Tiesību akts: spēkā esošs
Ķekavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 23/2024

2024. gada 5. septembrī
Par pašvaldības atbalstu sporta un veselības veicināšanā Ķekavas novadā
Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2024. gada 5. septembra sēdes lēmumu Nr. 18 (prot. Nr. 20)


Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība piešķir finansējumu sporta organizāciju darbības nodrošināšanai, sporta sacensību, veselību veicinošo pasākumu organizēšanai, tai skaitā sportistu un treneru dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs, finansējuma saņemšanas kritērijus un pieteikšanās kārtību.

2. Noteikumu mērķis ir veicināt sporta, veselību veicinošo pasākumu organizēšanu, iedzīvotāju iesaistīšanos sporta aktivitātēs, sportistu rezultātu izaugsmi, popularizēt sporta veidus, kā arī sekmēt sporta organizāciju veidošanos un darbību Ķekavas novadā.

3. Finansējums tiek sadalīts:

Finansējuma mērķisParedzētais finansējums (%)
3.1. Sacensībām un treniņnometnēm25
3.2. Sporta un veselību veicinošo pasākumu organizēšanai10
3.3. Sporta organizāciju darbības nodrošināšanai65

II. Finansējums dalībai sporta sacensībām un treniņnometnēm

4. Pretendēt uz finansējuma saņemšanu sporta sacensībām un treniņnometnēm var Latvijas Sporta federāciju padomes reģistrā iekļautas un attiecīgajā sporta veidā vai darbības jomā atzītas Latvijas nacionālās sporta federācijas un to juridiskie biedri (turpmāk – pretendents), ko pārstāv:

4.1. sportisti, ja viņu dzīvesvieta kārtējā gada 1. janvārī plkst. 0:00 bija deklarēta Ķekavas novada administratīvajā teritorijā, vai sporta organizācija (sporta klubi, biedrības u.c.), kuras sastāvā ir vismaz 70 % sportistu, kuriem dzīvesvieta kārtējā gada 1. janvārī plkst. 0:00 bija deklarēta Ķekavas novada administratīvajā teritorijā;

4.2. sportistu treneri, kuri tiesīgi strādāt attiecīgā sporta veida jomā, ja viņu trenētie sportisti atbilst noteikumu 4.1. apakšpunktā noteiktajam.

5. Pretendents var pieteikties uz finansējuma saņemšanu, ja sporta sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida Latvijas sporta federāciju vai starptautisko federāciju sacensību kalendārā.

6. Finansējums paredzēts individuālo un komandu sporta veidu sportistiem, kuri atbilst kādam no kritērijiem:

6.1. ja iepriekšējos divos gados, skaitot no pieteikuma iesniegšanas dienas, sportists ir ieguvis 1.–6. vietu Latvijas, Baltijas vai starptautiska mēroga sacensībās (kurās piedalījās vismaz 3 dalībvalstis) savā vecuma grupā, sporta disciplīnā, svara kategorijā utt., un tajās piedalījās ne mazāk kā 6 dalībnieki, vai ir piedalījies tāda paša mēroga (kādā tiek prasīts finansējums) starptautiskajās sacensībās valstsvienības sastāvā;

6.2. ja sportists kārtējā gadā neguva noteikumu 6.1. apakšpunktā noteiktos sasniegumus, bet sportistam ir pretendenta rekomendācija piedalīties šāda līmeņa sacensībās;

6.3. ja sportists iekļauts valsts izlases sastāvā vai arī saņemts pretendenta apstiprinājums, ka sportista sagatavotības līmenis atbilst kvalifikācijas prasību izpildei starptautiskās atlases sacensībās un dalībai sagatavošanās nometnēs, un viņš varētu tikt iekļauts valstsvienībā.

7. Pretendents var pieteikties uz finansējumu sportistam vai komandai dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs.

8. Finansējumu piešķir izdevumu apmaksai dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs, izvērtējot pašvaldības budžeta iespējas kārtējā gadā. Finansējumu drīkst izlietot:

8.1. dalības maksai un akreditācijas izdevumiem;

8.2. ceļa izdevumiem (biļešu iegādei);

8.3. naktsmītnēm;

8.4. sporta sacensību inventāra (ekipējuma) iegādei;

8.5. sporta infrastruktūras un inventāra nomai;

8.6. apdrošināšanas izdevumiem.

9. Pretendents pieprasa finansējumu, iesniedzot iesniegumu (1. pielikums) Ķekavas novada pašvaldībā, Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas nov., vai elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: novads@kekava.lv ne vēlāk, kā 1 mēnesi pirms sacensībām, pievienojot iepriekšējā gada sacensību rezultātus, kas apliecina pretendenta atbilstību noteikumu 6. punkta prasībām.

10. Iesniegumus (1. pielikums) izskata Ķekavas novada pašvaldības Vērtēšanas komisija finansējuma sadalei Ķekavas novada sportistiem (turpmāk – komisija) reizi mēnesī vai pēc nepieciešamības.

III. Finansējums sporta un veselību veicinošo pasākumu organizēšanai

11. Pretendēt uz finansējumu saņemšanu sporta un veselību veicinošo pasākumu organizēšanai var Uzņēmumu reģistrā reģistrētas juridiskas personas, individuāli komersanti vai fiziskas personas, kuras reģistrējušās kā saimnieciskās darbības veicēji.

12. Finansējumu piešķir sacensību un veselību veicinošo pasākumu organizēšanas izdevumu apmaksai, kas tiek organizētas Ķekavas novada administratīvajā teritorijā, izvērtējot pašvaldības budžeta iespējas kārtējā gadā.

13. Finansējumu drīkst izlietot:

13.1. sporta bāžu īrei;

13.2. tiesnešu atalgojumam;

13.3. apbalvošanas izdevumiem;

13.4. informatīviem materiāliem (reklāmas plakāti, baneri, utt.);

13.5. apsardzes pakalpojumiem;

13.6. medicīniskajiem pakalpojumiem;

13.7. pasākumu apdrošināšanai;

13.8. citiem ar sporta un veselību veicinošo pasākumu saistītiem izdevumiem, pirms tam saskaņojot ar komisiju.

14. Finansējuma saņēmējs nodrošina Ķekavas novada pašvaldības reklāmas baneru un informatīvo materiālu bezmaksas izvietošanu sacensību norises vietā, kā arī iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem piedalīties organizētājās sacensībās, nodrošinot atlaidi.

15. Finansējuma saņemšanai pretendents iesniedz iesniegumu (2. pielikums) Ķekavas novada pašvaldībā, Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas nov., vai elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: novads@kekava.lv. Komisija iesniegumus izskata reizi mēnesī vai pēc nepieciešamības.

IV. Finansējums sporta organizāciju darbības nodrošināšanai

16. Pretendēt uz finansējumu var sporta organizācijas, biedrības un klubi, kas veicina sporta attīstību novadā (turpmāk – organizācija) savas darbības nodrošināšanai, ja organizācija:

16.1. reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā un tās juridiskā adrese ir Ķekavas novada administratīvajā teritorijā;

16.2. darbojas Ķekavas novada administratīvajā teritorijā ne mazāk kā vienu gadu;

16.3. nodrošina treniņprocesu organizācijas dalībniekiem, kuriem dzīvesvieta kārtējā gada 1. janvārī plkst. 0:00 bija deklarēta Ķekavas novada administratīvajā teritorijā (papildus nosacījums: vienam no sportista bērna – jaunieša vecākiem vai aizbildņiem ir jābūt kārtējā gada 1. janvārī plkst. 0:00 deklarētam Ķekavas novada administratīvajā teritorijā);

16.4. nodrošina treniņprocesu, atbilstoši licencētai mācību programmai un sacensību grafikam;

16.5. veicina sporta attīstību Ķekavas novadā un treneriem ir atbilstoša izglītība.

17. Atbilstoši Ķekavas novada pašvaldības budžeta iespējām, organizācijas var saņemt finansējumu savas darbības nodrošināšanai kārtējā gadā, ievērojot noteikumu 16. punktā noteiktos kritērijus.

18. Izvērtējot finansējuma apmēru, tiek piemērota šāda proporcija:

18.1. par vienu bērnu – jaunieti no 7 gadu vecuma līdz 25 gadu vecumam (ieskaitot) – 65 % apmērā no pieejamā finansējuma summas;

18.2. par vienu pieaugušu personu (no 26 gadu vecuma) – 35 % apmērā no pieejamā finansējuma summas.

19. Finansējumu drīkst izlietot:

19.1. sporta infrastruktūras un inventāra nomai;

19.2. inventāra iegādei;

19.3. akreditācijas (dalības maksas, licences u.c.) maksas izdevumiem;

19.4. sporta ekipējuma (formas tērpi, sporta apavi, aizsargi utt.) iegādei;

19.5. transporta izmaksām nokļūšanai līdz sacensību, treniņu vietai un atpakaļ.

20. Līdz kārtējā gada 5. februārim organizācijas pilnvarotais pārstāvis iesniedz finansējuma pieprasījuma iesniegumu (3. pielikums) Ķekavas novada pašvaldībā, Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas nov., vai elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: novads@kekava.lv., pievienojot:

20.1. reģistrācijas apliecības kopiju;

20.2. mācību programmas licenci;

20.3. dalībnieku sarakstu, pievienojot apliecinājumus par dalību organizācijā (4. pielikums);

20.4. sporta speciālistu sarakstu, norādot izglītību apliecinošu dokumentu kopijas;

20.5. informāciju par organizācijas rīkotajām sporta sacensībām;

20.6. organizācijas treniņprocesa grafiku, norises vietu, laiku (par aktuālajām izmaiņām sniegt informāciju).

V. Sportistu un organizāciju godināšana

21. Ķekavas novada Sporta centrs organizē pasākumu "Ķekavas novada sporta laureāts", kurā pasniedz apbalvojumus sportistiem, sporta komandām un organizācijām par panākumiem, kā arī izsaka atzinību personām, kuras atbalsta vai veicina sporta attīstību Ķekavas novadā.

22. Pasākumu organizē vienu reizi kalendāra gadā.

23. Balvas saņēmējus nosaka pašvaldības konkursa "Ķekavas novada sporta laureāts" nolikumā noteiktajā kārtībā.

VI. Finansējuma piešķiršanas un izmaksas kārtība

24. Iesniegumu atbilstību noteikumiem izvērtē komisija un piešķirtā finansējuma izpildi administrē Ķekavas novada Sporta centra vadība. Administratīvo darbu un uzskaiti veic katram individuālajam sportistam vai sporta organizācijai atsevišķi. Komisijai un Ķekavas novada Sporta centram ir tiesības pieprasīt papildus informāciju vai paskaidrojumus par piešķirtā finansējuma izlietojumu no sporta organizācijas pārstāvjiem.

25. Iesniegumus neizskata:

25.1. ja tie neatbilst noteikumos noteiktajām prasībām;

25.2. ja pretendents pārkāpis iepriekš piešķirtās finansējuma izmantošanas un atskaišu iesniegšanas kārtību.

26. Iesnieguma iesniegšana negarantē finansējuma piešķiršanu.

27. Finansējumu Ķekavas novada pašvaldības dome nosaka kārtējā gada budžetā.

VII. Finansējuma saņēmēju pienākumi

28. Finansējuma saņēmējs iesniedz atskaiti (5. pielikums):

28.1. par finansējumu dalībai sacensībās un treniņu nometnēs, kā arī sporta un veselību veicinošo pasākumu organizēšanai – mēneša laikā pēc sacensībām;

28.2. par finansējumu sporta organizācijas darbības nodrošināšanai līdz kārtējā gada 21. jūlijam un 20. decembrim.

29. Finansējuma saņēmējs:

29.1. ne vēlāk kā 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc sacensībām sniedz informāciju par sporta rezultātiem (protokoli, nolikums u.c);

29.2. sagatavo, atspoguļo informāciju par sacensībām;

29.3. pārskaita finansējumu Ķekavas novada pašvaldības norēķinu kontā mēneša laikā, ja sacensības nav notikušas vai finansējums nav izmantots noteikumos noteiktajiem mērķiem;

29.4. izvieto Ķekavas novada simboliku uz sacensību formas tērpiem vai inventāra.

VIII. De minimis atbalsta nosacījumi saimnieciskās darbības veicējiem, kas pretendē uz līdzfinansējuma saņemšanu

30. Saimnieciskās darbības veicējiem komisija piešķir finansējumu kā de minimis atbalstu, ievērojot Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulas (ES) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (turpmāk – Komisijas regula Nr. 2023/2831) nosacījumus.

31. Komisija veic atbalsta pretendenta izvērtēšanu atbilstoši Komisijas regulas Nr. 2023/2831 nosacījumiem uz atbalsta piešķiršanas brīdi.

32. De minimis atbalstu uzskata par piešķirtu ar dienu, kad komisija pieņēmusi lēmumu par finansējuma piešķiršanu.

33. Piešķirot de minimis atbalstu, komisija pārbauda, vai plānotais de minimis atbalsts kopā ar iepriekšējos trīs gados, skaitot no atbalsta piešķiršanas dienas, piešķirto de minimis atbalstu viena vienota uzņēmuma līmenī nepārsniedz Komisijas regulas Nr. 2023/2831 3. panta 2. punktā noteikto maksimālo de minimis atbalsta apmēru. Viens vienots uzņēmums ir uzņēmums, kas atbilst Komisijas regulas Nr. 2023/2831 2. panta 2. punktā noteiktajam.

34. De minimis atbalstu saskaņā ar Komisijas regulu Nr. 2023/2831 piešķir, ievērojot Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punktā minētos nozaru un darbību ierobežojumus. Ja atbalsta pretendents vienlaikus darbojas vienā vai vairākās Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punkta a), b), c) un d) apakšpunktā minētajās nozarēs, atbalstu drīkst piešķirt tikai tad, ja atbalsta pretendents nodrošina šo nozaru darbību vai uzskaites nodalīšanu, lai saskaņā ar Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 2. punktu darbības izslēgtajās nozarēs negūst labumu no de minimis atbalsta, ko piešķir saskaņā ar noteikumiem.

35. Noteikumu ietvaros piešķirto de minimis atbalstu drīkst kumulēt ar citu de minimis atbalstu, tai skaitā attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām, līdz Komisijas regulas Nr. 2023/2831 3. panta 2. punktā noteiktajam attiecīgajam robežlielumam, kā arī drīkst kumulēt ar citu komercdarbības atbalstu, tai skaitā attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām, ja netiek pārsniegta attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte vai atbalsta summa, kāda noteikta komercdarbības atbalsta programmā, ad-hoc lēmumā vai Eiropas Komisijas lēmumā. De minimis atbalstu ar citu de minimis atbalstu par vienām un tām pašām izmaksām var apvienot, ja pēc atbalstu apvienošanas atbalsta vienībai vai izmaksu pozīcijai attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte nepārsniedz 100 %. Ja par vienām un tām pašām projekta attiecināmajām izmaksām tiek piešķirts atbalsts vairāku komercdarbības atbalsta programmu ietvaros, atbalsta saņēmējs iesniedz informāciju par plānoto un piešķirto atbalstu, tai skaitā par tām pašām attiecināmajām izmaksām, norādot atbalsta piešķiršanas datumu (tai skaitā plānoto atbalsta piešķiršanas datumu), atbalsta intensitāti, atbalsta sniedzēju, atbalsta pasākumu vai investīciju un plānoto vai piešķirto atbalsta summu.

36. Komisija uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 (desmit) gadus, sākot no dienas, kurā saskaņā ar noteikumos noteikto piešķirts pēdējais de minimis atbalsts.

37. De minimis atbalsta saņēmējs uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 (desmit) gadus no de minimis atbalsta piešķiršanas dienas.

38. De minimis atbalsta piešķiršana un uzskaite tiek veikta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību. Atbalsta pretendents atbalsta pieteikumam pievieno De minimis atbalsta uzskaites sistēmā (turpmāk – Sistēma) sagatavotās veidlapas par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta uzskaitei un piešķiršanai izdruku vai atbalsta pieteikumā norāda Sistēmā aizpildītās veidlapas identifikācijas numuru.

39. Ja tiek pārkāpti Komisijas regulas Nr. 2023/2831 nosacījumi, de minimis atbalsta saņēmējam ir pienākums atmaksāt pašvaldībai noteikumu ietvaros saņemto nelikumīgo de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem.

40. De minimis atbalstu noteikumu ietvaros piešķir līdz 2031. gada 30. jūnijam.

IX. Komisija

41. Komisijas sastāvu apstiprina ar Ķekavas novada domes lēmumu.

42. Komisija darbojas saskaņā ar noteikumiem.

43. Komisija pārstāvis sniedz atskaiti pēc pieprasījuma Ķekavas novada domes komitejai par sporta finansējuma izlietojumu.

44. Komisijas lēmumu var apstrīdēt Ķekavas novada pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā.

X. Noslēguma jautājums

45. Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi finansējumu saņem Ķekavas novada sporta skolā.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
1. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024

Ķekavas novada pašvaldībai

Iesniegums finansējuma saņemšanai
SPORTISTA/SPORTA ORGANIZĀCIJAS DALĪBAI SACENSĪBĀS UN TRENIŅNOMETNĒS

1. INFORMĀCIJA PAR ORGANIZĀCIJU (IESNIEDZĒJU)

Nosaukums

 

Juridiskā adrese

 

reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā

 

Kontaktpersona

(vārds, uzvārds)

 

Tālruņa numurs

 

e-pasta adrese

 

Korespondences adrese

 

2. INFORMĀCIJA PAR SPORTISTU

Vārds, uzvārds 
Deklarētā dzīvesvietas adrese 
Personas kods 
Sportista iepriekšējā gada sasniegumi Latvijas vai Baltijas čempionātos, meistarsacīkstēs, kausos (pievieno kā pielikumu) 
Sportista iepriekšējā gada sasniegumi starptautiska mēroga sacensībās

(pievieno kā pielikumu)

 
Interneta vietnes adreses, kur atspoguļoti pieteikumā minētie sportista rezultāti 
Plānotais rezultāts 
Treneris (vārds, uzvārds) 

3. INFORMĀCIJA PAR SACENSĪBĀM VAI TRENIŅU NOMETNI

Nosaukums

 

Norises laiks

 

Norises vieta

 

Interneta vietnes norāde ar informāciju par sacensībām

 

Organizācijas nosaukums, kas rīko sacensības

 

Sacensību mērogs

 
  

4. IZDEVUMU TĀME

Izdevumu pozīcijas

Kopējie izdevumi (EUR)

Pieprasītais finansējuma apmērs (EUR)

Ceļa izdevumi (biļetes, norādot kādam transporta līdzeklim)

  

Dalības maksas sacensībās un akreditācijas izdevumi

  

Naktsmītnes

  

Apdrošināšanas izdevumi

  

Sporta sacensību inventāra (ekipējuma) iegāde

  

Sporta infrastruktūras un inventāra noma (treniņnometnēm)

  

KOPĀ

  
   

5. PAPILDU INFORMĀCIJA PAR SACENSĪBĀM, TRENIŅNOMETNI1

 

 

 

6. ORGANIZĀCIJAS REKVIZĪTI

Saņēmējs 
Bankas nosaukums 
Bankas konta numurs 
SWIFT kods 

SPORTISTAM/SPORTA ORGANIZĀCIJAI IEPRIEKŠ PIEŠĶIRTAIS FINANSĒJUMS dalībai sacensībās un treniņnometnēs pēdējo divu gadu laikā:

Datums

Apmērs

(EUR)

Mērķis

Atskaite iesniegta (datums)

    
    
    

Finansējuma piešķiršanas nolūkam Jūsu norādītos personas datus apstrādās pārzinis Ķekavas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048491, juridiskā adrese: Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas Noteikumu prasības.

     

Amats

 

Paraksts

 

Vārds, Uzvārds

Pretendents sniedz papildu paskaidrojošu informāciju par pasākumu, kas pamato pieprasītā finansējuma apjomu.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
2. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024

Ķekavas novada pašvaldībai

Iesniegums finansējuma saņemšanai
SPORTA UN VESELĪBU VEICINOŠO PASĀKUMU ORGANIZĒŠANAI

1. INFORMĀCIJA PAR IESNIEDZĒJU

Nosaukums, vai pašnodarbinātās personas vārds, uzvārds

 

Juridiskā adrese

 

reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā, pašnodarbinātai personai arī personas kods

 

Kontaktpersonas vārds, uzvārds

 

Tālruņa numurs

 

e-pasta adrese

 

Korespondences adrese

 

2. INFORMĀCIJA PAR PASĀKUMU

Nosaukums 
Sporta veids 
Norises datums, laiks 
Norises vieta 
Sacensību mērogs 
Plānotais dalībnieku skaits 
Kuru reizi tiek rīkots šāds pasākums

 

Pasākuma apraksts 
Nolikums

Pievienot kā pielikumu

  

4. IZDEVUMU TĀME

Izdevumu pozīcijas

Kopējie izdevumi (EUR)

Pieprasītais finansējuma apmērs (EUR)

Sporta bāžu īrei

  

Tiesnešu atalgojumam

  

Apbalvošanas izdevumiem

  

Informatīviem materiāliem (reklāmas plakāti, baneri, utt.)

  

Apsardzes pakalpojumiem

  

Medicīniskajiem pakalpojumiem

  

Pasākuma apdrošināšanai

  

Citiem, ar sporta un veselību veicinošo pasākumu organizēšanas saistītiem izdevumiem (saskaņojot ar komisiju):

  

KOPĀ

  
   

5. KREDĪTIESTĀDES REKVIZĪTI

Saņēmējs 
Bankas nosaukums 
Bankas konta numurs 
SWIFT kods 

IEPRIEKŠ PIEŠĶIRTAIS FINANSĒJUMS pēdējo divu gadu laikā:

Datums

Apmērs

(EUR)

Mērķis

Atskaite par izlietošanu iesniegta (datums)

    
    
    

Finansējuma piešķiršanas nolūkam Jūsu norādītos personas datus apstrādās pārzinis Ķekavas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048491, juridiskā adrese: Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas noteikumu prasības.

     

Amats

 

Paraksts

 

Vārds, Uzvārds

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
3. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024

Ķekavas novada pašvaldībai

Iesniegums finansējuma saņemšanai
SPORTA ORGANIZĀCIJAS DARBĪBAS NODROŠINĀŠANAI

1. INFORMĀCIJA PAR ORGANIZĀCIJU (IESNIEDZĒJU)

Nosaukums

 

Juridiskā adrese

 

reģ. Nr. Uzņēmumu reģistrā

 

Kontaktpersonas vārds, uzvārds

 

Tālruņa numurs

 

e-pasta adrese

 

Korespondences adrese

 

Interneta vietnes adrese vai sociālo tīklu profils (ja ir)

 

Sporta veids

 

Organizācijas apraksts, darbības veids

 
  

2. IZDEVUMU TĀME

Izdevumu pozīcijas

Kopējie izdevumi (EUR)

Pieprasītā finansējuma apmērs (EUR)

Sporta infrastruktūras un inventāra nomai

  

Sporta inventāra iegāde

  

Akreditācijas izdevumi (dalības maksas, licences u.c.)

  

Sporta ekipējuma (vienoti formas tērpi, sporta apavi, aizsargi u.c.) iegādei

  

Transporta izmaksām nokļūšanai līdz sacensību, treniņu vietai un atpakaļ

  

KOPĀ

  
   

3. BANKAS REKVIZĪTI

Saņēmējs 
Bankas nosaukums 
Bankas konta numurs 
SWIFT kods 

IEPRIEKŠ PIEŠĶIRTAIS FINANSĒJUMS organizācijas darbības nodrošināšanai pēdējo divu gadu laikā:

Datums

Apmērs

(EUR)

Mērķis

Atskaite par izlietošanu iesniegta (datums)

    
    
    

Informācija par organizētajām sacensībām

Sacensību nosaukums

 

Norises vieta

 

Norises datums

 

Dalībnieku skaits

 

Īss sacensību apraksts

 

Informācija par Organizācijas treniņprocesu norises vietām un sporta bāzēm

Treniņprocesa norises vietas, Sporta bāzes adrese

 

Atsauce uz īpašumtiesībām vai lietošanas tiesībām
(ja attiecināms)

 

Sporta bāzes apraksts

 

Organizācijā darbojošos dalībnieku saraksts (pievienot arī klāt kā atsevišķu excel failu)

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Pers.kods

Deklarētā dzīvesvietas adrese

Tālr.

E-pasta adrese

Datums, no kura darbojas organizācijā

        
        
        
        
        
        
        

Organizācijā darbojošos sporta darbinieku un speciālistu saraksts

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Pers.kods

Tālr. un e-pasts

Sporta speciālista Izglītību apliecinoša dokumenta Nr.

      
      
      

Finansējuma piešķiršanas nolūkam Jūsu norādītos personas datus apstrādās pārzinis Ķekavas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048491, juridiskā adrese: Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas noteikumu prasības.

     

Amats

 

Paraksts

 

Vārds, Uzvārds

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
4. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024

Ķekavas novada pašvaldībai

APLIECINĀJUMS par dalību Sporta organizācijā
(aizpilda katrs Organizācijas dalībnieks individuāli)

SPORTA ORGANIZĀCIJAS NOSAUKUMS: _____________________________________

1. INFORMĀCIJA PAR DALĪBNIEKU

Vārds, uzvārds 
Deklarētā dzīvesvietas adrese 
Personas kods 
Tālrunis 
E-pasta adrese 
Nepilngadīgas personas gadījumā Vecāka vai aizbildņa Vārds, Uzvārds 
Vecāka vai aizbildņa Tel. nr. 
Vecāka vai aizbildņa E-pasta adrese 
Vecāka vai aizbildņa personas kods 
Vecāka vai aizbildņa deklarētā dzīvesvietas adrese 
PARAKSTS 

Finansējuma piešķiršanas nolūkam Jūsu norādītos personas datus apstrādās pārzinis Ķekavas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000048491, juridiskā adrese: Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123.

Apliecinu, ka visa sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas noteikumu prasības.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
5. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024

Ķekavas novada pašvaldībai

FINANŠU ATSKAITE
par Ķekavas novada pašvaldības finansējuma izlietojumu

Atskaites iesniedzējs:
 

Finansējuma izlietojuma apraksts/pamatojums:

 
 
 
 
 

Līdzekļu apmērs EUR___________ par kuriem iesniegta atskaite.

Finansējuma izlietojums:

Nr.

Attaisnojuma dokumenti

Maksājuma saņēmējs

Summa

EUR

Par ko maksāts

EEK

(čeki)

datums

nosaukums un numurs

1.      
2.      
3.      

PAVISAM KOPĀ: ___________ EUR

  

(summa vārdiem)

 

Pielikumā pievienoti izdevumu attaisnojuma dokumenti.

Apstiprinu, ka Ķekavas novada pašvaldības finansējums tika izlietots tikai tās piešķiršanas mērķiem, atbilstoši iesniegumam un šai atskaitei.

Iesniedzējs:     
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

 

(datums)

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
Paskaidrojuma raksts
Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024 "Par pašvaldības atbalstu sporta un veselību veicināšanai Ķekavas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojumsPašvaldības pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no Pašvaldību likuma 44. panta otrās daļas, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos un Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Lai noteiktu kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība piešķir finansējumu sporta organizāciju darbības nodrošināšanai un sporta, veselības veicinošo pasākumu organizēšanai, tai skaitā sportistu un treneru dalībai sporta sacensībās un treniņnometnēs, finansējuma saņemšanas kritērijus un pieteikšanās kārtību, ir nepieciešams apstiprināt saistošos noteikumus. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt sporta un veselības veicinošo pasākumu organizēšanu, iedzīvotāju iesaistīšanos sporta aktivitātēs, sportistu rezultātu izaugsmi, popularizēt sporta veidus, kā arī sekmēt sporta organizāciju veidošanos un darbību Ķekavas novadā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuPašvaldības finansiāla atbalsta kopējo summu Ķekavas novada dome nosaka kārtējā gada budžetā. Palielināta ietekme uz budžetu nav plānota.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sabiedrības mērķgrupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas personas, kuras nodarbojas ar sportu un fiziskām aktivitātēm veicinot veselīgu dzīvesveidu, un saistošo noteikumu nosacījumiem atbilstošas juridiskas personas, kuras nodrošina sporta aktivitātes Ķekavas novada administratīvajā teritorijā deklarētām fiziskām personām, kā arī juridiskas personas, kuras organizē pašvaldības atbalstītas sporta sacensības.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs mērķgrupas, jo to ieviešanai vienlaikus tiek plānota labvēlīga ietekme gan uz iedzīvotāju veselīga dzīvesveida, gan sporta attīstības veicināšanu.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums neradīs mērķgrupām jaunas tiesības, bet nodrošinās vienlīdzīgas iespējas saņemt pašvaldības finansiālo atbalstu sporta aktivitāšu realizācijai, un veicinās veselīgu dzīvesveidu un paaugstinās novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Ietekme uz vidi – nav paredzēta.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – ar saistošajiem noteikumiem tiks veicinātas jaunu sporta klubu veidošanās un esošo sporta klubu attīstība un izaugsme.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Ķekavas novada domes apstiprināta komisija, kuras kompetencē ir jautājumu izskatīšana par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu, izvērtējot saņemtos pieteikumus.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 6. un 7. punktā noteiktajām funkcijām – īstenot veselīga dzīvesveida veicināšanas pasākumus, kā arī veicināt sporta attīstību, tostarp uzturēt un attīstīt pašvaldības sporta bāzes, atbalstīt sportistu un sporta klubu, arī profesionālo sporta klubu, darbību un sniegt atbalstu sporta sacensību organizēšanai.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildi nodrošinās Ķekavas novada Sporta centrs un komisija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes gaitā ir notikusi noteikumu saskaņošana ar Finanšu ministriju par de minimis atbalsta nosacījumiem (Finanšu ministrijas 2024. gada 7. jūlija saskaņojuma vēstule Nr. 7-4/18/2086).

Konsultācijām tika izmantota sabiedriskā apspriešana, lai sasniegtu mērķgrupu, kā arī noskaidrotu pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli. Saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības mājas lapā no 2024. gada 30. jūlija līdz 2024. gada 12. jūlijam (ieskaitot). Viedokļi un priekšlikumi par saistošo noteikumu projektu ir/nav saņemti.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire
12.09.2024