Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 13.12.2022. - ... / Nākotnes
Saistošie noteikumi Limbažu novada domes konsolidētajā redakcijā uz 13.12.2022.

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 35

Limbažos 2021. gada 25. novembrī
Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Limbažu novada administratīvajā teritorijā
APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
25.11.2021. sēdes lēmumu Nr. 609 (prot. Nr. 10, 102. §)


PRECIZĒTI
ar Limbažu novada domes
23.12.2021. sēdes lēmumu Nr.731 (prot. Nr. 13, 99. §)


GROZĪJUMI izdarīti ar
Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 35


Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas
3. punktu, Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8. panta pirmo
un trešo daļu, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību
un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8., 9. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. ielu tirdzniecības vietas Limbažu novada administratīvajā teritorijā;

1.2. tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas;

1.3. kārtību, kādā tirdzniecības dalībnieks vai organizators saskaņo ar Limbažu novada pašvaldību (turpmāk – pašvaldība) ielu tirdzniecības vietas un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas (turpmāk – tirdzniecības) vietas iekārtošanu un saņem atļauju;

1.4. kārtību, kādā tiek saskaņota alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos;

1.5. kārtību, kādā tiek saskaņota alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs un tiek izsniegta atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē;

1.6. tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanā;

1.7. nosacījumus Pašvaldības izsniegto ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku;

1.8. nosacījumus tirgus statusa piešķiršanas kārtībai;

1.9. administratīvo atbildību par šo noteikumu neievērošanu;

1.10. gadījumus un nosacījumus, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu, ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 35)

2. Noteikumos lietotie termini atbilst 2010. gada 12. maija Ministru kabineta noteikumos Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību un tirdzniecības organizēšanas kārtību" (turpmāk – Noteikumi Nr. 440) lietotajiem terminiem.

3. Noteikumi ir saistoši jebkurai fiziskai un juridiskai personai, kura, Limbažu novada administratīvajā teritorijā, veic vai organizē ielu tirdzniecību vai sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus, vai veic alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs, vai veic alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos, vai organizē tirgus darbu.

4. Gadījumos, kad par ielu tirdzniecību ir jāmaksā pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, ielu tirdzniecības atļauja tiek izsniegta pēc minētās nodevas samaksāšanas.

5. Atļauja ielu tirdzniecībai netiek izsniegta:

5.1. tabakas preču tirdzniecībai;

5.2. alkoholisko dzērienu tirdzniecībai bērniem un jauniešiem organizētos pasākumos.

II. Tirdzniecības vietas un tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas

6. Pašvaldības administratīvajā teritorijā ar ielu tirdzniecību, atbilstoši spēkā esošiem normatīvajiem aktiem un ar attiecīgu Pašvaldības saskaņojumu var nodarboties noteikumu 1.pielikumā minētajās publiskajās vietās.

7. Ārpus noteikumu 1. pielikumā minētajām publiskajām vietām ir atļauta īslaicīga preču pārdošana, tai skaitā kultūras, sporta, reliģisku vai citu pasākumu laikā veicot tirdzniecību no transportlīdzekļiem un uz attiecīgā pasākuma norises laiku iekārtotām tirdzniecības vietām, iepriekš rakstiski saskaņojot ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju, kā arī pasākuma organizatoru, un saņemot Pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai.

8. Salacgrīvas un Ainažu pilsētas centra zonās, kas noteiktas teritorijas plānojumā, nav atļauta ielu tirdzniecība no transportlīdzekļiem vai bez speciāli iekārtotas tirdzniecības vietas, izņemot ziedu tirdzniecību un tirdzniecību pasākumu laikā.

9. Ielu tirdzniecības vietās realizējamas šādas preču grupas:

9.1. fiziskas personas, kurām atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, ir tiesīgas pārdot MK noteikumos Nr. 440 7. punktā noteiktās preču grupas;

9.2. juridiskās un fiziskās personas, kuras reģistrējušas un realizē saimniecisko darbību, papildus noteikumu 7. punktā noteiktajām precēm, ir tiesīgas pārdot:

9.2.1. rūpnieciski un mājas apstākļos ražotus pārtikā paredzētus augkopības, lopkopības, biškopības un svaigus zvejas produktus;

9.2.2. grieztos ziedus, zarus, no tiem gatavotus izstrādājumus, Ziemassvētkiem paredzētus nocirstus vai podos augošus dažādu sugu skuju kokus, puķu un dārzeņu stādus, dēstus, sīpolus, gumus, ziemcietes un sēklas;

9.2.3. pašu audzētas un iepirktas ogas, augļus, dārzeņus, sēnes, riekstus, ziedus un puķu stādus;

9.2.4. mākslas darinājumi un amatniecības preces;

9.2.5. augļu koku un ogulāju stādi, dekoratīvo koku un krūmu stādmateriāli;

9.2.6. rūpnieciski ražotas nepārtikas preces;

9.2.7. uzkodas no speciālām iekārtām, saldējums, saldētas sulas, bezalkoholiskie dzērieni;

9.2.8. grāmatas un preses izdevumi.

10. Patstāvīgās tirdzniecības vietās vai publiska pasākuma laikā saskaņā ar pasākuma organizatora ieceri un pasākuma norises raksturu (izņemot pasākumus, kuru mērķauditorija ir bērni un jaunieši) ir atļauta alkoholisko dzērienu tirdzniecība patērēšanai uz vietas, bet ne ilgāk par pasākuma norises laiku.

11. Lai saņemtu 10. punktā minēto atļauju alkoholisko dzērienu tirdzniecībai, jābūt pasākuma organizatora rakstiskai piekrišanai un speciālai atļaujai (licence) alkoholisko dzērienu tirdzniecībai.

III. Kārtība, kādā tirdzniecības dalībnieks vai organizators saskaņo ar pašvaldību ielu tirdzniecības vietas un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas iekārtošanu un saņem atļauju

12. Pašvaldība izsniedz sekojošas ielu tirdzniecības atļaujas realizējamo preču grupām tirdzniecībai publiskās vietās:

12.1. ielu tirdzniecībai publiskā vietā;

12.2. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai publiskā vietā;

12.3. pārvietojamiem mazumtirdzniecības punktiem;

12.4. tirdzniecības organizēšanai publiskā vietā.

13. Lai saskaņotu ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizēšanas vietas iekārtojumu un saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai, vai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai tirdzniecības dalībnieks iesniedz pašvaldībai adresētu iesniegumu, (Pielikumu Nr. 2), kuram pievieno Noteikumu Nr. 440 15. un 19. punktā minētos dokumentus.

14. Patstāvīgas tirdzniecības vietas iekārtošanai papildus 13. punktā minētajiem dokumentiem tirdzniecības dalībnieks iesniegumam pievieno ar pašvaldības būvvaldi saskaņotu ielu patstāvīgas tirdzniecības vietas vai ielu tirdzniecības organizēšanas vietas vizuālā izvietojuma un estētiskā noformējuma metu.

15. Iesniegumu un tam pievienotos dokumentus tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators var iesniegt pašvaldības klientu apkalpošanas centros, pašvaldības apvienību pārvaldēs un pakalpojumu sniegšanas centros vai elektroniski, ievērojot nosacījumus par elektronisko dokumentu noformēšanu.

(Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošo noteikumu Nr. 35 redakcijā)

16. Tirdzniecības dalībnieka vai tirdzniecības organizatora iesnieguma iesniedzēja – fiziskas personas datus (vārds, uzvārds un personas kods) pašvaldība pārbauda Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošajā Iedzīvotāju reģistrā ar nolūku pārliecināties par sniegto datu pareizību un attiecīgās personas esamību un Valsts ieņēmumu dienesta pārziņā esošajā informācijas sistēmā ar nolūku pārliecināties, vai persona ir reģistrējusi savu saimniecisko darbību, izņemot gadījumus, kad normatīvie akti nenosaka personai pienākumu reģistrēt saimniecisko darbību.

17. Noteikumu 13. punktā minēto iesniegumu un nepieciešamos dokumentus tirdzniecības atļaujas saņemšanai izskata, pieņem lēmumu un pozitīva lēmuma pieņemšanas gadījumā izsniedz rakstisku atļauju ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai (3. pielikums) pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora pilnvarota amatpersona 5 (piecu) darba dienu laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas un pašvaldības nodevas samaksas dienas.

(Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošo noteikumu Nr. 35 redakcijā)

18. Ja iesniegumam nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti, noteikumu 17. punktā minētās amatpersonas, nosaka termiņu trūkumu novēršanai, par to paziņojot iesniedzējam. Ja, noteiktajā termiņā, nav iesniegti pieprasītie dokumenti tiek pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt attiecīgo atļauju. Iesniegtie dokumenti tiek atgriezti pēc iesniedzēja pieprasījuma.

19. Ielu tirdzniecības vietu iekārtošana tiek saskaņota, ņemot vērā šādus kritērijus:

19.1. tirdzniecības vieta iekārtota uz cietā seguma, nebojājot zaļo zonu un apstādījumus;

19.2. tirdzniecības iekārtas ir viegli demontējamas, nav pieļaujamas stacionāras iekārtas un īslaicīgas lietošanas būves;

19.3. vienā ielu tirdzniecības vietā tiek izmantota tikai viena tirdzniecības iekārta, kuras izmērs nepārsniedz 9 m2 (galds, speciāla iekārta pārtikas produktu tirdzniecībai vai saldējuma vitrīna u.tml.),

19.4. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai vienas tirdzniecības vietas platība nepārsniedz 15 m2;

19.5. īpaša dizaina individuāla risinājuma tirdzniecības iekārtām pieļaujami atšķirīgi izmēri.

20. Pastāvīgās tirdzniecības vietas iekārtojumam un tā vizuālajam izskatam jāatbilst sekojošiem kritērijiem:

20.1. jāparedz attiecīgajā vietā raksturīgajai arhitektūrai un videi, konkrētas pilsētvides zonas apbūves raksturam un mērogam atbilstošs dizaina risinājums;

20.2. iekārtām, aprīkojumam, mēbelēm un citiem elementiem jābūt stilistiski vienotiem;

20.3. pastāvīgās ielu tirdzniecības vieta un tās elementi nedrīkst aizsegt stacionārus reklāmas objektus;

20.4. tirdzniecības iekārtām jābūt mobilām, pastāvīgās ielu tirdzniecības vietas demontāžas darbi jāveic ne vēlāk kā 5 dienas pēc tirdzniecības atļaujas derīguma termiņa izbeigšanās.

20.5. pie pastāvīgās tirdzniecības vietas jānodrošina atkritumu urnu izvietošana, noslēdzot līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju;

20.6. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas gadījumā:

20.6.1. jānodrošina sabiedriskā tualete, paredzot vienu vienību uz 30 apmeklētāju sēdvietām vai slēdzot līgumu ar blakus esošu (ne tālāk par 50 m no darbības vietas) iestādi par tās sabiedrisko tualešu izmantošanu vai uzstādot pārvietojamu sabiedrisko tualeti, kura jānoformē atbilstoši vides estētiskajām prasībām, integrējot to kopējā dizaina risinājumā, pārvietojamās sabiedriskās tualetes uzstādīšana nav atļauta, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vieta ir piesaistīta pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas vietai;

20.6.2. trauku mazgāšana pieļaujama tikai, ja darbības vieta pieslēgta stacionāram kanalizācijas tīklam.

21. Lai saskaņotu pastāvīgās ielu tirdzniecības vietas vai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas izveidi publiskā vietā, pašvaldības būvvaldē jāiesniedz minētās vietas vizuālā izvietojuma un estētiskā noformējuma mets divos eksemplāros, kuriem pievienots:

21.1. saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (izņemot gadījumus, ja tirdzniecība tiek plānota jūras piekrastē, vai publiskajos ūdeņos);

21.2. vietas fotofiksācija;

21.3. objekta novietne situācijas plānā vai zemes robežu plānā M 1:250 vai 1:500, attēlojot aizņemamo teritoriju un tuvāko apkārtni, norādot aizņemamās teritorijas platības, izmērus, piesaistes vides objektiem un objekta vizualizāciju vides kontekstā;

21.4. tirdzniecības vietas iekārtojuma plāns M 1:100;

21.5. detaļu dizains (mēbeles, tirdzniecības aprīkojums, saulessargi/lietussargi, norobežojošie elementi, nojumes, apgaismojums, puķu kastes un citi elementi);

21.6. gadījumos, kad sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vieta publiskā vietā piesaistīta pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai, jāiesniedz īpašuma tiesību vai lietošanas tiesību apliecinošs dokuments par pastāvīgo sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu.

22. Būvvalde, izvērtējot pastāvīgās ielu tirdzniecības vietas atbilstību šo noteikumu 20. un 21. punkta prasībām, vizuālā izvietojuma un estētiskā noformējuma metu saskaņo vai sniedz argumentētu atteikumu.

23. Tirdzniecības vieta sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai var būt ar piesaisti pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas sniegšanas vietai vai atsevišķa – bez piesaistes pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas sniegšanas vietai.

24. Piesaiste pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai pastāv gadījumā, kad sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs pastāvīgajā vietā un publiskajā vietā ir viena un tā pati persona, kā arī pastāvīgo un publisko plānoto sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu nešķir zemesgabals.

24.1 Ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā un tirdzniecības organizators nav pašvaldība, tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu šādos gadījumos:

24.1 1. ja pasākuma, kura laikā tiek organizēta ielu tirdzniecība, organizators ir pašvaldība;

24.12. ja par pasākuma rīkošanu, kura laikā tiek organizēta ielu tirdzniecība, tiek noslēgts sadarbības līgums ar pašvaldību;

24.13. ja pasākums, kura laikā tiek organizēta ielu tirdzniecība, ir pašvaldības saskaņots un tiesības organizēt ielu tirdzniecību tirdzniecības organizators ir ieguvis konkursa vai izsoles kārtībā.

Tirdzniecības dalībniekam par preču pārdošanu attiecīgajā tirdzniecības vietā vienlaicīgi netiek piemērota pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās un maksa par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu. Tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par tirdzniecības organizēšanu Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošo noteikumu Nr. 29 "Par Limbažu novada pašvaldības nodevām" 18. punktā noteiktajā apmērā.

(Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošo noteikumu Nr. 35 redakcijā)

IV. Kārtība, kādā tiek saskaņota alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos

25. Pašvaldība izsniedz tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecības vietās sabiedriskos pasākumos – svētkos, koncertos, gadatirgos, sporta vai atpūtas pasākumos, izklaides un citos tamlīdzīgos pasākumos.

26. Tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos izsniedz uz pieprasīto laiku, bet ne ilgāk par pasākuma norises laiku.

27. Tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos var saņemt tikai tie komersanti, kuri ir saņēmuši speciālo atļauju (licenci) alkoholisko dzērienu tirdzniecībai vai speciālo atļauju (licenci) alus mazumtirdzniecībai, ja tirgo alu.

28. Tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos neizsniedz reliģisko svētku un pasākumu, bērnu un skolēnu svētku un pasākumu norises vietās.

29. Lai saņemtu tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos komersantam, atbilstoši noteikumu 13. punktam jāiesniedz iesniegums, papildus norādot šādu informāciju un pievienojot sekojošus dokumentus:

29.1. alkoholisko dzērienu veidi;

29.2. rakstiska piekrišana no pasākuma rīkotāja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai, norādot pasākuma norises vietu un laiku, kopija;

29.3. saskaņojums ar nekustamā īpašuma, uz kura tiek ierosināta tirdzniecība, īpašnieku vai tiesisko valdītāju par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību, kopija;

29.4. speciālās atļaujas (licences) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai apliecināta kopija vai speciālās (licences) alus mazumtirdzniecībai apliecināta kopija, ja tirgo alu.

30. Ja ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un nav citos normatīvajos aktos noteikto ierobežojumu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai, ir samaksāta pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, noteikumu 17. punktā minētās amatpersonas 5 (piecu) darba dienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas dienas pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos vai lēmumu par atteikumu to izsniegt.

31. Atļauju var izmantot tikai tas komersants, kuram tā ir izsniegta, un tas nav tiesīgs nodot to citai personai.

32. Komersants, kas saņēmis atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos, ir atbildīgs par normatīvo aktu ievērošanu alkoholisko dzērienu apritē, sabiedriskās kārtības nodrošināšanu savā tirdzniecības vietā, sanitāro normu un tīrības ievērošanu savā tirdzniecības vietā, tirdzniecības vietu sakārtošanu pēc tirdzniecības beigām.

V. Kārtība, kādā tiek saskaņota alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs un tiek izsniegta atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē

33. Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs drīkst veikt tikai ar pašvaldības atļauju.

34. Atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs tiek izsniegta tiem komersantiem, kuri papildus alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības vai alus mazumtirdzniecības licencē norādītajai pastāvīgajai tirdzniecības vietai piesaka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnē.

35. Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs atļauta no kalendārā gada 1. aprīļa līdz 30. septembrim.

36. Lai saņemtu atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē, komersantam Noteikumu 13.–16. punktā minētajā kārtībā jāiesniedz iesniegums, papildus norādot šādu informāciju un pievienojot sekojošus dokumentus:

36.1. alkoholisko dzērienu veidi;

36.2. tirdzniecības laiks un ilgums;

36.3. saskaņojums ar nekustamā īpašuma, uz kura tiek ierosināta tirdzniecība, īpašnieku vai tiesisko valdītāju par paredzēto alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību kopija;

36.4. speciālās atļaujas (licences) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai apliecināta kopija vai speciālās (licences) alus mazumtirdzniecībai apliecināta kopija, ja tirgo alu.

37. Ja ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un nav citos normatīvos aktos noteikto ierobežojumu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē, ir samaksāta pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, noteikumu 17. punktā minētās amatpersonas 10 (desmit) darba dienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt.

38. Atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs neizsniedz, ja:

38.1. komersants nav iesniedzis iesniegumam pievienojamos dokumentus;

38.2. komersants iesniegumā sniedzis nepatiesas ziņas;

38.3. komercdarbību plānots uzsākt vietā, kas neatbilst tās izmantošanas mērķim;

38.4. novietni plānots ierīkot tuvāk par 100 m pie izglītības iestādes;

38.5. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietne būtiski apdraud sabiedrisko kārtību un citu personu tiesību aizsardzību.

39. Izsniegtā atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē var tikt anulēta šādos gadījumos:

39.1. komersants atļaujas saņemšanai sniedzis nepatiesas ziņas;

39.2. izbeigta attiecīgā komercdarbība saskaņotajā alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnes atrašanās vietā;

39.3. komersants patvaļīgi mainījis alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnes atrašanās vietu vai tirdzniecības laiku;

39.4. komersants neievēro normatīvo aktu prasības alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības jomā;

39.5. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnē būtiski apdraud sabiedrisko kārtību un citu personu tiesību aizsardzību.

40. Lēmumu par atļaujas alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs anulēšanu rakstiskā veidā paziņo komersantam.

VI. Tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumi kārtības nodrošināšanai

41. Tirdzniecības dalībniekam un tirdzniecības organizatoram jāievēro Latvijas Republikā spēkā esošie tirdzniecību reglamentējošie normatīvie akti un Pašvaldības saistošie noteikumi.

42. Tirdzniecības dalībnieks ir atbildīgs:

42.1. par atļaujā norādīto nosacījumu ievērošanu;

42.2. par saskaņotās tirdzniecības vietas izvietojuma un platības ievērošanu;

42.3. par tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietā un 1,5 m rādiusā ap tirdzniecības vietu, atkritumu uzrnu izvietošanu:

42.4. par speciālo iekārtu un objektu, kas tiek izmantoti tirdzniecības veikšanai, atbilstību Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām, uzturēšanu kārtībā, tīrībā un bez bojājumiem, kā arī iekārtu un objektu, kas zaudējuši savu funkcionālo nozīmi, novākšanu.

43. Tirdzniecības organizators ir atbildīgs:

43.1. par saskaņoto tirdzniecības vietu skaita un platības patvaļīgu nepalielināšanu;

43.2. par saskaņoto tirdzniecības vietu izvietojuma un platības ievērošanu;

43.3. par tīrības un kārtības nodrošināšanu ielu tirdzniecības vietās un atkritumu urnu izvietošanu.

44. Tirdzniecības vietā atrasties ar preci un veikt tirdzniecību var tirdzniecības atļaujā norādītā persona, norādītā fiziskā persona, kas nav reģistrējusi saimniecisko darbību, vai šīs personas pilnvarots ģimenes loceklis, uzrādot notariāli apstiprinātu pilnvaru, vai persona, kas ar norādīto juridisko personu ir juridiski noformējusi darba tiesiskās attiecības, noslēgusi uzņēmuma līgumu un ir attiecīgi pilnvarota.

45. Tirdzniecības dalībniekam tirdzniecības vietas demontāža jāveic ne vēlāk kā trīs 3 stundu laikā pēc tirdzniecības atļaujas derīguma termiņa izbeigšanās.

46. Tirdzniecības organizatoram un tirdzniecības dalībniekam aizliegts:

46.1. bojāt vides un apstādījumu elementus;

46.2. traucēt tuvumā esošo kultūras iestāžu, veselības aizsardzības iestāžu, sociālās palīdzības iestāžu, vispārizglītojošo mācību iestāžu un pirmsskolas izglītības iestāžu darbu, kā arī apgrūtināt bērnu rotaļlaukumu izmantošanu.

46.3. pārdot dzērienus stikla iepakojumā tirdzniecībai publisko pasākumu laikā;

46.4. aizsegt stacionāru reklāmas objektu;

46.5. neatļautās vietās izvietot slēgtas teltis, noliktavas, nojumes ar nolaižamām sienām vai cita veida norobežojošas konstrukcijas.

47. Ielu tirdzniecības vietā vai ielu tirdzniecības organizēšanas vietā ir jāatrodas Pašvaldības izsniegtajai atļaujai.

VII. Izsniegto ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku

48. Pašvaldības izpilddirektors vai Noteikumu 17. punktā minētās amatpersonas var pieprasīt tirdzniecības dalībniekam, vai tirdzniecības organizatoram pārtraukt darbību un atbrīvot konkrēto darbības vietu uz laiku un apturēt izsniegtās atļaujas ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai darbību uz laiku šādos gadījumos:

48.1. sakarā ar Pašvaldībā veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem (ēkas fasādes remonts, ietves un ielas seguma remonts u.c.);

48.2. sakarā ar paredzētajiem publiskajiem pasākumiem;

48.3. ja tas nepieciešams Pašvaldības projektu realizācijai;

48.4. ja tas rada draudus apmeklētāju drošībai.

49. Ja tiek pieņemts lēmums par atļaujas ielu tirdzniecībai vai tirdzniecības organizēšanas apturēšanu uz laiku, samaksātā Pašvaldības nodeva netiek atmaksāta.

VIII. Tirgus statusa piešķiršanas kārtība

50. Lai saskaņotu jauna tirgus izveidošanas lietderību, noteiktu tirgus atrašanās vietu un tā teritorijas robežas, komersantam Pašvaldībā jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda:

50.1. komersanta (tirgus veidotāja) nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese;

50.2. plānotā tirgus darbības vieta (adrese);

50.3. situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstoši mērogam iezīmētas plānotā tirgus teritorijas robežas un būvniecības ieceres mets (M 1:500), kurā norādītas tirdzniecības vietas un autostāvvietas;

50.4. plānotā tirgus teritorijas lietošanas tiesības apliecinoša (-u) dokumenta (-u) kopija (-as);

50.5. tirgus izveides un darbības koncepciju (realizējamais preču sortiments, plānotais nodarbināto skaits un saimnieciskās darbības finanšu rādītāji u.tml. informācija).

51. Saņemot šo noteikumu 50. punktā minētos dokumentus, Limbažu novada dome pieņem lēmumu par jauna tirgus izveidošanas lietderību, nosakot tirgus atrašanās vietu un tā teritorijas robežas, vai atteikums jauna tirgus izveidošanai konkrētajā teritorijā.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 35)

52. Pēc domes lēmuma pieņemšanas par jauna tirgus izveidošanas lietderību komersantam būvvaldē jāsaņem būvatļauja, kurā jābūt ietvertām šādām prasībām:

52.1. (svītrots ar Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 35);

52.2. tirgus atklātajā teritorijā un zem nojumēm jāiekārto stacionāri galdi un noteiktas vietas tirdzniecībai no transportlīdzekļiem;

52.3. tirgū jāiekārto slēgti stacionāri tirdzniecības objekti, kuros radīti priekšnosacījumi sanitāro un higiēnas normu ievērošanai to pārtikas preču uzglabāšanai un realizācijai, kuras ātri bojājas.

53. Pēc tirgus būvniecības pabeigšanas komersantam, lai labiekārtotajai teritorijai tiktu piešķirts tirgus statuss, jāiesniedz Pašvaldībā iesniegums, kurā jānorāda:

53.1. komersanta (tirgus pārvaldītāja) nosaukums un juridiskā adrese;

53.2. komersanta (tirgus pārvaldītāja) nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs;

53.3. būvvaldes izsniegts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā vai atzinums, ka nav nepieciešams izstrādāt tirgus būvprojektu (renovācijai vai rekonstrukcijai).

54. Izvērtējot noteikumu 53. punktā minētā iesnieguma norādīto informāciju, un pievienotos dokumentus Limbažu novada dome pieņem lēmumu par tirgus statusa piešķiršanu konkrētai teritorijai.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 35)

55. Limbažu novada dome ar lēmumu ir tiesīga atcelt tirgus statusu, ja:

55.1. saņemts komersanta (tirgus pārvaldītāja) attiecīgs iesniegums;

55.2. izbeigta tirgus darbība;

55.3. saņemts zemes, teritorijas, kurai piešķirts tirgus statuss, īpašnieka iesniegums;

55.4. netiek ievērotas normatīvo aktu prasības, kā arī netiek novērsti uzraudzības un kontroles institūciju atklātie pārkāpumi.

56. Lēmumu par tirgus statusa atcelšanu Limbažu novada dome pieņem pēc šo noteikumu 55.punktā minēto apstākļu konstatēšanas un par to nekavējoties rakstveidā paziņo komersantam (tirgus pārvaldītajam).

(Grozīts ar Limbažu novada domes 30.06.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 35)

57. Pirms tirgus darbības uzsākšanas, komersants (tirgus pārvaldītājs) Pašvaldībā iesniedz saskaņošanai tirgus noteikumus, kurus izskata un saskaņo Limbažu novada dome, vai arī rakstiski sniedz atzinumu par novēršamajām nepilnībām.

IX. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu

58. Par tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem personas saucamas pie likumā paredzētās atbildības.

59. Par šo noteikumu pārkāpumiem, par kuriem nav paredzēta atbildība augstāka spēka normatīvajā aktā, tiek piemērots piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām līdz 28 naudas soda vienībām, bet juridiskajām personām līdz 140 naudas soda vienībām.

60. Administratīvā pārkāpuma procesu par noteikumu neievērošanu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic pašvaldības policijas amatpersonas. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata pašvaldības Administratīvā komisija.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
1. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes
25.11.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 35
"Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība
Limbažu novada administratīvajā teritorijā"
IELU TIRDZNIECĪBAS VIETAS LIMBAŽU NOVADA PAŠVALDĪBAS ADMINISTRATĪVAJĀ TERITORIJĀ

1. Katvaru pagastā:

1.1. laukums pie kultūras nama, Liepu ielā 5, Pociems, Katvaru pagasts, Limbažu novads;

1.2. laukums pie Sporta ielas 5, Pociems, Katvaru pagasts, Limbažu novads;

1.3. laukums pie "Kalndzelves", Katvaru pagasts, Limbažu novads;

1.4. laukums pie Priedes 10, Priedes, Katvaru pagasts, Limbažu novads.

2. Limbažu pagastā:

2.1. Laukums pretī veikalam Lādezera centrā, Limbažu pagasts, Limbažu novads;

2.2. Laukums pie pagasta pārvaldes ēkas, Jūras iela 58, Limbaži, Limbažu novads;

2.3. Laukums pie mājas "Virši", Lādezers, Limbažu pagasts, Limbažu novads;

2.4. Laukums pie sabiedriskā centra "Lādes Vītoli", Lāde, Limbažu pagasts, Limbažu novads;

2.5. Laukums pie Ābeļu ielas 11, Ozolaine, Limbažu pagasts, Limbažu novads;

2.6. Laukums pie Kaijciema veikala, Kaijciems, Limbažu pagasts, Limbažu novads.

3. Pāles pagastā:

3.1. Stāvlaukums pie Pāles pagasta pārvaldes administratīvās ēkas, adrese: "Administratīvā ēka", Pāles pagasts, Limbažu novads;

3.2. Stāvlaukumā pretī veikalam "Pāles Akācija", veikala adrese: "Kalmes", Pāle, Pāles pagasts, Limbažu novads;

3.3. Ceļa malā pretī veikalam "Centrs", veikala adrese: "Bangas", Pāle, Pāles pagasts, Limbažu novads.

4. Skultes pagastā:

4.1. "Tirgus laukums", Skulte, Skultes pagasts, Limbažu novads;

4.2. Laukums pie mājas "Kalnieši", Stiene, Skultes pagasts, Limbažu novads;

4.3. Laukums pie Skultes kultūras un integrācijas centra, Mandegas, "Pagastmāja", Mandegas, Skultes pagasts, Limbažu novads;

4.4. Laukums pie d/s "Ziemeļblāzma" valdes ēkas, Ziemeļblāzmas ciems, Skultes pagasts, Limbažu novads.

5. Umurgas pagastā: laukums pie Cēsu ielas 6, Umurgas pagasts, Limbažu novads.

6. Vidrižu pagastā:

6.1. pašvaldības ceļa "Asariņas-Kalnvītoliņi" laukums pie "Asariņām" Vidrižu ciemā, Vidrižu pagasts, Limbažu novads;

6.2. laukums pie "Cerībām" Bīriņu ciemā, Vidrižu pagasts, Limbažu novads.

7. Viļķenes pagastā:

7.1. Briežu gatves sākuma laukumā (Viļķenes centrs), Viļķene, Viļķenes pagasts, Limbažu novads;

7.2. pie mājām Briežu gatve 9, 11 un 13, Viļķene, Viļķenes pagasts, Limbažu novads;

7.3. laukumā pie Katrīnas ielas apļa, Viļķene, Viļķenes pagasts, Limbažu novads;

7.4. Bibliotēkas laukumā pie Mājas Nr. 5, Vitrupe, Viļķenes pagasts, Limbažu novads.

8. Staiceles pilsētā, laukums Lielā iela Nr. 5, Staicele, Limbažu novads

9. Alojas pilsētā un pagastā:

9.1. laukumā Rīgas iela 2A, Alojā, Limbažu novads;

9.2. laukumā Rīgas ielā 3A, Alojā, Limbažu novads;

9.3. pie Joglas ielas, Ungurpils ciemā, Alojas pagastā, Limbažu novadā.

10. Brīvzemnieku pagastā:

10.1. laukumā pie mājas "Birztalas", Puikule, Brīvzemnieku pagasts, Limbažu novads

10.2. laukumā pie mājas "Teikas" Ozolmuižā, Brīvzemnieku pagasts, Limbažu novads.

11. Braslavas pagastā:

11.1. stāvlaukumā pie mājas "Kalnāres", Vilzēnos, Braslavas pagastā, Limbažu novadā

11.2. laukumā pie mājas "Imantas", Braslavā, Braslavas pagasts, Limbažu novadā.

12. Ainažu pilsētā:

12.1. Tirgus nojume un autoostas laukums Valdemāra iela 38, Ainaži, Limbažu novads;

12.2. pie daudzdzīvokļu Krišjāņa Barona ielas 12, Ainažos, Limbažu novads;

12.3. pie daudzdzīvokļu Krišjāņa Barona ielas 93, Ainažos, Limbažu novads;

12.4. pie bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas Valdemāra iela 46, Ainažos, Limbažu novads;

12.5. pie daudzdzīvokļu mājas "Mērnieki 2", Mērnieki, Ainažu pag, Limbažu novads;

12.6. pie daudzdzīvokļu mājas "Mērnieki 3", Mērnieki, Ainažu pag, Limbažu novads.

2. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes
25.11.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 35
"Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība
Limbažu novada administratīvajā teritorijā"

LIMBAŽU NOVADA PAŠVALDĪBAI

IESNIEGUMS
atļaujas saņemšanai ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai publiskā vietā Limbažu novada administratīvajā teritorijā

 
(fiziskas personas vārds, uzvārds vai juridiskas personas nosaukums)
 
(personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs)
 
(deklarētā dzīvesvietas adrese vai juridiskā adrese)
 
(tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Lūdzu izsniegt atļauju:

(vajadzīgo atzīmēt)

ielu tirdzniecībai publiskā vietā;

sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai publiskā vietā (norādot vai tirdzniecības vieta tiks piesaistīta pie pastāvīgās tirdzniecības vietas vai bez pastāvīgas tirdzniecības vietas piesaistes, atbilstoši noteikumu 23. un 24. punktam)

piesaiste pie pastāvīgas tirdzniecības vietas

bez pastāvīgas tirdzniecības vietas piesaistes

ielu tirdzniecībai no pārvietojama mazumtirdzniecības punkta;

tirdzniecības organizēšanai publiskā vietā;

alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs.

Tirdzniecības vietas adrese

vai pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršruts

 
Tirdzniecības veikšanas datums

un laiks

datums: 
no plkst. līdz plkst. 
Informācija par tirdzniecības vietuplatība m2 vietu skaits 
Tirdzniecība tiks veikta no:

(galds, mašīna, nojume, utt.)

 
Realizējamo preču grupas

(vajadzīgo atzīmēt)

pašu ražota pārtikas produkcija, izmantošanai pārtikā paredzētie augkopības, lopkopības, biškopības un svaigi zvejas produkti

mājas apstākļos ražoti pārtikas produkti no pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas

pašu audzēti grieztie ziedi, zari, no tiem gatavoti izstrādājumi, puķu un dārzeņu stādi, dēsti, sīpoli, gumi, ziemcietes un sēklas

pašu audzētas ogas, augļi un dārzeņi

savvaļas ogas, augļi, rieksti, sēnes un savvaļas ziedi

mākslas darinājumi un amatniecības preces

lietotas personiskās mantas

augļu koku un ogulāju stādi, dekoratīvo koku un krūmu stādmateriāli

Ziemassvētkiem paredzēti nocirsti vai podos augoši dažādu sugu skuju koki

iepirktas ogas, augļi, dārzeņi, rieksti, ziedi un puķu stādi

rūpnieciski ražotas pārtikas un nepārtikas preces

uzkodas no speciālām iekārtām, saldējums, saldētas sulas, bezalkoholiskie dzērieni

sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi

grāmatas un preses izdevumi

alkoholu saturošie un enerģētiskie dzērieni

Citas (uzskaitīt)________________________________

______________________________________________

Realizējamo preču sortiments

(preču nosaukums)

 
  
Pielikumā:

(vajadzīgo atzīmēt)

ar Limbažu novada pašvaldības būvvaldi saskaņots patstāvīgas tirdzniecības vietas vai ielu tirdzniecības organizēšanas vietas mets
saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju (ja nepieciešams);
tirdzniecības dalībnieka apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrācijas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esamību;
tirdzniecības dalībnieku saraksts (ielu tirdzniecības organizēšanas gadījumā);
saskaņojumu ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu vai organizēšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta citas personas pasākuma ietvaros, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir Pašvaldība vai tās dibināta iestāde,
Tirdzniecības dalībnieka apliecinājums, ka gada laikā pēc Pašvaldības izsniegtās ielu tirdzniecības atļaujas saņemšanas ielu tirdzniecībai Limbažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, nav mainījusies Pašvaldībai iepriekš sniegtā informācija un vēlas tirgoties ar tām pašām preču grupām.

Ar savu parakstu apliecinu, ka esmu:

– iepazinies/iepazinusies ar Limbažu novada domes .00.00.2021 Saistošajiem noteikumiem "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība",

– informēts/informēta un piekrītu manu fizisko personas datu apstrādei, ievērojot Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasības, ka dati tiks apstrādāti tādā apjomā, kāds nepieciešams iesniegumā prasītās informācijas izskatīšanai.

Apliecinu, ka iesniegtā informācija ir pilnīga un patiesa.

Norādīt atļaujas saņemšanas veidu (atzīmēt vēlamo):

  klātiene

  pasts

e-pasts ar drošu e-parakstu _______________________________

20__. gada ___.__________________  
  

(paraksts, paraksta atšifrējums)

3. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes
25.11.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 35
"Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība
Limbažu novada administratīvajā teritorijā"

VEIDLAPA

ATĻAUJA
IELU TIRDZNIECĪBAI / IELU TIRDZNIECĪBAS ORGANIZĒŠANAI

Personas vārds, uzvārds vai juridiskas personas nosaukums
 
Personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs
 
Tirdzniecības vietas adrese vai pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršruts
 
Tirdzniecības veikšanas datums un laiks:
Datums:
 
no plkst.
 
līdz plkst.
 
Informācija par tirdzniecības vietu
platība m2
 
vietu skaits
 
Realizējamo preču grupas un sortiments
 
Atļaujas derīguma termiņš
 
Citi noteikumi
 

Izdota saskaņā ar Ministru Kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 14.3. apakšpunktu un Limbažu novada domes 2021. gada 00. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 00 " Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Limbažu novada administratīvajā teritorijā" 17. punktu.

Ielu tirdzniecības atļaujas saņēmējam tirdzniecības vietā jānodrošina tirdzniecības un atkritumu apsaimniekošanas reglamentējošo Latvijas Republikas normatīvo aktu ievērošana, kārtības uzturēšana un visas tirdzniecības vietas sakopšana pēc katras tirdzniecības reizes.

Atļauja derīga, uzrādot personu apliecinošu dokumentu vai Uzņēmumu reģistra izsniegtu reģistrācijas apliecību.

Atļaujas izdevēja amats    
  (vārds, uzvārds) (paraksts)

Z.v.

4. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes
25.11.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 35
"Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība
Limbažu novada administratīvajā teritorijā"

LIMBAŽU NOVADA PAŠVALDĪBAI

PIETEIKUMS
jauna tirgus izveidošanai

 
(fiziskas personas vārds, uzvārds vai juridiskas personas nosaukums)
 
(personas kods vai nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs)
 
(deklarētā dzīvesvietas adrese vai juridiskā adrese)
 
(tālruņa numurs, e-pasta adrese)
 
Lūdzu atļaut izveidot tirgu 
 

(plānotā tirgus darbības vieta (adrese), kadastra apzīmējuma Nr.)

  
Pielikumā:

(vajadzīgo atzīmēt)

situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstoši mērogam iezīmētas plānotā tirgus teritorijas robežas un būvniecības ieceres mets (M 1:500), kurā norādītas tirdzniecības vietas un autostāvvietas
plānotā tirgus teritorijas lietošanas tiesības apliecinoša (-u) dokumenta (-u) kopija (-as) (zemesgrāmata, nomas līgums u.)
tirgus teritorijas shēmu, norādot tirdzniecības vietu izkārtojumu, izmēru un skaitu;
tirgus izveides un darbības koncepciju (realizējamais preču sortiments, plānotais nodarbināto skaits un saimnieciskās darbības finanšu rādītāji u.tml. informācija).

Ar savu parakstu apliecinu, ka esmu:

– iepazinies/iepazinusies ar Limbažu novada domes .00.00.2021 Saistošajiem noteikumiem "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība",

– informēts/informēta un piekrītu manu fizisko personas datu apstrādei, ievērojot Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasības, ka dati tiks apstrādāti tādā apjomā, kāds nepieciešams iesniegumā prasītās informācijas izskatīšanai.

Apliecinu, ka iesniegtā informācija ir pilnīga un patiesa.

Norādīt Limbažu novada domes lēmuma saņemšanas veidu (atzīmēt vēlamo):

  klātiene

  pasts

e-pasts ar drošu e-parakstu _______________________________

20__. gada ___.__________________  
  

(paraksts, paraksta atšifrējums)

13.12.2022