Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par Iedzīvotāju reģistru» spēkā stāšanās kārtību

 

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 31. decembrim:

1) izveidot Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas sastāvā uz Latvijas Republikas Ministru Padomes Migrācijas lietu departamenta bāzes Pilsonības un imigrācijas departamentu;

2) iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektu par grozījumiem un papildinājumiem likumdošanas aktos sakarā ar likuma «Par Iedzīvotāju reģistru» pieņemšanu un saskaņot Ministru Padomes normatīvos aktus ar šo likumu.

2. Noteikt, ka Latvijas Republikas likuma «Par Iedzīvotāju reģistru» 11. pants nav piemērojams attiecībā uz Latvijas Republikas teritorijā pagaidām dislocēto PSRS Bruņoto Spēku aktīvajā dienestā esošajām militārpersonām un personām, kas pierakstītas PSRS Bruņoto Spēku karaspēka daļās.

3. Noteikt, ka Iedzīvotāju reģistra datorsistēmās izmanto tikai licencētu programmnodrošinājumu, ievērojot no starptautisko autortiesību aizsardzības konvencijas izrietošos šādu programmu lietošanas noteikumus.

4. Latvijas Republikas Finansu ministrijai kopīgi ar Latvijas Republikas Tieslietu ministriju līdz 1991. gada 20. decembrim iesniegt Latvijas Republikas Augstākās Padomes Apvienotajai budžeta komisijai Iedzīvotāju reģistra darba organizēšanai nepieciešamo budžeta līdzekļu pamatojumu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 17. decembrī

15.01.1992