Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.40

(prot.Nr.75, 35.§) Rīgā 2002.gada 17.decembrī

Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu Rīgā

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem "Par pašvaldībām", "Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", "Par dzīvojamo telpu īri", Latvijas Republikas Ministru kabineta 04.11.2002. noteikumiem Nr.502 "Kārtība, kādā novērtējami maznodrošinātas personas ienākumi un materiālais stāvoklis", Rīgas domes 14.03.2000. noteikumiem Nr.45 "Noteikumi par Rīgas pašvaldības sociālajiem pabalstiem"

 

1.Vispārīgie nosacījumi

Šie noteikumi nosaka ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot ģimene vai persona Rīgā tiek uzskatīta par maznodrošinātu, un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanas kārtību.

 

2. Ienākumu un materiālā stāvokļa līmeņa noteikšana

Ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu, ja tās ienākumi (neto) un materiālais stāvoklis pēdējo sešu mēnešu laikā nepārsniedz:

2.1. Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes aprēķināto (vidēji par iepriekšējo gadu) viena iedzīvotāja pilna iztikas minimuma preču un pakalpojumu groza vērtību vidēji mēnesī (latos) - vienam atsevišķi dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējam, kuram nav palīdzētspējīgu taisnās līnijas radinieku atbilstoši Rīgas domes 14.03.2000. noteikumu Nr.45 "Noteikumi par Rīgas pašvaldības sociālajiem pabalstiem" 3.7.punkta nosacījumiem;

2.2. 75% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes aprēķinātā (vidēji par iepriekšējo gadu) viena iedzīvotāja pilna iztikas minimuma preču un pakalpojumu groza vērtības vidēji mēnesī (latos) - vienam ģimenes loceklim ģimenē, kurā ir divas (vai vairāk) personas, kam nav palīdzētspējīgu taisnās līnijas radinieku atbilstoši Rīgas domes 14.03.2000. noteikumu Nr.45 "Noteikumi par Rīgas pašvaldības sociālajiem pabalstiem" 3.7.punkta nosacījumiem.

 

3. Maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana

3.1. Rīgas priekšpilsētu (rajonu) sociālās palīdzības dienesti (turpmāk - SPD) nosaka atbilstību maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam, pamatojoties uz Rīgas domes 14.03.2000. noteikumu Nr.45 "Noteikumi par Rīgas pašvaldības sociālajiem pabalstiem" 1.6.1. un 1.6.3.apakšpunktā noteikto, kā arī šo noteikumu 2.nodaļā minētajiem kritērijiem.

3.2. SPD izsniedz izziņu par atbilstību maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam (saskaņā ar paraugu), ja tā nepieciešama pašvaldības palīdzības saņemšanai atbilstoši Latvijas Republikas likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 36.1.panta nosacījumiem, kā arī citu pašvaldības noteikto atvieglojumu saņemšanai.

 

4. Maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa piešķiršanas termiņš

4.1. Maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss tiek piešķirts:

- darbspējīgām personām uz trīs mēnešiem;

- darbnespējīgām personām uz vienu gadu.

4.2. Maznodrošinātās ģimenes (personas) statusu iespējams piešķirt atkārtoti, vēlreiz veicot šo noteikumu 3.1.punktā minētās darbības.

 

5. SPD lēmuma pārsūdzības kārtība un noteikumu izpildes kontrole

5.1. SPD lēmumu par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu vai atteikumu šo statusu noteikt persona var pārsūdzēt SPD Sociālajā komisijā, Rīgas domes Labklājības departamentā, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā.

5.2. Strīdi par šajos noteikumos paredzēto tiesību realizēšanu izskatāmi tiesā Latvijas Republikas likumos noteiktajā kārtībā.

5.3. Noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja.

 

6. Spēkā stāšanās kārtība

Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

Paraugs

PARAUGS COPY.GIF (101329 bytes)

09.01.2003