Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 29.02.2024. - ... / Spēkā esošā
Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 9/2023

Balvos 2023. gada 27. jūlijā
Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Balvu novadā
APSTIPRINĀTI
ar Balvu novada domes 2023. gada 27. jūlija lēmumu
(sēdes prot. Nr. 9, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 7. panta ceturto daļu un
2009. gada 11. augusta Ministru kabineta noteikumu Nr. 918
"Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību
nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību
" 71.3 punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Balvu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība), pildot deleģētās valsts funkcijas zvejas tiesību izmantošanas organizēšanas jomā, piešķir rūpnieciskās zvejas tiesību nomu iekšējos ūdeņos (1.pielikums), kā arī izsniedz zvejas atļauju (licenci) un zvejas žurnālu.

2. Noteikumu mērķis ir noteikt rūpnieciskās zvejas tiesību nomas iesniegumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtību Pašvaldībā un piešķiramo rūpnieciskās zvejas limitu sadales kārtību.

3. Lēmuma pieņemšana par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanu un zvejas atļauju (licenču) izsniegšanu iekšējos ūdeņos Balvu novada administratīvajā teritorijā tiek deleģēta Balvu novada domes izveidotajai Mantas novērtēšanas un izsoļu komisijai (turpmāk tekstā – Komisija) 5 (piecu) komisijas locekļu sastāvā.

(Balvu novada domes 22.02.2024. saistošo noteikumu Nr. 4/2024 redakcijā)

4. Balvu novada Tehniskā nodaļa sadarbībā ar Nekustamā īpašuma nodaļas speciālistu nodrošina ar rūpnieciskās zvejas tiesību nomas saistīto jautājumu izskatīšanai nepieciešamās informācijas un dokumentu ieguvi un sagatavošanu.

5. Rūpnieciskās zvejas tiesības iznomā juridiskai un fiziskai personai (turpmāk – Zvejnieks), nosakot rūpnieciskās zvejas vietas, zvejas rīku veidus, skaitu un /vai nozvejas apjomu. Viena rūpnieciskās zvejas rīka vienība pašpatēriņa rūpnieciskajai zvejai ir 1 (viens) zivju murds ar acs izmēru ne mazāk par 30mm.

6. Speciālists ar zvejas pārvaldību saistītos datus ievada un iegūst Latvijas Zivsaimniecības integrētās kontroles informācijas sistēmā (LZIKIS) – par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un iznomāšanu, speciālajām atļaujām (licencēm), rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu ar Zvejnieku, ikgadējiem zvejas tiesību nomas protokoliem (turpmāk protokols), zvejas atļaujām (licencēm) un zvejas žurnāliem.

II. Speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai iekšējos ūdeņos saņemšana

7. Zvejai komercdarbībai Balvu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā iekšējos ūdeņos juridiskām personām (SIA, IU, IK, ZS u.c.) nepieciešams saņemt pašvaldības speciālo atļauju (licenci).

8. Zvejas tiesību nomas līgums tiek noslēgts līdz 5 (pieciem) gadiem.

9. Speciālo atļauju (licenci) izsniedz uz 5 (pieciem) gadiem.

10. Lai saņemtu speciālo atļauju (licenci), Balvu novada pašvaldībā ir jāiesniedz iesniegums, kurā norādīti iesniedzēja rekvizīti, zvejas vieta un informācija par iepriekšējā gada nozveju (ja bija licence vai nomas līgums) papildus pievienojot iesniegumā (3. pielikumā) norādīto.

11. Lēmumu par atļaujas (licences) izsniegšanu vai atteikumu pēc visu dokumentu saņemšanas pieņem Balvu novada domes sēdē.

III . Iesniegumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtība

12. Informācija par iespēju pretendēt uz brīvo zvejas rīku rūpnieciskās zvejas tiesību nomu tiek publicēta pašvaldības mājaslapā www.balvi.lv

13. Zvejnieks, kurš pretendē uz rūpnieciskās zvejas tiesību nomu, kārtējā gadā līdz 1. aprīlim Pašvaldībā iesniedz noteikta parauga iesniegumu "Iesniegums Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas saņemšanai iekšējos ūdeņos" (turpmāk – Iesniegums), (2. pielikums). Ja pēc 1. aprīļa attiecīgajā ūdenstilpē zvejas tiesību limits nav pilnīgi izņemts, tad pašvaldība ir tiesīga pieņemt un izskatīt iesniegumus pēc 1. aprīļa. Iesniegumu izskata mēneša laikā no iesnieguma reģistrācijas dienas.

14. Zvejnieks Iesniegumam obligāti pievieno dokumentu atvasinājumu, kas apliecina rūpnieciskā zvejā izmantojamās laivas reģistrāciju vai rakstisku vienošanos/līgumu par reģistrētas laivas nomu/patapinājumu.

15. Pašvaldības atbildīgais speciālists pieprasa Valsts Vides dienestam ziņas un pārbauda vai Iesniegumu iesniegušais Zvejnieks nav izdarījis zveju regulējošo normatīvo aktu pārkāpumus.

16. Ja rūpnieciskās zvejas tiesību nomas iesniegumu skaits pārsniedz rūpnieciskās zvejas tiesību nomas iespējas, Komisija organizē rūpnieciskās zvejas tiesību nomas izsoli atbilstoši zvejniecību regulējošiem ārējiem normatīvajiem aktiem. Par izsoles norises vietu un laiku paziņo Iesnieguma iesniedzējam.

17. Lēmumu par rūpnieciskās zvejas tiesību nomas apstiprināšanu, noraidīšanu vai izbeigšanu pieņem Balvu novada domes sēdē, pamatojoties uz sagatavoto informāciju.

18. Pašvaldība, pieņemtā lēmuma izpildes ietvaros, slēdz Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu (turpmāk – Līgums), kuram pievieno Protokolu par zvejas limitu un nomas maksu.

IV. Zvejas limitu sadales kārtība un Līgumu termiņi

19. Pašvaldība, pieņemot lēmumus par zvejas tiesību nomas tiesību piešķiršanu komerciālajai vai pašpatēriņa zvejai un rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma noslēgšanu, ņem vērā zvejniecību regulējošos ārējos normatīvos aktos noteikto limita kopējo apjomu un nodrošina, ka kopējais Zvejniekam iedalītais rūpnieciskās zvejas rīku skaits nepārsniedz Pašvaldībai noteikto zvejas rīku un nozvejas limitu.

20. Pašvaldība iedala piešķirto rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas tiesību nomas izmantošanai rūpnieciskās zvejas limitus, ievērojot zveju regulējošos normatīvajos aktos noteiktos kritērijus personām, kurām ir priekšrocība pašpatēriņa zvejas tiesību iegūšanai šādā secībā:

20.1. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta ir Balvu novada administratīvā teritorija un/vai, kuram piederošais nekustamais īpašums atrodas Balvu novada administratīvajā teritorijā un, kuram iepriekšējā gadā ir noslēgts rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas tiesību nomas līgums;

20.2. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta ir Balvu novada administratīvā teritorija un/vai, kuram piederošais nekustamais īpašums atrodas Balvu novada administratīvajā teritorijā un, kuram iepriekšējā gadā nav noslēgts rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas tiesību nomas līgums;

20.3. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta nav Balvu novada administratīvā teritorija un, kuram iepriekšējā gadā ir noslēgts rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas tiesību nomas līgums;

20.4. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta nav Balvu novada administratīvā teritorija un, kuram iepriekšējā gadā nav noslēgts rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas tiesību nomas līgums.

21. Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas piešķiršanas un zvejas rīku limitu iedalīšanas nosacījumi:

21.1. gadījumā, ja zvejas rīku limits ir nepietiekams, lai apmierinātu visus zvejas nomu tiesību prasītājus, tad zvejas tiesības pašpatēriņa zvejai iznomā un iedala rūpnieciskās zvejas rīku limitu - viena veida zvejas rīku ne vairāk par vienu rīku vienai personai vai arī ne vairāk par vienu rīku vienai personai no vienas mājsaimniecības (ģimenes), kurām ir viena deklarētā dzīvesvieta;

21.2. zveju regulējošo normatīvo aktu vai iepriekš noslēgtā līguma pārkāpumu konstatēšanas gadījumā, vai, ja zvejas tiesību nomas līgums tiek izbeigts un Zvejnieks zaudē tiesības uz zvejas rīku limitu, nākošajā gadā uz to vairs neattiecas 20. punktā minētās priekšrocības.

22. Veicot pašpatēriņa zvejas limitu sadali, vienas ģimenes locekļiem drīkst iedalīt tikai vienu zvejas rīku – zivju murdu.

23. Pašvaldības atbildīgais speciālists sagatavo Zvejniekam izsniedzamo Līgumu un Protokolu par zvejas limitu, speciālo atļauju (licenci) un zvejas žurnālu, izdrukājot tos no LZIKIS.

24. Termiņš, uz kādu Pašvaldība slēdz Līgumu:

24.1. komerciālajai zvejai ar Balvu novada administratīvajā teritorijā reģistrētu juridisku personu:

24.1.1. pirmreizēji līdz pieciem gadiem,

24.1.2. atkārtoti – līdz pieciem gadiem;

24.2. komerciālajai zvejai ar citas pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētu juridisku personu līdz trīs gadiem;

24.3. pašpatēriņa zvejai ar fizisku personu uz vienu gadu.

25. Lai nodrošinātu ikgadējo zvejas rīku skaita limitu sadali iekšējos ūdeņos Balvu novada administratīvajā teritorijā, kas robežojas ar Balvu novada administratīvo teritoriju, tiek ievērots zvejas rīku skaita limita sadalījums starp novada administratīvajām teritorijām.

26. Ja iepriekšējā gadā piešķirtais rūpnieciskās zvejas limits palielinās vai uz to nepiesakās iepriekšējā gada nomnieki, Balvu novada domes izveidotā komisija organizē rūpnieciskās zvejas tiesību nomas izsoli atbilstoši zvejniecību regulējošiem ārējiem normatīvajiem aktiem.

V. Nomas maksas samaksas kārtība

27. Maksu par zvejas tiesību nomu nosaka kārtējā gadā, neatkarīgi no Līguma darbības laika, un norāda Protokolā, ņemot vērā iedalīto zvejas rīku veidu un skaitu, kā arī zvejas vietu.

28. Zvejniekam zvejas tiesību nomas maksa jāveic:

28.1. pašpatēriņa zvejai – pirms Līguma un Protokola saņemšanas;

28.2. komerciālai zvejai – līdz zvejas tiesību izmantošanas uzsākšanai vai līdz kārtējā gada 30. jūnijam.

29. Maksu par zvejas tiesību nomu Zvejnieks samaksā Līgumā norādītajā termiņā, izdarot maksājumu:

29.1. bezskaidras naudas norēķinu veidā ar pārskaitījumu attiecīgās Pašvaldības kontā;

29.2. skaidrā naudā attiecīgās Pašvaldības pārvalžu kasē vai klientu apkalpošanas centros.

Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece S. Kapteine
1. pielikums
Balvu novada domes
2023. gada 27. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 9/2023
"Par rūpnieciskās zvejas tiesību
iznomāšanas kārtību Balvu novadā"
Rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas iespējas Balvu novada administratīvās teritorijas ūdenstilpnēs

1. Ezeros, kuros zvejas tiesības pieder valstij:

2014.gada 23.decembra Ministru kabineta noteikumu Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" 7.9.1. apakšpunktu, kas nosaka, ka zivju murdu limitu, kas vienam zvejniekam pēc skaita nepārsniedz vienu zivju murdu ar ne vairāk kā 30 metru lielu sētas garumu vai spārnu atvērumu, privātajos ūdeņos un Civillikuma I pielikumā minētajos publiskajos ūdeņos. Zivju murdu limitu nosaka, ievērojot šo noteikumu 7.1. apakšpunktā noteikto pārrēķina proporciju no tīklu garuma limita.

Nr.p.k.
Ezera nosaukums
Ezera platība, ha
Pagasts
Tīklu limits, m
Informācijai
Piederība
Kadastrs apzīmējums
1.
Kalnis
119,5
(52,6 ha Balvu novada)
Rugāju pagasts
1651
Tikai murdi
Zeme Latvijas valsts meži, ūdens pašvaldības
3874 001 0039
2.
Lazdags
148,1
(79,5 ha Balvu novada)
Rugāju pagasts
2951
Tikai murdi
Zeme Latvijas valsts meži, ūdens pašvaldības
3874 002 0012
3.
Nastrovas ezers
23,5
Susāju pagasts
90
Tikai murdi
Latvijas valsts meži
3878 007 0091
4.
Orlovas ezers
82,0
Lazdulejas pagasts
230
Tikai murdi
Latvijas Valsts meži
3866 003 0030
5.
Svātiunes (Svētaunes) ezers
36,0
Baltinavas pagasts
145
Tikai murdi
Pašvaldība
3844 009 0030

2. Balvu novada pašvaldības, valsts un privāto ezeru saraksts, kuros ir 75 m tīklu limiti 2014. gada 23. decembra Ministru kabineta noteikumu Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" 7.9.2. apakšpunkts nosaka, ka tīklu garuma limitu, kas vienam zvejniekam pēc skaita nepārsniedz divus 15 metru garus tīklus, privātajos ūdeņos

Minētiem ezeriem kopējais tīklu limits ir 75 metri, tiek slēgta vienošanās starp pašvaldības un privātiem ezera īpašniekiem. Personas, kuras nav ezera īpašnieki var pieteikties licencēm uz pašvaldības un valsts tīklu limita daļu.

Nr.p.k.
Ezera nosaukums
Ezera platība, ha
Pagasts
Tīklu limits, m
Informācijai
Piederība
Kadastra apzīmējumu
1.
Ploskīnes ezers
68,2
Lazdulejas pagasts
75
Tikai murdi
Latvijas valsts meži
3866 004 0344
2.
Sprūgu ezers
47,9
Vīksnas pagasts
75
Tikai murdi
Pašvaldība

 

Fiziska persona

 

 

Fiziska persona

 

3894 002 0154

 

3894 002 0057

 

 

3894 002 0058

 

3.
Tepenīcas ezers
30,9
Susāju pagasts
75
Tikai murdi
RZ(pašvaldība)
3878 009 0125

3. 2014. gada 23. decembra Ministru kabineta noteikumu Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" 3.11. punkts nosaka zvejas tīklu limitu – 75 metri ezeros, kuri nav minēti šo noteikumu 1. un 3. pielikumā un kuros rūpnieciskā zveja saskaņā ar zveju regulējošiem normatīvajiem aktiem nav aizliegta. Zvejas tīklu limitu pilnībā vai daļēji var aizstāt ar zivju murdu limitu, ievērojot nosacījumu, ka viens murds atbilst 25 metriem no tīklu garuma limita.

Nr.p.k.
Ezera nosaukums
Ezera platība, ha
Pagasts
Tīklu limits, m
Informācijai
Piederība
Kadastra apzīmējums
1.
Kulpenes ezers
13,0
Susāju pagasts
75
Tikai murdi
Latvijas valsts meži
3878 006 0039
2.
Vectilžas ezers
19,2
Vectilžas pagasts
75
Tikai murdi
Pašvaldība
3890 006 0236
3.
Griuznis
12,5
Lazdukalna pagasts
75
Tikai murdi
Juridiska pers.
3864 010 0039
4.
Boževas ezers
22,6
Rugāju pagasts
75
Tikai murdi
Pašvaldība, Fiziska pers.

 

Fiziska pers.

 

 

Juridiska pers

 

 

Juridiska pers.

 

 

Fiziska pers.

 

 

Fiziska pers.

 

3874 016 0161

 

3874 016 0140

 

 

3874 012 0074

 

 

3874 012 0189

 

 

3874 012 0706

 

 

3874 016 0115

 

 

3874 017 0002

 

5.
Ilganču ezers
26,6
Rugāju pagasts
75
Tikai murdi
Pašvaldība
3874 016 0062
6.
Obeļovas ezers
16,1
Baltinavas pagasts
75
Tikai murdi
Pašvaldība
3844 010 0093
7.
Motrines ezers
12,2
Baltinavas pagasts
75
Tikai murdi
Pašvaldības
3844 012 0062
8.
Pārkunu (Pērkonu) ezers
229,7
Kubulu pagastā
75
Lai izvērtētu rūpnieciskās zvejas ietekmi.

 

Tikai murdi

 

Pašvaldības
3858 008 0226
Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece S. Kapteine
2. pielikums
Balvu novada domes
2023. gada 27. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 9/2023
"Par rūpnieciskās zvejas tiesību
iznomāšanas kārtību Balvu novadā"
 Iesniedzējs:  
 (vārds, uzvārds; juridiskām personām – nosaukums) 
    
 (personas kods; juridiskām personām – reģistrācijas numurs) 
    
(dzīvesvietas adrese; juridiskām personām – juridiskā adrese, kontaktinformācija, (tālruņa Nr. ,e-pasts))

IESNIEGUMS

BALVU NOVADA PAŠVALDĪBAI

20___. gada __________

Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas piešķiršanai un zvejas limitu iedalīšanai

Lūdzu:

1) piešķirt rūpnieciskās zvejas tiesību nomu zvejai,
 (norādīt – pašpatēriņa vai komerciālajai) 

kas atrodas Balvu novada pašvaldības ______________________ pagasta/pilsētas administratīvajā teritorijā: (ūdenstilpes nosaukums)______________________________

2) iedalīt šādus zvejas limitus vienu zvejas murdu ar atvērumu līdz 30 metriem (pašpatēriņa zvejai), ar atvērumu virs 30 metriem (komerciālajai zvejai) (zvejas rīka nosaukums, skaits, garums – nevajadzīgo nosvītrot)

Aizpildāms, ja bijis līgums iepriekš:

Iepriekšējā gada rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums Nr. ______, noslēgts ______. gada ______._________________.

Speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā .
 (attiecīgo iekšējo ūdeņu nosaukums)

Numurs ___________, izsniegšanas datums ______. gada _____. ________________ , izsniedzējs ________________________.

Informācija par personas datu apstrādi:

Pārzinis personas datu apstrādei – Balvu novada pašvaldības administrācija, reģistrācijas Nr. 90009115622, juridiskā adrese Bērzpils iela 1A, Balvi, Balvu novads, LV-4501, tālrunis 64522453, e-pasts, dome@balvi.lv.

Personas datu apstrādes mērķis: identificēt personu un izvērtēt personas tiesības slēgt rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu.

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: personas iesniegums, no likuma izrietošie pienākumi un līguma izpilde (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta 1. punkta b) un c) apakšpunkts).

Papildus informāciju par personas datu apstrādi un tiesībām var iegūt tīmekļa vietnē www.balvi.lv, sadaļā Personas datu aizsardzība vai pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka man ir zināms, ka gadījumā, ja pretendentu pieteikumā norādīto zvejas rīku skaits pārsniegs pieļaujamo zvejas rīku skaitu, tad tiks organizēta rūpnieciskās zvejas tiesību nomas izsole.

Es piekrītu, ka mani personas dati tiks izmantoti mana iesnieguma izskatīšanai (apstrādāšanai) un sniegto ziņu patiesuma pārbaudei

  
 (*paraksts)

* Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, kas satur laika zīmogu, un iesniegts, izmantojot e-pastu vai portālā www.latvija.lv.

Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece S. Kapteine
3. pielikums
Balvu novada domes
2023. gada 27. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 9/2023
"Par rūpnieciskās zvejas tiesību
iznomāšanas kārtību Balvu novadā"

(Aizpildāms un iesniedzams juridiskām personām komerczvejai, kad jau noslēgts zvejas nomas līgums)

 

Balvu novada pašvaldībai

 

 juridiskai personai – nosaukums
 

 

 reģistrācijas numurs
 

 

 juridiskā adrese un tālruņa numurs un e-pasts

IESNIEGUMS

  
/datums/ 
Lūdzu izsniegt speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā, lai zvejotu

 

(attiecīgo iekšējo ūdeņu nosaukums)
  
ar 
 nosaukums
  
Iesnieguma iesniedzējs 
 (vārds, uzvārds un amats)
Pielikumā:

1) iepriekšējā gada saimnieciskās darbības apraksts;

2) Aizpildāms, ja bijis noslēgts līgums:

Iepriekšējā gada rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums Nr. ______, noslēgts ______. gada ______._____________________. Protokola Nr.__________.

Speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā .
 (attiecīgo iekšējo ūdeņu nosaukums) 

Numurs ___________, izsniegšanas datums _____. gada ____. ____________ , izsniedzējs _________________________.

3) Ceļu satiksmes drošības direkcijas izsniegta mazizmēra kuģošanas līdzekļa reģistrācijas apliecība vai pēc 2018. gada 1. janvāra izsniegta zvejas laivas reģistrācijas apliecība (ar atzīmi par ikgadējo apskati)

(ja zvejā izmantojamais kuģis vai mazizmēra kuģošanas līdzeklis tiek nomāts, zvejas kuģa vai mazizmēra kuģošanas līdzekļa nomas līgums (kopija)).

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka iepriekšējā gadā neesmu pārkāpis zvejniecību regulējošos normatīvos aktus man uz iesnieguma iesniegšanas brīdi nav nodokļu parāds. Esmu informēts, ka lai pārliecinātos par šo fakta neesamību pašvaldība iegūs informāciju izmantojot pašvaldībai pieejamās un publiskās datu bāzes.

  
   
elektroniski ar drošu elektronisko parakstu uz e-pastu bez datu šifrēšanas.
  

 

 (*paraksts)

* Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, kas satur laika zīmogu, un iesniegts, izmantojot e-pastu vai portālā www.latvija.lv.

Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece S. Kapteine
4. pielikums
Balvu novada domes
2023. gada 27. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 9/2023
"Par rūpnieciskās zvejas tiesību
iznomāšanas kārtību Balvu novadā"
Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums Nr.____
Balvu novada, _____________ pagastā20___. gada ___.___________

Balvu novada pašvaldība, reģ. Nr. 90009115622, adrese: Bērzpils iela 1A, Balvi, Balvu novads, LV-4501, tās __________________personā, kura rīkojas saskaņā ar Balvu novada pašvaldības nolikumu, turpmāk tekstā – Iznomātājs, no vienas puses, un ________________________ fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods, adrese un vai juridiskās personas pilns nosaukums, reģistrācijas apliecības numurs un adrese: ________________________ , tās ___________________________ personā, turpmāk – Nomnieks no otras puses, paraksta šādu līgumu:

1. Līguma priekšmets

1.1. Iznomātājs nodod un Nomnieks pieņem nomā uz ___ (vārdiem) gadu rūpnieciskās zvejas tiesības (turpmāk – zvejas tiesības) pašpatēriņam/komerciālām vajadzībām ___________________________, Balvu novadā, kas dod iespēju izmantot zvejā šim līgumam pievienotajā protokolā kārtējam nomas gadam (turpmāk – protokols; Līguma 1. pielikums) noteikto zvejas rīku skaita limitu. Protokols pievienojams šim līgumam un ir neatņemama tā sastāvdaļa.

2. Iznomātāja pienākumi

2.1. Iedalīt zvejas tiesību Nomniekam zvejas rīku skaita limitu ___________. gadam, pamatojoties uz Iznomātāja pārziņā esošo pieļaujamo zvejas rīku skaita limitu.

2.2. Ievērot Nomnieka prioritāti, saņemot papildu palielinot izmantojamo zvejas rīku skaita limitu.

2.3. Ja tiek samazināts pieļaujamais zvejas rīku skaita limits, bet ne Nomnieka vainas dēļ, nodrošināt pret Nomnieku tādu pašu attieksmi kā pret citiem līdzīgiem Nomniekiem.

2.4. Vienpusēji samazinot Nomniekam iedalīto zvejas rīku skaita limitu, nodrošināt normatīvo aktu prasību izpildi, kas paredz gadījumus un nosacījumus vienpusējai limitu samazināšanai.

3. Nomnieka pienākumi

3.1. Izmantot iznomātās zvejas tiesības, nepārsniedzot protokolā norādīto zvejas rīku skaita limitu, līgumā noteiktajā ūdenstilpē, kā arī ievērot ar Iznomātāja lēmumu vienpusēji samazināto zvejas limitu, ja tāds tiek pieņemts atbilstoši šā līguma 2.4. apakšpunktam.

3.2. Šā līguma 4. punktā un protokolā noteiktajā kārtībā un termiņos kārtot zvejas tiesību nomas maksājumus.

3.3. Nesākt iznomāto zvejas tiesību izmantošanu pirms zvejas atļaujas (licences) saņemšanas.

3.4. Nodrošināt savlaicīgus un precīzus ierakstus zvejas žurnālā saskaņā ar rūpnieciskās zvejas noteikumiem.

3.5. Veicot zveju un ar to saistītu citu saimniecisko darbību, nodrošināt normatīvo aktu un kompetento valsts un pašvaldību institūciju izvirzīto prasību ievērošanu, tai skaitā attiecībā uz zvejniecību, kuģošanas drošību, vides aizsardzību un tauvas joslas izmantošanu.

3.6. Novērst un atlīdzināt ar savu darbību videi nodarītos zaudējumus.

3.7. Nenodot iznomātās zvejas tiesības trešajām personām.

3.8. Uzrādīt Iznomātājam, viņa pilnvarotajām personām un kontrolējošo valsts institūciju pārstāvjiem pēc viņu pieprasījuma zvejas žurnālu un izmantojamos zvejas rīkus.

4. Nomas maksa

4.1. Zvejas tiesību nomas maksa neatkarīgi no nomas līguma kopējā termiņa tiek noteikta uz gadu, pamatojoties uz protokolā noteikto nozvejas apjoma limitu un (vai) zvejas rīku skaita limitu un ievērojot zvejas vietu vai zvejas rajonu.

4.2. Zvejas tiesību nomas maksa tiek noteikta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zvejas tiesību nomas maksas apmēru vai izsolē nosolīto.

4.3. Nomnieks, kam iedalīts zvejas rīku skaita limits zvejai iekšējos ūdeņos, maksu par nomu samaksā līdz līguma noslēgšanai protokolā noteiktajā kārtībā.

4.4. Ja attiecīgajā gadā Nomniekam normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos atbilstoši šā līguma 2.4. apakšpunktam ar Iznomātāja vienpusēju lēmumu vai ar Nomnieka piekrišanu tiek samazināts zvejas rīku skaita limits, nomas maksa, kas līdz samazinājuma noteikšanas dienai jau ir samaksāta saskaņā ar protokolu, netiek pārrēķināta.

4.6. Ja attiecīgajā gadā Nomniekam ar viņa piekrišanu tiek palielināts izmantojamā zvejas rīku skaita limits, maksa par nomu tiek aprēķināta un maksāta atsevišķi protokolā noteiktajā kārtībā. Papildlimits apmaksājams 10 dienu laikā pēc tā noformēšanas protokolā.

5. Nepārvaramas varas apstākļi

5.1. Šā līguma puses tiek atbrīvotas no atbildības par līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas apstākļu dēļ, kuru darbība sākusies pēc līguma noslēgšanas un kurus iepriekš nevarēja ne paredzēt, ne novērst.

5.2. Pie šādiem nepārvaramas varas apstākļiem pieder stihiskas nelaimes, avārijas, katastrofas, epidēmijas, ar jauniem normatīvajiem aktiem un tiesību aktiem pamatota varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu un tiesību aktu pieņemšana un to stāšanās spēkā.

5.3. Pusei, kas atsaucas uz nepārvaramas varas apstākļu darbību, triju darbdienu laikā par šādiem apstākļiem rakstiski jāpaziņo otrai pusei. Ziņojumā norāda, cik ilgā laikposmā ir iespējama līgumā noteikto saistību izpilde, un pēc otras puses pieprasījuma šādam ziņojumam pievieno izziņu, ko izsniegusi kompetenta valsts institūcija un kas satur minēto apstākļu apstiprinājumu un raksturojumu. Ja šāds ziņojums nav iesniegts vai ir iesniegts ar nokavēšanos, vainīgais kompensē radušos zaudējumus.

5.4. Ja šajā līgumā paredzēto nosacījumu izpilde nepārvaramas varas apstākļu darbības dēļ tiek aizkavēta vairāk nekā trīs mēnešus, abām pusēm ir tiesības vienpusēji pārtraukt līgumu, par to rakstiski paziņojot otrai pusei.

6. Līguma darbības laiks

6.1. Šis līgums ir spēkā no _________________ līdz _________________.

6.2. Pusēm vienojoties normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos, līguma darbību var apturēt.

6.3. Līguma darbības apturēšana nemaina šā līguma 6.1. apakšpunktā noteikto līguma darbības termiņu.

7. Līguma darbības izbeigšanās

7.1. Līguma darbību var izbeigt pēc abpusējas vienošanās.

7.2. Iznomātājs un Nomnieks var vienpusēji atkāpties no līguma, ja tam radies pārmērīgs zaudējums. Pusei, kas atsaucas uz pārmērīgu zaudējumu, tas jāpierāda.

7.3. Iznomātājs var prasīt nomas līguma pirmstermiņa izbeigšanu, ja Nomnieks:

7.3.1. nepilda šā līguma noteikumus;

7.3.2. pārkāpj zivsaimniecības nozares darbību regulējošos normatīvos aktus;

7.3.3. savas zvejas tiesības nodevis trešajām personām;

7.3.4. sešu mēnešu laikā pēc līguma parakstīšanas nav sācis šajā līgumā noteiktās darbības iznomāto zvejas tiesību reālai izmantošanai.

7.4. Nomnieks var prasīt nomas līguma pirmstermiņa izbeigšanu, ja:

7.4.1. Iznomātājs nepilda līguma nosacījumus;

7.4.2. Iznomātājs vai ar viņa ziņu trešās personas traucē Nomniekam saņemt pilnībā to labumu, ko var dot šis līgums.

7.5. Šis līgums tiek pārtraukts saskaņā ar spēkā esošajām tiesību normām, ievērojot Zvejniecības likuma 8. pantu.

8. Strīdu izskatīšanas kārtība

8.1. Visus strīdus un domstarpības, kas var rasties šā līguma darbības gaitā, Iznomātājs un Nomnieks risina sarunu ceļā, sagatavojot atbilstošu sarunu protokolu.

8.2. Ja vienošanās netiek panākta, strīdu izskata Latvijas Republikas tiesa pēc piekritības.

9. Personu datu apstrāde

9.1. Pašvaldībai ir tiesības apstrādāt līgumslēdzēja puses iegūtos fiziskās personas datus tikai ar mērķi nodrošināt Līguma izpildi, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās prasības šādu datu apstrādei un aizsardzībai.

9.2. Pašvaldība apņemas nenodot tālāk trešajām personām no Līguma slēdzēja iegūtos datus, izņemot gadījumus, kad tas ir noteikts likuma normās.

9.3. Pašvaldība apņemas pēc līgumslēdzēja puses pieprasījuma iznīcināt vai dzēst personas datus, ja izbeidzas nepieciešamība tos apstrādāt šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

10. Noslēguma nosacījumi

10.1. Iznomātājs un Nomnieks garantē, ka tiem ir attiecīgas pilnvaras parakstīt šo līgumu un uzņemties tajā noteiktās saistības.

10.2. Ja Nomnieks līguma darbības laikā godprātīgi pilda šā līguma saistības, Iznomātājs dod viņam priekšroku, slēdzot jaunu līgumu.

10.3. Jautājumi, kas nav atrunāti šajā līgumā, tiek risināti saskaņā ar spēkā esošajām tiesību normām.

10.4. Iznomātājs un Nomnieks apņemas saglabāt konfidencialitāti attiecībā uz šajā līgumā un tā pielikumos noteikto savstarpējo saistību saturu un izpildi, izņemot informāciju, kuras sniegšana paredzēta zivsaimniecības nozares darbību regulējošos normatīvajos aktos un citos normatīvajos aktos.

10.5. Līgums parakstīts divos eksemplāros, no kuriem viens glabājas pie Iznomātāja, otrs – pie Nomnieka.

10.6. Līgums sastādīts uz __ (_________) lapām un tam pievienots:

10.6.1. Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma protokols.

10.6.2. Balvu novada domes lēmuma izraksts.

11. Līgumslēdzēju pušu rekvizīti:

Iznomātājs:Nomnieks:
Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece S. Kapteine
5. pielikums
Balvu novada domes
2023. gada 27. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 9/2023
"Par rūpnieciskās zvejas tiesību
iznomāšanas kārtību Balvu novadā"
Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma protokols Nr._____
par zvejas limitu un nomas maksu 20______. gadā
Noslēgts ,Balvos 
 (datums) (vieta) 

Nomnieks, īstenojot līgumā piešķirtās rūpnieciskās zvejas tiesības, saņem zvejas limitu (nozvejas limits vai/un zvejas rīku skaita limits)

 
(ūdenstilpe, tās daļa, zvejas rajons vai vieta)

 un kārto nomas maksājumus šādā apmērā:

Nr.
p.k.
Limita, papildlimita piešķiršanas datumsLimita, papildlimita objekts (zivju suga vai zvejas rīks)Limita vienība (tonna, gabals, metrs)Zvejas dienu skaits (ja paredzēts)Limita apjoms (tonnas, gabali, metri)Nomas maksa par limita vienību
(EUR)
Nomas maksa par limitu, papildlimitu (EUR)Papildmaksājumi saskaņā ar līgumu vai protokolu (atvieglojumi) (EUR)Kopējā nomas maksa
(EUR)
Kopējā maksa
(EUR)
Iznomātāja parakstsNomnieka paraksts
             
             
             
             
             
             

1. Šajā protokolā Iznomātājs un Nomnieks vienojas par šādiem papildu nosacījumiem: _______________________

2. Šajā protokolā Iznomātājs un Nomnieks vienojas par šādiem papildmaksājumiem: ________________________

3. Šajā protokolā Iznomātājs un Nomnieks vienojas par šādu nomas maksāšanas kārtību: ____________________

IznomātājsNomnieks
Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece S. Kapteine
29.02.2024