Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1997. gada 29. janvāra rīkojumu Nr. 44 "Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts informācijas tīkla aģentūra"".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 209

Rīgā 1995.gada 18.jūlijā (prot. nr.38, 30.§)

Informācijas tehnoloģijas nacionālās padomes nolikums

Izdoti saskaņā ar likuma "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma "Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu" 14.panta 3.punktu

1. Informācijas tehnoloģijas nacionālā padome (tālāk tekstā - "Padome") ir informatīva, konsultatīva un koordinējoša valsts institūcija, kuras mērķis ir pilnveidot valsts iestāžu un institūciju darbību valsts vienotās informatīvās sistēmas izveidē. 

2. Padomes pamatuzdevums ir palīdzēt Valsts vienotās informātikas un sakaru centram (tālāk tekstā - "Centrs") izveidot un uzturēt kārtībā valsts vienoto informatīvo sistēmu.

3. Savā darbībā Padome ievēro spēkā esošos starptautiskos līgumus, likumus, Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un šo nolikumu.

4. Padomes galvenās funkcijas ir:

4.1. koordinēt valsts vienotas politikas un stratēģijas izstrādi un realizāciju valsts vienotās informatīvās sistēmas jomā;

4.2. koordinēt Centra sadarbību ar reģistriem, datu pārraides tīkliem un citām valsts nozīmes informatīvajām sistēmām.

5. Padomes galvenie darba veidi ir:

5.1. izstrādāt Padomes pamatuzdevumam atbilstīgus priekšlikumus un programmas un iesniegt tos valsts institūcijām;

5.2. organizēt informatīvas un konsultatīvas sanāksmes, konferences un simpozijus valsts vienotās informatīvās sistēmas jautājumos;

5.3. sagatavot informatīvus izziņas materiālus par stāvokli valsts vienotās informatīvās sistēmas jomā un publicēt tos.

6. Padomei ir tiesības:

6.1. pieprasīt un saņemt tiesību aktos noteiktajā kārtībā no valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām, uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un organizācijām valsts nozīmes informatīvās sistēmas vai datu pārraides tīkla un tā mezglu punktu ekspertīzei nepieciešamo informāciju, kā arī iepazīties ar attiecīgo informatīvo sistēmu izveides un ekspluatācijas dokumentāciju;

6.2. organizēt likumprojektu un programmu izstrādi valsts vienotās informatīvās sistēmas jautājumos;

6.3. veikt tiesību aktu projektu ekspertīzi savas kompetences jomā;

6.4. izstrādāt priekšlikumus Centram un citām valsts iestādēm un institūcijām valsts vienotās informatīvās sistēmas pilnveidošanas jautājumos.

7. Padomes sastāvā ir seši locekļi: aizsardzības ministrs, iekšlietu ministrs, satiksmes ministrs, tieslietu ministrs, Valsts kancelejas direktors un Centra direktors.

8. Padomi un tās sēdes vada Padomes priekšsēdētājs - satiksmes ministrs. Ministru prezidents var piedalīties Padomes sēdēs, kā arī balsošanā un ir tiesīgs pārņemt Padomes sēdes vadību.

9. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās Padomes priekšsēdētājs un vismaz divi Padomes locekļi.

10. Padomes sēdēs var pieaicināt ar padomdevēja tiesībām arī Padomes apstiprinātās ekspertu grupas pārstāvjus.

11. Padomes sēdes notiek ne retāk kā reizi mēnesī. Padomes lēmumi tiek pieņemti ar vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsu skaits ir vienāds, izšķirošā ir Padomes sēdes vadītāja balss. Padomes sēdes protokolā ieraksta tikai sēdes dalībniekus un personas, kas uzstājušās par attiecīgo jautājumu, kā arī fiksē pieņemtos lēmumus un balsošanas rezultātus (ja tāda notiek).

12. Padomi organizatoriski un tehniski apkalpo, kā arī tās pieņemto lēmumu izpildi kontrolē Valsts kanceleja, bet ekspertu grupas darbu - Centrs.

13. Padomes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks:

13.1. sasauc un vada sēdes;

13.2. uzaicina uz sēdēm valsts un pašvaldību institūciju un sabiedrisko organizāciju pārstāvjus, kā arī ekspertu grupas pārstāvjus;

13.3. paraksta sēžu protokolus;

13.4. pārstāv Padomi valsts un starptautiskajās institūcijās un sanāksmēs.

Ministru prezidents M.Gailis

Ekonomikas ministrs J.Zvanītājs

26.07.1995