Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta noteikumus Nr. 885 "Kārtība, kādā reģistrējami saimnieciskās darbības veicēju personiskie zīmogi darbam ar dārgmetāla izstrādājumiem".
Ministru kabineta noteikumi Nr.366

Rīgā 2002.gada 20.augustā (prot. Nr.35 4.§)
Dārgmetāla izstrādājumu izgatavotāju personisko zīmogu reģistrācijas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma “Par valsts proves uzraudzību27.panta 3.punktu

1. Noteikumi nosaka dārgmetāla izstrādājumu zīmogošanai paredzēto izgatavotāju personisko zīmogu (turpmāk – personiskais zīmogs) reģistrācijas kārtību.

2. Persona, kura izgatavo dārgmetālu un dārgakmeņu izstrādājumus (turpmāk – izgatavotājs), izvēlas personiskā zīmoga attēlu un dizainu un reģistrē to Valsts proves uzraudzības inspekcijā (turpmāk – inspekcija).

3. Izgatavotājs iesniedz inspekcijā personiskā zīmoga nospieduma attēla skici un pieteikumu to apstiprināt.

4. Inspekcija neapstiprina personiskā zīmoga nospieduma attēla skici, ja tajā izmantoti šādi maldinoši apzīmējumi:

4.1. dārgmetālu nosaukumi (arī svešvalodās) vai to abreviatūras (saīsinājumi);

4.2. arābu cipari, kuri atbilst kādai Latvijā vai ārvalstīs lietotai dārgmetālu provei dažādās provju sistēmās;

4.3. līdzība kāda cita izgatavotāja personiskajam zīmogam, valsts garantijas zīmei vai proves zīmogam.

5. Inspekcija triju darbadienu laikā pārbauda personiskā zīmoga nospieduma attēla skices atbilstību likumā “Par valsts proves uzraudzību” un šo noteikumu 4.punktā izvirzītajām prasībām, apstiprina to vai norāda iemeslus, kuru dēļ personiskā zīmoga nospieduma attēla skici neapstiprina. Ja saņemts atteikums, izgatavotājs pārstrādā personiskā zīmoga nospieduma attēla skici un atkārtoti iesniedz to apstiprināšanai.

6. Izgatavotājs mēneša laikā pēc personiskā zīmoga nospieduma attēla skices apstiprināšanas iesniedz inspekcijā zīmogu, maksājuma dokumenta kopiju par samaksāto valsts nodevu un zīmoga reģistrācijas pieteikumu.

7. Inspekcija triju darbadienu laikā pārbauda personiskā zīmoga nospieduma atbilstību apstiprinātā personiskā zīmoga nospieduma attēla skicei un noformē personiskā zīmoga reģistrācijas apliecību.

8. Personiskā zīmoga reģistrācijas apliecību neizsniedz un personisko zīmogu nereģistrē, ja tā nospieduma attēls neatbilst apstiprinātajai personiskā zīmoga nospieduma attēla skicei. Valsts nodevu izgatavotājam neatmaksā.

9. Personiskā zīmoga reģistrācijas apliecībā ir šādas ziņas:

9.1. apliecības numurs;

9.2. izgatavotājs (nosaukums vai vārds, uzvārds, juridiskā adrese, reģistrācijas numurs komercreģistrā vai personas kods, reģistrācijas datums komercreģistrā);

9.3. zīmoga nospieduma attēls;

9.4. reģistrācijas datums;

9.5. atzīmes par personiskā zīmoga pārreģistrāciju;

9.6. inspekcijas amatpersonas (kura reģistrējusi vai pārreģistrējusi izgatavotāja personisko zīmogu) paraksts un tā atšifrējumus.

10. Personiskā zīmoga reģistrācijas apliecību apstiprina ar inspekcijas zīmogu.

11. Lai veiktu kārtējo personiskā zīmoga pārreģistrāciju, izgatavotājs iesniedz inspekcijā pieteikumu, personiskā zīmoga reģistrācijas apliecību un maksājuma dokumenta kopiju par samaksāto valsts nodevu par izgatavotāja personiskā zīmoga pārreģistrāciju. Inspekcija triju darbadienu laikā personiskā zīmoga reģistrācijas apliecībā izdara atzīmi par personiskā zīmoga pārreģistrāciju.

12. Ja izgatavotājs personiskā zīmoga nospieduma attēlu apvieno ar gada atšķirības zīmi vai vēlas mainīt personiskā zīmoga nospieduma attēlu, zīmogu reģistrē šajos noteikumos paredzētajā kārtībā.

13. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.septembri.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Finansu ministrs G.Bērziņš
01.09.2002