Tiesību akts: spēkā esošs
Ogres novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 10/2023

Ogrē 2023. gada 27. aprīlī (prot. Nr. 6, 70.)
Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ogres novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas
Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk – bērns) reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Ogres novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas (turpmāk – izglītības iestāde).

2. Pašvaldības finansētu pirmsskolas izglītības pakalpojumu nodrošina bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu.

3. Bērnam tiek nodrošināta pirmsskolas programmas apguve vienlaicīgi tikai vienā izglītības iestādē.

4. Bērnu reģistrācijai un uzņemšanai izglītības iestādēs Ogres novada Izglītības pārvalde (turpmāk – Izglītības pārvalde) veido vienotu Ogres novada pašvaldības elektronisko reģistru (turpmāk – reģistrs).

II. Bērnu reģistrācijas kārtība

5. Bērnus reģistrēt uzņemšanai izglītības iestādēs (turpmāk – reģistrācija) var no brīža, kad bērnam izsniegta dzimšanas apliecība un deklarēta dzīvesvieta.

6. Bērnu reģistrāciju veic bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis. Reģistrācija notiek visu kalendāro gadu.

7. Bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis reģistrāciju vai izmaiņas reģistrā var veikt:

7.1. elektroniski tam paredzētā tīmekļvietnē;

7.2. Ogres novada administratīvajā teritorijā esošajos Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros;

7.3. izglītības iestādēs teritorijās, kurās nav pieejami valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri;

7.4. Izglītības pārvaldē.

8. Veicot reģistrāciju noteikumu 7.2., 7.3., 7.4. punktos norādītajās iestādēs, vecāks aizpilda pieteikumu par bērna reģistrāciju (1. pielikums) vai pieteikumu par izmaiņām bērna reģistrācijā (2. pielikums) un uzrāda personu apliecinošu dokumentu, bet likumiskais pārstāvis arī dokumentus, kas apliecina likumiskā pārstāvja statusu.

9. Veicot reģistrāciju vai izmaiņas reģistrā noteikumu 7.2., 7.3., 7.4. punktos norādītajās iestādēs, to darbinieks reģistrā ievada vecāka vai likumiskā pārstāvja sniegto informāciju un izdrukā reģistrā sagatavoto pieteikumu divos eksemplāros. Vecāks vai likumiskais pārstāvis pārbauda izdrukātajā pieteikumā norādīto ziņu atbilstību, apstiprina to ar savu parakstu un saņem vienu pieteikuma eksemplāru.

10. Veicot reģistrāciju, bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis saņem apstiprinājumu par pieteikuma reģistrēšanu un pieteikuma reģistrācijas kodu.

11. Veicot izmaiņas reģistrā, tiek saglabāts sākotnējais reģistrācijas datums un pieteikuma reģistrācijas kods.

12. Izmaiņas reģistrā nevar veikt no katra gada 15. maija līdz 1. jūnijam. Šis termiņš nav attiecināms uz pieteikumu par bērna izslēgšanu no reģistra (3. pielikums) un jauna pieteikuma reģistrēšanu.

13. Veicot reģistrāciju, bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis norāda ne vairāk kā četras vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā.

14. Reģistrā obligāti norādāmo informāciju nosaka Izglītības pārvalde. Bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis ir tiesīgs norādīt papildus pazīmes, kas nodrošina prioritāti uzņemšanai izglītības iestādē:

14.1. bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktas sociālās garantijas vai tiesības gūt priekšrocības bērna uzņemšana izglītības iestādē;

14.2. ārpusģimenes aprūpē esoši bērni, kuru aizbildņa dzīvesvieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā;

14.3. bērns ar invaliditāti;

14.4. kāds no vecākiem vai likumiskais pārstāvis ir pedagogs Ogres novada pašvaldības izglītības iestādē;

14.5. bērns, kuram uzsākot mācības izglītības iestādē, pirmsskolas izglītības programmu šajā iestādē apgūst vēl kāds no bērna mājsaimniecības bērniem;

14.6. bērns ir no daudzbērnu ģimenes;

14.7. ģimenē vienlaikus dzimuši divi vai vairāki bērni.

15. Bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis Izglītības pārvaldes noteiktajos gadījumos iesniedz noteikumu 14. punktā minētās papildus pazīmes apliecinošus dokumentus, ja minētā informācija nav Izglītības pārvaldes rīcībā. Dokumenti iesniedzami noteikumu 7.2., 7.3.,7.4. punktos minētajās iestādēs vai elektroniski Izglītības pārvaldes norādītā veidā.

16. Prioritāte uzņemšanai izglītības iestādē tiek piešķirta pēc noteikumu 14. punktā papildus pazīmes apliecinošu dokumentu saņemšanas.

III. Bērnu uzņemšanas kārtība

17. Izglītības iestāžu vadītāji līdz katra gada 1. aprīlim informē Izglītības pārvaldi par nākamā mācību gada 1. septembrī plānoto brīvo vietu skaitu katrā bērnu vecuma grupā.

18. Mācību gada laikā izglītības iestāžu vadītāji informē Izglītības pārvaldi par brīvo vietu skaitu izglītības iestādē katra mēneša 1. datumā.

19. Izglītības pārvalde veido bērnu uzņemšanas sarakstu katrai izglītības iestādei. Bērnu uzņemšanas sarakstā iekļauj tikai tos bērnus, kuri līdz nākamā mācību gada 1. septembrim vai saraksta izveides dienai mācību gada laikā ir sasnieguši pusotra gada vecumu.

20. Veidojot bērnu uzņemšanas sarakstus nākamā mācību gada 1. septembrim, Izglītības pārvalde izmanto kārtējā gada 15. maija reģistra datus un noteikumu 15. punktā minētos dokumentus, kuri iesniegti līdz kārtējā gada 15. maijam.

21. Veidojot bērnu uzņemšanas sarakstus mācību gada laikā, Izglītības pārvalde izmanto aktuālākos reģistra datus un noteikumu 15. punktā minētos dokumentus.

22. Izglītības pārvalde bērnu uzņemšanas sarakstu katrai izglītības iestādei veido atbilstoši izglītības iestādes norādīto brīvo vietu skaitam katrā bērnu vecuma grupā.

23. Lai noteiktu bērna deklarētajai dzīves vietai tuvākās pirmsskolas izglītības iestādes, Izglītības pārvalde izveido, publicē un atjauno Ogres novada administratīvās teritorijas dalījumu izglītības iestāžu pakalpojuma zonās.

24. Izglītības pārvalde bērnu uzņemšanas sarakstu izglītības iestādei veido no pieteikumiem, kuros izglītības iestāde norādīta kā pirmā izvēle, secīgi ievērojot šādas prioritātes:

24.1. bērni, kuru vecākam vai likumiskajam pārstāvim Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktas sociālās garantijas vai tiesības gūt priekšrocības bērna uzņemšanai izglītības iestādē;

24.2. ārpusģimenes aprūpē esoši bērni, kuru aizbildņa dzīves vieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā;

24.3. bērni, kuru dzīves vieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā, un

24.3.1. kuri sasnieguši piecu gadu vecumu un nav uzsākuši mācības pirmsskolas izglītības programmā pašvaldības izglītības iestādē;

24.3.2. kuriem noteikta invaliditāte;

24.3.3. kuru vecāks vai likumiskais pārstāvis ir pedagogs Ogres novada pašvaldības izglītības iestādē;

24.4. bērni, kuru deklarētā dzīves vieta atrodas izglītības iestādes pakalpojuma zonā, un

24.4.1. kuriem uzsākot mācības izglītības iestādē, pirmsskolas izglītības programmu šajā iestādē apgūst vēl kāds no bērna mājsaimniecības bērniem;

24.4.2. kuri ir no daudzbērnu ģimenes;

24.4.3. kuru ģimenē vienlaikus dzimuši divi vai vairāki bērni;

24.4.4. kuri reģistrēti agrāk;

24.5. bērni, kuru dzīves vieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā ārpus izglītības iestādes pakalpojuma zonas un kuri reģistrēti agrāk;

24.6. bērni, kuru dzīves vieta nav deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā un kuri reģistrēti agrāk.

25. Ja pēc izglītības iestādes bērnu uzņemšanas saraksta izveides noteikumu 24. punktā noteiktajā kārtībā izglītības iestādē vēl ir brīvas vietas, uzņemšanas sarakstu papildina ar bērniem, kuru reģistrācijas pieteikumos izglītības iestāde norādīta kā nākamā izvēle, ievērojot noteikumu 24. punktā uzskaitītos nosacījumus.

26. Ja bērnam nav iespējams piedāvāt vietu pirmsskolas grupā kādā no bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja izvēlētajām izglītības iestādēm, tam tiek piedāvāta vieta bērna deklarētajai dzīves vietai tuvākajās izglītības iestādēs, ja tāda ir pieejama.

27. Uzņemšanas sarakstu kārtējā gadā katrai izglītības iestādei Izglītības pārvalde veido no 15. maija līdz 1. jūnijam. Ne vēlāk kā 1. jūnijā Izglītības pārvalde publicē izglītības iestāžu bērnu uzņemšanas sarakstu pašvaldības mājas lapā internetā www.ogresnovads.lv, norādot izglītības iestādi un bērnam piešķirto pieteikuma reģistrācijas kodu. Informācija par vietas piešķiršanu izglītības iestādē vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem tiek nosūtīta uz to pieteikumā norādīto e-pasta vai deklarēto dzīvesvietas adresi.

28. Bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis līdz 15. jūnijam izglītības iestādē iesniedz iesniegumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē. Ja šāds iesniegums netiek saņemts, tiek uzskatīts, ka bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis atteicies no bērnam piešķirtās vietas.

29. Ja bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis atsakās no piešķirtās vietas izglītības iestādē (4. pielikums), pieteikumam tiek saglabāts sākotnējais reģistrācijas datums un pieteikuma reģistrācijas kods un tas atkārtoti tiek izskatīts noteikumu 20. un 24. punktā noteiktajā kārtībā.

30. Bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis ir tiesīgs Izglītības pārvaldē iesniegt iesniegumu par izglītības iestādes maiņu, norādot pamatotu iemeslu.

31. Izglītības iestādes vadītājs līdz 31. augustam komplektē pirmsskolas izglītības grupas.

32. Lai bērnu uzņemtu izglītības iestādē, bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim jāiesniedz šādi dokumenti:

32.1. iesniegums par bērna uzņemšanu iestādē;

32.2. bērna medicīniskā karte (veidlapa 026/u);

32.3. pēc bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja iniciatīvas – arī citi dokumenti, kas saistīti ar bērnu.

33. Par bērna uzņemšanu izglītības iestādē izglītības iestādes vadītājs izdod rīkojumu, norādot programmu, kuru bērns apgūs, kā arī reģistrē bērnu Valsts izglītības informācijas sistēmas (turpmāk – VIIS) datu bāzē kā izglītojamo.

34. Iestājoties izglītības iestādē, bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim ir tiesības iepazīties ar šādiem izglītības iestādes dokumentiem:

34.1. reģistrācijas apliecību;

34.2. nolikumu;

34.3. iekšējās kārtības noteikumiem;

34.4. izglītības programmām;

34.5. izglītības programmu licencēm.

35. Pamatojoties uz bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja iesniegumu, bērnam ir tiesības neapmeklēt izglītības iestādi laika posmā, kas nav garāks par vienu kalendāro gadu, saglabājot vietu. Šādas tiesības piemērojamas, ja izglītības iestādes vadītājs prombūtnē esošā bērna vietā var piedāvāt pastāvīgu vietu izglītības iestādē citam šīs vecuma grupas bērnam.

36. Vispārējās izglītības likumā noteiktajos gadījumos programmas apguvi var pagarināt vai saīsināt par vienu gadu. Lai saīsinātu vai pagarinātu programmas apguvi bērnam par vienu gadu, bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis līdz 30. aprīlim iesniedz izglītības iestādes vadītājam iesniegumu un ģimenes ārsta atzinumu.

37. Bērnu, kurus nav iespējams uzņemt izglītības iestādēs pieteikumā norādītajā laikā, pieteikumi reģistrā tiek saglabāti ar sākotnējo reģistrācijas datumu un pieteikuma reģistrācijas kodu. Atkārtota reģistrācija nav jāveic.

38. Ja bērnam netiek piedāvāta vieta izglītības iestādē, tam pašvaldības noteiktajā kārtībā ir iespēja saņemt līdzfinansējumu mācībām privātajā izglītības iestādē vai bērnu uzraudzības pakalpojuma saņemšanai.

39. Ja bērna, kas reģistrēts uzņemšanai pašvaldības izglītības iestādēs un apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, vai izmanto bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pakalpojumus, vecāki vai likumiskie pārstāvji atsakās no pašvaldības piešķirtās vietas izglītības iestādē, atkārtoti vietu izglītības iestādē šim bērnam piedāvā nākamajā mācību gadā.

40. Par situāciju, kura nav noregulēta noteikumos, bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis iesniedz iesniegumu Izglītības pārvaldei. Šo iesniegumu izskata un lēmumu par attiecīgās situācijas risinājumu pieņem Izglītības pārvaldes vadītāja izveidota komisija.

41. Izglītības pārvaldes lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt, iesniedzot attiecīgu iesniegumu pašvaldības izpilddirektoram.

IV. Bērnu atskaitīšanas kārtība

42. Bērnu no izglītības iestādes atskaita, pamatojoties uz bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja iesniegumu, kas adresēts izglītības iestādes vadītājam, vai, iestājoties kādam no noteikumu 43. punktā minētajiem gadījumiem.

43. Bērnu no izglītības iestādes atskaita, ja:

43.1. bērns apgūst programmu citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošā izglītības iestādē;

43.2. bērns uzsācis pamatizglītības apguvi;

43.3. bērns izglītības iestādi bez attaisnojoša iemesla nav apmeklējis mēnesi pēc kārtas vai divu mēnešu periodā apmeklēto dienu skaits ir mazāks par 30 dienām, un bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis 30 dienu laikā nesniedz atbildi uz izglītības iestādes vadītāja nosūtīto brīdinājumu par to, ka bērns var tikt atskaitīts.

44. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, izglītības iestādes pedagoģiskā procesa pārtraukums vasaras mēnešos vai citi gadījumi, par kuriem bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis izglītības iestādi rakstveidā informējis pirms plānotās prombūtnes.

45. Par bērna atskaitīšanu izglītības iestādes vadītājs pieņem lēmumu un triju darba dienu laikā, pēc lēmuma spēkā stāšanās, veic izmaiņas Valsts izglītības informācijas sistēmā.

V. Noslēguma jautājums

46. Ar noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošos noteikumus Nr. 30/2021 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ogres novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas" (apstiprināti ar Ogres novada pašvaldības domes 2021. gada 16. decembra lēmumu, protokols Nr. 13; 32, precizēti 2021. gada 30. decembrī, protokols Nr. 14).

Ogres novada domes priekšsēdētājs E. Helmanis
1. pielikums
Ogres novada pašvaldības domes
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 10/2023
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds un uzvārds: 
  
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja personas kods: 
Kontakttālrunis: 
E-pasta adrese: 

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBAI

PIETEIKUMS PAR BĒRNA REĢISTRĀCIJU

Lūdzu reģistrēt bērnu Ogres novada pašvaldības elektroniskajā reģistrā bērna uzņemšanai Ogres novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.
Bērna vārds un uzvārds: 
Bērna personas kods: 
  

Izglītības iestādes nosaukums1

Izglītības iestādes adrese

Norādīt 4 izglītības iestādes prioritārā secībā

Birzgales PII "Birztaliņa"Jaunatnes iela 2, Birzgales pagasts, Ogres novads, LV-5033 
Ikšķiles PII "Čiekuriņš"Irbenāju iela 2, Ikšķile, Ogres novads, LV-5052 
Ikšķiles PII "Urdaviņa"Melioratoru iela 10, Ikšķile, Ogres novads, LV-5052 
Jumpravas pamatskolaOzolu iela 14, Jumpravas pagasts, Ogres novads LV-5022 
Ķeguma PII "Gaismiņa"Komunālā iela 7, Ķegums, Ogres novads, LV-5020 
Ķeipenes pamatskolaZiedu iela 3, Ķeipenes pagasts, Ogres novads, LV-5062 
Lēdmanes pamatskolaLēdmanes pamatskola, Lēdmane, Ogres novads, LV-5011 
Lielvārdes pamatskolaAvotu iela 2, Lielvārde, Ogres novads, LV-5071 
Lielvārdes PII "Pūt vējiņi"Upes iela 3a, Lielvārde, Ogres novads, LV-5070; 
Lielvārdes PII "Pūt vējiņi", Kaibalas skola"Kaibalas skola", Kaibala, Lielvārdes pag., Ogres nov., LV-5070 
Madlienas PII "Taurenītis""Taurenīši", Madlienas pagasts, Ogres novads, LV-5045 
Ogresgala PII "Ābelīte"Nākotnes iela 3, Ogresgala pagasts, Ogres novads, LV-5041 
Ogres PII "Cīrulītis"Meža prospekts 8, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Cīrulītis"Brīvības iela 37, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Dzīpariņš"Mālkalnes prospekts 25, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Riekstiņš"Nogāzes iela 6, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Saulīte"Ausekļa prospekts 12, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Strautiņš"Lapu iela 9, Parka iela 1, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Zelta sietiņš"Skolas iela 13, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Suntažu vidusskolaSuntažu vidusskola, Suntažu pagasts, Ogres novads, LV-5060 
Suntažu vidusskola, Lauberes filiāleSkolas iela 8, Lauberes pagasts, Ogres novads, LV-5044 
Taurupes pamatskolaTaurupes pamatskola, Taurupes pagasts, Ogres novads, LV-5064 
Taurupes pamatskola, Mazozolu filiāle"Jaunā skola", Līčupe, Mazozolu pagasts, Ogres novads, LV-5065 
Taurupes pamatskola, Meņģeles filiāleTaurupes pamatskolas Meņģeles filiāle, Meņģeles pagasts, Ogres novads, LV-5047 
Tīnūžu sākumskola"Kalnliepas", Tīnūžu pagasts, Ogres novads, LV-5015 
   
Mācību gads, kurā nepieciešama vieta izglītības iestādē: 

Atzīmējiet bērna vecākam, likumiskajam pārstāvim vai bērnam piemītošas papildus pazīmes, kas nodrošina priekšrocības uzņemšanai izglītības iestādē:

• Bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktas sociālās garantijas vai tiesības gūt priekšrocības bērna uzņemšana izglītības iestādē.

• Bērnam ir nodibināta aizbildniecība, un aizbildņa dzīvesvieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā.

• Izglītības iestādi turpinās apmeklēt bērna brālis vai māsa.

• Ģimenē vienlaikus dzimuši divi vai vairāki bērni.

• Bērns ir no daudzbērnu ģimenes.

• Kāds no vecākiem vai likumiskajiem aizbildņiem ir pedagogs Ogres novada pašvaldības izglītības iestādē.

Norādiet veidu, kādā vēlaties saņemt informāciju par bērna reģistrāciju, uzņemšanu un atskaitīšanu no Ogres novada pašvaldības iestādes:

• Pa pastu.

• Elektroniski.

Iesniedzot šo pieteikumu, piekrītu, ka šajā iesniegumā sniegtās ziņas tiek ievadītas reģistrā, kurā reģistrē pieteikumus pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai.

Pieteikumam pievienoti dokumenti:

1. 
2. 

20___. gada _______________________

Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja paraksts2 un tā atšifrējums: 

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, Ogres novada pašvaldība informē, ka:

1. Datu apstrādes mērķis – iesnieguma izskatīšanas pamatojums – Iesnieguma likuma 3. panta otrā daļa.

2. Datu subjektam ir tiesības piekļūt saviem datiem, iesniegt pieprasījumus, izdarīt tajos labojumus saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

3. Iesniegto personas datu pārzinis ir Ogres novada Izglītības pārvalde, adrese Brīvības iela 15, Ogre, Ogres novads, LV-5001, tālrunis: 65055382, elektroniskā pasta adrese: izglitiba@ogresnovads.lv, mājaslapa: www.ogresnovads.lv.


1 Ogres novada Izglītības pārvalde ir tiesīga aktualizēt izglītības iestāžu sarakstu.

2 Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams gadījumā, kad pieteikums tiek iesniegts tam paredzētā tīmekļvietnē.

2. pielikums
Ogres novada pašvaldības domes
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 10/2023
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds un uzvārds: 
  
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja personas kods: 
Kontakttālrunis: 
E-pasta adrese: 

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBAI

PIETEIKUMS PAR IZMAIŅĀM BĒRNA REĢISTRĀCIJĀ

Lūdzu veikt izmaiņas pieteikumā par bērna reģistrāciju Nr. 
 

pieteikuma datums

 

pieteikuma Nr.

Bērna vārds un uzvārds: 
Bērna personas kods: 
  

Izglītības iestādes nosaukums3

Izglītības iestādes adrese

Norādīt 4 izglītības iestādes prioritārā secībā

Birzgales PII "Birztaliņa"Jaunatnes iela 2, Birzgales pagasts, Ogres novads, LV-5033 
Ikšķiles PII "Čiekuriņš"Irbenāju iela 2, Ikšķile, Ogres novads, LV-5052 
Ikšķiles PII "Urdaviņa"Melioratoru iela 10, Ikšķile, Ogres novads, LV-5052 
Jumpravas pamatskolaOzolu iela 14, Jumpravas pagasts, Ogres novads LV-5022 
Ķeguma PII "Gaismiņa"Komunālā iela 7, Ķegums, Ogres novads, LV-5020 
Ķeipenes pamatskolaZiedu iela 3, Ķeipenes pagasts, Ogres novads, LV-5062 
Lēdmanes pamatskolaLēdmanes pamatskola, Lēdmane, Ogres novads, LV-5011 
Lielvārdes pamatskolaAvotu iela 2, Lielvārde, Ogres novads, LV-5071 
Lielvārdes PII "Pūt vējiņi"Upes iela 3a, Lielvārde, Ogres novads, LV-5070 
Lielvārdes PII "Pūt vējiņi", Kaibalas skola"Kaibalas skola", Kaibala, Lielvārdes pag., Ogres nov., LV-5070 
Madlienas PII "Taurenītis""Taurenīši", Madlienas pagasts, Ogres novads, LV-5045 
Ogresgala PII "Ābelīte"Nākotnes iela 3, Ogresgala pagasts, Ogres novads, LV-5041 
Ogres PII "Cīrulītis"Meža prospekts 8, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Cīrulītis"Brīvības iela 37, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Dzīpariņš"Mālkalnes prospekts 25, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Riekstiņš"Nogāzes iela 6, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Saulīte"Ausekļa prospekts 12, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Strautiņš"Lapu iela 9, Parka iela 1, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Ogres PII "Zelta sietiņš"Skolas iela 13, Ogre, Ogres novads, LV-5001 
Suntažu vidusskolaSuntažu vidusskola, Suntažu pagasts, Ogres novads, LV-5060 
Suntažu vidusskola, Lauberes filiāleSkolas iela 8, Lauberes pagasts, Ogres novads, LV-5044 
Taurupes pamatskolaTaurupes pamatskola, Taurupes pagasts, Ogres novads, LV-5064 
Taurupes pamatskola, Mazozolu filiāle"Jaunā skola", Līčupe, Mazozolu pagasts, Ogres novads, LV-5065 
Taurupes pamatskola, Meņģeles filiāleTaurupes pamatskolas Meņģeles filiāle, Meņģeles pagasts, Ogres novads, LV-5047 
Tīnūžu sākumskola"Kalnliepas", Tīnūžu pagasts, Ogres novads, LV-5015 
   
Mācību gads, kurā nepieciešama vieta izglītības iestādē: 

Atzīmējiet bērna vecākam, likumiskajam pārstāvim vai bērnam piemītošas papildus pazīmes, kas nodrošina priekšrocības uzņemšanai izglītības iestādē:

• Bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktas sociālās garantijas vai tiesības gūt priekšrocības bērna uzņemšana izglītības iestādē.

• Bērnam ir nodibināta aizbildniecība, un aizbildņa dzīvesvieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā.

• Izglītības iestādi turpinās apmeklēt bērna brālis vai māsa.

• Ģimenē vienlaikus dzimuši divi vai vairāki bērni.

• Bērns ir no daudzbērnu ģimenes.

• Kāds no vecākiem vai likumiskajiem aizbildņiem ir pedagogs Ogres novada pašvaldības izglītības iestādē.

Norādiet veidu, kādā vēlaties saņemt informāciju par bērna reģistrāciju, uzņemšanu un atskaitīšanu no Ogres novada pašvaldības iestādes:

• Pa pastu.

• Elektroniski.

Iesniedzot šo pieteikumu, piekrītu, ka šajā iesniegumā sniegtās ziņas tiek ievadītas reģistrā, kurā reģistrē pieteikumus pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai.

Pieteikumam pievienoti dokumenti:

1. 
2. 

20___. gada _______________________

Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja paraksts4 un tā atšifrējums: 

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, Ogres novada pašvaldība informē, ka:

1. Datu apstrādes mērķis – iesnieguma izskatīšanas pamatojums – Iesnieguma likuma 3. panta otrā daļa.

2. Datu subjektam ir tiesības piekļūt saviem datiem, iesniegt pieprasījumus, izdarīt tajos labojumus saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

3. Iesniegto personas datu pārzinis ir Ogres novada Izglītības pārvalde, adrese Brīvības iela 15, Ogre, Ogres novads, LV-5001, tālrunis: 65055382, elektroniskā pasta adrese: izglitiba@ogresnovads.lv, mājaslapa: www.ogresnovads.lv.


3 Ogres novada Izglītības pārvalde ir tiesīga aktualizēt izglītības iestāžu sarakstu.

4 Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams gadījumā, kad pieteikums tiek iesniegts tam paredzētā tīmekļvietnē.

3. pielikums
Ogres novada pašvaldības domes
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 10/2023
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds un uzvārds: 
  
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja personas kods: 
Kontakttālrunis: 
E-pasta adrese: 

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBAI

IESNIEGUMS PIETEIKUMA ATSAUKŠANAI

Lūdzu atsaukt pieteikumu par bērna reģistrāciju Nr. 
 

pieteikuma datums

 

pieteikuma Nr.

Bērna vārds un uzvārds: 
Bērna personas kods: 

Norādiet veidu, kādā vēlaties saņemt informāciju par bērna reģistrāciju, uzņemšanu un atskaitīšanu no Ogres novada pašvaldības iestādes:

• Pa pastu.

• Elektroniski.

Iesniedzot šo pieteikumu, piekrītu, ka šajā iesniegumā sniegtās ziņas tiek ievadītas reģistrā, kurā reģistrē pieteikumus pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai.

Pieteikumam pievienoti dokumenti:

1. 
2. 

20___. gada _______________________

Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja paraksts5 un tā atšifrējums: 

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, Ogres novada pašvaldība informē, ka:

1. Datu apstrādes mērķis – iesnieguma izskatīšanas pamatojums - Iesnieguma likuma 3. panta otrā daļa.

2. Datu subjektam ir tiesības piekļūt saviem datiem, iesniegt pieprasījumus, izdarīt tajos labojumus saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

3. Iesniegto personas datu pārzinis ir Ogres novada Izglītības pārvalde, adrese Brīvības iela 15, Ogre, Ogres novads, LV-5001, tālrunis: 65055382, elektroniskā pasta adrese: izglitiba@ogresnovads.lv, mājaslapa: www.ogresnovads.lv.


5 Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams gadījumā, kad pieteikums tiek iesniegts tam paredzētā tīmekļvietnē.

4. pielikums
Ogres novada pašvaldības domes
27.04.2023. saistošajiem noteikumiem Nr. 10/2023
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds un uzvārds: 
  
Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja personas kods: 
Kontakttālrunis: 
E-pasta adrese: 

OGRES NOVADA PAŠVALDĪBAI

ATTEIKUMS NO PIEŠĶIRTĀS VIETAS PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS APGUVEI IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ

Atsakos no bērnam piešķirtās vietas pirmsskolas izglītības programmas apguvei
 

izglītības iestādes nosaukums

Bērna vārds un uzvārds: 
Bērna personas kods: 

• Bērnam vieta piešķirta izglītības iestādē, kas ir norādīta kā viena no vēlamajām.

• Bērnam vieta piešķirta izglītības iestādē, kas nav norādīta kā vēlamā.

Norādiet veidu, kādā vēlaties saņemt informāciju par bērna reģistrāciju, uzņemšanu un atskaitīšanu no Ogres novada pašvaldības iestādes:

• Pa pastu.

• Elektroniski.

Iesniedzot šo pieteikumu, piekrītu, ka šajā iesniegumā sniegtās ziņas tiek ievadītas reģistrā, kurā reģistrē pieteikumus pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai.

Pieteikumam pievienoti dokumenti:

1. 
2. 

20___. gada _______________________

Bērna vecāka vai likumiskā pārstāvja paraksts6 un tā atšifrējums: 

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, Ogres novada pašvaldība informē, ka:

1. Datu apstrādes mērķis - iesnieguma izskatīšanas pamatojums – Iesnieguma likuma 3. panta otrā daļa.

2. Datu subjektam ir tiesības piekļūt saviem datiem, iesniegt pieprasījumus, izdarīt tajos labojumus saskaņā ar Fizisko personu datu apstrādes likumu.

3. Iesniegto personas datu pārzinis ir Ogres novada Izglītības pārvalde, adrese Brīvības iela 15, Ogre, Ogres novads, LV-5001, tālrunis: 65055382, elektroniskā pasta adrese: izglitiba@ogresnovads.lv, mājaslapa: www.ogresnovads.lv.


6 Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams gadījumā, kad pieteikums tiek iesniegts tam paredzētā tīmekļvietnē.

Ogres novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 10/2023 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ogres novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ogres novada pašvaldības dome 2021. gada 16. decembrī pieņēma saistošos noteikumus Nr. 30/2021 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ogres novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas" (turpmāk – Saistošie noteikumi). Piemērojot Saistošos noteikumus, identificēti problēmjautājumi un nenoregulētas situācijas, kuru regulēšanai nepieciešamas izmaiņas Saistošajos noteikumos.

Saistošie noteikumi nosaka bērnu reģistrācijas kārtību elektroniskajā rindas reģistrā uz pirmsskolas izglītības programmām, pieteikumu prioritāro secību, bērnu uzņemšanas kārtību izglītības iestādēs, bērnu atskaitīšanas kārtību no izglītības iestādēm un kārtību kā rīkoties, gadījumos, kuri situācija nav noregulēta ar Saistošajiem noteikumiem.

Ņemot vērā, ka Saistošie noteikumi izdoti uz likuma "Par pašvaldībām" pamata, atbilstoši juridiskās tehnikas prasībām grozījumu saistošos noteikumus izdod uz to pašu augstāka juridiskā spēka tiesību normu pamata, uz kā izdoti grozāmie saistošie noteikumi. Tā kā likums "Par pašvaldībām" zaudējis spēku ar 2023. gada 1. janvāri, sagatavots saistošo noteikumu projekts "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ogres novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas" un paskaidrojuma raksts.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – Noteikumu tiesiskais regulējums neradīs mērķgrupām jaunas tiesības, bet nodrošinās vienlīdzīgas iespējas;

3.2. Ietekme uz vidi – nav;

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav;

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi – nav;

3.5. Ietekme uz konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Privātpersonas jautājumos par projekta piemērošanu var vērsties Ogres novada Izglītības pārvaldē. Privātpersonām veicamās darbības bērna reģistrēšanai pirmsskolas izglītības iestādē:

– bērna likumiskajam pārstāvim jāiesniedz pašvaldībā iesniegums;

– prioritātes apliecināšanai bērna likumiskajam pārstāvim jāiesniedz pašvaldībā iesniegumā norādītās prioritātes apliecinoši dokumenti.

Personu iesniegumus izskata Ogres novada Izglītības pārvalde.

Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas Saistošo noteikumu projektā. Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā ir noteikts, ka pašvaldības funkcija ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību, savukārt, atbilstoši 44. panta otrajai daļai, dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas. Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteiktas saistošo noteikumu projektā.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes procesā veiktas konsultācijas ar Ogres novada izglītības iestādēm, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

Saistošie noteikumu projekts no 2023. gada 23. marta līdz 2023. gada 6. aprīlim tika publicēts Pašvaldības interneta vietnē www.ogresnovads.lv sadaļas "Sabiedrības līdzdalība", apakšsadaļā "Saistošo noteikumu projekti". Viedokļa noskaidrošanas periodā no iedzīvotājiem priekšlikumi vai viedoklis par Saistošo noteikumu projektu netika saņemts.

Ogres novada domes priekšsēdētājs E. Helmanis
10.05.2023