Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1998. gada 7. aprīļa noteikumus Nr. 121 "Noteikumi par vienoto valsts pārvaldes funkciju un ierēdņu (ierēdņu kandidātu) uzskaites sistēmu".

Ministru kabineta noteikumi Nr.249

Rīgā 1997.gada 15.jūlijā (prot. nr.40 16.¤)

Noteikumi par vienotās uzskaites sistēmu no valsts budžeta finansētajās valsts institūcijās

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 4.panta ceturto daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā no valsts budžeta finansētajās valsts iestādēs un valsts uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) (turpmāk - valsts institūcijas) darbojas vienotā uzskaites sistēma, izmantojot datorprogrammu personāla uzskaitei vai veicot valsts institūcijās datu uzskaiti saskaņā ar šo noteikumu 1.-3.pielikumā noteikto paraugu.

2. Vienotās uzskaites sistēma nodrošina:

2.1. valsts institūciju reģistra izveidi un to funkciju apkopojumu;

2.2. ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un valsts institūcijās strādājošo darbinieku) uzskaiti;

2.3. ierēdņu (ierēdņu kandidātu) valsts civildienesta gaitas uzskaiti;

2.4. pastāvīgu un vienotu informācijas apkopojumu par valstī esošajām no budžeta finansētajām valsts institūcijām;

2.5. iespēju uzskaitīt, sistematizēt un analizēt datus par ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un valsts institūcijās strādājošajiem darbiniekiem, kā arī plānot ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un darbinieku skaitu un izvietojumu valsts institūcijās.

3. Par vienotās uzskaites sistēmas izveidi un darbību ir atbildīga Valsts civildienesta pārvalde, kura attiecīgajā jomā veic šādas funkcijas:

3.1. nodrošina to personu apmācību darbam ar šo noteikumu 1.punktā minēto datorprogrammu, kuras ir atbildīgas par datu uzskaiti valsts institūcijās, kā arī sniedz nepieciešamās konsultācijas;

3.2. pilnveido vienotās uzskaites sistēmu un par tajā izdarītajām izmaiņām savlaicīgi paziņo valsts institūcijām;

3.3. regulāri apkopo un analizē vienotās uzskaites sistēmas ietvaros no valsts institūcijām saņemto informāciju.

4. Ministriju pakļautībā, pārraudzībā un pārziņā (turpmāk - ministrijas padotībā) esošās valsts institūcijas attiecīgās ministrijas noteiktajā kārtībā un termiņā sniedz informāciju šo noteikumu 7.punktā minētās kārtības izpildes nodrošināšanai.

5. Informācijas aprite starp Valsts civildienesta pārvaldi un valsts institūcijām notiek saskaņā ar šo noteikumu 1.punktā noteikto kārtību, izmantojot datu pārraides tīklu, bet, ja tā nav, - tehniskos informācijas nesējus (disketes) vai veicot datu uzskaiti saskaņā ar šo noteikumu 1.-3.pielikumu.

6. Ministrijas un citas Ministru kabineta tiešā padotībā esošās valsts institūcijas sniedz informāciju Valsts civildienesta pārvaldei šādos termiņos:

6.1. datus par valsts institūciju, kā arī datus par tās padotībā esošajām valsts institūcijām (1.pielikums) - reizi ceturksnī līdz nākamā mēneša piektajam datumam, kā arī par izmaiņām šajos datos - 10 dienu laikā no izmaiņu izdarīšanas dienas;

6.2. par ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un darbinieku skaitu un izvietojumu valsts institūcijā pēc stāvokļa uz 1.janvāri (2.pielikums) - reizi gadā līdz kārtējā gada 1.februārim;

6.3. par ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un darbinieku skaita un izvietojuma izmaiņām valsts institūcijā (3.pielikums) - līdz nākamā mēneša piektajam datumam.

7. Valsts civildienesta pārvalde ir tiesīga pieprasīt no valsts institūcijām papildu informāciju arī citos Ministru kabineta noteiktajos gadījumos un termiņos.

8. Par informācijas savlaicīgu sniegšanu Valsts civildienesta pārvaldei un par tās pareizumu ir atbildīgs valsts institūcijas vadītājs.

9. Šie noteikumi neattiecas uz to informāciju, kura ir atzīta par valsts noslēpumu vai kurai likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēta īpaša izmantošanas kārtība un noteikts izplatīšanas liegums.

10. Valsts civildienesta pārvaldei līdz 1997.gada 1.septembrim bez atlīdzības nodot lietošanā ministrijām un citām Ministru kabineta tiešā padotībā esošajām valsts institūcijām šo noteikumu 1.punktā minētās datorprogrammas kopiju un tās aprakstu vai, ja nepieciešams, nodrošināt tās ar attiecīgajām uzskaites veidlapām (1.-3.pielikums).

11. Ministrijām un citām Ministru kabineta tiešā padotībā esošajām valsts institūcijām šo noteikumu 7.punktā minētā informācija par 1997.gadu Valsts civildienesta pārvaldē pirmoreiz jāiesniedz līdz 1997.gada 1.septembrim.

12. Līdz 1998.gada 31.decembrim šo noteikumu 7.punktā minēto informāciju sniedz tās valsts institūcijas, kuras kārtējā gadā ir finansētas no valsts budžeta ne mazāk kā 50% apmērā no attiecīgajai valsts institūcijai plānotā gada budžeta.

Ministru prezidenta vietā - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

Labklājības ministrs V.Makarovs

 

2.pielikums
Ministru kabineta
1997.gada 15.jūlija noteikumiem nr. 249

 

_______________________________________________

_______________________________________________

_______________________________________________

_______________________________________________
(valsts institūcijas nosaukums, kods un juridiskā adrese)

Ierēdņu (ierēdņu kandidātu) un darbinieku skaits un izvietojums valsts institūcijā
pēc stāvokļa uz 199 .gada ________________
 

Nr.p.k. Amata nosaukums un darba laiks Profesijas (amata) kods pēc Profesiju klasifikatora Uzvārds Vārds Personas kods Statusa kods - P, I, D. T Dienesta termiņš/ darba līguma termiņš Mēnešalga un pastāvīgā piemaksa
(Ls)
Amata kvalifikācijas kategorija
no līdz
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Struktūrvienības nosaukums (pilns)
                     
                     
                     
                     

2* Ja  darbinieks  pieņemts  darbā uz nepilnu darba laiku, ailē izdarāma papildu atzīme "N".

7* P  - politisko amatu izpildītājs; I - ierēdnis (ierēdņa kandidāts); D - darbinieks,  kas  strādā  saskaņā  ar  darba līgumu un pilda normatīvajos aktos  valsts   institūcijai   paredzētās   funkcijas;   T   -  tehniskais, apkalpojošais darbinieks,  kas  nepilda  attiecīgajai  valsts  institūcijai normatīvajos aktos paredzētās funkcijas. Jāuzrāda P, I, D vai T.

8*- 9*  Ierēdnis  (ierēdņa  kandidāts) uzrāda datumu, kad viņš pirmoreiz ticis iecelts  ierēdņa amatā. Ja ierēdnis (ierēdņa kandidāts) iecelts amatā uz noteiktu  laiku  atbilstoši likuma "Par valsts civildienestu" 12.pantam, tad šajā ailē jānorāda amatā iecelšanas termiņš.

10* Atsevišķi tiek norādīta mēnešalga un pastāvīgā piemaksa.

Valsts institūcijas vadītājs ______________________________
(paraksts un tā atšifrējums)

Par datu uzskaiti valsts institūcijā atbildīgā persona ______________________________   __________________________
(vārds un uzvārds)  (paraksts)

Tālruņa nr._____________________

Datums ______________________

 

19.07.1997