Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Tukuma novada domes lēmums Nr. TND/23/551

Tukumā 2023. gada 28. septembrī (prot. Nr. 14, 23. §)

Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Jaunvaļņi", Džūkstē, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā, apstiprināšanu

Tukuma novada pašvaldībā iesniegts izskatīšanai arhitekta I. Rāta (sert. Nr. 1-00623) izstrādātais detālplānojums nekustamajam īpašumam "Jaunvaļņi", Džūkstē, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā.

Detālplānojuma izstrāde uzsākta saskaņā ar Tukuma novada domes 2022. gada 30. novembra lēmumu "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam "Jaunvaļņi", Džūkstē, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā" (prot. Nr. 20, 13. §) un apstiprināto darba uzdevumu. Detālplānojuma izstrādes mērķis ir detalizēt teritorijas atļauto izmantošanu un apbūves parametrus, paredzēt zemes vienības sadalīšanu atsevišķās apbūves vienībās, risināt nepieciešamo inženiertehnisko nodrošinājumu, t. sk. piebraucamo ceļu (ielu) izbūvi piekļuves nodrošināšanai.

Saskaņā ar Tukuma novada domes 2023. gada 29. jūnija lēmumu "Par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam "Jaunvaļņi", Džūkstē, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā, nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai" (prot. Nr. 8, 22. §), detālplānojums tika nodots publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai.

Detālplānojuma publiskā apspriešana notika no 2023. gada 19. jūlija līdz 2023. gada 16. augustam. Publiskās apspriešanas sanāksme notika 2023. gada 9. augustā plkst. 18.00 Džūkstes pagasta pārvaldē, Džūkstē. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemti atzinumi no visām darba uzdevumā noteiktajām institūcijām. Iesniegumi no fiziskām vai juridiskām personām netika saņemti.

Izskatot iesniegto detālplānojuma projektu, detālplānojuma izstrādes vadītājs informē, ka detālplānojums izstrādāts atbilstoši izsniegtajam darba uzdevumam un saņemto institūciju nosacījumiem, kā arī tas atbilst Tukuma novada teritorijas plānojumam, kas apstiprināts ar Tukuma novada domes 2022. gada 26. janvāra lēmumu "Par Tukuma novada teritorijas plānojuma 2011.-2023. gadam grozījumu apstiprināšanu" (prot. Nr. 1, 14. §), teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu noteiktajām prasībām.

Pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu, 29., 30. un 31. pantu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu, 124. un 125. punktu, Tukuma novada dome nolemj:

1. apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Jaunvaļņi", Džūkstē, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā,

2. lēmumu par detālplānojuma apstiprināšanu publicēt Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis",  pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv,

3. detālplānojumu un lēmumu par detālplānojuma apstiprināšanu ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā,

4. ar detālplānojuma materiāliem iespējams iepazīties Valsts vienotajā ģeotelpiskajā portālā: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_28495,

5. par lēmuma izpildi atbild Tukuma novada pašvaldības Attīstības nodaļas teritorijas plānotāja Inga Tramdaha,

6. uzdot kontroli par lēmuma izpildi veikt pašvaldības izpilddirektoram Ivaram Liepiņam.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

11.10.2023