Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES PREZIDIJA LĒMUMS

Par Latvijas Republikas 1992. gada 28. aprīļa likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas civilkodeksā un Latvijas dzīvokļu kodeksā» piemērošanu

Sakarā ar jautājumiem, kas rodas, piemērojot Latvijas Republikas 1992. gada 28. aprīļa likumu «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas civilkodeksā un Latvijas dzīvokļu kodeksā» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 20/21), Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijs nolemj:

Izskaidrot, ka ar Latvijas Republikas 1992. gada 28. aprīļa likumu «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas civilkodeksā un Latvijas dzīvokļu kodeksā» izdarītie grozījumi Latvijas dzīvokļu kodeksa 128. pantā attiecas uz personām, kuras iestājušās dzīvokļu celtniecības kooperatīvos un iemaksājušas paju, bet vēl nav saņēmušas dzīvokli. Uz dzīvokļu celtniecības kooperatīva biedriem, kuri saņēmuši dzīvokli pirms Latvijas Republikas 1992. gada 28. aprīļa likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas civilkodeksā un Latvijas dzīvokļu kodeksā» spēkā stāšanās dienas - 1992. gada 1. jūlija -, Latvijas dzīvokļu kodeksa 128. panta noteikumi nav attiecināmi, un šie kooperatīvie dzīvokļi privatizējami vienīgi saskaņā ar Latvijas Republikas 1991. gada 4. decembra likuma «Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju» noteikumiem.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A.GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I.DAUDIŠS

Rīgā 1992. gada 29. oktobrī

29.10.1992