Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 06.04.2024. - ... / Spēkā esošā
Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 40/22

Smiltenē 2022. gada 28. decembrī
Kārtība, kādā Smiltenes novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Smiltenes novada izglītības iestāžu pedagogiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu
Apstiprināti
ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 28. decembra lēmumu Nr. 652
(prot. Nr. 22, 64. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu un
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā Smiltenes novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sedz sabiedriskā transporta izdevumus Pašvaldības dibināto vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem (turpmāk – izglītojamie), kuri iegūst izglītību Smiltenes novada izglītības iestādēs un kārtību, kādā braukšanas maksas atvieglojumus saņem Pašvaldības dibināto vispārējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības un interešu izglītības iestāžu pedagogi.

(Smiltenes novada domes 21.03.2024. saistošo noteikumu Nr. 8/24  redakcijā)

2. Saistošajos noteikumos minētie braukšanas maksas atvieglojumi ir spēkā, ja izglītojamajam vai pedagogam ir derīga sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja izsniegta elektroniskā abonementa karte lietošanai maršrutā vai, ja tādu pakalpojuma sniedzējs nenodrošina, uzrādot attiecīgās Pašvaldības izglītības iestādes izsniegto skolēnu apliecību/darbinieka karti, kas apliecina personai piešķirtās tiesības maršrutā saņemt braukšanas maksas atvieglojumus.

(Smiltenes novada domes 21.03.2024. saistošo noteikumu Nr. 8/24  redakcijā)

3. (Svītrots ar Smiltenes novada domes 21.03.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 8/24)

4. Izglītības pārvalde iesniedz sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējam izglītības iestāžu apkopoto informāciju par tām personām, kurām, saskaņā ar šiem noteikumiem, nepieciešami maršruta braukšanas maksas atvieglojumi, t.sk., noteikts atvieglojumu saņemšanas termiņš, un braukšanas maršrutā noteikts iekāpšanas/izkāpšanas pieturu vietu nosaukums un braucienu skaits dienā. Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs izgatavo elektronisko abonementa karti, bet izsniegšanu nodrošina tā izglītības iestāde, kura pieprasījusi personai braukšanas maksas atvieglojumu.

5. Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nodrošina izglītojamo un pedagogu elektronisko identifikāciju sabiedriskajā transportā ar skolēnu apliecību/darbinieka karti, reģistrējot braucienu.

(Smiltenes novada domes 21.03.2024. saistošo noteikumu Nr. 8/24  redakcijā)

6. Ja sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nenodrošina elektronisko identifikāciju ar skolēna apliecību:

6.1. izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam iesniedz izglītības iestādē iesniegumu (1. pielikums) ar pagājušā mēneša braukšanas biļetēm (nebojātas, bez piezīmēm, labojumiem un svītrojumiem, kā arī ar skaidri salasāmu datumu un cenu), kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot izglītojamā vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, maršrutu un attiecīgā mēneša braukšanas izdevumu kopsummu cipariem un vārdiem;

6.2. izglītības iestāde pārbauda iesniegto biļešu atbilstību noteikumu nosacījumiem (tajā skaitā, biļešu datumu, cenu, maršrutu) un līdz katra mēneša 15. datumam iesniedz pārbaudītās biļetes ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi par kompensācijas izmaksu Pašvaldības administrācijas struktūrvienībā "Finanšu nodaļa".

7. Pašvaldība sedz braukšanas izdevumus atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem.

8. Izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja tie izmanto sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

9. Personālam, kurš veic pedagoģisko darbu Saistošo noteikumu 1. punktā minētajā izglītības iestādē, nodrošinot iestādes darbības nepārtrauktību, ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā no biļetes cenas braucieniem darba dienās atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem, ja tie izmanto sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

10. Ja sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nenodrošina elektronisko identifikāciju ar darbinieka karti pedagogs, kurš veic pedagoģisko darbu Saistošo noteikumu 1. punktā minētajā izglītības iestādē:

10.1. līdz katra mēneša 10. datumam iesniedz izglītības iestādē iesniegumu (2. pielikums) ar pagājušā mēneša braukšanas biļetēm (nebojātas, bez piezīmēm, labojumiem un svītrojumiem, kā arī ar skaidri salasāmu datumu un cenu), kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, maršrutu un attiecīgā mēneša braukšanas izdevumu kopsummu cipariem un vārdiem;

10.2. izglītības iestāde pārbauda iesniegto biļešu atbilstību noteikumu nosacījumiem (tajā skaitā, biļešu datumu, cenu, maršrutu) un līdz katra mēneša 15. datumam iesniedz pārbaudītās biļetes ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi par kompensācijas izmaksu Pašvaldības administrācijas struktūrvienībā "Finanšu nodaļa".

(Grozīts ar Smiltenes novada domes 21.03.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 8/24)

11. Pašvaldība nesedz transporta izdevumus:

11.1. izglītojamiem, kuri vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītību saņem ārpus Smiltenes novada administratīvās teritorijas;

11.2. pedagogiem par braucieniem, kas nav attiecināmi uz Saistošo noteikumu 9. punktā noteikto;

11.3. par dienām, kad izglītojamais neattaisnoti nav apmeklējis izglītības iestādi; 

11.4. izglītojamiem maršrutos, kuros nodrošināts bezmaksas transports, līdz izglītības iestādei un atpakaļ;

11.5. par savlaicīgi, līdz nākamā mēneša 10. datumam, neiesniegtām biļetēm, kas apliecina braukšanu atbilstošos datumos;

11.6. par nesalasāmām biļetēm.

12. Persona zaudē tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus maršrutā, ja neturpina mācības vai neturpina darba tiesiskās attiecības Saistošo noteikumu 1. punktā noteiktajās izglītības iestādēs.

13. Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nodrošina precīzu uzskaiti par braukšanas  maksas atvieglojumu saņēmējiem maršrutā un iesniedz Pašvaldībai ikmēneša atskaiti par  iepriekšējā mēnesī faktiski izmantotajiem braukšanas maksas atvieglojumiem maršrutā, kas  ir par pamatu norēķinam. 

14. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2023. gada 1. janvāri.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 26. oktobra saistošos noteikumus Nr. 30/22 "Kārtība, kādā Smiltenes novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu" (publicēts Latvijas Vēstnesis, 229, 25.11.2022.).

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš
1. pielikums
Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 28. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 40/22
  
  izglītības iestādes nosaukums/
  direktoram
   
   
Izglītojamā vārds, uzvārds, personas kods 
Izglītojamā dzīvesvietas adrese 
  
Likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods* 
Likumiskā pārstāvja tālruņa Nr. vai e-pasta adrese 

IESNIEGUMS
par braukšanas izdevumu kompensāciju

Lūdzu kompensēt braukšanas izdevumus par 202__. gada __________ (norādīt attiecīgo mēnesi) par braucieniem ar sabiedrisko transportlīdzekli no dzīvesvietas uz izglītības iestādi ________________________ un atpakaļ.

Sabiedriskā transporta maršruts: 
 (norādīt pieturvietas, kurās iekāpj un izkāpj)

Pielikumā pievienoju braukšanas biļetes par summu EUR _____ **

Braukšanas izdevumu kompensāciju pārskaitīt uz šādu kredītiestādes kontu:

Saņēmēja vārds, uzvārds 
Kredītiestāde 
Konta Nr. 

Apliecinājums:

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka esmu iepazinies/usies ar Smiltenes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Kārtība, kādā Smiltenes novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Smiltenes novada izglītības iestāžu pedagogiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu" (turpmāk – saistošie noteikumi) un visi uzrādītie dokumenti ir autentiski, iesniegumā norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas, par ko uzņemos normatīvajos aktos paredzēto atbildību.

* Ja izglītojamais ir nepilngadīga persona, iesniegumu aizpilda un iesniedz tā likumiskais pārstāvis. Ja izglītojamais ir pilngadīgs, sadaļu par likumisko pārstāvi izglītojamais neaizpilda.

** (biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, biļetēm jābūt nesaburzītām – pretējā gadījumā braukšanas izdevumu kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta, biļetes tiek pielīmētas uz iesnieguma lapas hronoloģiskā secībā)

____________, 20____. gada ____.____________________

______________________(paraksts) __________________________(atšifrējums)

Piekrītu, ka personas datu apstrādes pārzinis Smiltenes novada pašvaldība veiks iesniegumā norādīto personas datu apstrādi lēmuma pieņemšanai.

Šajā iesniegumā norādītos fiziskas personas datus Smiltenes novada pašvaldība apstrādā kā pārzinis saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Apstrādes mērķis un tiesiskais pamats ir iesnieguma izskatīšana saskaņā ar Iesniegumu likuma 3. panta otro daļu un saistošajiem noteikumiem.

2. pielikums
Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 28. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 40/22
  
  izglītības iestādes nosaukums/
  direktoram
   
   
Vārds, uzvārds, personas kods 
Dzīvesvietas adrese 
  
Tālruņa Nr. vai e-pasta adrese 

IESNIEGUMS
par braukšanas izdevumu kompensāciju

Lūdzu kompensēt braukšanas izdevumus par 202__. gada __________ (norādīt attiecīgo mēnesi) par braucieniem ar sabiedrisko transportlīdzekli no uz izglītības iestādi ________________________ un atpakaļ.

Sabiedriskā transporta maršruts: 
 (norādīt pieturvietas, kurās iekāpj un izkāpj)

Pielikumā pievienoju braukšanas biļetes par summu EUR _____ *

Braukšanas izdevumu kompensāciju pārskaitīt uz šādu kredītiestādes kontu:

Saņēmēja vārds, uzvārds 
Kredītiestāde 
Konta Nr. 

Apliecinājums:

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka esmu iepazinies/usies ar Smiltenes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Kārtība, kādā Smiltenes novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Smiltenes novada izglītības iestāžu pedagogiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu" (turpmāk – saistošie noteikumi) un visi uzrādītie dokumenti ir autentiski, iesniegumā norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas, par ko uzņemos normatīvajos aktos paredzēto atbildību.

* (biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, biļetēm jābūt nesaburzītām – pretējā gadījumā braukšanas izdevumu kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta, biļetes tiek pielīmētas uz iesnieguma lapas hronoloģiskā secībā)

__________________, 20____. gada ___

______________________ (paraksts) __________________________(atšifrējums)

Piekrītu, ka personas datu apstrādes pārzinis Smiltenes novada pašvaldība veiks iesniegumā norādīto personas datu apstrādi lēmuma pieņemšanai.

Šajā iesniegumā norādītos fiziskas personas datus Smiltenes novada pašvaldība apstrādā kā pārzinis saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Apstrādes mērķis un tiesiskais pamats ir iesnieguma izskatīšana saskaņā ar Iesniegumu likuma 3. panta otro daļu un saistošajiem noteikumiem.

06.04.2024