Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.725

Rīgā 2003.gada 16.decembrī (prot. Nr.64 92.§)
Noteikumi par Latvijas Republikas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) līgumu par Latvijas pievienošanos Starptautisko investīciju un multinacionālo uzņēmumu deklarācijai un ar to saistītajiem OECD padomes lēmumiem un rekomendācijām un novērotājstatusa iegūšanu Starptautisko investīciju un multinacionālo uzņēmumu komitejā (CIME)
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Latvijas Republikas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) līguma par Latvijas pievienošanos Starptautisko investīciju un multinacionālo uzņēmumu deklarācijai, kas apstiprināta 1976.gada 21.jūnijā (turpmāk — deklarācija), un ar to saistītajiem Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) padomes lēmumiem un rekomendācijām un novērotājstatusa iegūšanu Starptautisko investīciju un multinacionālo uzņēmumu komitejā (CIME) (turpmāk — līgums) projekts ar šiem noteikumiem tiek pieņemts un apstiprināts.

2. Līgums tiek noslēgts vēstuļu apmaiņas ceļā.

3. Ārlietu ministrija no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem sedz vienreizējo iemaksu saistībā ar Latvijas pievienošanos deklarācijai un ar to saistītajiem Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) padomes lēmumiem un rekomendācijām, kā arī gadskārtējās iemaksas saistībā ar novērotājstatusa iegūšanu Starptautisko investīciju un multinacionālo uzņēmumu komitejā (CIME).

4. Latvijas nacionālā kontaktpersona Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) padomes lēmuma “Par OECD vadlīnijām multinacionālajiem uzņēmumiem (C(2000)96/FINAL)” izpratnē ir Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) konsultatīvā padome.

5. Ārlietu ministrija informē Starptautisko investīciju un multinacionālo uzņēmumu komiteju (CIME) par Latvijas tiesību sistēmā noteiktajiem nacionālā režīma izņēmumiem.

6. Līgums stājas spēkā tajā noteiktajā laikā un kārtībā.

Ministru prezidents E.Repše

Ārlietu ministre S.Kalniete
24.12.2003