Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Jūrmalas domes lēmums Nr. 120

Jūrmalā 2022. gada 31. martā (prot. Nr. 6, 48. p.)

Par detālplānojuma grozījumiem zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā apstiprināšanu

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk - Dome) 2020. gada 24. septembra lēmumu Nr. 473 "Par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā" (turpmāk - Lēmums Nr. 473) zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā, ir izstrādāti detālplānojuma grozījumi (turpmāk - detālplānojums).

Detālplānojuma izstrāde tika uzsākta ar mērķi izstrādāt detālplānojuma grozījumus, lai varētu turpināt uzsākto būvniecības procesu, saskaņojot izmaiņas uzsāktai būvniecības iecerei, kā arī precizēt atmežojamās meža zemes platības un detalizēt nosacījumus zemesgabala apbūvei atbilstoši spēkā esošajam Teritorijas plānojumam, kas apstiprināts ar Domes 2012. gada 11. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 42 "Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu", kurā veikti grozījumi ar Domes 2016. gada 24. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu" (turpmāk - Teritorijas plānojums) un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu prasībām Savrupmāju apbūves teritorijā (DzS22).

2021. gada 28. oktobrī tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 499 "Par detālplānojuma grozījumu zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai." (turpmāk - Lēmums Nr. 499).

Atbilstoši Lēmumam Nr. 499 par detālplānojumu ir veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi.

Publiskās apspriešanas ietvaros nav saņemti iedzīvotāju priekšlikumi par detālplānojuma grozījumu redakciju. Detālplānojuma saskaņošanas procesā veikti tehniski labojumi un precizējumi detālplānojuma grozījumu redakcijā, kas nemaina kopējo koncepciju un neprasa papildu teritorijas attīstības risinājumus, līdz ar to veiktie precizējumi uzskatāmi par nebūtiskiem. Detālplānojuma grozījumi izstrādāti atbilstoši izdotajam darba uzdevumam, kas apstiprināts ar Domes Lēmumu Nr. 473 un normatīvo aktu prasībām.

Ar detālplānojuma grozījumu ierosinātāju ir saskaņoti administratīvā līguma par detālplānojuma īstenošanu nosacījumi.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu un Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu, izskatot detālplānojuma grozījumu projektu un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2022. gada 22. marta atzinumu (protokols Nr. 1.2-2/3), Jūrmalas dome nolemj:

1. Apstiprināt detālplānojuma grozījumus zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā, kadastra numurs 13000140410. Ar detālplānojuma grozījumu paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_23343 un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar detālplānojuma pilnu dokumentāciju var iepazīties Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk - Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldes arhīvā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

2. Uzdot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram noslēgt administratīvo līgumu ar detālplānojuma īstenotāju par detālplānojuma grozījumu īstenošanu redakcijā, kas pievienota šī lēmuma pielikumā.

3. Noteikt, ka atbilstoši saskaņotajiem administratīvā līguma noteikumiem, šī lēmuma 1. punktā minētā detālplānojuma grozījumos paredzēto apbūvi jāīsteno ne vēlāk kā līdz 2032. gada 28. februārim.

4. Detālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma un paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā detālplānojuma grozījumu apstiprināšanu ievietošanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā.

5. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv un paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā detālplānojuma grozījumu apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības informatīvajā izdevumā.

6. Administrācijas Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

7. Detālplānojuma grozījumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc tam, kad paziņojums par šī lēmuma 1. punktā minētā detālplānojuma grozījumu apstiprināšanu publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmo daļu, 76. panta pirmo un otro daļu, 79. panta pirmo daļu, 188. panta otro daļu un 189. panta pirmo daļu detālplānojumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā, kad ir publicēts paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu, pieteikumu iesniedzot Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā pēc pieteicēja adreses [fiziskā persona - pēc deklarētās dzīvesvietas adreses, papildu adreses (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma izpratnē) vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas, juridiskā persona - pēc juridiskās adreses].

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Pielikums
Jūrmalas domes
2022. gada 31. marta lēmumam Nr. 120
(prot. Nr. 6, 48. p.)

Līgums par detālplānojuma īstenošanas kārtību

Jūrmalā, Līguma datums ir pēdējā pievienotā elektroniskā paraksta un laika zīmoga datums

Jūrmalas valstspilsētas administrācija, reģistrācijas numurs 90000056357 (turpmāk - Administrācija), kuras vārdā saskaņā ar Jūrmalas domes 2022. gada __.______ lēmumu Nr.___ "Par detālplānojuma grozījumu zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā apstiprināšanu" (turpmāk - Lēmums Nr.__), saskaņā ar Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošo noteikumu Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" 26.1. apakšpunktu rīkojas Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors Edgars Stobovs, no vienas puses, un

detālplānojuma grozījumu zemesgabalam Kāpu ielā 55A, Jūrmalā (kadastra Nr. 13000140410) (turpmāk - Detālplānojums) īstenotāja Vārds Uzvārds, personas kods, kuru saskaņā ar pilnvaru, kas 2020. gada 17. jūnijā iereģistrēta aktu un apliecinājumu reģistrā ar Nr. 1251, pārstāv SIA "ARCHAB", reģistrācijas numurs 50103893421 (turpmāk - Īstenotājs), no otras puses, turpmāk tekstā katrs atsevišķi vai visi kopā - Puses, ņemot vērā Jūrmalas domes Lēmumu Nr.___, noslēdz šo līgumu (turpmāk tekstā - Līgums) par turpmāk minēto:

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Puses vienojas par Detālplānojuma īstenošanas kārtību saskaņā ar Jūrmalas domes Lēmumu Nr.___.

1.2. Detālplānojuma īstenošana ietver pasākumus:

1.2.1. ēku un būvju projektēšanu un būvniecību;

1.2.2. jaunu priežu stādījumi un dabīgās zemsedzes atjaunošana detālplānojumā norādītjā zonā;

1.2.3. ēku un būvju nodošanu ekspluatācijā.

2. PUŠU SAISTĪBAS UN ATBILDĪBA

2.1. Īstenotājs apņemas:

2.1.1. veikt Detālplānojuma īstenošanu, saskaņā ar apstiprināto Detālplānojumu, kurā ir norādīti realizējamā Detālplānojuma mērķi, realizācijas gaita un paredzamie rezultāti;

2.1.2. Detālplānojumā paredzētās apbūves īstenošanu uzsākt četru gadu laikā pēc Detālplānojuma spēkā stāšanās, Detālplānojumā paredzēto apbūvi īstenot līdz 2032. gada 28. februārim;

2.1.3. nodrošināt Līgumā minēto savu saistību izpildi ar nepieciešamajiem resursiem;

2.1.4. nodrošināt, lai būvniecības laikā netiktu negatīvi ietekmēta Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā esošo dabas vērtību kvalitāte;

2.1.5. kompensēt zaudējumus, kas Administrācija vai citām personām radušies Īstenotāju vainas vai neuzmanības dēļ 30 (trīsdesmit) darba dienu laikā no rakstiskas pretenzijas saņemšanas;

2.1.6. nekustamā īpašuma Kāpu ielā 55A, Jūrmalā īpašnieku maiņas gadījumā informēt jauno īpašnieku par Līgumu, tā saistībām un neizpildes sekām.

2.2. Administrācija apņemas:

2.2.1. sniegt nepieciešamo tās rīcībā esošo informāciju, kas attiecas uz Līguma izpildi;

2.2.2. sniegt metodisko atbalstu Detālplānojuma realizācijas gaitā atbilstoši savai kompetencei;

2.3. Ja Īstenotājs neievēro Līgumā noteiktos izpildes termiņus bez attaisnojoša iemesla, tad Administrācija ir tiesības izskatīt jautājumu par apstiprinātā Detālplānojuma atzīšanu par spēku zaudējušu.

2.4. Neviena no Pusēm nevar tikt vainota par tās Līguma saistību nepildīšanu, ja to izpildi kavē nepārvarama vara. Puses veic nepieciešamos pasākumus, lai iespējami samazinātu radītos kaitējumus, kas varētu izrietēt no nepārvaramas varas.

2.5. Puse, kurai kļuvis neiespējami izpildīt saistības Līguma 2.4. apakšpunktā minēto apstākļu dēļ, piecu darba dienu laikā paziņo otrai Pusei par šādu apstākļu rašanos vai izbeigšanos.

3. CITI NOTEIKUMI

3.1. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz Pušu pilnīgai un abpusējai saistību izpildei.

3.2. Līguma parakstītāji garantē, ka tiem ir visas tiesības (pilnvaras) savu pārstāvamo vārdā slēgt Līgumu, ar to iegūstot savu pārstāvamo vārdā Līgumā minētās tiesības un pienākumus.

3.3. Jebkuras izmaiņas Līgumā vai kas saistītas ar Līgumā paredzēto saistību izpildi, veicamas Pusēm noslēdzot rakstisku vienošanos pie Līguma, kas kļūst par Līguma saistošu un neatņemamu sastāvdaļu.

3.4. Strīdi starp Administrāciju un Īstenotāju par Līgumu ir risināmi Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Visas pārējās Pušu savstarpējās tiesiskās attiecības, kas nav atrunātas Līgumā, regulējamas saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

3.5. Līgums sagatavots latviešu valodā elektroniska dokumenta veidā uz divām lapām un parakstīts elektroniski ar drošu elektronisko parakstu.

4. PUŠU JURIDISKĀS ADRESES UN REKVIZĪTI

Jūrmalas valstspilsētas administrācija

Nod. maks. reģ. Nr. 90000056357

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV-2015

Konta Nr. LV81PARX0002484577002

Akciju sabiedrība "Citadele banka"

Kods PARXLV22

Tālrunis: 67093816

e-pasts: pasts@jurmala.lv

(paraksts*) E. Stobovs

Detālplānojuma izstrādes īstenotājs

Vārds Uzvārds

personas kods

Adrese

Pilnvarotais pārstāvis

SIA "ARCHAB",

reģistrācijas numurs 50103893421

valdes loceklis Vārds Uzvārds

Adrese

Tālrunis

e-pasts

(paraksts*) V. Uzvārds

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

12.04.2022