Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 16.08.2022. - ... / Spēkā esošā
Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 22

Valmierā 2021. gada 13. decembrī
(ārkārtas sēdes prot. Nr. 17, 11. §)
Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras valstspilsētas nozīmes maršrutu tīklā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirami braukšanas maksas atvieglojumi sabiedriskā transporta Valmieras valstspilsētas nozīmes maršrutu tīklā, ko finansē no Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldes budžeta.

2. Tiesības braukt bez maksas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir šādām pasažieru kategorijām:

2.1. bērniem, kuri saskaņā ar Vispārējās izglītības likumu nav uzsākuši pamatizglītības apguvi;

2.2. bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai;

2.3. Valmieras novada pašvaldībā vismaz pēdējos 12 mēnešus dzīves vietu deklarējušiem pensionāriem, kuri Valmieras novada pašvaldībā saņēmuši personalizētu braukšanas karti;

2.4. Valmieras novada administratīvajā teritorijā vispārizglītojošo, profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem, uzrādot attiecīgās izglītības iestādes izsniegto skolēnu apliecību;

2.5. Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuriem Valmieras novada pašvaldība ir izsniegusi personalizētu braukšanas karti.

(Grozīts ar Valmieras novada domes 10.03.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 42; 28.07.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 63)

3. Personalizētu braukšanas karti noteikumu 2.3. apakšpunktā minētās personas var saņemt Valmieras novada pašvaldības administrācijas struktūrvienībā "Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrs", apvienību pārvalžu valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros un Valmieras bibliotēkas filiālbibliotēku klientu apkalpošanas punktos darba dienās, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Personalizētās braukšanas kartes ir beztermiņa.

4. Tiesības iegādāties mēnešbiļetes ar atvieglojumiem sabiedriskā transporta Valmieras valstspilsētas nozīmes maršrutu tīklā ir Valmieras novadā dzīves vietu deklarējušiem vai uz mācību laiku faktiski dzīvojošiem Valmieras valstspilsētā (tai skaitā Dienesta viesnīcā) augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studentiem mācību gada laikā no septembra līdz jūnijam (ieskaitot) ar 50 % atlaidi no mēnešbiļetes cenas un ar 75 % atlaidi no mēnešbiļetes ar laika ierobežojumu cenas – izmantošanai tikai darba dienās.

5. Noteikumu 4. punkta minētās personas, uzrādot izziņu, kas apliecina Valmieras novadā deklarēto dzīves vietu, vai rakstisku apliecinājumu no mācību iestādes par faktisko dzīves vietu uz mācību laiku Valmieras valstspilsētā un attiecīgi augstākās izglītības iestādes izsniegto dienas nodaļas studenta apliecību, mēnešbiļetes var iegādāties Valmieras autoostā Stacijas ielā 1, Valmierā, Valmieras novadā, sākot ar iepriekšējā mēneša 20. datumu līdz kārtējā mēneša 10. datumam.

6. Izziņa par deklarēto dzīves vietu Valmieras novadā derīga sešus mēnešus no tās izsniegšanas dienas. Mācību iestādes izsniegtais apliecinājums par faktisko dzīves vietu uz mācību laiku Valmieras valstspilsētā derīgs uz attiecīgo mācību gadu.

7. Noteikumu 4. punktā minētās mēnešbiļetes uzskatāmas par derīgām tikai tad, ja tās Valmieras valstspilsētas sabiedriskajā transportā uzrādītas kopā ar izglītības iestādes izsniegto studenta apliecību.

8. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

9. Atzīt par spēku zaudējušiem:

9.1. Valmieras pilsētas pašvaldības 2017. gada 23. novembra saistošos noteikumus Nr. 288 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā" (Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr. 249; 2020, Nr. 67);

9.2. Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra saistošo noteikumu Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā" (Burtnieku novada vēstis, 2020, Nr. 10 (162); Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 59) 3.6. punktu.

9.1 Noteikumu 2.5. apakšpunktā minētais braukšanas maksas atvieglojums ir piemērojams Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma spēkā esamības laikā.

(Valmieras novada domes 10.03.2022. saistošo noteikumu Nr. 42 redakcijā)

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks
16.08.2022