Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1999. gada 20. aprīļa noteikumus Nr. 145 "Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1999.gadā".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 447

Rīgā 1997.gada 30.decembrī (prot. nr.73 25.§)

Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību līdz jauna likuma par pašvaldību finansu izlīdzināšanu spēkā stāšanās dienai

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldību budžetiem" 21.pantu

1. Noteikt, ka līdz jauna likuma par pašvaldību finansu izlīdzināšanu un Ministru kabineta noteikumu par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1998.gadā spēkā stāšanās dienai pašvaldības izdara iemaksas pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondā (turpmāk - fonds) vai saņem dotācijas no fonda atbilstoši likumā "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā" noteiktajai kārtībai.

2. Pašvaldības izdara iemaksas fondā likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā" 2.pielikumā noteiktajā iedzīvotāju ienākuma nodokļa oktobra, novembra un decembra mēneša ieņēmumu apmērā (procentos), bet ne vairāk kā 55 procentu apmērā no attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem.

3. Pašvaldībām, kuras iedzīvotāju ienākuma nodokli saņem ar Valsts kases starpniecību, iemaksas fondā veic Valsts kase, ieturot šo noteikumu 2.punktā minēto summu no pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadales konta. Maksājumi tiek pārskaitīti četras reizes mēnesī atbilstoši iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalei.

4. Pašvaldības, kuras noslēgušas ar Finansu ministriju vienošanās līgumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa īpašu maksāšanas un uzskaites kārtību, iemaksas fondā veic patstāvīgi - bez Valsts kases starpniecības - divas reizes mēnesī, bet ne vēlāk kā līdz attiecīgā mēneša desmitajam un divdesmitajam datumam.

5. Likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam" noteiktā valsts budžeta dotācija fondā ieskaitāma reizi mēnesī, bet ne vēlāk kā līdz attiecīgā mēneša desmitajam datumam vienas divpadsmitās daļas apmērā no apstiprinātās kopējās gada summas.

6. Dotācijas no fonda pašvaldībām izmaksājamas likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā" 3.pielikumā noteiktajā oktobra, novembra un decembra mēneša ieņēmumu apmērā (procentos) atbilstoši fondā iemaksātajiem naudas līdzekļiem. Valsts kase attiecīgās iemaksas izdara tieši rajonu, pilsētu un pagastu pašvaldību budžetos divas reizes mēnesī, bet ne vēlāk kā līdz attiecīgā mēneša piecpadsmitajam un divdesmit piektajam datumam.

7. Lai nodrošinātu fonda izpildi atbilstoši likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā" 3.pielikumam:

7.1. tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes sadalījums pa mēnešiem pieaugošā kārtībā no gada sākuma saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 29.aprīļa noteikumiem nr.160 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozi 1997.gadam sadalījumā pa ceturkšņiem";

7.2. Valsts kase katru mēnesi iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu neizpildes gadījumā kompensē trūkstošo summu vai nodokļa ieņēmumu pārpildes gadījumā samazina sadalāmo summu par iepriekšējos mēnešos piemaksāto lielumu.

8. Valsts kase mēneša laikā pēc Ministru kabineta noteikumu par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1998.gadā spēkā stāšanās pārrēķina fondā iekasētos un sadalītos līdzekļus atbilstoši jaunā likuma par pašvaldību finansu izlīdzināšanu un minēto Ministru kabineta noteikumu nosacījumiem.

9. Pašvaldības, kuras noslēgušas ar Finansu ministriju vienošanās līgumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa īpašu maksāšanas un uzskaites kārtību, mēneša laikā pēc Ministru kabineta noteikumu par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1998.gadā spēkā stāšanās patstāvīgi - bez Valsts kases starpniecības - pārrēķina maksājumus fondā.

Ministru prezidenta vietā -
vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

Finansu ministra vietā -
zemkopības ministrs A.Rāviņš

04.01.1998