Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2006. gada 27. jūnija noteikumus Nr. 519 "Kārtība, kādā pieprasāma un iegūstama transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra informācija".

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.586

Rīgā 2004.gada 13.jūlijā (prot. Nr.42, 7.§)

Kārtība, kādā pieprasāma un iegūstama transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra informācija

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 14.1 panta otro un septīto daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pieprasāma un nododama atklātībai transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā (turpmāk - reģistrs) esošā informācija, pieejamās informācijas apjomu, kā arī personas, kurām informācija nepieciešama dienesta funkciju veikšanai.

2. Reģistrā esošā informācija ir vispārpieejama informācija, ja šajos noteikumos vai citos normatīvajos aktos par informācijas apriti nav noteikts citādi.

3. Ceļu satiksmes drošības direkcija informāciju no reģistra var izsniegt rakstiski, kā arī izmantojot elektroniskos datu nesējus, tiešsaistes datu pārraidi vai tālruni.

4. Informācija par fiziskajai personai piederošu transportlīdzekli, identificējot personas datus, ir ierobežotas pieejamības informācija. Minēto informāciju (rakstiski, izmantojot elektroniskos datu nesējus vai tiešsaistes datu pārraidi) ir tiesības iegūt:

4.1. tiesībaizsardzības iestādēm;

4.2. valsts un pašvaldību iestādēm, ja šādas tiesības attiecīgajām iestādēm ir paredzētas likumā;

4.3. zvērinātiem tiesu izpildītājiem, zvērinātiem notāriem, zvērinātiem advokātiem, veicot amata pienākumus;

4.4. sertificētiem administratoriem maksātnespējas lietās attiecībā uz parādnieka pārstāvjiem;

4.5. kredītiestādēm (piemēram, finanšu līzinga sabiedrībām) un apdrošināšanas sabiedrībām par fizisku personu, ar kuru tās dibina, groza vai izbeidz līgumsaistības;

4.6. Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam tā darbības nodrošināšanai.

5. Ja persona noteikumu 4.punktā minēto informāciju pieprasa, pamatojoties uz iesniegumu, iesniegumā norāda:

5.1. informācijas pieprasītāja vārdu, uzvārdu un personas kodu (juridiskajai personai - nosaukumu un reģistrācijas numuru);

5.2. informācijas nepieciešamības pamatojumu un informācijas izmantošanas mērķi;

5.3. nepieciešamās informācijas apjomu un izsniegšanas veidu;

5.4. personas vārdu, uzvārdu un personas kodu, par kuru tiek lūgta informācija.

6. Iesniegumā norādītās informācijas patiesumu informācijas pieprasītājs apliecina ar parakstu.

7. Izmantojot tiešsaistes datu pārraidi, reģistrā iekļauto informāciju izsniedz, pamatojoties uz rakstisku vienošanos starp Ceļu satiksmes drošības direkciju un informācijas saņēmēju, kurā norāda ziņas par informācijas pieprasītāju, izsniedzamās informācijas apjomu, informācijas izmantošanas mērķi, ziņas par konkrēto personu, kas pieprasa informāciju, un citas ziņas, kas nepieciešamas informācijas pieprasīšanai un izsniegšanai.

8. Fiziskā persona informāciju par tai piederošiem transportlīdzekļiem ir tiesīga bez maksas saņemt ne biežāk kā divas reizes gadā.

9. Fiziskā persona, saņemot informāciju, uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Ja informāciju saņem informācijas pieprasītāja (fiziskas personas) pilnvarota persona, tā uzrāda notariāli apliecinātu pilnvaru un personu apliecinošu dokumentu vai transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

10. Juridiskās personas pārstāvis, saņemot informāciju, uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai transportlīdzekļa vadītāja apliecību un dokumentu, kas apliecina informācijas saņēmēja (juridiskas personas) pārstāvības tiesības.

11. Noteikumu 9. un 10.punktu nepiemēro, ja informācija tiek sniegta, izmantojot tiešsaistes datu pārraidi vai tālruni.

12. Ceļu satiksmes drošības direkcijas atteikumu izsniegt reģistrā iekļauto informāciju persona var apstrīdēt Satiksmes ministrijā. Satiksmes ministrijas lēmumu normatīvajos aktos par administratīvo procesu noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt tiesā.

Ministru prezidents I.Emsis

Satiksmes ministra vietas izpildītājs - Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 21.jūliju.

 

21.07.2004