Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 01.05.2004. - 31.01.2008. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2008. gada 5. februāra noteikumus Nr. 58 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem".
Ministru kabineta noteikumi Nr.314

Rīgā 2003.gada 17.jūnijā (prot. Nr.35, 13.§)
Minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība un minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugi
Izdoti saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 48.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību, kā arī apstiprina šādu minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugus:

1.1. uzskaites veidlapa par saņemto minimālo atbalstu (1.pielikums);

1.2. uzskaites veidlapa jauna minimālā atbalsta piešķiršanai (2.pielikums).

2. Komercsabiedrība, kura vēlas saņemt minimālo atbalstu saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma (turpmāk — likums) 47.panta pirmajā daļā minētajiem nosacījumiem, atbalsta sniedzējam kopā ar pieteikumu atbalsta saņemšanai iesniedz uzskaites veidlapas par komercsabiedrības kārtējā gadā saņemto un iepriekšējos trijos kalendāra gados saņemto minimālo atbalstu.

3. Uzskaites veidlapās par saņemto minimālo atbalstu komercsabiedrība atspoguļo visu informāciju par komercsabiedrības iepriekš saņemto minimālo atbalstu neatkarīgi no atbalsta sniegšanas veida un atbalsta sniedzēja.

4. Atbalsta sniedzējs, pamatojoties uz informāciju, kas norādīta komercsabiedrības iesniegtajās uzskaites veidlapās par saņemto minimālo atbalstu, aizpilda uzskaites veidlapu jauna minimālā atbalsta piešķiršanai, lai noteiktu attiecīgajai komercsabiedrībai pieļaujamo minimālā atbalsta apmēru.

5. Uzskaites veidlapā jauna minimālā atbalsta piešķiršanai atbalsta sniedzējs norāda atbalsta summu, kādu piešķir attiecīgajai komercsabiedrībai. Atbalsta sniedzējs uzskaites veidlapu jauna minimālā atbalsta piešķiršanai sagatavo divos eksemplāros, no kuriem viens eksemplārs glabājas pie atbalsta sniedzēja, bet otrs — komercsabiedrībā.

6. Ja saskaņā ar komercsabiedrības iesniegto informāciju plānotais atbalsts pārsniegs likuma 47.panta pirmajā daļā noteikto minimālā atbalsta apmēru, atbalsta sniedzējs pirms lēmuma pieņemšanas par atbalsta piešķiršanu par to informē Finanšu ministriju.

(Grozīts ar MK 27.04.2004. noteikumiem Nr. 447)

7. Atbalsta sniedzējs Finanšu ministrijā iesniedz no komercsabiedrības saņemto uzskaites veidlapu kopijas par komercsabiedrības saņemto minimālo atbalstu, kā arī informāciju par plānoto minimālo atbalstu.

(Grozīts ar MK 27.04.2004. noteikumiem Nr. 447)

8. Ja Finanšu ministrija konstatē, ka plānotais atbalsts pārsniegs likuma 47.panta pirmajā daļā noteikto pieļaujamo minimālā atbalsta apmēru, tā informē atbalsta sniedzēju, ka tam likumā noteiktajā kārtībā jāiesniedz Finanšu ministrijā sākotnējai izvērtēšanai individuālā atbalsta projekta pieteikums.

(MK 27.04.2004. noteikumu Nr. 447 redakcijā)

9. Ja Finanšu ministrija konstatē, ka plānotais atbalsts nepārsniegs likuma 47.panta pirmajā daļā noteikto pieļaujamo minimālā atbalsta apmēru, tā informē atbalsta sniedzēju, ka plānoto atbalstu ir atļauts sniegt.

(Grozīts ar MK 27.04.2004. noteikumiem Nr. 447)

10. Komercsabiedrība, kura iepriekšējā gadā saņēmusi minimālo atbalstu, sagatavo (divos eksemplāros) uzskaites veidlapu par iepriekšējā gadā saņemto minimālo atbalstu. Vienu eksemplāru komercsabiedrība līdz kārtējā gada 1.martam iesniedz Finanšu ministrijā, bet otrs glabājas komercsabiedrībā.

(Grozīts ar MK 27.04.2004. noteikumiem Nr. 447)

11. Komercsabiedrība uzskaites veidlapas par saņemto minimālo atbalstu un uzskaites veidlapas jauna minimālā atbalsta piešķiršanai glabā 10 gadus no dienas, kad tā saņēmusi pēdējo minimālo atbalstu.

12. Atbalsta sniedzējs uzskaites veidlapas jauna minimālā atbalsta piešķiršanai glabā 10 gadus no dienas, kad attiecīgajai komercsabiedrībai šāds atbalsts piešķirts. Ja minimālais atbalsts sniegts atbalsta programmas ietvaros, atbalsta sniedzējs no komercsabiedrības saņemtās uzskaites veidlapas par komercsabiedrības saņemto minimālo atbalstu glabā 10 gadus no dienas, kad atbalsta programmas ietvaros piešķirts pēdējais atbalsts attiecīgajai komercsabiedrībai.

Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis
1. pielikums
Ministru kabineta
2003. gada 17. jūnija
noteikumiem Nr. 314
Uzskaites veidlapa jauna minimālā atbalsta piešķiršanai

Finanšu ministrs V.Dombrovskis
1. pielikums
Ministru kabineta
2003. gada 17. jūnija
noteikumiem Nr. 314
Uzskaites veidlapa jauna minimālā atbalsta piešķiršanai

Finanšu ministrs V.Dombrovskis
01.05.2004