Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES PREZIDIJA LĒMUMS

Par Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmuma «Par Latvijas Republikas likuma «Par galvaspilsētas Rīgas pašvaldību» spēkā stāšanās kārtību» piemērošanu

Sakarā ar jautājumiem, kuri rodas, piemērojot Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 10. jūnija lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par galvaspilsētas Rīgas pašvaldību» spēkā stāšanās kārtību», Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijs nolemj:

Izskaidrot, ka minētā Augstākās Padomes lēmuma 7. punkts, kas noteicis, ka Latvijas Republikas 1992. gada 10. jūnija likums «Par galvaspilsētas Rīgas pašvaldību» stājas spēkā ar tā publicēšanas dienu, bet lēmums par šā likuma spēkā stāšanās kārtību - ar tā pieņemšanas dienu, bija vērsts uz to, lai izveidotu attiecīgas pašvaldību institūcijas, pirms tās likumā noteiktajā kārtībā stāsies pie savu pienākumu pildīšanas. Līdz ar to lēmuma 1. punktā izteiktais uzdevums Rīgas pilsētas Tautas deputātu padomei un Rīgas rajonu (priekšpilsētu) Tautas deputātu padomēm līdz 1992. gada 1. jūlijam ievēlēt Rīgas domniekus, Rīgas pilsētas valdi un rajonu (priekšpilsētu) valdes norādītajām pašvaldību institūcijām bija saistošs. Saskaņā ar to Rīgas pilsētas Tautas deputātu padome, izpildot minēto Augstākās Padomes lēmumu, bija tiesīga ievēlēt Rīgas domniekus, pirms Latvijas Republikas likums «Par galvaspilsētas Rīgas pašvaldību» bija stājies spēkā.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 3. jūlijā

03.07.1992