Darbības ar dokumentu

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 36

Tukumā 2022. gada 27. aprīlī (prot. Nr. 7, 11. §)

Par Tukuma novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 20 "Par īres (apsaimniekošanas) un pakalpojumu maksājumu parāda līgumsoda aprēķina apturēšanu vai līgumsoda dzēšanu pašvaldības bilancē esošajās dzīvojamās mājās" atzīšanu par spēku zaudējušiem

APSTIPRINĀTI
ar Tukuma novada domes 27.04.2022. lēmumu
(prot. Nr. 7, 11. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. pantu

Atzīt par spēku zaudējušiem Tukuma novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 20 "Par īres (apsaimniekošanas) un pakalpojumu maksājumu parāda līgumsoda aprēķina apturēšanu vai līgumsoda dzēšanu pašvaldības bilancē esošajās dzīvojamās mājās".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 36 "Par Tukuma novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 20 "Par īres (apsaimniekošanas) un pakalpojumu maksājumu parāda līgumsoda aprēķina apturēšanu vai līgumsoda dzēšanu pašvaldības bilancē esošajās dzīvojamās mājās" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punkts noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi. Tukuma novada dome izvērtējusi Tukuma novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 20 "Par īres (apsaimniekošanas) un pakalpojumu maksājumu parāda līgumsoda aprēķina apturēšanu vai līgumsoda dzēšanu pašvaldības bilancē esošajās dzīvojamās mājās" (turpmāk - Saistošie noteikumi) un atzinusi, ka tie atzīstami par spēku zaudējušiem.

Saistošajos noteikumos minētie pārkāpumi un atbildība par tiem jau ir paredzēta augstāk stāvošos normatīvajos aktos (CL 1716. pants paredz, ka līgumsods par saistību nepienācīgu izpildi vai neizpildīšanu īstā laikā (termiņā) var tikt noteikts pieaugošs, taču kopumā ne vairāk par 10 procentiem no pamatparāda vai galvenās saistības apmēra). Pašvaldībai nav tiesiska pamata dublēt likuma normas vai interpretēt tās, sašaurinot vai paplašinot to izpratnes robežas.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Tukuma novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 20 "Par īres (apsaimniekošanas) un pakalpojumu maksājumu parāda līgumsoda aprēķina apturēšanu vai līgumsoda dzēšanu pašvaldības bilancē esošajās dzīvojamās mājās".
3. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

11.05.2022