Darbības ar dokumentu

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKAS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas Izglītības likuma spēkā stāšanās kārtību

 

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas Izglītības likuma 5. panta trešā, ceturtā un piektā daļa stājas spēkā ar 1993. gada 1. jūliju, bet 30. pants- ar 1992. gada 1. septembri.

2. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei un Latvijas Republikas Tautas izglītības ministrijai pieņemt normatīvos aktus, kā arī sagatavot un iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem un papildinājumiem spēkā esošajos likumdošanas aktos saskaņā ar Latvijas Republikas Izglītības likumu.

3. Uzdot rajonu, pilsētu un pilsētu rajonu pašvaldībām līdz 1992. gada 1. janvārim izveidot skolu valdes un izskatīt jautājumu par tautas izglītības nodaļu nepieciešamību.

4. Ieteikt Latvijas Republikas Tautas izglītības ministrijai, citām ministrijām un resoriem, kā arī pašvaldībām līdz 1992. gada 1. jūlijam noslēgt terminētos darba līgumus ar mācību un audzināšanas iestāžu vadītājiem saskaņā ar Izglītības likuma 16. pantu.

Ieteikt mācību un audzināšanas iestāžu vadītājiem līdz 1993. gada l. jūlijam noslēgt terminētos darba līgumus ar visiem šo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem.

5. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas PSR 1974. gada 27. decembra Tautas izglītības likumu (Latvijas PSR Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1975, Nr. 1) un Latvijas PSR 1986. gada 19. jūlija likumu «Par grozījumiem Latvijas PSR Tautas izglītības likumā sakarā ar Vispārizglītojošo un profesionālo skolu reformas pamatvirzieniem» (Latvijas PSR Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1986, Nr. 31).

Latvijas Republikas Augstākas Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 19. jūnijā

 

31.07.1991