Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2020. gada 22. septembra noteikumus Nr. 598 "Kārtība, kādā civilo ekspertu nosūta dalībai starptautiskajā misijā vai operācijā".
Ministru kabineta noteikumi Nr. 522

Rīgā 2020. gada 18. augustā (prot. Nr. 49 3. §)
Civilā eksperta sociālās rehabilitācijas izdevumu segšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar
Starptautiskās palīdzības
likuma
13. panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā civilajam ekspertam pēc atgriešanās no starptautiskās misijas vai operācijas sedz sociālās rehabilitācijas (turpmāk – rehabilitācija) izdevumus.

2. Civilā eksperta rehabilitācijas izdevumus sedz institūcija, kas ir izvirzījusi viņu dalībai starptautiskajā misijā vai operācijā (turpmāk – institūcija).

3. Civilais eksperts četru mēnešu laikā pēc atgriešanās no starptautiskās misijas vai operācijas var pieteikties rehabilitācijai, iesniedzot institūcijā iesniegumu.

4. Institūcija, civilais eksperts, kurš atgriezies no starptautiskās misijas vai operācijas, un Sociālās integrācijas valsts aģentūra (turpmāk – aģentūra) slēdz trīspusēju līgumu par rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanu un izdevumu segšanu (turpmāk – līgums).

5. Līgumā norāda:

5.1. detalizētu rehabilitācijas plānu;

5.2. rehabilitācijas saņemšanas vietu, ilgumu un laiku;

5.3. rehabilitācijas izmaksas, kopējo līguma summu un samaksas termiņus;

5.4. līguma izbeigšanas noteikumus.

6. Aģentūrai ir tiesības vienpusēji atkāpties no līguma, ja civilais eksperts neievēro aģentūras noteikto kārtību vai nepiedalās aģentūras izstrādātā rehabilitācijas plāna īstenošanā. Šādā gadījumā civilais eksperts atmaksā institūcijai rehabilitācijas izdevumus, ko tā samaksājusi aģentūrai. Institūcija saņemtos līdzekļus ieskaita valsts pamatbudžeta ieņēmumos.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs
21.08.2020