Tiesību akts: spēkā esošs
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 30

Liepājā 2020. gada 18. jūnijā (prot. Nr. 9, 9. §)
Liepājas pilsētas sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi
PRECIZĒTI
ar Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. augusta
lēmumu Nr. 430/12 (prot. Nr. 12, 9. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 4. punktu,
Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma
17. panta piekto daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Liepājas pilsētas sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka sabiedriskās kārtības noteikumus, kuri jāievēro Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

II. Aizliegumi un ierobežojumi Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā

2. Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā sabiedriskās (publiskās) vietās aizliegts:

2.1. lēkt ūdenstilpnēs no infrastruktūras objektiem (hidrotehniskām būvēm, tiltiem, piestātnēm un tamlīdzīgiem objektiem), izņemot lēkšanai ūdenī īpaši paredzētas vietas;

2.2. iekļūt neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās ēkās un telpās, būvēs, kuras ir pilnīgi vai daļēji sagruvušas, kā arī ekspluatācijā nenodotās būvēs, izņemot privātīpašumā esošas ēkas, telpas un būves;

2.3. profilaktiski apkopt mehānisko transportlīdzekli (eļļas vai citu dzinēja šķidrumu maiņa, motora mazgāšana u.tml.) un mazgāt to ārpus speciāli šim nolūkam paredzētām vietām, izņemot gadījumus, ja tiek nodrošināta mazgāšanai izlietoto ūdeņu savākšana;

2.4. mitināties sabiedriskās vietās, uzstādot teltis vai tām līdzīgas konstrukcijas mitināšanās nolūkos, izņemot speciāli tam paredzētās vietās;

2.5. kurināt uguni, iekārtot grila vietas vai kurināt grilu, izņemot speciālas vietas, kur tas ir atļauts;

2.6. izmantot uguņošanas ierīces un skatuves pirotehniskos izstrādājumus nakts laikā no 22:00 līdz 06:00, izņemot normatīvajos aktos noteiktajās svētku, atceres un atzīmējamās dienās, kad minētās darbības ir atļautas līdz plkst. 01:00;

2.7. ubagot pie valsts un pašvaldību ēkām, tirdzniecības centriem, āra sabiedriskās ēdināšanas vietās, publiskas lietojamības laukumos un sabiedriskā transporta pieturvietās;

2.8. pārvietot vai pārveidot, ārēji nebojājot, publiskās vietās izvietotas zīmes, informatīvos materiālus, instrukcijas un cita veida objektus vai stendus, kas izvietoti vai uzstādīti sabiedrības informēšanai.

III. Administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu un saistošo noteikumu izpildes kontrole

3. Par Saistošo noteikumu 2.4., 2.7. un 2.8. apakšpunktā noteikto prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz četrām naudas soda vienībām.

4. Par Saistošo noteikumu 2.3.apakšpunktā noteikto prasību neievērošanu piemēro naudas sodu līdz četrpadsmit naudas soda vienībām.

5. Par Saistošo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.5. apakšpunktā noteikto prasību neievērošanu piemēro naudas sodu līdz divdesmit astoņām naudas soda vienībām.

6. Par Saistošo noteikumu prasību neievērošanu administratīvā pārkāpuma procesu veic Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Pašvaldības policija" darbinieki atbilstoši kompetencei.

IV. Nobeiguma noteikums

7. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Liepājas pilsētas domes 2014. gada 27. februāra saistošie noteikumi Nr. 3 "SAISTOŠIE NOTEIKUMI PAR SABIEDRISKO KĀRTĪBU LIEPĀJĀ".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis
Saistošo noteikumu "Liepājas pilsētas sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāstsLikuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 4. punkts paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus sabiedriskās kārtības jomā.

Noteikumi nosaka aizliegumus fiziskām un juridiskām personām, kas jāievēro, atrodoties Liepājas pilsētā sabiedriskās (publiskās) vietās, lai nodrošinātu vispārējo sabiedrisko kārtību un drošību.

2. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi nepieciešami, lai Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā sabiedriskās vietās nodrošinātu sabiedrisko kārtību, teritorijas sakoptību un sanitārās tīrības uzturēšanu, vides un informatīvo objektu aizsardzību un aizsargātu sabiedriskās intereses.

Sakarā ar administratīvas atbildības reformu pārskatīti Liepājas pilsētas domes 2014. gada 27. februāra saistošie noteikumi Nr. 3 "SAISTOŠIE NOTEIKUMI PAR SABIEDRISKO KĀRTĪBU LIEPĀJĀ", konstatējot, ka tajos veicami saturiski, konceptuāli un redakcionāli grozījumi. Ievērojot veicamo grozījumu apjomu, saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību izdodami jaunā redakcijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuIetekmi uz pašvaldības budžetu nav iespējams paredzēt.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošie noteikumi attieksies uz fiziskām un juridiskām personām, nosakot aizliegumus sabiedriskās (publiskās) vietās. Noteikumi neattiecas uz privātpersonām piederošu īpašumu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas Pašvaldības policija" (turpmāk – policija).

Ar saistošajiem noteikumiem jaunas funkcijas policijai netiek uzliktas un esošās funkcijas pēc būtības netiek paplašinātas. Privātpersona saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var vērsties policijā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav notikušas.
7. Paskaidrojuma raksta gatavotājs:

– amats

– vārds, uzvārds

– tālruņa Nr.

– paraksts

Juridiskās daļas juriste

Aija Mickus

63 404 788

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis
26.08.2020