Tiesību akts: spēkā esošs
Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/15

Kuldīgā 2022. gada 28. aprīlī
Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā
APSTIPRINĀTI
ar Kuldīgas novada domes
28.04.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 5, p. 90)


Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu un
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Saistošie noteikumi nosaka pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, kā arī nosaka kārtību, kādā Kuldīgas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) sedz transporta izdevumus vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem (turpmāk tekstā – izglītojamie), kuri iegūst izglītību Kuldīgas novada izglītības iestādēs, kā arī Kuldīgas novadā deklarētiem nestrādājošiem pensionāriem, kas vecāki par 73 gadiem.

II. Personu kategorijas, kurām ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem

2. Mācību gada laikā tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem 100 % apmērā sabiedriskajos transportlīdzekļos, kas pārvadā pasažierus pilsētas nozīmes un reģionālās nozīmes maršrutos Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, ja braucieni saistīti ar nokļūšanu no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ir:

2.1. Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā dzīvojošajiem izglītojamiem, kas izglītību iegūst kādā no Kuldīgas novadā esošajām vispārējās, profesionālās un/vai profesionālās ievirzes (sporta, mūzikas vai mākslas) izglītības iestādēm;

2.2. Ārpus Kuldīgas novada administratīvās teritorijas dzīvojošajiem izglītojamiem, kas izglītību iegūst kādā no Kuldīgas novadā esošajām vispārējās, profesionālās vai profesionālās ievirzes (sporta, mūzikas vai mākslas) izglītības iestādēm.

3. Tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem 100 % apmērā sabiedriskajos transportlīdzekļos pilsētas nozīmes un reģionālās nozīmes maršrutu tīklu maršrutos Kuldīgas novada teritorijā, bet ne vairāk kā 60,00 EUR apmērā gadā, ir Kuldīgas novadā deklarētiem nestrādājošiem pensionāriem, kuri vecāki par 73 gadiem.

4. Pagasta pārvalžu organizētajos skolēnu pārvadājumos saistošo noteikumu 2. un 3. punktos minēto kategoriju personas tiek pārvadātas bez maksas.

5. Visiem saistošajos noteikumos nosauktajiem izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju par braukšanas izdevumiem 100 % apmērā arī par braucieniem Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā no dzīvesvietas līdz pasākuma norises vietai un atpakaļ, lai piedalītos Kuldīgas novada pašvaldības apstiprinātos papildizglītības pasākumos vai ar izglītības apguvi saistītos pasākumos.

6. Izglītojamiem ir tiesības uz šajos saistošajos noteikumos noteiktajiem braukšanas atvieglojumiem arī vasaras brīvlaikā, ja braucieni saistīti ar izglītojamo iesaistīšanos valsts un pašvaldības organizētajos pasākumos un projektos (piem., gatavošanās Dziesmu un deju svētkiem, piedalīšanās izglītojamo nodarbinātības projektos u.c.) un no izglītojamā vai viņa vecākiem vai citām personām, kas viņus aizstāj (turpmāk tekstā – vecāki) saņemts attiecīgs iesniegums.

7. Gadījumos, kad attālums no dzīvesvietas līdz tuvākajai sabiedriskā transporta pieturai ir lielāks par 5 kilometriem, pašvaldība kompensē izglītojamo vecākiem izdevumus izglītojamā nogādāšanai līdz tuvākajai sabiedriskā transporta pieturai vai tuvākajai izglītības iestādei, kā arī atpakaļ uz dzīvesvietu ar personīgo transportlīdzekli.

8. Gadījumā, ja sabiedriskais transports nekursē atbilstošajā laikā (t.i., ja laiks starp nodarbību sākumu un autobusa pienākšanas laiku brauciena galapunktā pārsniedz vienu stundu no rītiem un laiks no konkrētā izglītojamā aktivitāšu/izglītības iestādes piedāvāto aktivitāšu (nodarbības, konsultācijas, pulciņi, pasākumi u.c.) beigām līdz autobusa atiešanas laikam pārsniedz divas ar pusi stundas) un, ja attiecīgajos maršrutos un laikā netiek nodrošināts pašvaldības transports izglītojamo pārvadājumiem, pašvaldība kompensē izglītojamo vecākiem izdevumus izglītojamā nogādāšanai izglītības iestādē, un/vai atpakaļ uz dzīvesvietu ar personīgo transportlīdzekli.

9. Transporta izdevumi ar personīgo transportlīdzekli netiek kompensēti gadījumos, ja vienlaicīgi tas tiek izmantots arī vecāku nokļūšanai uz darbu un atpakaļ uz dzīvesvietu un šie braucieni sakrīt.

10. Izņēmuma gadījumos ar Domes lēmumu var atļaut kompensēt vecākiem izdevumus par pirmskolas vecuma bērnu un vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu izglītojamo ar īpašām vajadzībām nokļūšanai izglītības iestādēs un atpakaļ, ja viņu veselības stāvokļa dēļ nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu vai pašvaldības transportu, kas paredzēts izglītojamo pārvadāšanai.

III. Transporta izdevumu segšanas kārtība izglītojamajiem

11. Izglītojamie atvieglojumus sabiedriskajā transportā izmanto kādā no šādiem veidiem:

11.1. Autobusos, kur norēķinus iespējams veikt ar e-talonu – uzrādot elektronisko viedkarti (turpmāk tekstā – e-talons), ko izsniegusi pašvaldība;

11.2. pārējo sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju autobusos – iegādājoties biļeti par pilnu cenu, kas vēlāk tiek kompensēta, biļetes sagalabājot un iesniedzot izglītības iestādē vai pagasta pārvaldē.

12. Šo saistošo noteikumu 7. un 8. punktā noteiktajos gadījumos kompensācijas apmērs tiek aprēķināts, 0,10 EUR (10 centus) reizinot ar izglītojamā nogādāšanai no dzīvesvietas izglītības iestādē vai līdz tuvākajai pieturai un atpakaļ nobraukto kilometru skaitu dienā un reizinot ar izglītības iestādes apmeklējumu skaitu mēnesī.

13. Uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā iestājoties izglītības iestādē, izglītojamo vecāki Kuldīgas novada attiecīgajā pagasta pārvaldē (ja izglītojamā dzīvesvieta atrodas ārpus Kuldīgas pilsētas robežām) vai izglītības iestādē (ja izglītojamā dzīvesvieta atrodas Kuldīgas pilsētā vai ārpus Kuldīgas novada administratīvās teritorijas robežām) iesniedz aizpildītu iesnieguma veidlapu par attiecīgā braukšanas atvieglojuma veida saņemšanu:

13.1. sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ tiek izmantoti saistošo noteikumu 9.2. apakšpunktā noteikto sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju autobusi (1. pielikums);

13.2. personīgā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ tiek izmantots personīgais transports (2. pielikums);

13.3. Izglītojamo, kuri nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ izmanto autobusus, kuros iespējami norēķini ar e-taloniem, vecāki vai pilngadīgi izglītojamie izglītības iestādē iesniedz individuālo pieteikumu personalizētās viedkartes (e-talona) saņemšanai (turpmāk tekstā – pieteikums) (3. pielikums).

14. Izglītības iestāde nekavējoši apkopo un pārbauda e-talonu saņemšanai iesniegtos pieteikumus un tajos norādīto informācijas patiesumu un kopā ar maksājumu apliecinošu dokumentu (tikai jauna e-talona saņemšanai saskaņā ar saistošo noteikumu 14. punktu) iesniedz Kuldīgas novada pašvaldībai vai pagastu pārvaldei, kas 2 (divu) nedēļu laikā no Pieteikuma saņemšanas nodrošina e-talona pasūtīšanu, saņemšanu un nodošanu izglītības iestādei, kura, savukārt, nodrošina e-talonu izsniegšanu izglītojamajiem.

15. Ja e-talons nozaudēts, nolaupīts vai citu iemeslu dēļ nav izglītojamā rīcībā, vai tas ticis bloķēts tā derīguma termiņa laikā, vai nav tehniskā vai lietošanas kārtībā izglītojamā vainas dēļ, jauna e-talona saņemšanai izglītojamā vecāki vai pilngadīgi izglītojamie maksā jauna e-talona saņemšanas maksu 3,45 euro apmērā, tai skaitā pievienotās vērtības nodokli. Ja maksa par jauna e-talona izgatavošanu netiek samaksāta, Izglītojamajam jaunu e-talonu neizsniedz.

16. E-talona izgatavošanas laikā izglītojamie sabiedriskajā transportā iegādājas biļetes un rīkojas šo noteikumu 17. punktā noteiktajā kārtībā.

17. Sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai izglītojamo vecāki līdz katra mēneša 7. datumam Kuldīgas novada attiecīgajā pagasta pārvaldē (ja izglītojamā dzīvesvieta atrodas ārpus Kuldīgas pilsētas robežām) vai izglītības iestādē (ja izglītojamā dzīvesvieta atrodas Kuldīgas pilsētā vai ārpus Kuldīgas novada administratīvās teritorijas robežām) iesniedz iesniegumu un braukšanas biļetes, kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot maršrutu un transporta izmaksu kopējo summu.

18. Izglītības iestādes līdz katra mēneša 14. datumam pārbauda biļešu atbilstību izglītojamā skolas apmeklējumam, izglītojamā vai tā vecāka iesniegumam un biļetēm, pievieno izziņu par izglītības iestādes apmeklējumu iepriekšējā mēnesī (4. pielikums) un nodod Kuldīgas novada pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļai apmaksai. Pagastu pārvaldes izglītojamo vai to likumisko pārstāvju iesniegumu un biļešu atbilstību izglītības iestādes apmeklējumam pārbauda, salīdzinot ar izglītības iestāžu sniegto informāciju, un pēc tam nodod apmaksai Kuldīgas novada pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļai.

19. Aprēķinus par kompensācijas apmēru un kompensācijas izmaksu iesnieguma veidlapā norādītai personai līdz katra mēneša pēdējai darba dienai veic Kuldīgas novada pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļa.

20. E-talonu lietošanas pamatotību pārbauda pašvaldības norīkots darbinieks, salīdzinot veiktos braucienus ar izglītības iestāžu iesniegto informāciju par izglītības iestādes apmeklējumiem.

IV. Transporta izdevumu segšana nestrādājošiem pensionāriem, kas vecāki par 73 gadiem

21. Saistošo noteikumu 3. punktā minētajām personām sabiedriskā transporta izdevumu kompensēšanai tiek noteikti šādi kompensāciju veidi:

21.1. Autobusos, kur norēķinus iespējams veikt ar e-talonu, – izsniedzot elektronisko viedkarti (turpmāk tekstā – e-talons) ar gada limitu 60,00 EUR;

21.2. pārējo sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju autobusos – kompensējot iegādāto biļešu vērtību (gadā ne vairāk kā 60,00 EUR apmērā);

21.3. Lai saņemtu e-talonu, saistošo noteikumu 4. punktā minētās personas, kas deklarētas Kuldīgas pilsētā, iesniedz pašvaldībā (infocentrā), bet Kuldīgas novada pagastu teritorijās deklarētās personas iesniedz attiecīgajā pagasta pārvaldē individuālo pieteikumu personalizētās viedkartes (e-talona) saņemšanai (3. pielikums).

22. Sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai saistošo noteikumu 4. punktā minētās personas ne biežāk kā vienu reizi mēnesī iesniedz pašvaldībā vai Kuldīgas novada attiecīgajā pagasta pārvaldē iesniegumu kompensācijas saņemšanai, kam pievienotas braukšanas biļetes.

23. Aprēķinus par kompensācijas apmēru un kompensācijas izmaksu iesnieguma veidlapā norādītai personai līdz katra mēneša pēdējai darba dienai veic Kuldīgas novada pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļa.

V. Personu, kam noteikti braukšanas maksas atvieglojumi, pienākumi un atbildība

24. Personas, kurām piešķirti braukšanas maksas atvieglojumi saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem, nedrīkst šos braukšanas maksas atvieglojumus nodot citām personām (piemēram, nododot citu personu rīcībā savu personalizēto e-talonu vai iesniedzot apmaksai biļetes par citu personu braucieniem sabiedriskajos transporta līdzekļos).

25. Ja tiek konstatēts, ka e-talonu izmanto cita (e-talonā nenorādīta) persona, tas tiek bloķēts.

VI. Noslēguma jautājums

26. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē:

26.1. Kuldīgas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2019/11 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā", kas apstiprināti ar Kuldīgas novada Domes 2019. gada 31. oktobra sēdes lēmumu (prot. Nr. 13, p. 21);

26.2. Skrundas novada domes saistošie noteikumi Nr. 8/2011 "Kārtība, kādā Skrundas novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus obligātā pirmsskolas izglītības vecuma izglītojamajiem, vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem Skrundas novada vispārizglītojošās iestādēs" kas apstiprināti ar Skrundas novada domes 2011. gada 27. oktobra sēdes lēmumu (prot. Nr. 16, p. 23).

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa
1. pielikums
Kuldīgas novada saistošajiem
noteikumiem Nr. KNP/2022/15
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā"
   
 

(izglītības iestādes vai pagasta pārvaldes nosaukums, kam adresēts iesniegums)

 
   
  
 

(izglītojamā vecāka vārds, uzvārds, personas kods)

  
 

(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par mana dēla/meitas

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

 
braucieniem no dzīvesvietas 
 

(adrese)

  
uz un atpakaļ pēc iesniegtajām braukšanas biļetēm.
 

(izglītības iestādes nosaukums)

 
   
Sabiedriskā transporta maršruts 
  
Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs: 
 

(vārds, uzvārds)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu:

 
 

(bankas nosaukums un konta Nr.)

Esmu iepazinies/-usies ar Kuldīgas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. KNP/2022/___ "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā" un informēts/-a, ka novada pašvaldība atmaksā tikai transporta biļetes, kas atbilst iesnieguma veidlapā norādītajam maršrutam un ir iesniegtas noteiktajā kārtībā.

   
  

(paraksts un atšifrējums)

   

(datums)

  
2. pielikums
Kuldīgas novada saistošajiem
noteikumiem Nr. KNP/2022/15
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā"
   
 

(izglītības iestādes vai pagasta pārvaldes nosaukums, kam adresēts iesniegums)

 
   
  
 

(izglītojamā vecāka vārds, uzvārds, personas kods)

  
 

(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
personīgā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par mana dēla/meitas

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

 
braucieniem no dzīvesvietas 
 

(adrese)

  
uz un atpakaļ pēc noteiktā aprēķina.
 

(izglītības iestādes nosaukums)

 

Izglītojamā deklarētā vai faktiskā dzīves vieta atrodas _____________ km līdz izglītības iestādei

 

(izglītības iestādes nosaukums)

un __________ km līdz tuvākai satiksmes autobusa pieturai, tuvākajai izglītības iestādei, kā arī minētā maršrutā nekursē sabiedriskais transports vai nekursē atbilstošajos laikos, kā arī netiek nodrošināts pašvaldības transports izglītojamo pārvadājumiem (attiecīgo pasvītrot).

Transporta kompensācijas saņēmējs: 
 

(vārds, uzvārds)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu:

 
 

(bankas nosaukums un konta Nr.)

Esmu iepazinies/-usies ar Kuldīgas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. KNP/2022/___ "Par braukšanas atvieglojumiem Kuldīgas novadā" un informēts/-a, ka novada pašvaldība sedz transporta izdevumus tikai noteikumos norādītajos gadījumos un noteiktajā kārtībā.

Apliecinu, ka iesniegumā norādītie transporta izmantošanas gadījumi nav vienlaicīgi bijuši saistīti ar pārējo mūsu ģimenes locekļu nokļūšanu uz darbu vai atpakaļ.

   
  

(paraksts un atšifrējums)

   

(datums)

  
3. pielikums
Kuldīgas novada saistošajiem
noteikumiem Nr. KNP/2022/15
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā"

Datu pārzinis personas datu apstrādei mērķim "pakalpojumu sniegšana trešajām personām, izmantojot personalizētās viedkartes": SIA "Rīgas karte", reģistrācijas Nr. 40003979933, juridiskā adrese: Vīlandes iela 6-3, Rīga, LV-1010

Pieteikuma iesniegšanas pamatojums: personalizētas viedkartes (e-talona) saņemšana, lai izmantotu transporta pakalpojumus – saskaņā ar līgumu Elektronisko viedkaršu elektroniskās reģistrēšanas sistēmas nodrošināšana Kuldīgas novada pašvaldībā"


Pieteikuma iesniegšanas datums


___ ___ .___ ___.___ ___ ___ ___

 
 

/aizpilda pakalpojumu sniedzējs/

 

INDIVIDUĀLS PIETEIKUMS PERSONALIZĒTĀS VIEDKARTES (e-talona) SAŅEMŠANAI

1. Informācija par personu, kam nepieciešama viedkarte

Izglītojamais/persona, kas vecāka par 73 gadiem 
 
 

(vārds, uzvārds, adrese personām, kuras vecākas par 73 gadiem, izglītojamiem – izglītības iestāde)

Personas kods: __ __ __ __ __ __ - __ __ __ __ __

Telefona Nr. __ __ __ __ __ __ __ __

Maršruts ______________________________________________________________

Izglītojamā/personas rīcībā:

nav derīga personalizētā viedkarte

ir derīga personalizētā viedkarte ar Nr. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

2. Viedkartes saņemšanas iemesls:

pirmreizēja saņemšana (bez maksas);

iepriekš izsniegtās viedkartes atjaunošana tās derīguma termiņa pēdējā mēnesī vai mēnesi pēc tās derīguma termiņa (bez maksas);

iepriekš izsniegtā viedkarte nav tehniskā vai lietošanas kārtībā;

iepriekš izsniegtā viedkarte nozaudēta, nolaupīta vai citu iemeslu dēļ tā nav personas rīcībā;

iepriekš izsniegtā viedkarte ir bloķēta tās derīguma termiņa laikā.

Informācija: Ja personalizētā viedkarte nozaudēta, nolaupīta vai citu iemeslu dēļ nav personas rīcībā, personalizētā viedkarte bloķēta tās derīguma termiņa laikā vai nav tehniskā vai lietošanas kārtībā personas vainas dēļ, ir maksājama maksa par jaunas viedkartes izgatavošanu 3,45 euro, tai skaitā pievienotās vērtības nodokli. Ja maksa par viedkartes izgatavošanu netiek samaksāta, personai neizsniedz jaunu personalizēto viedkarti.

3. Informācija par pieteikuma iesniedzēju, ja viņš iesniedz pieteikumu /aizpilda pieteikuma iesniedzējs/:

Pieteikuma iesniedzējs (likumiskais pārstāvis) 
 

(pieteikuma iesniedzēja vārds, uzvārds)

Pieteikuma iesniedzēja personas kods: __ __ __ __ __ __ - __ __ __ __ __

Uzrādīts pamatojošs dokuments: 
 

(dokumenta, kas apliecina, ka Pieteikuma iesniedzējs ir izglītojamā likumiskais pārstāvis),

 

nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un izsniedzējs)

Informācija: Pieteikuma iesniedzējs pierāda identitāti atbilstoši pasei vai identifikācijas kartei un pilnvarojumu atbilstoši uzrādītam pilnvaras oriģinālam vai citam dokumentam, kas apliecina tiesības būt par pārstāvi.

4. Apliecinājums:

Parakstot šo pieteikumu, pieteikuma iesniedzējs apliecina, ka:

4.1. pieteikumā ierakstītās ziņas ir patiesas;

4.2. ir iepazinies ar pakalpojumu piešķiršanas un e-talona lietošanas kārtību;

4.3. ir iepazinies ar normatīvajiem dokumentiem un apņemas tos ievērot;

4.4. ir informēts, ka e-talonu var izmantot satiksmes autobusos Kuldīgas novadā;

4.5. ir informēts, ka gadījumos, ja e-talons tiek izmantots neatbilstoši normatīvajiem aktiem, tā var tikt aizturēta sabiedriskā transporta nozari reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos, kas aizturēšanas laikā var liegt iespēju izmantot pakalpojumus;

4.6. ir informēts, ka visi iesniegumi, prasījuma pieteikumi, pretenzijas un sūdzības par pakalpojumu lietošanu ar personalizētajām viedkartēm ir iesniedzami pārvadātājam;

4.7. ir informēts, ka e-talonu var telefoniski bloķēt, zvanot pa telefonu 67326300;

4.8. apņemas e-talonu nenodot trešo personu lietošanā;

4.9. piekrīt fizisko personu datu izmantošanai un apstrādei datu pārziņa personas datu apstrādes sistēmā pakalpojumu uzskaites vajadzībām, kā arī, lai nodrošinātu šī pieteikuma 5.4. punkta izpildi un e-talonu uzskaiti, vienotās elektroniskās sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības un uzskaites sistēmas vajadzībām.

Informācija: Lai nodrošinātu personu prasību izpildi, e-talonā tiek glabāta informācija par pēdējos sešos mēnešos veiktajām autorizācijām, kuru var pārbaudīt, vēršoties ar iesniegumu pie Pakalpojuma sniedzēja.

5. Uzrādīti vai iesniegti šādi dokumenti /aizpilda Pakalpojuma sniedzējs/:

iesniegta personas 3x4cm formāta fotogrāfija uz balta fona, uz kuras otrā pusē uzrakstīts vārds, uzvārds un personas kods

uzrādīta pilnvara /ja pieteikumu paraksta personas pilnvarotais pārstāvis/

iesniegts iepriekš izsniegtais e-talons ar Nr._______________________ /ja tas nodots pakalpojumu sniedzējam/

iesniegts maksājumu apliecinošs dokuments par e-talona izgatavošanu /ja nepieciešams/

uzrādīts/a iesniegts/a 
 

(dokumenta nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un izsniedzējs)

  
Pieteikuma iesniedzējs: 
 

(paraksts, paraksta atšifrējums)

  
Pieteikuma pieņēmējs: 
 

(paraksts, paraksta atšifrējums – aizpilda darbinieks)

(Aizpilda darbinieks)

Pieteikuma iesniedzējam izsniegts e-talons ar Nr. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ un derīguma termiņu līdz __ __ .__ __.__ __ __ __. .

Pieteikuma pieņēmējs: 
 

(paraksts, paraksta atšifrējums)

Pieteikuma iesniedzēja apliecinājums par pakalpojuma saņemšanu personalizētajā viedkartē:

     

(datums)

 

(paraksts )

 

(paraksta atšifrējums)

Kuldīgas novada saistošo noteikumu Nr. KNP/2022/15 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu sagatavošana saistīta ar Administratīvi teritoriālo reformu, kas stājas spēkā 01.07.2021., Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, kas paredz izvērtēt novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi paredz vienotu kārtību braukšanas maksas atvieglojumiem jaunizveidotajā Kuldīgas novadā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/15 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā" nosaka pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, kā arī nosaka kārtību, kādā Kuldīgas novada pašvaldība sedz transporta izdevumus vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuri iegūst izglītību Kuldīgas novada izglītības iestādēs, kā arī Kuldīgas novadā deklarētiem nestrādājošiem pensionāriem, kas vecāki par 73 gadiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošie noteikumi neatstās būtisku ietekmi uz ikgadējo pašvaldības budžetu. Noteikumu realizēšanai tiek plānoti naudas līdzekļi pašvaldības attiecīgā gada budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrāmJaunas struktūras nav jāveido.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas nav notikušas.
Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa
28.05.2022