Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 176

Rīgā 1996. gada 21.maijā (prot. nr.28. 2. §)

Valsts komisija speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai nolikums

Izdoti saskaņā ar likuma "Par 1995.gada 1.aprīļa likuma
"Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu" 14.panta 3.punktu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Valsts komisija speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai (turpmāk tekstā - "Komisija") nosaka, kā turpmāk izlietojama tā nomas maksas līdzekļu daļa, kura atbilstoši Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumiem nr.23 "Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 11.nr.) ieskaitīta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas speciālajā budžetā (turpmāk tekstā - "speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļi"). Ministrija ir speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu glabātāja.

2. Komisiju izveido un tās sastāvu nosaka ar Ministru kabineta rīkojumu.

3. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu izlietojumu nosaka saskaņā ar Komisijas lēmumiem un (vai) Ministru kabineta rīkojumiem.

4. Visām valsts institūcijām jāsniedz Komisijai tās pieprasītā konsultatīvā palīdzība un informācija, ja tā saistīta ar Komisijas kompetencē esošo jautājumu risināšanu.

II. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu izlietojuma nosacījumi

5. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļi izlietojami tādu pasākumu finansēšanai, kuri veicina iedzīvotāju veselības un vispārējās labklājības nodrošināšanu un Kuldīgas reģiona attīstību.

6. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļus piešķir to priekšlikumu un projektu realizācijai, kuru izpildītāji ir noteikti konkursa kārtā vai citādi saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 1.marta noteikumiem nr.60 "Par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 36.nr.).

III. Komisijas uzdevumi un tiesības

7. Komisijas uzdevumi ir šādi:

7.1. saņemt, analizēt un apkopot juridisko un fizisko personu priekšlikumus un projektus speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu izlietošanai, kā arī izvēlēties realizējamos priekšlikumus un projektus;

7.2. saskaņā ar konkursa rezultātiem piešķirt līdzekļus projektu realizācijai;

7.3. apkopot informāciju par projektu realizācijas gaitu un līdzekļu izmantošanu;

7.4. ja nepieciešams, iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai noteiktā kārtībā sagatavotus un saskaņotus tiesību aktu projektus izskatīšanai Ministru kabinetā;

7.5. sagatavot priekšlikumus ar nepieciešamajiem aprēķiniem par speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu izlietošanu un iesniegt tos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

8. Komisijai ir tiesības pirms speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu piešķiršanas pieaicināt ekspertus konkursa rezultātu izvērtēšanai.

IV. Komisijas sēdes un lēmumi

9. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz divas trešdaļas Komisijas locekļu. Komisijas lēmums tiek pieņemts ar klātesošo vienkāršu balsu vairākumu.

10. Komisijas priekšsēdētājs nosaka sēdes datumu un darba kārtību. Sēdi var sasaukt, ja to pieprasa ne mazāk kā trešdaļa Komisijas locekļu.

11. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļus piešķir ar Komisijas lēmumu, kuru paraksta Komisijas priekšsēdētājs, bet Komisijas priekšsēdētāja prombūtnē - viņa vietnieks. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu kredīta rīkotāja tiesības bankas iestādē ir Komisijas priekšsēdētājam, bet Komisijas priekšsēdētāja prombūtnē - viņa vietniekam.

12. Pieņemot lēmumu par speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu piešķiršanu iesniegto priekšlikumu un projektu realizācijai, ņem vērā šādas ar Kuldīgas reģiona attīstību saistītas prioritātes:

12.1. veselības iestāžu un vispārizglītojošo objektu celtniecība;

12.2. pagastu infrastruktūras attīstība;

12.3. rajona un starprajonu ekonomisko sakaru veicināšana.

V. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu piešķiršana

13. Lai saņemtu speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļus, fiziskās un juridiskās personas iesniedz Komisijai priekšlikumus un projektus par šo līdzekļu izlietojumu.

14. Komisija pieņem lēmumu par tai iesniegto priekšlikumu un projektu realizāciju un līdzekļu piešķiršanu, kā arī paziņo par to attiecīgajai fiziskajai vai juridiskajai personai. Projekta iesniedzējam tiek paziņots, ka noteiktā termiņā jāizsludina konkurss par projekta izpildi. Atbilstoši konkursa rezultātiem komisija slēdz līgumu ar projekta iesniedzēju par darbu izpildi un uzraudzību.

15. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļus ieskaita attiecīgā projekta iesniedzēja speciālajā kontā. Projekta iesniedzējs slēdz līgumu ar to fizisko vai juridisko personu, kura uzvarējusi konkursā par projekta izpildi.

16. Komisijai ir tiesības ierosināt izdarīt speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu saņēmēja grāmatvedības revīziju.

17. Projekta iesniedzējam līgums ar projekta izpildītāju jānoslēdz mēneša laikā pēc Komisijas lēmuma saņemšanas. Ja līgums netiek noslēgts, Komisija anulē lēmumu par līdzekļu piešķiršanu attiecīgajam projekta iesniedzējam.

VI. Noslēguma jautājumi

18. Speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļi, kā arī iegūtie papildu ieņēmumi izlietojami tikai tādā kārtībā un tādiem mērķiem, kā paredzēts šajā nolikumā.

19. Visas darbības, kas saistītas ar speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu glabāšanu un izlietošanu, Komisija veic, ievērojot atklātuma principu. Komisija divas reizes gadā sniedz pārskatus Ministru kabinetam, Finansu ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un publicē pārskatus par savu darbu oficiālajā preses izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Kuldīgas rajona presē.

20. Komisijas darbību izbeidz vai reorganizē likumos noteiktajā kārtībā.

Ministru prezidents A.Šķēle

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs M.Gailis

 

29.05.1996