Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Daugavpils domes saistošie noteikumi Nr. 33

2022. gada 15. decembrī (prot. Nr. 38, 2. §)
Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra "Jaunība" interešu izglītības programmās
APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils domes
2022. gada 15. decembra lēmumu Nr. 822

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka līdzfinansējuma apmēru un samaksas kārtību par interešu izglītības programmas apguvi Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrā "Jaunība".

2. Līdzfinansējuma apmērs mēnesī ir šāds:
 

Nr.
p.k.
 
Interešu izglītības programma
 
Līdzmaksājuma apmērs euro
 
1.
 
Pirmsskolas vecuma bērniem visās interešu izglītības programmās5,00
 
2.
 
Izglītojamajiem vecumā no 7 līdz 25 gadiem kultūrizglītības un vides izglītības programmās5,00
 
3.
 
Izglītojamajiem vecumā no 7 līdz 25 gadiem tehniskās jaunrades un sporta interešu izglītības programmās10,00
 
4.
 
Izglītojamajiem vecumā no 7 līdz 25 gadiem mūzikas studijā "Kredo" (individuālās mūzikas nodarbības)10,00
 

3. Līdzfinansējumu maksā par katru mēnesi līdz attiecīgā mēneša 20. datumam uz norādīto kontu vai skaidrā naudā.

4. Līdzfinansējums tiek izlietots mācību līdzekļu un aprīkojuma iegādei, kā arī pedagogu darba samaksai.

5. No līdzfinansējuma 100% apmērā tiek atbrīvoti izglītojamie, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils valstspilsētas administratīvajā teritorijā un:

5.1. kuri apmeklē Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centra "Jaunība" brīvā laika klubus "Križi" – Poligona ielā 50, "Smaids" – Krustpils ielā 4, Ruģeļi" – Gaismas ielā 9, "STARS" – Ventspils ielā 20, "Mezgls" – Smilšu ielā 92, "Grīva" – Komunālā ielā 2;

5.2. kuru ģimenei ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss;

5.3. kuram ir noteikta invaliditāte;

5.4. kuri ir bāreņi vai bez vecāku gādības palikušie bērni;

5.5. kuri ir no daudzbērnu ģimenēm.

6. Atbrīvojuma piešķiršanai izglītojamā vecāki (aizbildņi) iesniedz iesniegumu un attiecīgos dokumentus atbrīvojuma saņemšanai.

7. Atbrīvojums tiek piešķirts ar Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centra "Jaunība" direktora lēmumu, kas tiek pieņemts 10 dienu laikā no atbrīvojuma saņemšanas pamatojošu dokumentu iesniegšanas.

8. Ja izglītojamais attaisnoti (iesniedzot ģimenes ārsta izziņu) nav apmeklējis nodarbības ilgāk par divām nedēļām, par kavēto laika periodu līdzfinansējums nav jāmaksā.

9. Līdzfinansējuma izpildes kontroli organizē un nodrošina Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centra Jaunība" direktors. Izglītojamo apmeklētības uzskaiti veic attiecīgās interešu izglītības programmas pedagogs.

10. Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra "Jaunība" direktora lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē.

11. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Daugavpils domes priekšsēdētājs A. Elksniņš
Daugavpils domes 2022. gada 15. decembra saistošo noteikumu Nr. 33 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra "Jaunība" interešu izglītības programmās"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsAtbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešajai daļai, kas nosaka, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu interešu izglītības procesu un tā materiāli tehniskās bāzes sistemātisku pilnveidošanu. Palielinoties visu veidu izmaksām, ir svarīgi, lai iegūtie līdzekļi tiktu novirzīti audzēkņu meistarības izaugsmei.

2. Īss projekta satura izklāstsAr saistošajiem noteikumiem noteikts līdzfinansējuma maksas apmērs Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centram "Jaunība". Līdzfinansējums tiks izmantots materiāli tehniskās bāzes sistemātiskai pilnveidošanai, jo ir nepieciešams nemitīgi ieviest jaunas mūsdienīgas interešu izglītības programmas, kā arī nodrošināt esošo programmu kvalitatīvu īstenošanu. Daļa no vecāku līdzfinansējuma tiks novirzīta pedagogu darba motivācijas paaugstināšanai un darba algai, kā arī audzēkņu un pedagogu dalībai dažāda līmeņa pasākumos, sacensībās un konkursos. Līdzfinansējums neattieksies uz ģimenēm, kurām ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātās ģimenes statuss, daudzbērnu ģimenēm, izglītojamiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuIkmēneša līdzfinansējumu Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centram "Jaunība" par aptuveni 2820 izglītojamajiem, kas kopumā ir aptuveni EUR 70000,00 gadā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu ievērošanu un līdzfinansējuma iemaksas izpildes kontroli organizēs un nodrošinās Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra "Jaunība" direktors. Izglītojamo apmeklētības uzskaiti veic attiecīgās interešu izglītības programmas pedagogs.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra "Jaunība" pedagoģisko sastāvu.
Daugavpils domes priekšsēdētājs A. Elksniņš
01.01.2023