Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Olaines novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. SN17/2023

Olainē 2023. gada 23. augustā

Par Olaines novada domes 2009. gada 22. decembra saistošo noteikumu Nr. 140 "Par licences un licences kartītes izsniegšanas kārtību pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem un maksimālo taksometru pārvadājumu tarifu Olaines novada administratīvajā teritorijā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Apstiprināti ar Olaines novada pašvaldības domes
2023. gada 23. augusta sēdes lēmumu (9. prot., 8.2. p.)

Izdoti saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās
informācijas likuma
9. panta piekto daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Olaines novada domes 2009. gada 22. decembra saistošos noteikumus Nr. 140 "Par licences un licences kartītes izsniegšanas kārtību pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem un maksimālo taksometru pārvadājumu tarifu Olaines novada administratīvajā teritorijā".

Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Bergs

 

Paskaidrojuma raksts
Olaines novada pašvaldības domes 2023. gada 23. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. SN17/2023 "Par Olaines novada domes 2009. gada 22. decembra saistošo noteikumu Nr. 140 "Par licences un licences kartītes izsniegšanas kārtību pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem un maksimālo taksometru pārvadājumu tarifu Olaines novada administratīvajā teritorijā" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Mērķis un izdošanas nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir atzīt par spēku zaudējušiem Olaines novada domes 2009. gada 22. decembra saistošos noteikumus Nr. 140 "Par licences un licences kartītes izsniegšanas kārtību pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem un maksimālo taksometru pārvadājumu tarifu Olaines novada administratīvajā teritorijā" (turpmāk - Noteikumi Nr. 140).

Noteikumi Nr. 140 izdoti pamatojoties uz likumu "Par pašvaldībām", kas zaudējis spēku ar 2023. gada 1. janvāri un Autopārvadājumu likuma 35. panta pirmo daļu un 39. panta piekto daļu, kas noteica pašvaldībām tiesības izdot saistošos noteikumus par speciālo atļauju (licenci) izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili. Autopārvadājumu likuma 35. pants kopš 2017. gada 26. oktobra ir izteikts jaunā redakcijā, kur noteikts, ka speciālo atļauju (licenci) pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili izsniedz Autotransporta direkcija, savukārt 39. panta piektā daļa ir izslēgta ar 2017. gada 26. oktobri.

Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 9. panta piektā daļa nosaka, ja spēku zaudē normatīvā akta izdošanas tiesiskais pamats (augstāka juridiskā spēka tiesību norma, uz kuras pamata izdots cits normatīvais akts), tad spēku zaudē arī uz šā panta izdotais normatīvais akts vai tā daļa.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Noteikumu Nr. 140 atzīšana par spēku zaudējušiem ietekmi uz pašvaldības budžetu neradīs.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav attiecināms.
6. Izpildes nodrošināšana Nav attiecināms.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām, saņemtais sabiedrības viedoklis Nav attiecināms.

Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Bergs

05.09.2023