Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Preiļu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/19

Preiļos 2022. gada 31. martā

Par Preiļu novada domes saistošo noteikumu Nr. 2010/01 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu un maksimālās braukšanas maksas (tarifu) apstiprināšanu par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Preiļu novadā" atzīšanu par spēku zaudējošiem

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes 2022. gada 31. marta
sēdes lēmumu (prot. Nr. 10, 42. §, 42.3. apakšpunkts)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas
11. punktu, 21. panta pirmās daļas 14. punkta f) apakšpunktu,
43. panta ceturto daļu, Autopārvadājumu likuma
35. panta pirmo daļu, 39. panta piekto daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Preiļu novada domes saistošos noteikumus Nr. 2010/01 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu un maksimālās braukšanas maksas (tarifu) apstiprināšanu par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Preiļu novadā".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Par Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2010/01 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu un maksimālās braukšanas maksas (tarifu) apstiprināšanu par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Preiļu novadā" atzīšanu par spēku zaudējošiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 35. panta pirmo daļu licences un licences kartītes attiecībā uz katru taksometru izsniedz plānošanas reģions vai valstspilsētas (Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas vai Ventspils) pašvaldība, līdz ar to izvērtējot Preiļu novada domes saistošos noteikumus Nr. 2010/01 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu un maksimālās braukšanas maksas (tarifu) apstiprināšanu par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Preiļu novadā", tiek konstatēts, ka saistošie noteikumi Preiļu novada pašvaldībai nav aktuāli un nav piemērojami.
2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Preiļu novada domes saistošo noteikumus Nr. 2010/01 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu un maksimālās braukšanas maksas (tarifu) apstiprināšanu par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Preiļu novadā".
3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Neietekmē.
4. Informācija par plānoto ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Neietekmē.
6. Informācija par sabiedrisko apspriešanu, saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

20.04.2022