;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

160-8

64742-57-0      H350 
81.Atlikuma eļļas (naftas), ar šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

166-

0

64742-62-7      H350 
82.Atlikuma eļļas (naftas),

deizobutanizēšanas kolonnas produkti; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B

Muta. 1B

270-

795-

9

68478-16-0      H350

H340

 
83.Atlikuma eļļas (naftas), hidrētas, ar

šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B292-

656-

1

90669-74-2      H350 
84.Atlikuma eļļas (naftas), katalītiski attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B294-

843-

3

91770-57-9      H350 
85.Atlikuma eļļas (naftas), hidrokrekinga, apstrādātas ar skābi, ar šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B295-

499-

7

92061-86-4      H350 
86.Atlikuma eļļas (naftas); Smagā šķidrā

degviela

Carc. 1B298-

754-0

93821-66-0      H350 
87.Atlikuma eļļas (naftas), apstrādātas ar

aktīvo ogli, ar šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B309-

710-

8

100684-37-5      H350 
88.Atlikuma eļļas (naftas), apstrādātas ar

māliem, ar šķīdinātājiem attīrītas no

vaskiem; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B309-

711-

3

100684-38-6      H350 
89.Atstarojošās keramikas šķiedras: šķiedras, kas paredzētas īpašiem mērķiem, izņemot tās, kas aprakstītas citur šajā sarakstā [mākslīgas stikla (silikāt) šķiedras ar neviendabīgu pavedienu orientāciju, kurās sārmu un sārmzemju metālu oksīdu saturs ir mazāks vai vienāds ar 18 % pēc masas]Carc. 1B      H350 
90.Attīrītās eļļas (naftas), katalītiskais

krekings; Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B265-

064-

6

64741-62-4      H350 
91.Attīrītās eļļas (naftas),

hidrodesulfurizēšana katalītiskajā

krekingā; Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B269-

782-

0

68333-26-6      H350 
92.Augsttemperatūras akmeņogļu darva;

Ogļu darva

Carc. 1A266-

024-0

65996-89-6      H350 
93.Augsttemperatūras akmeņogļu darva, ar augstu cieto vielu saturu; Ogļu darvas cietie atlikumiCarc. 1B273-

615-

7

68990-

61-4

      H350 
94.Augsttemperatūras akmeņogļu darva, destilācijas un glabāšanas atlikumi; Ogļu darvas cietie atlikumiCarc. 1B295-

535-

1

92062-

20-9

      H350 
95.Augsttemperatūras akmeņogļu darva, atlikumi; Ogļu darvas cietie atlikumiCarc. 1B309-

726-5

100684-

51-3

      H350 
96.AzbestsCarc. 1A12001-28-4 [1]

132207-32-0 [2]

12172-73-5 [3]

77536-66-4 [4]

77536-68-6 [5]

77536-67-5 [6]

12001-29-5 [7]

0,1 šķ./

cm3 gaisa [7]

     H350 
97.AzobenzolsCarc. 1B

Muta. 2

203-

102-

5

103-33-3      H350

H341

 
98.Benomils (ISO); metil-1-(butilkarbamoil)

benzimidazol-2-ilkarbamāts

Muta. 1B241-

775-

7

17804-35-2      H340 
99.Benz[a]antracēnsCarc. 1B200-

280-6

56-55-3      H350 
100.Benz[e]acefenantralīnsCarc. 1B205-

911-9

205-99-2      H350 
101.Benz[j]fluorantēnsCarc. 1B205-

910-3

205-82-3      H350 
102.Benz[k]fluorantēnsCarc. 1B205-

919-6

207-08-9      H350 
103.Benzidīns, 1,1’-bifenil-4,4’-diamīns, 4,4’-diaminobifenil, bifenil-4,4’-ilēndiamīnsCarc. 1A202-

199-

1

92-87-5      H350 
104.Benzidīna sāļiCarc. 1A208-

519-

6 [1]

208-

520-

1 [2]

244-

236-

4 [3]

252-

984-

8 [4]

531-85-1 [1]

531-86-2 [2]

21136-70-9 [3]

36341-27-2 [4]

      H350 
105.Benzidīna azokrāsvielas, 4,4’- diarilazobifenilkrāsvielas, izņemot tās, kas aprakstītas citur šajā sarakstāCarc. 1B      H350 
106.Benzilhlorīds,

α-hlortoluols

Carc. 1B202-

853-6

100-44-75     H350 
107.Benzo[a]pirēns

benz[def]krezols

Carc. 1B

Muta. 1B

Repr. 1B

200-

028-5

50-32-80,00015     H340

H350

H360FD

 
108.Benz[e]pirēnsCarc. 1B205-

892-7

192-97-2      H350 
109.Benzilhlorīds (α-hlortoluols)Carc 1B 100-44-7      H350 
110.Benzīns, dabīgais; Nafta ar zemu viršanas

temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

232-

349-

1

8006-

61-9

100  300  H350

H340

 
111.Benzīns no tvaiku reģenerācijas

sistēmām; Nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

271-

025-

4

68514-15-8      H340

H350

 
112.Benzīns, pirolīzes, debutanizatora gala frakcijas; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

726-

5

68606-10-0      H350

H340

 
113.Benzīns, tiešās destilācijas, vieglās

frakcijas; Nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

271-

727-

0

68606-11-1      H350

H340

 
114.Benzīns; Nafta ar zemu viršanas

temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B

Muta. 1B

289-

220-8

86290-81-5      H350

H340

 
115.Benzīns, C5-11, ar augstu oktānskaitli stabilizētais, pārveidotais; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas

temperatūru

Carc. 1B Muta. 1B297-

458-

9

93572-29-3      H350

H340

 
116.Benzīns, pirolīzes, hidrogenēts; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

302-

639-

3

94114-03-1      H350

H340

 
117.Benzīns, akmeņogļu ekstrakcija ar

šķīdinātāju, akmeņogļu naftas

hidrokrekings

Carc. 1B302-

691-

7

94114-

55-3

      H350 
118.BenzolsCarc. 1A Muta. 1B200-

753-

7

71-43-20,660,2    H350

H340

Āda (10)

AER 1,65 mg/m3 līdz 2026.gada 5.aprīlim.

119.Benzola galvas frakcija (akmeņogļu

pārstrādes produkti); Vieglās eļļas redestilāts ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

266-

023-

5

65996-

88-5

      H350

H340

 
120.BenzotrihlorīdsCarc. 1B202-

634-5

98-07-7      H350 
121.Berilijs un berilija savienojumiCarc. 1B231-

150-7

7440-

41-7

0,001     H350i 
122.Berilijs un neorganiskie berilija savienojumiCarc. 1B  0,0002(9)     H350iViela var izraisīt ādas un elpceļu

sensibilizāciju

123.Berilija oksīdsCarc. 1B215-

133-1

1304-

56-9

      H350i 
124.2,2’-bioksirāns; l,2:3,4-diepoksibutānsCarc. 1B

Muta. 1B

215-

979-1

1464-

53-5

      H350

H340

 
125.4,4’-bi-o-toluidīnsCarc. 1B204-

358-0

119-93-7      H350 
126.4,4’-bi-o-toluidīna sāļiCarc. 1B210-

322-5

612-82-8      H350 
127.4,4’-bis-(dimetilamino) benzofenons;

Michler’s ketons

Carc. 1B202-

027-5

90-94-8      H350 
128.Bisfenols A 4,4′-izopropilidēndifenolsRepr. 1B201-245-880-05-72(9)     H360f 
129.Bis(hlormetil)ēteris (oksibis-(hlormetāns)) un hlormetilētera tehniskais produktsCarc. 1A208-

832-8

542-88-1,

107-30-2

      H350 
130.BorskābeRepr. 1B 10043-35-310     H360FD 
131.Brūnogļu darvaCarc. 1A309-

885-0

101316-83-0      H350 
132.Brūnogļu darvas skābes, C2 alkilfenolu frakcija; Destilētie fenoliCarc. 1B Muta. 1B302-

662-9

94114-29-1      H350

H340

 
133.Brūnogļu darvas skābes, jēlprodukts;

Jēlfenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

309-

888-7

101316-86-3      H350

H340

 
134.Brūnogļu gazifikācijas darvas skābes;

Jēlfenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

536-7

92062-22-1      H350

H340

 
135.1,3-butadiēns; buta-1,3-diēnsCarc. 1A

Muta. 1B

203-

450-8

106-99-02,21    H350

H340

 
136.Butāns (kas satur vairāk nekā 0,1 %

butadiēna)

Carc. 1A

Muta. 1B

203-

448-7

106-97-8300     H350

H340

 
137.C.I. Basic Violet 3 ar ≥ 0,1 % Mihlera ketonuCarc. 1B208-

953-6

548-62-9      H350 
138.Cietie blakusprodukti, akmeņogļu darvas piķa koksēšana; Ogļu darvas cietie atlikumiCarc. 1B295-

549-

8

92062-34-5      H350 
139.Cietkoksnes putekļi 2(8)     H350 
140.Cinka hromāti, ieskaitot cinka kālija hromātuCarc. 1A        
141.Dabasgāzes kondensāti (naftas); Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

047-

3

64741-47-5      H350

H340

 
142.Dabasgāze (naftas), neapstrādāts šķidro produktu maisījums; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

048-

9

64741-48-6      H350

H340

 
143.Dabasgāzes kondensāti; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

272-

896-

3

68919-39-1      H350

H340

 
144.Darvas bāzes, hinolīna atvasinājumi;

Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

271-

020-7

68513-87-1      H350

H340

 
145.Darvas bāzes (akmeņogļu), anilīna

frakcija; Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

541-4

92062-27-6      H350

H340

 
146.Darvas bāzes (akmeņogļu), kolidīna

frakcija; Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

543-5

92062-28-7      H350

H340

 
147.Darvas bāzes (akmeņogļu), pikolīna

frakcija; Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

548-2

92062-33-4      H350

H340

 
148.Darvas bāzes (akmeņogļu), lutidīna

frakcija; Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

293-

766-2

91082-52-9      H350

H340

 
149.Darvas bāzes, akmeņogļu, toluidīna

frakcija; Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

293-

767-8

91082-53-0      H350

H340

 
150.Darvas eļļas, akmeņogļu; KarboleļļaCarc. 1B

Muta. 1B

266-

016-7

65996-82-9      H350

H340

 
151.Darvas eļļas, brūnogļu; Vieglā eļļaCarc. 1B

Muta. 1B

302-

674-4

94114-40-6      H350

H340

 
152.Darvas skābes, atlikums, destilāta pirmā frakcija; Destilētie fenoliCarc. 1B

Muta. 1B

270-

713-1

68477-23-6      H350

H340

 
153.Darvas skābes, krezilfrakcija, atlikums; Destilētie fenoliCarc. 1B

Muta. 1B

271-

418-0

68555-24-8      H350

H340

 
154.Darvas skābes, etilfenolu frakcija;

Destilētie fenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

284-

891-3

84989-03-7      H350

H340

 
155.Darvas skābes, metilfenolu frakcija;

Destilētie fenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

284-

892-9

84989-04-8      H350

H340

 
156.Darvas skābes, polialkilfenolu frakcija;

Destilētie fenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

284-

893-4

84989-05-9      H350

H340

 
157.Darvas skābes, ksilenolu frakcija;

Destilētie fenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

284-

895-5

84989-06-0      H350

H340

 
158.Darvas skābes, 3,5-ksilenolu frakcija;

Destilētie fenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

284-

896-0

84989-07-1      H350

H340

 
159.Darvas skābes, krezilfrakcija; Destilētie fenoliCarc. 1B

Muta. 1B

295-

540-9

92062-26-5      H350

H340

 
160.Darvas skābes, destilācijas atlikums;

Destilētie fenoli

Carc. 1B

Muta. 1B

306-

251-5

96690-55-0      H350 
161.Deggāzes; naftas gāze (Vieglo gāzu

maisījums. To veido galvenokārt ūdeņradis un/vai zemas molekulmasas ogļūdeņraži)

Carc. 1B

Muta. 1B

270-

667-

2

68476-26-6      H350

H340

 
162.Deggāzes, destilātu jēlnafta, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

670-9

68476-29-9      H350

H340

 
163.Degvielas eļļa, atlikumu tiešās destilācijas gāzes eļļas ar augstu sēra saturu; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B270-

674-

0

68476-32-4      H350 
164.Degvielas eļļa, atlikuma; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B270-

675-6

68476-33-5      H350 
165.Degvielas Nr. 6; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B271-

384-7

68553-00-4      H350 
166.Destilāts (nafta), vieglie parafīni;

Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1B265-

051-

5

64741-50-0      H350 
167.Destilāts (naftas), smagie parafīni;

Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

052-

0

64741-51-1      H350 
168.Destilāts (naftas), vieglie naftēni;

Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

053-

6

64741-52-2      H350 
169.Destilāts (naftas), smagie naftēni;

Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

054-

1

64741-53-3      H350 
170.Destilāts (naftas), katalītiskā krekinga

vieglais produkts; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B265-

060-

4

64741-59-9      H350 
171.Destilāts (naftas), katalītiskā krekinga

vidējais produkts; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B265-

062-

5

64741-60-2      H350 
172.Destilāts (naftas), dziļais katalītiskais

krekings; Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B265-

063-

0

64741-61-3      H350 
173.Destilāts (naftas), hidrokrekinga smagais; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

077-7

64741-76-0      H350 
174.Destilāts (naftas), smagais termiskais

krekings; Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B265-

082-

4

64741-81-7      H350 
175.Destilāts (naftas), attīrīts ar šķīdinātājiem, ar augstu parafīnu koncentrāciju;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

090-

8

64741-88-4      H350 
176.Destilāts (naftas), termiskā krekinga

vieglais produkts; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B265-

084-

5

64741-82-8      H350 
177.Destilāti (naftas), no sēra savienojumiem atbrīvotā vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

088-

7

64741-86-2      H350 
178.Destilāts (naftas), attīrīts ar šķīdinātājiem, ar zemu parafīnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

091-

3

64741-89-5      H350 
179.Destilāti (naftas), ar šķīdinātāju attīrītā vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

093-

4

64741-91-9      H350 
180.Atlikuma eļļas (naftas), ar šķīdinātājiem attīrītas no asfaltiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

096-

0

64741-95-3      H350 
181.Destilāts (naftas), apstrādāts ar

šķīdinātājiem, ar augstu naftēnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

097-

6

64741-96-4      H350 
182.Destilāts (naftas), apstrādāts ar

šķīdinātājiem, ar zemu naftēnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

098-

1

64741-97-5      H350 
183.Destilāti (naftas), ar skābi apstrādātā

vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)

Carc. 1B265-

113-

1

64742-13-8      H350 
184.Destilāti (naftas), ar skābi apstrādātā

vieglā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)

Carc. 1B265-

114-

7

64742-14-9      H350 
185.Destilāts (naftas), smagie naftēni,

apstrādāts ar skābi; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

117-

3

64742-18-3      H350 
186.Destilāts (naftas), vieglie naftēni,

apstrādāts ar skābi; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

118-

9

64742-19-4      H350 
187.Destilāts (naftas), smagie parafīni,

apstrādāts ar skābi; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

119-

4

64742-20-7      H350 
188.Destilāts (naftas), vieglie parafīni,

apstrādāts ar skābi; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļa

Carc. 1A265-

121-

5

64742-21-8      H350 
189.Destilāts (naftas), smagie parafīni, ķīmiski neitralizēts; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļaCarc. 1A265-

127-

8

64742-27-4      H350 
190.Destilāts (naftas), vieglie parafīni, ķīmiski neitralizēts; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļaCarc. 1A265-

128-

3

64742-28-5      H350 
191.Destilāti (naftas), ķīmiski neitralizēta vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

130-

4

64742-30-9      H350 
192.Destilāts (naftas), smagie naftēni, ķīmiski neitralizēts; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļaCarc. 1A265-

135-

1

64742-34-3      H350 
193.Destilāts (naftas), vieglie naftēni, ķīmiski neitralizēts; Nerafinēta vai vidēji rafinēta bāzes eļļaCarc. 1A265-

136-

7

64742-35-4      H350 
194.Destilāts (naftas), apstrādāts ar māliem, augsta parafīnu koncentrācija;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

137-

2

64742-36-5      H350 
195.Destilāts (naftas), apstrādāts ar māliem, neliela parafīnu koncentrācija; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

138-

8

64742-37-6      H350 
196.Destilāti (naftas), ar māliem apstrādātā vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

139-

3

64742-38-7      H350 
197.Atlikuma eļļas (naftas), apstrādātas ar

māliem; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

143-5

64742-41-2      H350 
198.Destilāts (naftas), apstrādāts ar māliem, ar augstu naftēnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

146-

1

64742-44-5      H350 
199.Destilāts (naftas), apstrādāts ar māliem, ar zemu naftēnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

147-

7

64742-45-6      H350 
200.Destilāti (naftas), hidrētā vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

148-2

64742-46-7      H350 
201.Destilāts (naftas), hidrēts, ar augstu

naftēnu koncentrāciju; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B265-

155-

0

64742-52-5      H350 
202.Destilāts (naftas), hidrēts, ar zemu

naftēnu koncentrāciju; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B265-

156-

6

64742-53-6      H350 
203.Destilāts (naftas), hidrēts, ar augstu

parafīnu koncentrāciju; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B265-

157-

1

64742-54-7      H350 
204.Destilāts (naftas), hidrēts, ar zemu

parafīnu koncentrāciju; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B265-

158-

7

64742-55-8      H350 
205.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar zemu parafīnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

159-

2

64742-56-9      H350 
206.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar augstu naftēnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

167-

6

64742-63-8      H350 
207.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar zemu naftēnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

168-

1

64742-64-9      H350 
208.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar augstu parafīnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B265-

169-

7

64742-65-0      H350 
209.Destilāti (naftas), hidrodesulfurizētā vidējā frakcija; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

183-

3

64742-80-9      H350 
210.Destilāti (ogļu darvas), augstākie; Smagā antracēna eļļaCarc. 1B266-

026-1

65996-91-0      H350 
211.Destilāti (akmeņogļu darvas); Smagā

antracēna eļļa

Carc. 1B266-

027-7

65996-92-1      H350 
212.Destilāti (naftas), smagā aromātiskā

frakcija; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

267-

563-

4

67891-79-6      H350

H340

 
213.Destilāti (naftas), vieglā aromātiskā

frakcija; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

267-

565-

5

67891-80-9      H350

H340

 
214.Destilāti (akmeņogļu-naftas), aromātiskie savienojumi ar kondensētiem gredzeniem; DestilātiCarc. 1B269-

159-

3

68188-48-7      H350 
215.Destilāts (naftas), hidrodesulfurizētais

katalītiskā krekinga vieglais produkts; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B269-

781-

5

68333-25-5      H350 
216.Destilāts (naftas), hidrodesulfurizētā

starpprodukta katalītiskais krekings;

Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B269-

783-

6

68333-27-7      H350 
217.Destilāts (naftas), katalītiskais krekings ar sekojošu desulfurizēšanu; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B269-

784-

1

68333-28-8      H350 
218.Destilāti (naftas), tiešās destilācijas vieglā frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

077-

5

68410-

05-9

      H350

H340

 
219.Destilāti (naftas), vidējie, apstrādāti ar ūdeņradi, ar vidēji augstu viršanas temperatūru; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

092-

7

68410-

96-8

      H350

H340

 
220.Destilāti (naftas), vieglie, apstrādāti ar ūdeņradi, ar zemu viršanas temperatūru; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

093-

2

68410-

97-9

      H350

H340

 
221.Destilāti (naftas), smagie, apstrādāti ar ūdeņradi, deizoheksanizatora galvas frakcija; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

094-8

68410-98-0      H350

H340

 
222.Destilāti (naftas), pirolīzes procesā

iegūtais naftas rafināts, papildināts ar benzīna frakciju; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

270-

344-

6

68425-29-6      H350

H340

 
223.Destilāti (naftas), katalītiskā reforminga depentanizators; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

660-

4

68475-79-6      H350

H340

 
224.Destilāts (naftas), vieglais naftas tvaika krekinga produkts; Krekinga gāzes eļļaCarc. 1B270-

662-

5

68475-80-9      H350 
225.Destilāti (naftas), katalītiskā reformera frakcionatora atlikums, ar augstu viršanas temperatūru; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B270-

719-

4

68477-29-2      H350 
226.Destilāti (naftas), katalītiskā reformera frakcionatora atlikums, ar vidēji augstu viršanas temperatūru; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B270-

721-

5

68477-30-5      H350 
227.Destilāti (naftas), katalītiskā reformera frakcionatora atlikums, ar zemu viršanas temperatūru; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B270-

722-

0

68477-31-6      H350 
228.Destilāts (naftas), C3-5, bagāts ar 2- metilbutēnu-2; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B270-

725-

7

68477-34-9      H350

H340

 
229.Destilāti (naftas), C3-6, ar augstu piperilēna saturu; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

726-2

68477-35-0      H350

H340

 
230.Destilāts (naftas), naftas tvaika krekinga destilātu krekings; Krekinga gāzes eļļaCarc. 1B270-

727-

8

68477-38-3      H350 
231.Destilāts (naftas), polimerizēti naftas

tvaika krekinga destilāti, C5-12 frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B

Muta. 1B

270-

735-

1

68477-50-9      H350

H340

 
232.Destilāts (naftas), tvaika krekinga, C5-12 frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B270-

736-

7

68477-53-2      H350

H340

 
233.Destilāts (naftas), tvaika krekinga, C5-10 frakcija, kas samaisīta ar vieglās naftas tvaika krekinga C5 frakciju; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B270-

738-

8

68477-55-4      H350

H340

 
234.Destilāti (naftas), depentanizatora galvas frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B270-

771-

8

68477-

89-4

      H350 
235.Destilāti (naftas), katalītiskā reforminga tiešās destilācijas naftas galvas frakcijas;

Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

271-

008-

1

68513-63-3      H350

H340

 
236.Destilāti (naftas), naftas un gāzes eļļas termiskā krekinga produkti; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

271-

631-

9

68603-00-9      H350

H340

 
237.Destilāti (naftas), naftas un gāzes eļļas termiskā krekinga produkti, satur C5 dimērus; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

271-

632-

4

68603-01-0      H350

H340

 
238.Destilāti (naftas), naftas un gāzes eļļas termiskā krekinga produkti, ekstrahējamie; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

271-

634-

5

68603-03-2      H350

H340

 
239.Destilāti (naftas), vieglo tiešās destilācijas benzīnu frakcionēšanas stabilizatora galvas frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

272-

931-

2

68921-08-4      H350

H340

 
240.Destilāti (naftas), naftas unificētāja vieglo frakciju attvaicētājs; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

272-

932-

8

68921-09-5      H350

H340

 
241.Destilāts (naftas), naftas atlikumu

vakuumdestilācija; Smagā šķidrā degviela

Carc. 1B273-

263-

4

68955-27-1      H350 
242.Destilāti (naftas), vieglais termiskais

krekings, debutanizētā aromātiskā frakcija; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

273-

266-

0

68955-29-3      H350

H340

 
243.Destilāts (naftas), vidēji dziļais vakuums; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B274-

683-

0

70592-76-6      H350 
244.Destilāts (naftas), vieglais vakuums;

Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B274-

684-6

70592-77-7      H350 
245.Destilāts (naftas), vakuums; Smagais

šķidrais kurināmais

Carc. 1B274-

685-1

70592-78-8      H350 
246.Destilāti (akmeņogļu darva), benzola

frakcija; Vieglā eļļa

Carc. 1B283-

482-7

84650-02-2      H350 
247.Destilāti (akmeņogļu darvas), vieglās

eļļas; Karboleļļa

Carc. 1B

Muta. 1B

283-

483-2

84650-03-3      H350

H340

 
248.Destilāti (akmeņogļu darva), naftalīna eļļas; Naftalīna eļļaCarc. 1B

Muta. 1B

283-

484-8

84650-04-4      H350

H340

 
249.Destilāts (akmeņogļu darva), naftalīna eļļas, ar zemu naftalīna saturu; Naftalīna eļļas redestilātsCarc. 1B

Muta. 1B

284-

898-

1

84989-09-3      H350

H340

 
250.Destilāti (akmeņogļu darvas), galvas

frakcija, nesatur fluorēnu; Mazgāšanas eļļas redestilāti

Carc. 1B284-

899-

7

84989-10-6      H350 
251.Destilāti (ogļu darvas), augstākie, bagāti ar fluorēnu; Mazgājamās eļļas redestilātsCarc. 1B284-

900-

0

84989-11-7      H350 
252.Destilāti (akmeņogļu), koksēšanas vieglā eļļa, naftalīna frakcija; Naftalīna eļļaCarc. 1B285-

076-

5

85029-51-2      H350 
253.Destilāts (naftas), hidrodesulfurizēts

termiskā krekinga vidējais produkts;

Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B285-

505-

6

85116-53-6      H350 
254.Destilāti (naftas), katalītiski pārveidoti, vieglie, hidrēti;

C8-12 aromātiskā frakcija; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

285-

509-

8

85116-58-1      H350

H340

 
255.Destilāts (ogļu darvas), smagās eļļas;

Smagā antracēna eļļa

Carc. 1B292-

607-4

90640-86-1      H350 
256.Destilāti (akmeņogļu darvas), vieglās

eļļas; apstrādāšana ar skābi; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar augstu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

292-

609-

5

90640-87-2      H350

H340

 
257.Destilāti (akmeņogļu darvas), vieglās

eļļas, sārmainie ekstrakti; Sārmainais ekstrakts

Carc. 1B

Muta. 1B

292-

610-

0

90640-88-3      H350

H340

 
258.Destilāti (akmeņogļu darvas), naftalīna eļļas, sārmainie ekstrakti; Sārmainais ekstraktsCarc. 1B

Muta. 1B

292-

611-

6

90640-89-4      H350

H340

 
259.Destilāts (akmeņogļu darva), naftalīna eļļas, naftalīnu nesaturošs sārma ekstrakts; Naftalīna eļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

292-

612-

1

90640-90-7      H350

H340

 
260.Destilāts (naftas), kompleksi attīrīts no vaskiem, ar augstu parafīnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B292-

613-

7

90640-91-8      H350 
261.Destilāts (naftas), kompleksi attīrīts no vaskiem, ar zemu parafīnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B292-

614-

2

90640-92-9      H350 
262.Destilāti (naftas), vidējā frakcija ar augstu attīrīšanas pakāpi; Gāzes eļļa

(nestandarta)

Carc. 1B292-

615-

8

90640-93-0      H350 
263.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar augstu parafīnu

koncentrāciju; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B292-

616-

3

90640-94-1      H350 
264.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar zemu parafīnu

koncentrāciju, apstrādāts ar māliem;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B292-

618-

4

90640-96-3      H350 
265.Destilāts (naftas), ar šķīdinātājiem attīrīts no vaskiem, ar zemu parafīnu

koncentrāciju, hidrēts; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B292-

620-

5

90640-97-4      H350 
266.Destilāti (naftas), alkēnu-alkīnu pirolīzes eļļa, kas sajaukta ar augstās temperatūras akmeņogļu darvu; indēna frakcija;

Redestilāti

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

292-

1

91995-31-2      H350

H340

 
267.Destilāti (naftas), katalītiskais reformings, smagā aromātisko savienojumu frakcija;

Gāzes eļļa (nestandarta)

Carc. 1B295-

294-

2

91995-34-5      H350 
268.Destilāti (ogļu), ogļu pirolīzes darvas

atlikumeļļas, naftalīneļļas; Redestilāti

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

295-8

91995-35-6      H350

H340

 
269.Destilāts (naftas), attīrīts no vaskiem, ar augstu parafīnu koncentrāciju, hidrēts; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B295-

300-

3

91995-39-0      H350 
270.Destilāts (naftas), attīrīts no vaskiem, ar zemu parafīnu koncentrāciju, hidrēts; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B295-

301-

9

91995-40-3      H350 
271.Destilāti (naftas), karsta tvaika krekinga nafta, bagāta ar C5 savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

295-

302-

4

91995-41-4      H350

H340

 
272.Destilāti (akmeņogļu darvas), smagās

eļļas, pirola frakcija; Smagās antracēna eļļas redestilāts

Carc. 1B295-

304-

5

91995-42-5      H350 
273.Destilāts (naftas), hidrokrekinga,

apstrādāts ar šķīdinātājiem, attīrīts no

vaskiem; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B295-

306-

6

91995-45-8      H350 
274.Destilāts (akmeņogļu darva), ar skābi

apstrādāts naftalīna eļļas ekstrakts; Metilnaftalīna eļļas ekstrakta atlikums

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

309-

2

91995-48-1      H350

H340

 
275.Destilāti (akmeņogļu darva), naftalīna eļļas kristalizācijas filtrāts; Naftalīna eļļas redestilātsCarc. 1B

Muta. 1B

295-

310-

8

91995-49-2      H350

H340

 
276.Destilāti (naftas), nafta, ko iegūst tvaika krekingā, hidrētā vieglā aromātisko savienojumu frakcija; Katalītiskā krekinga

nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

295-

311-

3

91995-50-5      H350

H340

 
277.Destilāti (akmeņogļu darvas), piķis,

smagās eļļas; Smagā antracēna eļļa

Carc. 1B295-

312-9

91995-51-6      H350 
278.Destilāti (akmeņogļu darvas), piķis, pirola frakcija; Smagās antracēna eļļas redestilātsCarc. 1B295-

313-

4

91995-52-7      H350 
279.Destilāti (naftas), tvaika krekinga ligroīns, attīrīts ar šķīdinātāju, vieglais, hidrēts; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

295-

315-

5

91995-53-8      H350

H340

 
280.Destilāts (naftas), apstrādāts ar

šķīdinātājiem, ar zemu naftēnu

koncentrāciju, hidrēts; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B295-

316-

0

91995-54-9      H350 
281.Destilāti (naftas), starpprodukta

katalītiskais krekings, termiskā destrukcija; Smagā šķidrā degviela

Carc. 1B295-

990-

6

92201-59-7      H350 
282.Destilāts (naftas), katalītiskā krekinga

vieglais, termiski sadalītais; Krekinga

gāzes eļļa

Carc. 1B295-

991-

1

92201-

60-0

      H350 
283.Destilāts (naftas), bagāts ar C6; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B296-

903-4

93165-19-6      H350

H340

 
284.Destilāti (akmeņogļu), ekstrakcija ar šķidro šķīdinātāju, primārāCarc. 1B

Muta. 1B

302-

688-0

94114-52-0      H350

H340

 
285.Destilāti (akmeņogļu), ekstrakcija ar

šķīdinātāju, hidrokrekings

Carc. 1B

Muta. 1B

302-

689-6

94114-53-1      H350

H340

 
286.Destilāti (akmeņogļu), ekstrakcija ar

šķīdinātāju, vidējās frakcijas hidrokrekings

Carc. 1B

Muta. 1B

302-

692-2

94114-56-4      H350

H340

 
287.Destilāti (akmeņogļu), ekstrakcija ar

šķīdinātāju, vidējās frakcijas hidrokrekings un hidrogenēšana

Carc. 1B

Muta. 1B

302-

693-

8

94114-57-5      H350

H340

 
288.Destilāts (naftas), hidrētais smagais,

apstrādāts ar šķīdinātājiem, hidrogenēts; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B305-

588-5

94733-08-1      H350 
289.Destilāts (naftas), hidrokrekinga vieglais, apstrādāts ar šķīdinātājiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B305-

589-

0

94733-09-2      H350 
290.Destilāts (naftas), tvaika krekinga, C8-12 frakcija, polimerizācija, destilācijas vieglās frakcijas; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B305-

750-

5

95009-23-7      H350

H340

 
291.Destilāts (naftas), vieglais hidrokrekinga, apstrādāts ar šķīdinātājiem; Nestandarta

jēlnafta

Carc. 1B307-

010-

7

97488-73-8      H350 
292.Destilāts (naftas), hidrogenētais smagais, apstrādāts ar šķīdinātājiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B307-

011-

2

97488-74-9      H350 
293.Destilāti (naftas), ar aktīvo ogli apstrādātā vieglā parafīnu frakcija; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B309-

667-

5

100683-97-4      H350 
294.Destilāti (naftas), ar aktīvo ogli apstrādātā vidējā parafīnu frakcija; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B309-

668-

0

100683-98-5      H350 
295.Destilāti (naftas), ar māliem apstrādātā vidējā parafīnu frakcija; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B309-

669-

6

100683-99-6      H350 
296.Destilāti (akmeņogļu darvas), piķis;

Smagā antracēna eļļa

Carc. 1B309-

855-7

101316-49-8      H350 
297.Destilāts (naftas), C7-9, bagāts ar C8, hidrodesulfurizēts, atbrīvots no aromātiskajiem savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B309-

862-

5

101316-56-7      H350

H340

 
298.Destilāts (naftas), hidrodesulfurizētā visa diapazona vidējā frakcija; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B309-

863-

0

101316-57-8      H350 
299.Destilāts (naftas), hidrodesulfurizēts

vidējas koksēšanas; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B309-

865-

1

101316-59-0      H350 
300.Destilāts (naftas), tvaika krekinga

smagais; Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B309-

939-3

101631-14-5      H350 
301.Destilāti (akmeņogļu darvas), vieglās

eļļas, neitrālā frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar augstu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

309-

971-

8

101794-90-5      H350

H340

 
302.Destilāts (akmeņogļu darva), naftalīna eļļas, indola-metilnaftalīna frakcija; Metilnaftalīna eļļaCarc. 1B

Muta. 1B

309-

972-

3

101794-91-6      H350

H340

 
303.Destilāti (akmeņogļu darva), benzola

frakcija, bagātināta ar benzolu, toluolu un ksilolu; Vieglās eļļas redestilāts ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

309-

984-

9

101896-26-8      H350

H340

 
304.Destilāts (akmeņogļu darva), naftalīna eļļas, metilnaftalīna frakcija; Metilnaftalīna eļļaCarc. 1B

Muta. 1B

309-

985-

4

101896-27-9      H350

H340

 
305.Destilāts (akmeņogļu darva), benzola frakcija, destilācijas atlikumi; Mazgāšanas eļļaCarc. 1B Muta. 1B310-

165-

3

121620-46-0      H350

H340

 
306.2,4-diaminoanizola sulfātsCarc. 1B

Muta. 2

254-

323-9

39156-41-7      H350

H341

 
307.2,4-diaminoanizols;

4-metoksi-m-fenilēndiamīns

Carc. 1B

Muta. 2

210-

406-1

615-05-4      H350

H341

 
308.4,4’-diaminodifenilmetāns, 4,4’- metilēndianilīnsCarc. 1B Muta. 2202-

974-4

101-77-90,08     H350

H341

Āda (10)
309.4,4’-metilēna bis (2-hloranilīns)Carc. 1B202-

918-9

101-14-40,01     H350Āda (10)
310.Diaminotoluols, tehniskais produkts - [2] un [3] maisījums, metilfenilēndiamīns [1],

4-metil-m-fenilēndiamīns [2], 2-metil-m-fenilēndiamīns

Carc. 1B

Muta. 2

246-

910-

3

25376-45-8      H350

H341

 
311.o-dianizidīna azokrāsvielas, 4,4’-diarilazo- 3,3’-dimetoksibifenilkrāsvielas, izņemot tās, kas aprakstītas citur šajā sarakstāCarc. 1B      H350 
312.Diarsēna trioksīds, arsēna trioksīdsCarc. 1A215-

481-4

1327-

53-3

      H350 
313.Diarsēna pentoksīds, arsēna pentoksīdsCarc. 1A215-

116-9

1303-

28-2

      H350 
314.DiazometānsCarc. 1B206-

382-7

334-88-3      H350 
315.Dibenz[a,h]antracēnsCarc. 1B200-

181-8

53-70-3      H350 
316.Dibora trioksīdsRepr 1B 1303-86-25     H360FD 
317.1,2-dibrom-3-hlorpropānsCarc. 1B

Muta. 1B

202-

479-3

96-12-8      H350

H340

 
318.2,3-dibrompropanols-1,

2,3-dibrom-1-propanols

Carc. 1B202-

480-9

96-13-9      H350 
319.Dibutilftalāts (DBP,

1,2-benzoldikarbonskābes dibutilesteris)

Repr. 1B 84-74-20,5     H360Df 
320.DietilsulfātsCarc. 1B

Muta. 1B

200-

589-6

64-67-5      H350 
321.3,3’-dihlorbenzidīnsCarc. 1B202-

109-0

91-94-1      H340 
322.3,3’-dihlorbenzidīna sāļi; 3,3’-dihlorbifenil-

4,4’-ilēndiamīna sāļi

Carc. 1B210-

323-

0 [1]

265-

293-

1 [2]

277-

822-

3 [3]

612-83-9 [1]

64969-34-2 [2]

74332-73-3 [3]

      H350 
323.1,4-dihlorbut-2-ēnsCarc. 1B212-

121-8

764-41-0      H350 
324.2,2’-dihlor-4,4’-metilēndianilīna sāļi; 4,4’- metilēnbis-(2-hloranilīns) sāļiCarc. 1B        H350 
325.1,3-dihlorpropanols-2Carc. 1B202-

491-9

96-23-1      H350 
326.Dihroma trihromāts, hroma (III) hromāts, hroma hromātsCarc. 1B246-

356-2

24613-89-60,01     H350 
327.N,N-dimetiacetamīdsRepr. 1B204-826-4127-19-53610 7220 H360DĀda (10)
328.N,N-dimetilformamīdsRepr. 1B200-679-568-12-2155 3010 H360DĀda (10)
329.3,3’-dimetilbenzidīna sāļiCarc. 1B

Carc. 1B

265-

294-7

64969-36-4      H350 
330.1,1-dimetilhidrazīns, N,N-dimetilhidrazīnsCarc. 1B200-

316-0

57-14-7      H350 
331.1,2-Dimetilhidrazīns, N,N’-dimetilhidrazīnsCarc. 1B 540-73-8      H350 
332.Dimetilkarbamilhlorīds DimetilkarbamoilhlorīdsCarc. 1B201-

208-6

79-44-7      H350 
333.DimetilsulfātsCarc. 1B

Muta. 2

201-

058-1

77-78-10,1     H350

H341

 
334.DimetilsulfamoilhlorīdsCarc. 1B236-

412-4

13360-57-1      H350 
335.3,3’-dimetoksibenzidīnsCarc. 1B204-

355-4

119-90-4      H350 
336.3,3’-dimetoksibenzidīna sāļiCarc. 1B        H350 
337.1,2-Dimetoksietāns

(etilēnglikola dimetilēteris)

Repr.1B 110-71-410     H360FD 
338.Diniķeļa trioksīdsCarc. 1A215-

217-8

1314-

06-3

      H350i 
339.2,4-dinitrotoluols, tehniskās tīrības

pakāpes dinitrotoluols [1], dinitrotoluols [2]

Carc. 1B

Muta. 2

204-

450-

0 [1]

246-

836-

1 [2]

121-14-2 [1]

25321-14-6 [2]

1     H350

H341

 
340.2,3-dinitrotoluolsCarc. 1B

Muta. 2

210-

013-5

602-01-7      H350

H341

 
341.2,6-dinitrotoluolsCarc. 1B

Muta. 2

210-

106-0

606-20-

2

1     H350

H341

 
342.3,4-dinitrotoluolsCarc. 1B

Muta. 2

210-

222-1

610-39-91     H350

H341

 
343.3,5-dinitrotoluolsCarc. 1B

Muta. 2

210-

566-2

618-85-9      H350

H341

 
344.2,5-dinitrotoluolsCarc. 1B

Muta. 2

210-

581-4

619-15-8      H350

H341

 
345.Dizobutilftalāts

(1,2-benzoldikarbonskābes dizobutilesteris)

Repr. 1B 84-69-51     H360Df 
346.Dīzeļdzinēju izplūdes gāzu emisijasCarc. 1B  0,05      Tiek mērīts kā elementārais ogleklis
347.Dzīvsudrabs un tā neorganiskie savienojumi, ieskaitot dzīvsudraba oksīdu un dzīvsudraba hlorīdu (pēc dzīvsudraba)Repr.1B  0,02     H360BIetekme uz dzirdi
348.Ekstrakcijas atlikums (akmeņogles),

vieglās eļļas bāziskā frakcija, destilāta galvas frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

292-

625-

2

90641-02-4      H350

H340

 
349.Ekstrakcijas atlikums (akmeņogles),

bāziskā vieglā eļļa, indola frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar vidēji augstu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

292-

626-

8

90641-03-5      H350

H340

 
350.Ekstrakcijas atlikums (akmeņogļu), ar sārmiem un skābēm apstrādātā benzola frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

295-

323-

9

91995-61-8      H350

H340

 
351.Ekstrakcijas atlikums (akmeņogles), skābā benzola frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

298-

725-

2

93821-38-6      H350

H340

 
352.Ekstrakcijas atlikums (akmeņogļu darva), ar skābi un sārmu apstrādātā benzola frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

309-

868-

8

101316-63-6      H350

H340

 
353.Ekstrakcijas eļļas (akmeņogļu), vieglā eļļa; Skābes ekstraktsCarc. 1B

Muta. 1B

292-

622-6

90640-99-6      H350

H340

 
354.Ekstrakta atlikumi (akmeņogļu), darvas eļļas, apstrāde ar sārmu; Karboleļļas ekstrakta atlikumiCarc. 1B

Muta. 1B

266-

021-

4

65996-87-4      H350

H340

 
355.Ekstrakta atlikumi (akmeņogļu), sārmainā darvas eļļa, naftalīna destilācijas atlikumi; Naftalīna eļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

277-

567-

8

73665-18-6      H350

H340

 
356.Ekstrakta atlikumi (akmeņogļu), vieglā eļļa, apstrāde ar skābi un sārmu; Karboleļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

292-

624-

7

90641-01-3      H350

H340

 
357.Ekstrakta atlikums (akmeņogļu), ar sārmu apstrādāta pārdestilēta naftalīna eļļa; Naftalīna eļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

292-

627-

3

90641-04-6      H350

H340

 
358.Ekstrakta atlikumi (akmeņogļu), sārmainās darvas eļļas apstrāde ar oglekļa dioksīdu, apstrāde ar kaļķiem; JēlfenoliCarc. 1B

Muta. 1B

292-

629-

4

90641-06-8      H350

H340

 
359.Ekstrakta atlikumi (akmeņogļu), brūnie; Ogļu darvas ekstraktsCarc. 1B294-

285-0

91697-23-3      H350 
360.Ekstrakta atlikums (akmeņogles), ar

sārmu un skābi apstrādātā vieglā eļļa, indola frakcija; Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar vidēji augstu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

309-

867-

2

101316-62-5      H350

H340

 
361.Ekstrakta atlikums (akmeņogļu), ar sārmu apstrādāta naftalīna eļļa; Naftalīneļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

310-

166-

9

121620-47-1      H350

H340

 
362.Ekstrakta atlikums (akmeņogļu), ar sārmu apstrādāta naftalīna eļļa, ar zemu naftalīna saturu; Naftalīna eļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

310-

167-

4

121620-48-2      H350

H340

 
363.Ekstrakta atliekas (akmeņogļu), kreozota eļļas skābju, mazgāšanas eļļu ekstrakta atliekasCarc. 1B310-

189-

4

122384-77-4      H350 
364.Ekstrakta atlikumi (akmeņogļu),

zemtemperatūras bāziskās ogļu darvas

Carc. 1B

Muta. 1B

310-

191-

5

122384-78-5      H350

H340

 
365.Ekstraktu eļļas (akmeņogļu), darvas

bāzes; Skābes ekstrakts

Carc. 1B

Muta. 1B

266-

020-9

65996-86-3      H350

H340

 
366.Ekstrakta eļļas (akmeņogļu), darvas

bāzes, kolidīna frakcija; Destilāta bāzes

Carc. 1B

Muta. 1B

273-

077-3

68937-63-3      H350

H340

 
367.Ekstraktu eļļas (akmeņogļu), naftalīna eļļas; Skābes ekstraktsCarc. 1B

Muta. 1B

292-

623-1

90641-00-2      H350

H340

 
368.Ekstrakteļļas (ogļu), ogļu pirolīzes darvas atlikumeļļas, naftalīneļļa, redestilāts; RedestilātiCarc. 1B

Muta. 1B

295-

329-

1

91995-66-3      H350

H340

 
369.Ekstrakteļļas (ogļu), ogļu pirolīzes darvas atlikumeļļas, naftalīneļļas; RedestilātiCarc. 1B

Muta. 1B

310-

170-

0

122070-79-5      H350

H340

 
370.Ekstrakteļļas (ogļu), ogļu pirolīzes darvas atlikumeļļas, naftalīneļļas, destilācijas atlikumi; RedestilātiCarc. 1B

Muta. 1B

310-

171-

6

122070-80-8      H350

H340

 
371.Ekstrakti (naftas) vieglie, naftēnu destilāta šķīdinātājsCarc. 1B265-

102-1

64742-03-6      H350 
372.Ekstrakti (naftas) smagie, parafīnu

destilāta šķīdinātājs

Carc. 1B265-

103-7

64742-04-7      H350 
373.Ekstrakti (naftas) vieglie, parafīnu

destilāta šķīdinātājs

Carc. 1B265-

104-2

64742-05-8      H350 
374.Ekstrakti (naftas) smagie, naftēnu

destilāta šķīdinātājs

Carc. 1B265-

111-0

64742-11-6      H350 
375.Ekstrakti, sārmainā ogļu darvas eļļa;

Sārmainais ekstrakts

Carc. 1B

Muta. 1B

266-

017-2

65996-83-0      H350

H340

 
376.Ekstrakts (naftas), apstrādāts ar aukstu skābi, C4-6; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

270-

741-

4

68477-61-2      H350

H340

 
377.Ekstrakti (naftas), smagais naftēnu

destilāta šķīdinātājs, aromātisko savienojumu koncentrāts; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B272-

175-

3

68783-00-6      H350 
378.Ekstrakti (naftas), šķīdinātāju rafinēts

smagi parafīnais destilāta šķīdinātājs;

Destilāta aromātiskais ekstrakts

(apstrādātais)

Carc. 1B272-

180-

0

68783-04-0      H350 
379.Ekstrakti (naftas), smagi parafīnie

destilāti, attīrīti ar šķīdinātājiem no

asfaltiem; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B272-

342-

0

68814-89-1      H350 
380.Ekstrakti (naftas), smagi naftēnais

destilāta šķīdinātājs, hidrēti; Destilāta

aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B292-

631-

5

90641-07-9      H350 
381.Ekstrakti (naftas), smagi parafīnais

destilāta šķīdinātājs, hidrēti; Destilāta

aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B292-

632-

0

90641-08-0      H350 
382.Ekstrakti (naftas), viegli parafīnais

destilāta šķīdinātājs, hidrēti; Destilāta

aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B292-

633-

6

90641-09-1      H350 
383.Ekstrakti (naftas), katalītiskā reforminga vieglās naftas šķīdinātājs; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

295-

331-

2

91995-68-5      H350

H340

 
384.Ekstrakti (naftas), hidrētais viegli

parafīnais destilāta šķīdinātājs; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B295-

335-

4

91995-73-2      H350 
385.Ekstrakti (naftas), viegli naftēnais destilāta šķīdinātājs, hidrodesulfurizēti; Destilāta

aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B295-

338-

0

91995-75-4      H350 
386.Ekstrakti (naftas), viegli parafīnais

destilāta šķīdinātājs, apstrādāti ar skābi; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B295-

339-

6

91995-76-5      H350 
387.Ekstrakti (naftas), viegli parafīnais

destilāta šķīdinātājs, hidrodesulfurizēti; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B295-

340-

1

91995-77-6      H350 
388.Ekstrakti (naftas) vieglie, vakuuma

gāzeļļas šķīdinātājs

Carc. 1B295-

341-7

91995-78-7      H350 
389.Ekstrakti (naftas), vieglais vakuumgāzes eļļas šķīdinātājs, hidrēti; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B295-

342-

2

91995-79-8      H350 
390.Ekstrakti (naftas), smagi parafīnā destilāta šķīdinātājs, apstrādāti ar māliem; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B296-

437-

1

92704-08-0      H350 
391.Ekstrakti (naftas), smagi naftēnā destilāta šķīdinātājs, hidrodesulfurizēti; Destilāta

aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)

Carc. 1B297-

827-

4

93763-10-1      H350 
392.Ekstrakti (naftas), vaskiem atmazgātais smagais parafīna destilāta šķīdinātājs, hidrodesulfurizēts; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B297-

829-

5

93763-11-2      H350 
393.Ekstrakti (naftas), smagās naftas šķīdinātāji, apstrādāti ar māliem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

308-

261-

5

97926-43-7      H350

H340

 
394.Ekstrakti (naftas), vieglais parafīna destilāta šķīdinātājs, apstrādāts ar aktīvo ogli; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B309-

672-

2

100684-02-4      H350 
395.Ekstrakti (naftas), vieglais parafīna destilāta šķīdinātājs, apstrādāts ar māliem; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B309-

673-

8

100684-03-5      H350 
396.Ekstrakti (naftas), vieglais vakuums, gāzes eļļas šķīdinātājs, apstrādāti ar aktīvo ogli; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B309-

674-

3

100684-04-6      H350 
397.Ekstrakti (naftas), vieglais vakuums, gāzes eļļas šķīdinātājs, apstrādāti ar māliem; Destilāta aromātiskais ekstrakts (apstrādātais)Carc. 1B309-

675-

9

100684-05-7      H350 
398.Epihlorhidrīns
(1-hlor-2,3-epoksipropāns)
Carc. 1B203-

439-8

106-89-81,9     H350Āda (10)
399.R-2,3-epoksi-1-propanolsCarc. 1B

Muta. 2

404-

660-4

57044-25-4      H350

H341

 
400.ErionītsCarc. 1A12510-42-8      H350 
401.Etilēna dibromīdsCarc. 1B203-

444-5

106-93-40,80,1    H350Āda (10)
402.EtilēndihlorīdsCarc. 1B203-

458-1

107-06-

2

8,22    H350Āda (10)
403.Etilēnimīns; aziridīnsCarc. 1B

Muta. 1B

205-

793-9

151-56-40,02     H350

H340

 
404.Etilēnoksīds; oksirānsCarc. 1B Muta. 1B

Repr 1B

200-

849-

9

75-21-810,55    H350 H340

H360Fd

H331

Āda (10)
405.2-etoksietanols (Etilcelosolvs (etilēnglikola monoetilēteris, 2-etoksi-1-etanols)Repr. 1B203-804-1110-80-582    H360FDĀda (10)
406.2-etoksietilacetātsRepr. 1B203-839-2111-15-9112    H360FDĀda (10)
407.Fenantrēns, destilācijas atlikums; Smagās antracēna eļļas redestilātsCarc. 1B310-

169-5

122070-78-4      H350 
408.Fenilglicidilēteris, 2,3-
epoksipropilfenilēteris, 1,2-epoksi-3- fenoksipropāns
Carc. 1B

Muta. 2

204-

557-

2

122-60-1      H350

H341

 
409.FenilhidrazīnsCarc. 1B

Muta. 2

202-

873-5

100-63-0      H350

H341

 
410.Fenilhidrazīna hidrohlorīdsCarc. 1B

Muta. 2

248-

259-0

27140-08-5      H350

H341

 
411.Fenilhidrazīnija hlorīdsCarc. 1B

Muta. 2

200-

444-7

59-88-1      H350

H341

 
412.Fenilhidrazīnija sulfāts (2:1)Carc. 1B

Muta. 2

257-

622-2

52033-74-6      H350

H341

 
413.Fenoli, amonija hidroksīda ekstrakts;

Sārmainais ekstrakts

Carc. 1B

Muta. 1B

284-

881-9

84988-93-2      H350

H340

 
414.Fenoli, C9-11; Destilētie fenoliCarc. 1B Muta. 1B293-

435-2

91079-47-9      H350

H340

 
415.FormaldehīdsCarc. 1B200-

001-8

50-00-00,370,3 0,740,6 H350Viela var izraisīt ādas

sensibilizāciju

416.FurānsCarc. 1B

Muta. 2

203-727-3110-00-90,5     H350

H341

 
417.Fūta eļļa (naftas); Fūta eļļaCarc. 1B265-

171-8

64742-67-2      H350 
418.Fūta eļļa (naftas), hidrētā; Fūta eļļaCarc. 1B295-

394-6

92045-12-0      H350 
419.Fūta eļļa (naftas), apstrādāta ar skābi;

Fūta eļļa

Carc. 1B300-

225-7

93924-31-3      H350 
420.Fūta eļļa (naftas), apstrādāta ar māliem; Fūta eļļaCarc. 1B300-

226-2

93924-32-4      H350 
421.Fūta eļļa (naftas), apstrāde ar ogli; Fūta eļļaCarc. 1B308-

126-0

97862-76-5      H350 
422.Fūta eļļa (naftas), apstrādāta ar silīcijskābi; Fūta eļļaCarc. 1B308-

127-6

97862-77-6      H350 
423.Gāzes eļļas (naftas), dziļais vakuums;

Smagais šķidrais kurināmais

Carc. 1B265-

058-3

64741-57-7      H350 
424.Gāzes eļļas (naftas), attīrītas ar šķīdinātājiem; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

092-9

64741-90-8      H350 
425.Gāzes eļļas (naftas), apstrādātas ar skābi; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

112-6

64742-12-7      H350 
426.Gāzes eļļas (naftas), ķīmiski neitralizētas; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

129-9

64742-29-6      H350 
427.Gāzes eļļas (naftas), hidrēšana pazeminātā spiedienā; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B265-

162-

9

64742-59-2      H350 
428.Gāzes eļļas (naftas), hidrodesulfurizētās; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B265-

182-

8

64742-79-6      H350 
429.Gāzes eļļas (naftas), hidrodesulfurizēšana dziļā vakuumā; Smagais šķidrais kurināmaisCarc. 1B265-

189-

6

64742-86-5      H350 
430.Gāzes eļļas (naftas), destilācija atmosfēras spiedienā; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B272-

184-

2

68783-08-4      H350 
431.Gāzes eļļas (naftas), hidrodesulfurizēšana, destilācija dziļā vakuumā; Smagā šķidrā degvielaCarc. 1B285-

555-

9

85117-03-9      H350 
432.Gāzes (naftas), C3-4; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B268-

629-5

68131-75-9      H350

H340

 
433.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā

krekinga destilāta un katalītiskā krekinga ligroīna frakcionēšanas absorbera, naftas gāze

Carc. 1A

Muta. 1B

269-

617-

2

68307-98-2      H350

H340

 
434.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskās polimerizācijas ligroīna frakcionēšanas stabilizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

618-

8

68307-99-3      H350

H340

 
435.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā riforminga ligroīna frakcionēšanas stabilizatora, nesatur sērūdeņradi, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

619-

3

68308-00-9      H350

H340

 
436.Gāzes atlikums (naftas), krekinga destilāta attīrīšanas ar ūdeņradi iekārtas kolonnas, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

620-

9

68308-01-0      H350

H340

 
437.Gāzes atlikums (naftas), gāzeļļas katalītiskā krekinga absorbera, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

623-

5

68308-03-2      H350

H340

 
438.Gāzes atlikums (naftas), gāzu reģenerācijas rūpnīcas, naftas gāzeMuta. 1B

Carc. 1A

269-

624-0

68308-04-3      H350

H340

 
439.Gāzes atlikums (naftas), gāzu reģenerācijas rūpnīcas deetanizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

625-

6

68308-05-4      H350

H340

 
440.Gāzes atlikums (naftas), hidrodesulfurēta destilāta un hidrodesulfurēta ligroīna frakcionēšanas iekārtas, nesatur skābes, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

626-

1

68308-06-5      H350

H340

 
441.Gāzes atlikums (naftas), hidrodesulfurētas vakuuma gāzeļļas kolonnas, nesatur sērūdeņradi, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

627-

7

68308-07-6      H350

H340

 
442.Gāzes atlikums (naftas), izomerizēta ligroīna frakcionēšanas stabilizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

628-

2

68308-08-7      H350

H340

 
443.Gāzes atlikums (naftas), tiešās

destilācijas ligroīna stabilizatora, nesatur sērūdeņradi, naftas gāze

Carc. 1A

Muta. 1B

269-

629-

8

68308-09-8      H350

H340

 
444.Gāzes atlikums (naftas), tiešās destilācijas destilāta hidrodesulfurēšanas, nesatur sērūdeņradi, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

630-

3

68308-10-1      H350

H340

 
445.Gāzes atlikums (naftas), propāna- propilēna alkilēšanas padeves sagatavošanas deetanizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

631-

9

68308-11-2      H350

H340

 
446.Gāzes atlikums (naftas), vakuuma gāzeļļas hidrodesulfurēšanas iekārtas, nesatur sērūdeņradi, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

269-

632-

4

68308-12-3      H350

H340

 
447.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga augšējā frakcija, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

071-2

68409-99-4      H350

H340

 
448.Gāzes (naftas), amīnu sistēmas padeves, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

746-1

68477-65-6      H350

H340

 
449.Gāzes (naftas), benzola agregāta hidrogēndesulfurēšanas iekārtas, izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

747-

7

68477-66-7      H350

H340

 
450.Gāzes (naftas), benzola agregāta recirkulācijas, ar lielu ūdeņraža saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

748-

2

68477-67-8      H350

H340

 
451.Gāzes (naftas), jauktas eļļas, ar lielu ūdeņraža un slāpekļa saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

749-

8

68477-68-9      H350

H340

 
452.Gāzes (naftas), butāna kolonnas augšējā frakcija, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

750-3

68477-69-0      H350

H340

 
453.Gāzes (naftas), C2-3; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

751-9

68477-70-3      H350 H340 
454.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga gāzeļļas depropanizatora apakšējā frakcija, satur daudz C4, nesatur skābes, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

752-4

68477-71-4      H350

H340

 
455.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga

ligroīna debutanizatora apakšējā frakcija, satur daudz C3-5, naftas gāze

Carc. 1A

Muta. 1B

270-

754-

5

68477-

72-5

      H350

H340

 
456.Gāzes (naftas), ligroīna katalītiskā krekinga depropanizatora augšējā frakcija, satur daudz C3, nesatur skābes, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

755-

0

68477-73-6      H350

H340

 
457.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

756-6

68477-74-7      H350

H340

 
458.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga, satur daudz C1-5, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

757-1

68477-75-8      H350

H340

 
459.Gāzes (naftas), katalītiski polimerizēta ligroīna stabilizatora augšējā frakcija, satur daudz C2-4, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

758-

7

68477-76-9      H350

H340

 
460.Gāzes (naftas), katalītiskā riforminga ligroīna kolonnas augšējā frakcija, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

759-

2

68477-77-0      H350

H340

 
461.Gāzes (naftas), katalītiskā riforminga, satur daudz C1-4, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

760-8

68477-79-2      H350

H340

 
462.Gāzes (naftas), C6-C8 katalītiskā riforminga recirkulācijas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

761-

3

68477-80-5      H350

H340

 
463.Gāzes (naftas), C6-C8 katalītiskā riforminga recirkulācijas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

762-

9

68477-81-6      H350

H340

 
464.Gāzes (naftas), C6-C8 katalītiskā riforminga recirkulācijas, ar lielu ūdeņraža saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

763-

4

68477-82-7      H350

H340

 
465.Gāzes (naftas), C3-5, olefīnu–parafīnu alkilēšanas padeves, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

765-

5

68477-83-8      H350

H340

 
466.Gāzes (naftas), C2 atteces plūsmas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

766-0

68477-84-9      H350

H340

 
467.Gāzes (naftas), ar lielu C4 saturu, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

767-6

68477-85-0      H350

H340

 
468.Gāzes (naftas), deetanizatora augšējā frakcija, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

768-1

68477-86-1      H350

H340

 
469.Gāzes (naftas), deizobutanizatora kolonnas augšējās frakcijas, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

769-

7

68477-87-2      H350

H340

 
470.Gāzes (naftas), depropanizatora, sausas, ar lielu propēna saturu, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

772-

3

68477-90-7      H350

H340

 
471.Gāzes (naftas), depropanizatora augšējās frakcijas, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

773-9

68477-91-8      H350

H340

 
472.Gāzes (naftas), sausas, skābas, izvadāmas no gāzu koncentrēšanas iekārtas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

774-

4

68477-92-9      H350

H340

 
473.Gāzes (naftas), gāzu koncentrēšanas resorbera destilācijas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

776-

5

68477-93-0      H350

H340

 
474.Gāzes (naftas), gāzu reģenerācijas rūpnīcas depropanizatora augšējā frakcija, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

777-

0

68477-94-1      H350

H340

 
475.Gāzes (naftas), Girbatola iekārtas padeves, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

778-6

68477-95-2      H350

H340

 
476.Gāzes (naftas), ūdeņraža absorbera izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

779-

1

68477-96-3      H350

H340

 
477.Gāzes (naftas), ar lielu ūdeņraža saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

780-7

68477-97-4      H350

H340

 
478.Gāzes (naftas), no pārstrādātas jauktas eļļas attīrīšanas ar ūdeņradi, ar lielu ūdeņraža un slāpekļa saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

781-

2

68477-98-5      H350

H340

 
479.Gāzes (naftas), izomerizētas, naftas frakcionēšanas iekārtas, ar lielu C4 saturu, nesatur sērūdeņradi, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

782-

8

68477-99-6      H350

H340

 
480.Gāzes (naftas), recirkulācijas, ar lielu ūdeņraža saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

783-

3

68478-00-2      H350

H340

 
481.Gāzes (naftas) riforminga iekārtai sagatavotas, ar lielu ūdeņraža saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

784-

9

68478-01-3      H350

H340

 
482.Gāzes (naftas), riforminga iekārtas attīrīšanas ar ūdeņradi, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

785-

4

68478-02-4      H350

H340

 
483.Gāzes (naftas), riforminga iekārtas attīrīšanas ar ūdeņradi, ar lielu ūdeņraža un metāna saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

787-

5

68478-03-5      H350

H340

 
484.Gāzes (naftas), riforminga attīrīšanas ar ūdeņradi iekārtas sastāvs ar lielu ūdeņraža saturu, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

788-

0

68478-04-6      H350

H340

 
485.Gāzes (naftas), termiskā krekinga destilācijas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

789-6

68478-05-7      H350

H340

 
486.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā krekinga dzidrinātas eļļas un termiskā krekinga vakuuma atlieku frakcionēšanas atteces, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

802-

5

68478-21-7      H350

H340

 
487.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā krekinga ligroīna stabilizācijas absorbera, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

803-

0

68478-22-8      H350

H340

 
488.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā krekinga iekārtas, katalītiskā riforminga iekārtas un hidrodesulfuratora apvienotas

frakcionēšanas iekārtas, naftas gāze

Carc. 1A

Muta. 1B

270-

804-

6

68478-24-0      H350

H340

 
489.Gāze (naftas), katalītiskā krekinga iekārtas atkārtotas frakcionēšanas absorbera, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

805-

1

68478-25-1      H350

H340

 
490.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā riforminga ligroīna stabilizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

806-

7

68478-26-2      H350

H340

 
491.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā riforminga ligroīna atdalītāja pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

807-

2

68478-27-3      H350

H340

 
492.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā riforminga ligroīna stabilizētāja, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

808-

8

68478-28-4      H350

H340

 
493.Gāzes atlikums (naftas), krekinga destilāta attīrīšanas ar ūdeņradi iekārtas separatora, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

809-

3

68478-

29-5

      H350

H340

 
494.Gāzes atlikums (naftas), hidrodesulfurēta tiešās destilācijas ligroīna separatora, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

810-

9

68478-30-8      H350

H340

 
495.Gāzes atlikums (naftas), piesātinātas gāzes iekārtas jauktās plūsmas, ar lielu C4 saturu, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

813-

5

68478-32-0      H350

H340

 
496.Gāzes atlikums (naftas), piesātinātas gāzes reģenerācijas iekārtas, ar lielu C1-2 saturu, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

814-

0

68478-33-1      H350

H340

 
497.Gāzes atlikums (naftas), termiskā krekinga vakuuma atlikumi, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

815-

6

68478-34-2      H350

H340

 
498.Gāzes (naftas), tiešās destilācijas ligroīna katalītiskā riforminga stabilizatora augšējā frakcija, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

999-

8

68513-14-4      H350

H340

 
499.Gāzes (naftas), visa diapazona tiešās destilācijas ligroīna, deheksanizatora izvadāmā naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

000-

8

68513-15-5      H350

H340

 
500.Gāzes (naftas), hidrokrekinga depropanizatora izvadāmās, ar lielu ogļūdeņražu saturu, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

001-

3

68513-16-6      H350

H340

 
501.Gāzes (naftas), vieglā tiešās destilācijas ligroīna stabilizatora izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

002-

9

68513-17-7      H350

H340

 
502.Gāzes (naftas), riforminga iekārtas efluenta augstspiediena straujas iztvaicēšanas kameras izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

003-

4

68513-18-8      H350

H340

 
503.Gāzes (naftas), riforminga iekārtas efluenta zemspiediena straujas iztvaicēšanas kameras izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

005-

5

68513-19-9      H350

H340

 
504.Gāzes (naftas), naftas pārstrādes uzņēmuma gāzes destilēšanas izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

258-

1

68527-15-1      H350

H340

 
505.Gāzes eļļas (naftas), tvaika krekinga;

Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B271-

260-2

68527-18-4      H350 
506.Gāzes (naftas), benzola attīrīšanas ar ūdeņradi depentanizatora izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

623-

5

68602-82-4      H350

H340

 
507.Gāzes (naftas), C1-5, šķidras, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-

624-

0

68602-83-5      H350

H340

 
508.Gāzes (naftas), sekundārā absorbera izvadāmās, verdošā slāņa katalītiskā krekinga iekārtas frakcionēšanas kolonnas augšējā frakcija, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

625-

6

68602-84-6      H350

H340

 
509.Gāzes (naftas), alkilēšanas padeves, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

737-5

68606-27-9      H350

H340

 
510.Gāzes (naftas), depropanizatora kuba atlieku frakcionēšanas izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

742-

2

68606-34-8      H350

H340

 
511.Gāzes (naftas), hidrokrekinga zemspiediena separatora, rafinēšanas iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

182-

1

68783-06-2      H350

H340

 
512.Gāzes (naftas), pārstrādes uzņēmumu maisījums, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

183-7

68783-07-3      H350

H340

 
513.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

203-4

68783-64-2      H350

H340

 
514.Gāzes (naftas), C2-4, attīrītas no sēra savienojumiem, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B272-

205-5

68783-65-3      H350

H340

 
515.Gāzes (naftas), pārstrādes; pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

338-9

68814-67-5      H350

H340

 
516.Gāzes (naftas), platforminga iekārtas produktu separatora izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

343-

6

68814-90-4      H350

H340

 
517.Gāzes (naftas), apstrādātas ar ūdeņradi, skābās petrolejas depentanizatora stabilizatora izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

775-

5

68911-58-0      H350

H340

 
518.Gāzes (naftas), apstrādātas ar ūdeņradi, skābās petrolejas straujas iztvaicēšanas kameras, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

776-

0

68911-59-1      H350

H340

 
519.Gāzes (naftas), jēlnaftas frakcionēšanas izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

871-

7

68918-99-0      H350

H340

 
520.Gāzes (naftas), deheksanizatora izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

872-2

68919-00-6      H350

H340

 
521.Gāzes (naftas), destilāta unifainera desulfurēšanas kolonnas izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

873-

8

68919-01-7      H350

H340

 
522.Gāzes (naftas), verdošā slāņa katalītiskā krekinga iekārtas frakcionēšanas augšējās frakcijas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

874-

3

68919-02-8      H350

H340

 
523.Gāzes (naftas), verdošā slāņa katalītiskā krekinga iekārtas skrubera otrā absorbera izlaižamās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

875-

9

68919-03-9      H350

H340

 
524.Gāzes (naftas), smagā destilāta apstrādes ar ūdeņradi desulfurēšanas kolonnas izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

876-

4

68919-04-0      H350

H340

 
525.Gāzes (naftas), tiešās destilācijas vieglā ligroīna frakcionēšanas stabilizatora izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

878-

5

68919-05-1      H350

H340

 
526.Gāzes (naftas), ligroīna unifainera desulfurēšanas kolonnas izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

879-

0

68919-06-2      H350

H340

 
527.Gāzes (naftas), platforminga iekārtas stabilizatora izlaižamās, vieglās frakcijas frakcionēšanas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

880-

6

68919-07-3      H350

H340

 
528.Gāzes (naftas), pirmsiztvaicēšanas kolonnas izvadāmās, pirmapstrādes destilācijas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

881-

1

68919-08-4      H350

H340

 
529.Gāzes (naftas), tiešās destilācijas ligroīna katalītiskā riforminga izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

882-

7

68919-09-5      H350

H340

 
530.Gāzes (naftas), tiešās destilācijas stabilizatora izvadāmās, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

883-2

68919-10-8      H350

H340

 
531.Gāzes (naftas), darvas kolonnas izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

884-8

68919-11-9      H350

H340

 
532.Gāzes (naftas), unifainera kolonnas izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

885-3

68919-12-0      H350

H340

 
533.Gāzes (naftas), virstošās fāzes katalītiskā krekinga iekārtas sadalītāja augšējās frakcijas, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

272-

893-

7

68919-20-0      H350

H340

 
534.Gāzes (naftas), katalītiskā krekinga ligroīna debutanizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

169-3

68952-76-1      H350

H340

 
535.Gāzes atlikums (naftas), katalītiskā krekinga destilāta un ligroīna stabilizatora, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

170-9

68952-77-2      H350

H340

 
536.Gāzes atlikums (naftas), katalītiski desulfurēta ligroīna atdalītāja, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

173-

5

68952-79-4      H350

H340

 
537.Gāzes atlikums (naftas), tiešās destilācijas ligroīna hidrodesulfurēšanas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

174-

0

68952-80-7      H350

H340

 
538.Gāzes atlikums (naftas), termiskā krekinga destilāta, gāzeļļas un ligroīna absorbera, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

175-

6

68952-81-8      H350

H340

 
539.Gāzes atlikums (naftas), termiskā krekinga ogļūdeņražu frakcionēšanas stabilizatora, naftas koksēšanas, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

176-

1

68952-82-9      H350

H340

 
540.Gāzes (naftas), vieglā tvaika krekinga, konc. butadiēna, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

265-

5

68955-28-2      H350

H340

 
541.Gāzes (naftas), porainā absorbera

izvadāmās, verdošā slāņa katalītiskā krekinga iekārtas un gāzeļļas desulfurēšanas virsējās daļas frakcionēšanas, pārstrādes iekārtas gāze

Carc. 1A

Muta. 1B

273-

269-

7

68955-33-9      H350

H340

 
542.Gāzes (naftas), tiešās destilācijas ligroīna katalītiskā riforminga stabilizatora augšējā frakcija, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

270-

2

68955-34-0      H350

H340

 
543.Gāzes (naftas), jēlnaftas destilācijas un katalītiskā krekinga, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

273-

563-

5

68989-88-8      H350

H340

 
544.Gāzes (naftas), gāzes eļļas dietanolamīna skrubera izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

397-

2

92045-15-3      H350

H340

 
545.Gāzes (naftas), gāzes eļļas hidrodesulfurizēšanas efluenta, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

398-

8

92045-16-4      H350

H340

 
546.Gāzes (naftas), gāzes eļļas hidrodesulfurizēšanas tīrīšanas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

399-

3

92045-17-5      H350

H340

 
547.Gāzes (naftas), hidrogenēšanas iekārtas efluenta straujas iztvaicēšanas kameras izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

400-

7

92045-18-6      H350

H340

 
548.Gāzes (naftas), ligroīna tvaika krekinga augstas temperatūras atliekas, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

401-

2

92045-19-7      H350

H340

 
549.Gāzes (naftas), atlieku viskozitātes samazināšanas krāsns izvadāmās, pārstrādes iekārtas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

402-

8

92045-20-0      H350

H340

 
550.Gāzes (naftas), tvaika krekinga, ar lielu C3 saturu, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

404-9

92045-22-2      H350

H340

 
551.Gāzes eļļas (naftas), termiskā krekinga, hidrodesulfurizētas; Krekinga gāzes eļļaCarc. 1B295-

411-

7

92045-29-9      H350 
552.Gāzes eļļas, parafīnus saturošas; Gāzes eļļa (nestandarta)Carc. 1B300-

227-8

93924-33-5      H350 
553.Gāzes eļļas (naftas), viegla vakuuma, termiskā krekinga, hidrodesulfurizētas;

Krekinga gāzes eļļa

Carc. 1B308-

278-

8

97926-59-5      H350 
554.Glicidols, 2,3-epoksipropanols-1, oksirānmetanolsCarc. 1B

Muta. 2

209-

128-3

556-52-5      H350

H341

 
555.HeksahlorbenzolsCarc. 1B204-

273-9

118-74-10,9     H350 
556.Heksametilfosfor-triamīds,

heksametilfosforamīds

Carc. 1B

Muta. 1B

211-

653-8

680-31-9      H350

H340

 
557.HidrazīnsCarc. 1B206-

114-9

302-01-20,0130,01    H350Āda (10)
558.Hidrazīna sāļiCarc. 1B      H350 
559.Hidrazīna bis-(3-karboksi-4-
hidroksibenzolsulfonāts)
Carc. 1B405-

030-1

      H350 
560.Hidrazobenzols, 1,2-difenilhidrazīnsCarc. 1B204-

563-5

122-66-7      H350 
561.Hidrētas gāzes eļļas; Gāzes eļļa

(nekondicionēta)

Carc. 1B308-

128-1

97862-78-7      H350 
562.6-hidroksi-1-(3-izopropoksipropil)-4-metil-2-okso-5-[4-fenilazo)fenilazo]-1,2-dihidro-3-piridīnkarbonitrilsCarc. 1B400-

340-

3

85136-74-9      H350 
563.N-[3-hidroksi-2-(2-

metilakriloilaminometoksi)propoksimetil]-2- metilakrilamīda; N-[2,3-bis-

(2metilakriloilaminometoksi)

propoksimetil]-2-metilakrilamīda;

metakrilamīda; 2-metil-N-(2-

metilakriloilaminometoksimetil)-akrilamīda;

N-(2,3-dihidroksipropoksimetil)-2-

metilakrilamīda maisījums

Carc. 1B

Muta. 2

412-

790-

8

      H350

H341

 
564.(6-(4-hidroksi-3-(2-metoksifenilazo)-2-sulfonato-7-naftilamino)-1,3,5-triazin-2,4-diil)bis-[(amino-1-metiletil)amonija]formiātsCarc. 1B402-

060-

7

108225-03-2      H350 
565.HinolīnsCarc 1B 91-22-50,1  0,5  H350 
566.4-hloranilīnsCarc. 1B203-

401-0

106-47-8      H350 
567.HlordimetilēterisCarc. 1A203-

480-1

107-30-2      H350 
568.4-Hloro-orto-toluidīnsCarc. 1B

Muta. 2

202-

441-6

95-69-2      H350

H341

 
569.Hloroprēns,

2-hlorbuta-1,3-diēns

Carc. 1B204-

818-0

126-99-8      H350 
570.4-hlor-o-toluidina hidrohlorīdsCarc. 1B

Muta. 2

221-

627-8

3165-

93-3

      H350

H341

 
571.HrizēnsCarc. 1B

Muta. 2

205-

923-4

218-01-9      H350

H341

 
572.Hroma VI savienojumiCarc. 1B  0,005     H350iAER 0,010
mg/m3 līdz 2025. gada 17. janvārim. AER 0,025 mg/m3 metināšanas vai plazmas griešanas procesiem vai līdzīgiem darba procesiem, kas rada tvaikus, līdz 2025. gada 17. janvārim
573.Hroma (VI) trioksīdsCarc. 1A Muta. 1B215-

607-8

1333-

82-0

0,001     H350

H340

 
574.Hromildihlorīds, hroma oksihlorīdsCarc. 1B Muta. 1B239-

056-8

14977-61-8      H350i H340 
575.4,4’-(4-iminocikloheksa-2,5- dienilidēnmetilēn)dianilīna hidrohlorīds, C.I. Basic Red 9Carc. 1B209-

321-2

569-61-9      H350 
576.Izobutāns (kas satur vairāk nekā 0,1 % butadiēna)Carc. 1A Muta. 1B200-

857-2

75-28-5      H350

H340

 
577.IzobutilnitrītsCarc. 1B Muta. 2208-

819-7

542-56-3      H350

H341

 
578.Izoprēns, 2-metilbutadiēns-1,3Carc. 1B Muta. 2201-

143-3

78-79-540     H350

H341

 
579.Kadmijs un tā neorganiskie savienojumiCarc. 1B  0,001(9), (11)     H350 
580.Kalcija hromātsCarc. 1B237-

366-8

13765-19-0      H350 
581.Kaptafols (ISO), 1,2,3,6-tetrahidro-N- (1,1,2,2-tetrahloretiltio) ftalimīdsCarc. 1B219-

363-3

2425-

06-1

      H350 
582.KarbadokssCarc. 1B229-

879-0

6804-

07-5

      H350 
583.Kālija bromātsCarc. 1B231-

829-8

7758-

01-2

      H350 
584.Kālija dihromātsCarc. 1B Muta. 1B231-

906-6

7778-

50-9

      H350

H340

 
585.Kālija hromātsCarc. 1B Muta. 1B232-

140-5

7789-

00-6

      H350i

H340

 
586.KobaltsCarc. 1B Muta. 2

Repr. 1B

 7440-48-40,5     H350

H341

H360F

 
587.Kobalta dihlorīdsCarc. 1B Muta. 2231-

589-4

7646-

79-9

      H350i H341 
588.Kobalta sulfātsCarc. 1B Muta. 2233-

334-2

10124-43-3      H350i H341 
589.Krāsviela C.I. Direct Black 38Carc. 1B217-

710-3

1937-

37-7

      H350 
590.Krāsviela C.I. Direct Blue 6Carc. 1B220-

012-1

2602-

46-2

      H350 
591.Krāsviela CI Direct Brown 95Carc. 1B240-

221-1

16071-86-6      H350 
592.Krāsviela C.I. Direct Red 28, Kongo

sarkanais

Carc. 1B209-

358-4

573-58-

0

      H350 
593.Krezolu saturošas darvas skābes, nātrija sāļi, sārmainais šķīdums; Sārmainais ekstraktsCarc. 1B Muta. 1B272-

361-4

68815-21-4      H350

H340

 
594.KreozotsCarc. 1B232-

287-5

8001-

58-9

      H350 
595.Kreozota eļļaCarc. 1B263-

047-8

61789-28-4      H350 
596.Kreozota eļļa, destilāts ar augstu viršanas temperatūru, mazgāšanas eļļaCarc. 1B274-

565-9

70321-79-8      H350 
597.Kreozota eļļa, destilāts ar zemu viršanas temperatūru, mazgāšanas eļļaCarc. 1B274-

566-

4

70321-80-1      H350 
598.Kreozota eļļa, acenaftēna frakcija, mazgāšanas eļļaCarc. 1B292-

605-3

90640-84-9      H350 
599.Kreozota eļļa, acenaftēna frakcija, acenaftēnu nesaturošs mazgāšanas eļļas redestilātsCarc. 1B292-

606-

9

90640-85-0      H350 
600.Ligroīns; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

232-

453-7

8032-

32-4

300     H350

H340

 
601.Ligroīns (naftas), tiešās destilācijas, smagā frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

041-

0

64741-41-9      H350

H340

 
602.Ligroīns (naftas), visa diapazona, tiešās destilācijas; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

042-

6

64741-42-0      H350

H340

 
603.Ligroīns (naftas), vieglais, tiešās destilācijas; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

046-

8

64741-46-4      H350

H340

 
604.Ligroīns (naftas), smagais katalītiskais krekings; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

055-

7

64741-54-4      H350

H340

 
605.Ligroīns (naftas), vieglais katalītiskais krekings; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

056-

2

64741-55-5      H350

H340

 
606.Ligroīns (naftas), vieglais katalītiskais reformings; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

065-

1

64741-63-5      H350

H340

 
607.Ligroīns (naftas), visa diapazona, alkilētā; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

066-

7

64741-64-6      H350

H340

 
608.Ligroīns (naftas), smagā alkilētā;

Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

265-

067-

2

64741-65-7      H350

H340

 
609.Ligroīns (naftas), vieglā alkilētā;

Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

265-

068-

8

64741-66-8      H350

H340

 
610.Ligroīns (naftas), smagais katalītiskais reformings; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

070-

9

64741-68-0      H350

H340

 
611.Ligroīns (naftas), vieglā hidrokrekinga; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

071-

4

64741-69-1      H350

H340

 
612.Ligroīns (naftas), izomerizācija; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

073-

5

64741-70-4      H350

H340

 
613.Ligroīns (naftas), smagā hidrokrekinga; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

079-

8

64741-78-2      H350

H340

 
614.Ligroīns (naftas), smagais termiskais krekings; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

085-

0

64741-83-9      H350

H340

 
615.Ligroīns (naftas), vieglā, attīrīta ar šķīdinātājiem; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

086-

6

64741-84-0      H350

H340

 
616.Ligroīns (naftas), attīrīta no sēra savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

089-

2

64741-87-3      H350

H340

 
617.Ligroīns (naftas), smagā, attīrīta ar šķīdinātājiem; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

095-

5

64741-92-0      H350

H340

 
618.Ligroīns (naftas), apstrādāts ar skābi;

Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B

Muta. 1B

265-

115-

2

64742-15-0      H350

H340

 
619.Ligroīns (naftas), smagais, ķīmiski neitralizēts; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

122-

0

64742-22-9      H350

H340

 
620.Ligroīns (naftas), vieglā, ķīmiski neitralizēta; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

123-

6

64742-23-0      H350

H340

 
621.Ligroīns (naftas), hidrētā, smagā; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

150-

3

64742-48-9      H350

H340

 
622.Ligroīns (naftas), hidrētā, vieglā; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

151-

9

64742-49-0      H350

H340

 
623.Ligroīns (naftas), katalītiski atbrīvots no vaskiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

170-

2

64742-66-1      H350

H340

 
624.Ligroīns (naftas), hidrodesulfurizētā, vieglā; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

178-

6

64742-73-0      H350

H340

 
625.Ligroīns (naftas), hidrodesulfurizētā, smagā; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

185-

4

64742-82-1200  300  H350

H340

 
626.Ligroīns (naftas), vieglā tvaika krekinga; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

265-

187-

5

64742-83-2      H350

H340

 
627.Ligroīns (naftas), visa diapazona koksēšanas produkti; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

270-

991-

4

68513-02-0      H350

H340

 
628.Ligroīns (naftas), vidējā tvaika krekinga, satur aromātiskos savienojumus; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

138-

9

68516-20-1      H350

H340

 
629.Ligroīns (naftas), visa diapazona tiešās destilācijas, apstrādāts ar māliem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

262-

3

68527-21-9      H350

H340

 
630.Ligroīns (naftas), vieglā tiešās destilācijas, apstrādāts ar māliem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

263-

9

68527-22-0      H350

H340

 
631.Ligroīns (naftas), vieglā tvaika krekinga, satur aromātiskos savienojumus; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

264-

4

68527-23-1      H350

H340

 
632.Ligroīns (naftas), vieglā tvaika krekinga, attīrīta no benzola; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

266-

5

68527-26-4      H350

H340

 
633.Ligroīns (naftas), satur aromātiskos savienojumus; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

271-

635-

0

68603-08-7      H350

H340

 
634.Ligroīns (naftas), katalītiskā krekinga vieglie destilāti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

272-

185-

8

68783-09-5      H350

H340

 
635.Ligroīns (naftas), no sēra neattīrīts; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

272-

186-3

68783-12-0      H350

H340

 
636.Ligroīns (naftas), vieglais, atbrīvots no sēra savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

272-

206-

0

68783-66-4      H350

H340

 
637.Ligroīns (naftas), pilna diapazona, pārveidota; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

272-

895-

8

68919-37-9      H350

H340

 
638.Ligroīns (naftas), katalītiski pārveidots; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

273-

271-

8

68955-35-1      H350

H340

 
639.Ligroīns (naftas), katalītiski pārveidotā, vieglā, frakcija nesatur aromātiskos savienojumus; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B

Muta. 1B

285-

510-

3

85116-59-2      H350

H340

 
640.Ligroīns (naftas), vieglais hidrodesulfurizētais termiskā krekinga produkts; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B285-

511-

9

85116-60-5      H350

H340

 
641.Ligroīns (naftas), hidrētā, vieglā, satur cikloalkānus; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B285-

512-

4

85116-61-6      H350

H340

 
642.Ligroīns (naftas), C4 - C12 butāna - alkilāti, bagātināts ar izooktānu; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

430-

0

92045-49-3      H350

H340

 
643.Ligroīns (naftas), smagais katalītiskais krekings, attīrīts no sēra savienojumiem; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

431-

6

92045-50-6      H350

H340

 
644.Ligroīns (naftas), smagā, apstrādāta tvaika krekingā, hidrogenēta; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

432-

1

92045-51-7      H350

H340

 
645.Ligroīns (naftas), visa diapazona, hidrodesulfurizētā; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

433-

7

92045-52-8      H350

H340

 
646.Ligroīns (naftas), hidrodesulfurizēta, vieglā, atbrīvota no aromātiskajiem savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B295-

434-

2

92045-53-9      H350

H340

 
647.Ligroīns (naftas), hidrētā, vieglais tvaika krekings; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

438-

4

92045-57-3      H350

H340

 
648.Ligroīns (naftas), izomerizācija, C6 frakcija; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

440-

5

92045-58-4      H350

H340

 
649.Ligroīns (naftas), vieglais katalītiskais krekings, attīrīts no sēra savienojumiem; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

441-

0

92045-59-5      H350

H340

 
650.Ligroīns (naftas), vieglais, bagāts ar C5, atbrīvots no sēra savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B295-

442-

6

92045-60-8      H350

H340

 
651.Ligroīns (naftas), vieglais termiskais krekings, attīrīts no sēra savienojumiem; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

447-

3

92045-65-3      H350

H340

 
652.Ligroīns (naftas), vieglais, izkarsēts, tvaika krekinga; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B296-

028-

8

92201-97-3      H350

H340

 
653.Ligroīns (naftas), vieglais tvaika krekings, hidrogenēta; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B296-

942-

7

93165-55-0      H350

H340

 
654.Ligroīns (naftas), smagā frakcija, attīrīta ar šķīdinātājiem, hidrodesulfurizēta; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B307-

035-

3

97488-96-5      H350 
655.Ligroīns (naftas), vieglais, tvaika krekinga, atbrīvots no benzola, termiski apstrādāts; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B308-

713-

1

98219-46-6      H350

H340

 
656.Ligroīns (naftas), vieglais, tvaika krekinga, termiski apstrādāts; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B308-

714-

7

98219-47-7      H350

H340

 
657.Ligroīns (naftas), hidrodesulfurizēts, pilna diapazona koksēšanas iekārtas destilāts; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B309-

879-

8

101316-76-1      H350

H340

 
658.Ligroīns (naftas), smagā tiešās destilācijas frakcija, saturoša aromātiskos savienojumus; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B309-

945-

6

101631-20-3      H350

H340

 
659.Ligroīns (naftas), vieglais, attīrīts no sēra savienojumiem; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B309-

976-

5

101795-01-1      H350

H340

 
660.Metilakrilamidoglikolāts

(satur vairāk nekā 0,1 % akrilamīda)

Carc. 1B Muta. 1B403-

230-3

77402-05-2      H350

H340

 
661.Metilakrilamidometoksiacetāts (satur vairāk nekā 0,1 % akrilamīda)Carc. 1B Muta. 1B401-

890-7

77402-03-0      H350

H340

 
662.2-metilaziridīns, propilēnimīnsCarc. 1B200-

878-7

75-55-8      H350 
663.MetilazoksimetilacetātsCarc. 1B209-

765-7

592-62-1      H350

H340

 
664.(metilēnbis-(4,1-fenilēnazo(1-(3- (dimetilamino)propil)-1,2-dihidro-6- hidroksi-4-metil-2-oksopiridīn-5,3- diil)))-1,1′-dipiridīnija dihlorīda dihidrohlorīdsCarc. 1B401-

500-

5

      H350 
665.4,4-metilēndi-o-toluidīnsCarc. 1B212-

658-8

838-88-0      H350 
666.4-metil-m-fenilēndiamīns, 2,4-

toluoldiamīns

Carc. 1B

Muta. 2

202-

453-1

95-80-7      H350

H341

 
667.MetilmetānsulfonātsCarc. 1B Muta. 1B 66-27-3      H350

H340

 
668.Minerāleļļas, kas iepriekš lietotas iekšdedzes dzinēja kustīgo daļu eļļošanai un dzesēšanaiCarc. 1B         Āda (10)
669.N-Metil-N’-nitro-N-nitrozoguanidīns

(MNNG)

Carc. 1B200-

730-1

70-25-7      H350 
670.1-metil-2-pirolidonsRepr.1B212-828-1872-50-44010 8020 H360DĀda (10)
671.2-metoksianilīns, o-anizidīnsCarc. 1B

Muta. 2

201-

963-1

90-04-0      H350

H341

 
672.2-metoksietanolsRepr.1B203-713-7109-86-4 1    H360FDĀda (10)
673.2-metoksietilacetātsRepr. 1B203-772-9110-49-6 1    H360FDĀda (10)
674.6-metoksi-m-toluidīns; p-krezidīnsCarc. 1B204-

419-1

120-71-8      H350 
675.Nafta; JēlnaftaCarc. 1B232-

298-5

8002-

05-9

      H350 
676.Nafta; Nafta ar zemu viršanas

temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

232-

443-2

8030-

30-6

   10  H350

H340

 
677.Nafta (naftas), vieglais termiskais

krekings; Termiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

265-

075-

6

64741-74-8      H350

H340

 
678.Nafta (naftas), vieglā katalītiskā

reforminga produkti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūru

Carc. 1B

Muta. 1B

270-

993-

5

68513-03-1      H350

H340

 
679.Nafta (naftas), visa diapazona alkilāti, butānu saturošie; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

271-

267-

0

68527-27-5      H350

H340

 
680.Nafta (akmeņogļu), destilācijas atlikums; Vieglās eļļas redestilāts ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

292-

636-

2

90641-12-6      H350

H340

 
681.Nafta (akmeņogļu), ekstrakcija ar

šķīdinātāju, hidrokrekings

Carc. 1B

Muta. 1B

302-

690-1

94114-54-2      H350

H340

 
682.Naftas gāzes, sašķidrinātas, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

704-2

68476-85-7      H350

H340

 
683.Naftas gāzes, sašķidrinātas, attīrītas no sēra savienojumiem, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

270-

705-8

68476-86-8      H350

H340

 
684.Naftas gāzes, sašķidrinātas, attīrītas no sēra savienojumiem, C4 frakcija, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

295-

463-

0

92045-80-2      H350

H340

 
685.Naftas produkti, hidrofainera reforminga produkti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

271-

058-

4

68514-79-4      H350

H340

 
686.Naftas produkti, rafinēšanas gāzes;

rafinēšanas gāze

Carc. 1A

Muta. 1B

271-

750-6

68607-11-4      H350

H340

 
687.Naftēnu eļļas (naftas), smagās, katalītiski attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

172-

3

64742-68-3      H350 
688.Naftēnu eļļas (naftas), vieglās, katalītiski attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

173-

9

64742-69-4      H350 
689.Naftēnu eļļas (naftas), smagās, kompleksi attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

179-

1

64742-75-2      H350 
690.Naftēnu eļļas (naftas), vieglās, kompleksi attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

180-

7

64742-76-3      H350 
691.2-naftilamīnsCarc. 1A202-

080-4

91-59-8      H350 
692.2-naftilamīna sāļiCarc. 1A209-

030-

0 [1]

210-

313-

6 [2]

553-00-

4 [1]

612-52-

2 [2]

      H350 
693.Nātrija dihromāts, bezūdensCarc. 1B

Muta. 1B

234-

190-3

10588-01-9      H350

H340

 
694.Nātrija dihromāts, dihidrātsCarc. 1B

Muta. 1B

234-

190-3

7789-

12-0

      H350

H340

 
695.Nātrija hromātsCarc. 1B

Muta. 1B

231-

889-5

7775-

11-3

      H350

H340

 
696.Nātrija perborāta monohidrātsRepr. 1B 10332-33-91     H360Df 
697.Nātrija perborāta tetrahidrātsRepr. 1B 10486-00-71     H360Df 
698.Niķeļa savienojumi, tai skaitā, niķeļa subsulfīds, triniķeļa disulfīds, monoksīds, dioksīds, niķeļa sulfīds u.c.Carc. 1A  0,01(12)

0,05(13)

     H350iViela var izraisīt ādas sensibilizāciju
699.5-nitroacenaftēnsCarc. 1B210-

025-0

602-87-9      H350 
700.2-nitroanizolsCarc. 1B202-

052-1

91-23-6      H350 
701.4-nitrobifenilsCarc. 1B202-

204-7

92-93-3      H350 
702.NitrobenzolsRepr. 1B202-716-098-95-310,2    H360FĀda (10)
703.Nitrofēns (ISO), 2,4-dihlorfenil 4-

nitrofenilēteris

Carc. 1B .217-

406-0

1836-

75-5

      H350 
704.2-nitronaftalīnsCarc. 1B209-

474-5

581-89-5      H350 
705.2-nitropropānsCarc. 1B201-

209-1

79-46-9185    H350 
706.2- nitrotoluolsCarc. 1B

Muta. 1B

201-

853-3

88-72-23     H350

H340

 
707.N-Nitrozodimetilamīns,

Dimetilnitrozoamīns

Carc. 1B200-

549-8

62-75-9      H350 
708.NitrozodipropilamīnsCarc. 1B210-

698-0

621-64-7      H350 
709.2,2’-(nitrozoimino)bis-etanolsCarc. 1B214-

237-4

1116-

54-7

      H350 
710.Oglekļa monoksīdsRepr. 1A211-128-3630-08-02320 117100 H360DIetekme uz dzirdi
711.Ogļūdeņraži, C3-4; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

681-9

68476-40-4      H350

H340

 
712.Ogļūdeņraži, C4-5; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

682-4

68476-42-6      H350

H340

 
713.Ogļūdeņraži, C3-C11, katalītiskā krekinga destilāti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B270-

686-

6

68476-46-0      H350

H340

 
714.Ogļūdeņraži, C2-6, C6-8, katalītiskais reformings; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B270-

687-

1

68476-47-1      H350

H340

 
715.Ogļūdeņraži, C2-4, bagātināti ar C3; Naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

689-2

68476-49-3      H350

H340

 
716.Ogļūdeņraži, C≥5, bagāti ar

C5-6; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B Muta. 1B270-

690-

8

68476-50-6      H350

H340

 
717.Ogļūdeņraži, bagāti ar C5; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B270-

695-

5

68476-55-1      H350

H340

 
718.Ogļūdeņraži ar lielu C3-4 saturu, naftas destilātu, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B270-

990-9

68512-91-4      H350

H340

 
719.Ogļūdeņraži, C1-4; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-

032-2

68514-31-8      H350

H340

 
720.Ogļūdeņraži, C1-4, attīrīti no sēra savienojumiem, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-

038-5

68514-36-3      H350

H340

 
721.Ogļūdeņraži, C1-3; naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

271-

259-7

68527-16-2      H350

H340

 
722.Ogļūdeņraži, C1-4, debutanizēšanas frakcija; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-

261-8

68527-19-5      H350

H340

 
723.Ogļūdeņraži, C2-4; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-

734-9

68606-25-7      H350

H340

 
724.Ogļūdeņraži, C3; naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B271-

735-4

68606-26- 8      H350

H340

 
725.Ogļūdeņraži, C4; Naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B289-

339-5

87741-01-3      H350

H340

 
726.Ogļūdeņraži, C20-50, ar šķīdinātājiem attīrīti no vaskiem, ar augstu parafīnu koncentrāciju, hidrēti; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B292-

617-

9

90640-95-2      H350 
727.Ogļūdeņraži, C4-6, depentanizatora vieglās frakcijas, aromātisko savienojumu hidrēšana; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B295-

298-

4

91995-38-9      H350

H340

 
728.Ogļūdeņraži, C4, tvaika krekinga destilāta, naftas gāzeCarc. 1A Muta. 1B295-

405-4

92045-23-3      H350

H340

 
729.Ogļūdeņraži, vieglie naftas destilāti, ar šķīdinātāju attīrīti; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

295-

436-

3

92045-55-1      H350

H340

 
730.Ogļūdeņraži, C4-12, hidrēti naftas krekinga produkti; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

443-

1

92045-61-9      H350

H340

 
731.Ogļūdeņraži, C8-11, naftas krekinga produkti, toluola frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B295-

444-

7

92045-62-0      H350

H340

 
732.Ogļūdeņraži, C4-11, naftas krekinga produkti, nesatur aromātiskos savienojumus; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B295-

445-

2

92045-63-1      H350

H340

 
733.Ogļūdeņraži, C6-7, naftas krekings, attīrīti ar šķīdinātājiem; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

446-

8

92045-64-2      H350

H340

 
734.Ogļūdeņraži, C8-12, katalītiskais krekings, ķīmiski neitralizēti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

794-

0

92128-94-4      H350

H340

 
735.Ogļūdeņraži, C7-12, bagāti ar C>9 aromātiskajiem savienojumiem, pārveidotā smagā frakcija; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B297-

465-

7

93572-35-1      H350

H340

 
736.Ogļūdeņraži, C5-11, bagāti ar nearomātiskajiem savienojumiem, pārveidotā vieglā frakcija; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B297-

466-

2

93572-36-2      H350

H340

 
737.Ogļūdeņraži, C6-11, hidrēti, dearomatizēti; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B297-

852-

0

93763-33-8      H350

H340

 
738.Ogļūdeņraži, C9-12, hidrēti, dearomatizēti; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B297-

853-

6

93763-34-9      H350

H340

 
739.Ogļūdeņraži, hidrokrekinga parafīnu destilācijas atlikumi, ar šķīdinātājiem attīrīti no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B

Muta. 1B

297-

857-

8

93763-38-3      H350

H340

 
740.Ogļūdeņraži, C20-50, atlikuma eļļas hidrogenēšanas vakuumdestilāts;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B300-

257-

1

93924-61-9      H350 
741.Ogļūdeņraži, C13-30, bagāti ar aromātiskajiem savienojumiem, ar šķīdinātājiem ekstrahēts naftēnu destilāts; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B305-

971-

7

95371-04-3      H350 
742.Ogļūdeņraži, C16-32, bagāti ar aromātiskajiem savienojumiem, ar šķīdinātājiem ekstrahēts naftēnu destilāts; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B305-

972-

2

95371-05-4      H350 
743.Ogļūdeņraži, C37-68, attīrīti no vaska un asfalta, hidrēti, vakuumdestilācijas

atlikumi; Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B305-

974-

3

95371-07-6      H350 
744.Ogļūdeņraži, C37-65, hidrēti, attīrīti no asfalta, vakuumdestilācijas atlikumi; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B305-

975-

9

95371-08-7      H350 
745.Ogļūdeņraži,C16-C20, hidrētais vidējais destilāts, galvas frakcija; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B307-

659-

6

97675-85-9      H350 
746.Ogļūdeņraži,C12-C20, hidrētie parafīnu rindas ogļūdeņraži, destilāta galvas frakcija; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B307-

660-

1

97675-86-0      H350 
747.Ogļūdeņraži, C17-30, hidrēti, ar šķīdinātājiem attīrīti no asfaltiem, destilācijas atmosfēras spiedienā atlikums, destilācijas vieglās frakcijas;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B307-

661-

7

97675-87-1      H350 
748.Ogļūdeņraži, C17-40, hidrēti, ar šķīdinātājiem attīrīti no asfaltiem, destilācijas atlikums, vakuumdestilācijas vieglās frakcijas; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B307-

755-

8

97722-06-0      H350 
749.Ogļūdeņraži,C11-C17, ekstahētā ar šķīdinātāju vieglā naftēnu frakcija; Gāzes eļļa (nekondicionēta)Carc. 1B307-

757-

9

97722-08-2      H350 
750.Ogļūdeņraži, C13-27, ekstrahēti ar šķīdinātājiem, ar zemu naftēnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B307-

758-

4

97722-09-3      H350 
751.Ogļūdeņraži, C14-29, ekstrahēti ar šķīdinātājiem, ar zemu naftēnu koncentrāciju; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B307-

760-

5

97722-10-6      H350 
752.Ogļūdeņraži, C27-42, attīrīti no aromātiskajiem savienojumiem;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B308-

131-

8

97862-81-2      H350 
753.Ogļūdeņraži, C17-30, hidrēti destilāti, destilācijas vieglās frakcijas; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B308-

132-

3

97862-82-3      H350 
754.Ogļūdeņraži, C27-45, naftēnu vakuumdestilācija; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B308-

133-

9

97862-83-4      H350 
755.Ogļūdeņraži, C27-45, attīrīti no aromātiskajiem savienojumiem;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B308-

287-

7

97926-68-6      H350 
756.Ogļūdeņraži, C20-58, hidrēti; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B308-

289-8

97926-70-0      H350 
757.Ogļūdeņraži, C27-42, satur naftēnus;

Nestandarta jēlnafta

Carc. 1B308-

290-3

97926-71-1      H350 
758.Ogļūdeņraži, C6-8, hidrogenēti, dearomatizēti ar sorbentiem, toluola rafinēšana; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B309-

870-

9

101316-66-9      H350

H340

 
759.Ogļūdeņraži, bagāti ar C6, ar ūdeņradi apstrādāti gaišie naftas destilāti, ar šķīdinātāju attīrīti; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B309-

871-

4

101316-67-0      H350

H340

 
760.Ogļūdeņraži, C8-12, katalītiskā krekinga destilāti; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B309-

974-

4

101794-97-2      H350

H340

 
761.Ogļūdeņraži, C8-12, katalītiskais krekings, ķīmiski neitralizēti, attīrīti no sēra savienojumiem; Katalītiskā krekinga nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B309-

987-

5

101896-28-0      H350

H340

 
762.Ogļūdeņraži, C3-6, bagāti ar C5, tvaika krekinga nafta; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B310-

012-

0

102110-14-5      H350

H340

 
763.Ogļūdeņraži, bagāti ar C5, satur diciklopentadiēnu; Nafta ar zemu viršanas temperatūru (nestandarta)Carc. 1B Muta. 1B310-

013-

6

102110-15-6      H350

H340

 
764.4,4’-oksidianilīns un tā sāļi, p-aminofenilēteris sāļu p-aminofenilēteriCarc. 1B

Muta. 1B

202-

977-

0

101-80-4      H350

H340

 
765.Oksirānmetanols, 4-metilbenzolsulfonāts, (S)-Carc. 1B

Muta. 2

417-

210-7

70987-78-9      H350

H341

 
766.Parafīneļļas (naftas), smagās, katalītiski attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

174-

4

64742-70-7      H350 
767.Parafīneļļas (naftas), vieglās, katalītiski attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B265-

176-

5

64742-71-8      H350 
768.Parafīneļļas (naftas), smagās, apstrādātas ar šķīdinātājiem, attīrītas no vaskiem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B295-

810-

6

92129-09-4      H350 
769.Parafīns (naftas); Mīkstais parafīnsCarc. 1B265-

165-5

64742-61-6      H350 
770.Parafīns (naftas), apstrādāts ar skābi; Mīkstais parafīnsCarc. 1B292-

659-8

90669-77-5      H350 
771.Parafīns (naftas), apstrādāts ar māliem; Mīkstais parafīnsCarc. 1B292-

660-3

90669-78-6      H350 
772.Parafīns (naftas), hidrēts; Mīkstais parafīnsCarc. 1B295-

523-6

92062-09-4      H350 
773.Parafīns (naftas) ar zemu kušanas temperatūru; Mīkstais parafīnsCarc. 1B295-

524-1

92062-10-7      H350 
774.Parafīns (naftas) ar zemu kušanas temperatūru, hidrēts; Mīkstais parafīnsCarc. 1B295-

525-7

92062-11-8      H350 
775.Parafīns (naftas) ar zemu kušanas temperatūru, apstrādāts ar aktīvo ogli; Mīkstais parafīnsCarc. 1B308-

155-

9

97863-04-2      H350 
776.Parafīns (naftas) ar zemu kušanas temperatūru, apstrādāts ar māliem; Mīkstais parafīnsCarc. 1B308-

156-

4

97863-05-3      H350 
777.Parafīns (naftas) ar zemu kušanas temperatūru, apstrādāts ar silīcijskābi; Mīkstais parafīnsCarc. 1B308-

158-

5

97863-06-4      H350 
778.Parafīns (naftas), apstrādāts ar aktīvo ogli; Mīkstais parafīnsCarc. 1B309-

723-9

100684-49-9      H350 
779.Parafīnvaski (akmeņogļu), brūnogļu augsttemperatūras darva; Ogļu darvas ekstraktiCarc. 1B295-

454-

1

92045-71-1      H350 
780.Parafīnvaski (akmeņogļu), brūnogļu augsttemperatūras darva, hidrēta; Ogļu darvas ekstraktsCarc. 1B295-

455-

7

92045-72-2      H350 
781.Parafīnvaski (ogļu), brūnogļu

augsttemperatūras darva, apstrādāta ar ogli; Ogļu darvas ekstrakts

Carc. 1B308-

296-

6

97926-76-6      H350 
782.Parafīnvaski (ogļu), brūnogļu augsttemperatūras darva, apstrādāti ar māliem; Ogļu darvas ekstraktsCarc. 1B308-

297-

1

97926-77-7      H350 
783.Parafīnvaski (akmeņogļu), brūnogļu augsttemperatūras darva, apstrādāta ar silīcijskābi; Ogļu darvas ekstraktiCarc. 1B308-

298-

7

97926-78-8      H350 
784.Petrolātums; PetrolātumsCarc. 1B232-

373-2

8009-

03-8

      H350 
785.Petrolātums; Oksidēts petrolātums (naftas)Carc. 1B265-

206-7

64743-01-7      H350 
786.Petrolātums (naftas), apstrādāts ar

alumīnija oksīdu; Petrolātums

Carc. 1B285-

098-5

85029-74-9      H350 
787.Petrolātums; Hidrēts petrolātums (naftas)Carc. 1B295-

459-9

92045-77-7      H350 
788.Petrolātums (naftas), apstrādāts ar aktīvo ogli; PetrolātumsCarc. 1B308-

149-6

97862-97-0      H350 
789.Petrolātums (naftas), apstrādāts ar silīcijskābi; PetrolātumsCarc. 1B308-

150-1

97862-98-1      H350 
790.Petrolātums (naftas), apstrādāts ar

māliem; Petrolātums

Carc. 1B309-

706-6

100684-33-1      H350 
791.Piķis; PiķisCarc. 1B263-

072-4

61789-60-4      H350 
792.Piķis, augsttemperatūras akmeņogļu

darva; Piķis

Carc. 1A

Muta. 1B

266-

028-2

65996-93-2      H350

H340

 
793.Piķis, akmeņogļu darva - nafta; Piķa atlikumiCarc. 1B269-

109-0

68187-57-5      H350 
794.Piķis, sekundārā augsttemperatūras akmeņogļu darva; Piķa redestilātsCarc. 1B302-

650-3

94114-13-3      H350 
795.Piķis, augsttemperatūras akmeņogļu darva, termiski apstrādāta; PiķisCarc. 1B310-

162-7

121575-60-8      H350 
796.Piridīns, alkilatvasinājumi; Jēldarvas bāzesCarc. 1B

Muta. 1B

269-

929-9

68391-11-7      H350

H340

 
797.Policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, C20-28, akmeņogļu darvas piķa - polietilēna - polipropilēna pirolīzes procesā iegūts maisījums; Pirolīzes produktiCarc. 1B309-

956-

6

101794-74-5      H350 
798.Policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, C20-28, akmeņogļu darvas piķa - polietilēna pirolīzes procesā iegūts maisījums; Pirolīzes produktiCarc. 1B309-

957-

1

101794-75-6      H350 
799.Policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, C20- 28, akmeņogļu darvas piķa - polistirola pirolīzes procesā iegūts maisījums;

Pirolīzes produkti

Carc. 1B309-

958-

7

101794-76-7      H350 
800.Policikliskie aromātiskie ogļūdeņražu maisījumi, kas satur benzo(a)pirēnu, un citi maisījumi, kas ir kancerogēni šo noteikumu izpratnēCarc. 1B Muta. 1B        H350Āda (10)
801.1,3-propānsultons, 1,2-oksatiolāna 2,2-dioksīdsCarc. 1B214-

317-9

1120-

71-4

      H350 
802.Propilēnoksīds;

1,2-epoksipropāns; metiloksirāns

Carc. 1B Muta. 1B200-

879-2

75-56-92,41    H350

H340

 
803.Rafināti (naftas), katalītiskā reformera etilēnglikola - ūdens pretplūsmas ekstrakts; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

088-

5

68410-71-9      H350

H340

 
804.Rafināti (naftas), reformers, Lurgi separēšanas iekārta; Modificētā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

349-

3

68425-35-4      H350

H340

 
805.Rafināti (naftas), tvaika krekinga C4 frakcija, ekstrahēta ar vara amonija acetātu, C3-5 un nepiesātināta C3-5, nesatur butadiēnu, naftas gāzeCarc. 1A

Muta. 1B

307-

769-

4

97722-19-5      H350

H340

 
806.Ieelpojamie kristāliskā silīcija dioksīda putekļi   0,1(9)       
807.Silīcija karbīdsCarc 1B 409-21-26     H350i 
808.Skābā ekstrakta eļļa (akmeņogļu), attīrīta no darvas bāzēm; Metilnaftalīna eļļas ekstrakta atlikumsCarc. 1B

Muta. 1B

284-

901-

6

84989-12-8      H350

H340

 
809.Smagā degviela ar augstu sēra saturu;

Smagā šķidrā degviela

Carc. 1B295-

396-7

92045-14-2      H350 
810.Smēreļļas (naftas), C20-50, hidrogenētās, neitrālās, uz eļļas pamata, ar augstu viskozitāti; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B276-

736-

3

72623-85-9      H350 
811.Smēreļļas (naftas), C15-30, hidrogenētās, neitrālās, uz eļļas pamata; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B276-

737-

9

72623-86-0      H350 
812.Smēreļļas (naftas), C20-50, hidrogenētās, neitrālās, uz eļļas pamata; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B276-

738-

4

72623-87-1      H350 
813.Smēreļļas; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B278-

012-2

74869-22-0      H350 
814.Smēreļļas (naftas), C17-35, ekstrahētas ar šķīdinātājiem, attīrītas no vaskiem, hidrētas; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B295-

423-2

92045-42-6      H350 
815.Smēreļļas (naftas), nearomātiskās hidrokrekinga, ar šķīdinātājiem attīrītas no parafīniem; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B295-

424-

8

92045-43-7      H350 
816.Smēreļļas (naftas), jēleļļas, parafīnus saturošas; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B297-

474-6

93572-43-1      H350 
817.Smēreļļas (naftas), C18-40, ar šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem, hidrokrekinga, uz destilāta bāzes;
Nestandarta jēlnafta
Carc. 1B305-

594-

8

94733-15-0      H350 
818.Smēreļļas (naftas), C18-40, ar šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem, hidrogenētas, uz rafināta bāzes;
Nestandarta jēlnafta
Carc. 1B305-

595-

3

94733-16-1      H350 
819.Smēreļļas (naftas), C18-27, hidrokrekinga, ar šķīdinātājiem attīrītas no vaskiem;
Nestandarta jēlnafta
Carc. 1B307-

034-

8

97488-95-4      H350 
820.Smēreļļas (naftas), C≥25, ar šķīdinātājiem ekstrahētas, attīrītas no asfaltiem un vaskiem, hidrogenētas; Nestandarta jēlnaftaCarc. 1B309-

874-

0

101316-69-2      H350 
821.Smēreļļas (naftas), C17-32, ar šķīdinātājiem ekstrahētas, attīrītas no vaskiem, hidrogenētas;
Nestandarta jēlnafta
Carc. 1B309-

875-

6

101316-70-5      H350 
822.Smēreļļas (naftas), C20-35, ar šķīdinātājiem ekstrahētas, attīrītas no vaskiem, hidrogenētas;
Nestandarta jēlnafta
Carc. 1B309-

876-

1

101316-71-6      H350 
823.Smēreļļas (naftas), C24-50, ar šķīdinātājiem ekstrahētas, attīrītas no vaskiem, hidrogenētas;
Nestandarta jēlnafta
Carc. 1B309-

877-7

101316-72-7      H350 
824.Smērvielas; SmērvielaCarc. 1B278-

011-7

74869-21-9      H350 
825.Solventnafta (naftas), vieglā alifātiskā frakcija; Nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

192-

2

64742-89-8      H350

H340

 
826.Solventnafta (naftas), satur vieglos aromātiskos savienojumus; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

265-

199-

0

64742-95-6      H350

H340

 
827.Solventnafta (akmeņogles); Vieglās eļļas ekstrakta atlikums ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

266-

013-

0

65996-

79-4

      H350

H340

 
828.Solventnafta (naftas), vieglā, aromātiskos savienojumus saturoša, hidrēta; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

270-

988-

8

68512-

78-7

      H350

H340

 
829.Solventnafta (akmeņogļu); Vieglās eļļas redestilāts ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B287-

498-

5

85536-17-0      H350

H340

 
830.Solventnafta (akmeņogļu), kumarona- stirola frakcija; Vieglās eļļas redestilāts ar vidēji augstu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B287-

500-

4

85536-19-2      H350

H340

 
831.Solventnafta (akmeņogļu), ksilola-stirola frakcija; Vieglās eļļas redestilāts ar vidēji augstu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B287-

502-

5

85536-20-5      H350

H340

 
832.Solventnafta (naftas), hidrēta, vieglo naftēnu frakcija; Ar ūdeņradi apstrādātā nafta ar zemu viršanas temperatūruCarc. 1B Muta. 1B295-

529-

9

92062-15-2      H350

H340

 
833.Stirola oksīdsCarc. 1B202-

476-7

96-09-3      H350 
834.Stodarda šķīdinātājs; Nafta ar zemu

viršanas temperatūru (nestandarta)

Carc. 1B

Muta. 1B

232-

489-3

8052-

41-3

      H350

H340

 
835.Stroncija hromātsCarc. 1B232-

142-6

7789-

06-2

      H350 
836.Sulfalāts (ISO),
2-hloralil N,N-dimetilditiokarbamāts
Carc. 1B202-

388-9

95-06-7      H350 
837.Svina hidrogēnarsenātsCarc. 1A232-

064-2

7784-

40-9

      H350 
838.Svins un tā neorganiskie savienojumiRepr.1 A  0,05  0,1  H360FDIetekme uz dzirdi
839.1,4,5,8-tetraaminoantrahinons, krāsviela C.I. Disperse Blue 1Carc. 1B219-

603-7

2475-

45-8

      H350 
840.N,N,N,N’-tetrametil-4,4’-metilēndianilīnsCarc. 1B202-

959-2

101-61-1      H350 
841.TioacetamīdsCarc. 1B200-

541-4

62-55-5      H350 
842.4,4’-tiodianilīns un tā sāļiCarc. 1B205-

370-9

139-65-1      H350 
843.1,3,5-tri(3-aminometilfenil)-1,3,5-
(1H,3H,5H)-triazīn-2,4,6-triona un 3,5-bis-(3-aminometilfenil)-1-poli[3,5-bis-(3-aminometilfenil)-2,4,6-triokso-1,3,5-(1H,3H,5H)-triazīn-1-il]-1,3,5-(1H,3H,5H)-
triazīn-2,4,6-triona oligomēru maisījums
Carc. 1B421-

550-

1

      H350 
844.TrihloretilēnsCarc. 1B Muta. 2201-

167-4

79-01-654,710 164,130 H350

H341

Āda (10)
845.1,2,3-trihlorpropānsCarc. 1B

Repr. 1B

202-

486-1

96-18-42     H350

H360F

 
846.2,4,5-trimetilanilīnsCarc. 1B205-

282-0

137-17-7      H350 
847.2,4,5-trimetilanilīna hidrohlorīdsCarc. 1B205-

282-0

21436-

97-5

      H350 
848.Trinātrija [4’-(8-acetilamino-3,6-disulfonāt-2-naftilazo)-4’’-(6-benzoilamino-3-sulfonāt-
2-naftilazo)-bifenil-1,3’,3’’,1’ "-tetraolāt-O,O’,O’’,O’ "] varš(II)
Carc. 1B413-

590-

3

      H350 
849.1,2,3,-tri (oksiranilmetil)1,3,5-triazin- 2,4,6(1H,3H,5H)-trions; TGICMuta. 1B219-

514-3

2451-

62-9

      H340 
850.1,3,5-tris-[(2S un 2R)-2,3-
epoksipropil]-1,3,5-triazīn-2,4,6-
(1H,3H,5H)-trions
Muta. 1B423-

400-

0

59653-74-6      H340 
851.Trīs(2,3-dibrompropil)fosfātsCarc. 1B 126-72-7      H350 
852.o-toluidīns, 2-aminotoluolsCarc. 1B202-

429-0

95-53-40,50,1    H350Āda (10)
853.o-toluidīna krāsvielas, 4,4’-diarilazo-3,3’- dimetilbifenilkrāsvielas, izņemot tās, kas aprakstītas citur šajā sarakstāCarc. 1B      H350 
854.Toluol-2,4-diamonija sulfāts, 4-metil-m- fenilēndiamīna sulfātsCarc. 1B265-

697-8

65321-67-7      H350 
855.UretānsCarc. 1B200-

123-1

51-79-6      H350 
856.Ugunsizturīgas keramikas šķiedrasCarc. 1B    0,3     
857.Vieglā eļļa (akmeņogļu), koksēšana;

Jēlbenzols

Carc. 1B

Muta. 1B

266-

012-5

65996-78-3      H350

H340

 
858.Vieglā eļļa (akmeņogļu), puskoksēšanas process; Svaigā eļļaCarc. 1B

Muta. 1B

292-

635-7

90641-11-5      H350

H340

 
859.Vinilbromīds

Brometilēns

Carc. 1B209-

800-

6

593-60-24,41    H350 
860.VinilfluorīdsCarc. 1B Muta. 2 75-02-5      H350

H341

 
861.Vinilhlorīds

Vinilhlorīda monomērs

Carc. 1A200-

831-0

75-01-42,61    H350 
862.Zemtemperatūras akmeņogļu darvas piķis; Piķa atlikumiCarc. 1B292-

651-4

90669-57-1      H350 
863.Zemtemperatūras akmeņogļu darvas piķis, termiski apstrādāts; Piķa atlikums, oksidēts; Piķa atlikums, termiski apstrādātsCarc. 1B292-

653-

5

90669-58-2      H350 
864.Zemtemperatūras akmeņogļu darvas piķis, oksidēts; Piķa atlikums, oksidētsCarc. 1B292-

654-

0

90669-59-3      H350 
865.Zemtemperatūras akmeņogļu darva, destilācijas atlikumi; Darvas eļļa ar vidēji augstu viršanas temperatūruCarc. 1B309-

887-

1

101316-85-2      H350 
866.Zemtemperatūras akmeņogļu darvas eļļas; Darvas eļļa ar augstu viršanas temperatūruCarc. 1B

Muta. 1B

309-

889-

2

101316-87-4      H350

H340

 
867.Zookumarīns (varfarīns, 3-(α-acetonilbenzil)-4-hidroksikumarīns, (R)-4-hidroksi-3-(3-okso-1-fenilbutil)-2-benzpirons, (S)-4-hidroksi-3-(3-okso-1-fenilbutil)-2-benzpirons)Repr. 1A 81-81-20.001     H360D 

(1) EK Nr., t. i., Eiropā tirdzniecībā esošo ķīmisko vielu saraksts (EINECS), Eiropā reģistrēto ķīmisko vielu saraksts (ELINCS) vai saraksts ar vielām, kas nav uzskatāmas par polimēriem (NLP), ir vielas oficiālais numurs Eiropas Savienībā, kā noteikts Regulas (EK) Nr. 1272/2008 VI pielikuma 1. daļas

1.1.1.2. sadaļā.

(2) CAS Nr.: Informatīvā ķīmijas dienesta reģistra numurs.

(3) Izmērīts vai aprēķināts attiecībā uz astoņu stundu salīdzināmo periodu.

(4) Īslaicīgas iedarbības robežvērtība (STEL). Robežvērtība, kuru iedarbība nedrīkst pārsniegt un kura attiecas uz 15 minūšu periodu, ja vien nav norādīts citādi.

(5) mg/m3 = miligrami vienā kubikmetrā gaisa 20 °C temperatūrā un 101,3 kPa (ja spiediens ir 760 mm dzīvsudraba stabiņa).

(6) ppm = tilpuma miljonās daļas gaisā (ml/m3).

(7) f/ml = šķiedras mililitrā.

(8) Ieelpojamā frakcija: ja cietkoksnes putekļi ir sajaukti ar cita veida koksnes putekļiem, robežvērtību piemēro sajaukumā esošajiem visu veidu koksnes putekļiem.

(9) Ieelpojamā frakcija.

(10) Būtisks kopējās koncentrācijas palielinājums organismā ir iespējams saskarē ar ādu.

(11) Ieelpojamā frakcija kadmijam, ja biomonitoringa pieeja netiek īstenota. Respirējamā frakcija kadmijam, izmantojot biomonitoringa pieeju ar bioloģiskās ekspozīcijas rādītāju, kas nepārsniedz 2µg Cd/g kreatinīna urīnā, ir spēkā līdz 2027. gada 11. jūlijam.

(12) Respirējamā frakcija (mērot kā niķeli).

(13) Ieelpojamā frakcija (mērot kā niķeli).

2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 29.septembra noteikumiem Nr.803
Procesi (darbi), kuros iespējama saskare ar kancerogēniem

(Pielikums grozīts ar MK 07.04.2015. noteikumiem Nr. 166; MK 07.01.2020. noteikumiem Nr. 10; MK 18.02.2021. noteikumiem Nr. 109)

1. Procesi (darbi), kuros iespējama saskare ar kancerogēniem, ir šādi:

1.1. auramīna ražošana;

1.2. darbs, kas saistīts ar akmeņogļu kvēpos, darvā un piķī esošo policiklisko aromātisko ogļūdeņražu iedarbību uz nodarbinātajiem;

1.3. darbs, kura laikā notiek nodarbināto saskare ar putekļiem, iztvaikojumiem vai aerosoliem, kas rodas, apdedzinot un elektrolītiski attīrot vara un niķeļa rūdas izstrādājumus;

1.4. stipro skābju procesi izopropilspirta ražošanā;

1.5. darbs, kas saistīts ar cietkoksnes putekļu iedarbību uz nodarbinā­tajiem;

1.6. darbs, kas saistīts ar darba procesā radušos ieelpojamo kristāliskā silīcija dioksīda putekļu iedarbību;

1.7. darbs, kas saistīts ar tādu minerāleļļu saskari ar ādu, kuras iepriekš lietotas iekšdedzes dzinēja kustīgo daļu eļļošanai un dzesēšanai;

1.8. darbs, kas saistīts ar dīzeļdzinēja izplūdes gāzu emisiju iedarbību.

2. Novērtējot, vai darbs ir pielīdzināms šajā pielikumā minētajiem darbiem un vai tajā ir iespējama saskare ar kancerogēnām vielām, ņem vērā tehnoloģiju attīstību un jaunu procesu rašanos.

Labklājības ministre I.Purne
Labklājības ministrijas iesniegtajā redakcijā

3. pielikums
Ministru kabineta
2008. gada 29. septembra
noteikumiem Nr. 803

(Pielikums MK 26.03.2024. noteikumu Nr. 190 redakcijā)

Bioloģiskās ekspozīcijas rādītāji

1. Bioloģiskais ekspozīcijas rādītājs (turpmāk – BER) svina un tā neorganisko savienojumu līmenim asinīs (PbB), izmantojot absorbcijas spektrometriju vai metodi, kas dod līdzvērtīgus rezultātus, ir:

1.1. asinīs 30 µg Pb/100 mL (references lielums – svina koncentrācijai asinīs aroda neeksponētai populācijai ≤ 2 µg/100 mL). Atkārtota asins analīze tiek veikta pēc diviem mēnešiem, ja svina līmenis ir 30–60 µg/100 mL. Ja svina līmenis ir > 60 µg/100 mL, nepieciešama pārcelšana darbā, kur nav saskares ar svinu, veselības aprūpe un atkārtota Pb līmeņa kontrole;

1.2. veselības uzraudzību īsteno, ja iedarbību rada svina koncentrācija darba vides gaisā, kura tā pārsniedz 0,025 mg/m3 un ir aprēķināta kā vidējā vērtība laikā 40 stundām nedēļā, vai ja individuālu mērījumu rezultātā ir konstatēts, ka svina līmenis nodarbināto asinīs pārsniedz 30 μg Pb/100 ml asiņu.

1.3. rekomendējamie papildu izmeklējumi un rādītāji:

1.3.1. klīniskā asinsaina, retikulocīti un bazofilu punktainā graudainība eritrocītos;

1.3.2. koproporfirīns urīnā – 100 µg/g kreatinīna (references lielums 22–57 µg/g kreatinīna);

1.3.3. aminolevulīnskābe urīnā – 5 mg/g kreatinīna (references lielums 0,5–2,5 mg/g kreatinīna).

2. BER dzīvsudrabam (Hg):

2.1. asinīs ir 10 µg Hg/L (references lielums dzīvsudraba koncentrācijai asinīs aroda neeksponētai populācijai < 2µg/L);

2.2. urīnā ir 30 µg Hg/g kreatinīna (references lielums dzīvsudraba koncentrācijai urīnā < 5 µg Hg/g kreatinīna jeb 3,5 µg/L).

3. BER kadmijam (Cd) urīnā ir 2 µg Cd/g kreatinīna (paraugu iegūšanas laiks neietekmē analīžu rezultātu).

4. BER hromam (Cr) asinīs ir 7 µg/L, urīnā ir 0,2 µmol Cr/L, nodarbinātajiem, kas pakļauti Cr VI ietekmei. Urīna un asins paraugus iegūst darba maiņas vai darba nedēļas beigās (references lielums kopējā hroma koncentrācijai asinīs aroda neeksponētai populācijai < 0,8 µg/L, urīnā – < 0,01 µmol/L).

5. BER benzolam nosaka urīnā maiņas vai ekspozīcijas beigās, BER ir 5 µg/L, S-fenilmerkaptūrskābi - BER 25 µg/g kreatinīna un trans, trans -Mukonskābi- BER 500 µg/g kreatinīna.

6. Fosfororganiskiem savienojumiem nosaka holinesterāzes aktivitāti eritrocītos, BER 70 % no bāzes līmeņa.

7. BER kumolam (2-fenilpropānam) urīnā ir 10 mg 2-fenil-2-propanola (pēc hidrolīzes)/g kreatinīna, urīna paraugi iegūti ne vēlāk kā divas stundas pēc maiņas beigām.

8. BER niķelim un tā neorganiskajiem savienojumiem urīnā ir 3 µg Ni/L.

05.04.2024