Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: vēl nav spēkā

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 29

Saldū 2024. gada 30. septembrī

Par Saldus novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošo noteikumu Nr. 52 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Saldus novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti ar Saldus novada domes
2024. gada 30. septembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 12, 9. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
pārejas noteikumu 37.2 punkta 1. apakšpunktu

Atzīt par spēku zaudējušiem Saldus novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošos noteikumus Nr. 52 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Saldus novadā".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 29 "Par Saldus novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošo noteikumu Nr. 52 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Saldus novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ņemot vērā, ka saistībā ar COVID-19 infekcijas izplatību ārkārtējā situācija vairs netiek izsludināta, - ar to saistītais pabalsts ir zaudējis aktualitāti un vairs netiek piešķirts. Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma pārejas noteikumu 37.2 punkta 1. apakšpunkts nosaka, ka Laikposmā no 2021. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 31. decembrim piemērojams šo pārejas noteikumu 37.1 punkta 1., 2. un 4. apakšpunktā noteiktais - pašvaldība piešķir un izmaksā no pašvaldības budžeta līdzekļiem mājsaimniecībai vai atsevišķai personai mājsaimniecībā šā likuma 35. panta otrās daļas 2. punktā noteikto pabalstu krīzes situācijā pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajā apmērā. 2024. gada 1. janvārī spēku zaudēja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums.

Lai nodrošinātu korektu un nepārprotamu tiesību normu piemērošanu, nepieciešams atzīt par spēku zaudējušiem Saldus novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošos noteikumus Nr. 52 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Saldus novadā".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošie noteikumi neparedz izmaiņas pašvaldības budžetā. Saistošie noteikumi neparedz jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu vai esošo institūciju kompetences paplašināšanu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Neietekmē.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Neietekmē.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi neparedz jaunu pienākumu vai uzdevumu uzlikšanu darbiniekiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.saldus.lv.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības rīcība, pieņemot šos saistošos noteikumus, ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 28. augustam līdz 2024. gada 10. septembrim (divas nedēļas) publicēts Saldus novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.saldus.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Viedokļi un ierosinājumi nav saņemti.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

05.10.2024