Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi nr. 43

(prot. nr. 12, 3.§) Rīgā 1995. gada 28. februārī

Par vienota parauga preču pavadzīmēm

Izdoti saskaņā ar likuma "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
"Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu
" 14.pantu

1. Noteikt, ka ar 1995.gada 1.maiju uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām, iestādēm un organizācijām (turpmāk tekstā - "uzņēmumi"), izsniedzot preces un citas materiālās vērtības juridiskām personām, ir jānoformē vienota parauga preču pavadzīme, izņemot gadījumus, kas norādīti šo noteikumu 2.1. un 2.2. apakšpunktā. Uzņēmumiem ar datorizētu grāmatvedības uzskaiti jāievēro šīs vienotās pavadzīmes rekvizīti.

2. Juridiskās personas drīkst ārpus uzņēmuma teritorijas pārvadāt preces bez noteiktās vienota parauga preču pavadzīmes šādos gadījumos:

2.1. ja individuālais (ģimenes) uzņēmums vai zemnieku saimniecība pārvadā pašu ražotās preces;

2.2. ja preces iegādātas mazumtirdzniecības tīklā un tām ir pievienots atbilstošs dokuments (čeks, kvīts, bankas maksājuma pārskaitījums), kas apliecina pirkumu.

3. Eksportam preces tiek nosūtītas, noformējot attiecīgajam transporta veidam noteikto starptautisko pārvadājumu pavadzīmi.

4. Importētās preces var nogādāt adresātam, ja tām ir pievienoti pavaddokumenti, kuri nepieciešami, šķērsojot Latvijas robežu (starptautisko pārvadājumu pavadzīme, muitas kravas deklarācija un citi dokumenti).

5. Tranzītkravas caur Latvijas teritoriju var pārvadāt, ja tām ir pievienotas starptautisko pārvadājumu pavadzīmes.

6. Finansu ministrija kopīgi ar Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Valsts statistikas komiteju un Valsts ieņēmumu dienestu izstrādā šo noteikumu 1.punktā minētās preču pavadzīmes veidlapas paraugu un kārtību, kādā minētās veidlapas izgatavojamas, uzskaitāmas un lietojamas, un līdz 1995.gada 15.martam iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetam.

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 

08.03.1995