Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 14.04.2021. - 31.12.2022. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Krimuldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Krimuldas novada Krimuldas pagastā 2020. gada 12. maijā
Par Krimuldas novada pašvaldības pabalstu krīzes situācijā sakarā ar ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību
APSTIPRINĀTI
ar Krimuldas novada domes 12.05.2020.
ārkārtas sēdes lēmumu (prot. Nr. 8)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otro daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma pārejas noteikumu 37. punktu, 37.1 punktu
(Krimuldas novada domes 26.03.2021. saistošo noteikumu Nr. 4 redakcijā)
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Krimuldas novada pašvaldības pabalstu krīzes situācijā sakarā ar ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību (turpmāk tekstā – pabalsts), tā saņemšanas kārtību, apmēru un personu loku, kurām ir tiesības saņemt pabalstu.

2. Pabalstu piešķir personām, kuras savu dzīvesvietu ir deklarējušas Krimuldas novada administratīvajā teritorijā uz ārkārtējās situācijas izsludināšanas brīdi.

3. Krimuldas novada Sociālais dienests izskata personas atbilstību pabalsta piešķiršanas kritērijiem un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu.

II. Pabalsts krīzes situācijā

4. Pabalstu krīzes situācijā piešķir personai laika posmā, kad valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību un vienu kalendāro mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, ja persona no tās gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama materiāla palīdzība, ja tā nesaņem valsts dīkstāves pabalstu un tā atbilst kādam no šādiem kritērijiem:

4.1. personai saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu (tajā skaitā persona atrodas bezalgas atvaļinājumā ne mazāk kā vienu mēnesi, personai ir piešķirts bezdarbnieka statuss, bet tā vēl nav saņēmusi bezdarbnieka pabalstu, pašnodarbinātas vai uz uzņēmuma līguma, vai uz cita veida līguma pamata nodarbināta persona – pakalpojumu sniedzējs zaudējusi ienākumu avotu, personai atteikts dīkstāves pabalsts, valstī noteikto ierobežojumu dēļ persona nevar veikt darba pienākumus), kas dokumentāli tiek apliecināts;

4.2. personai ir radušies papildus izdevumi, ko tā pati nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no jebkuras citas valsts (tajā skaitā personas ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildus mājoklim, viesnīcai, transportam, u.c.), ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem;

4.3. persona atrodas vai ir atradusies karantīnā un tai nav iztikas līdzekļu, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem.

5. Vienai personai izmaksājamā pabalsta apmērs ir 150 euro (viens simts piecdesmit euro 00 centi) mēnesī. Pabalstu pieprasa vienu reizi mēnesī.

(Krimuldas novada domes 26.03.2021. saistošo noteikumu Nr. 4 redakcijā)

6. Pabalsta apmērs par nepilnu mēnesi tiek noteikts proporcionāli dienu skaitam no tiesību rašanās dienas (vienas dienas izmaksas tiek noteiktas kopējo mēneša pabalsta summu dalot ar tekošā mēneša dienu skaitu).

7. Lēmums par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu tiek pieņemts ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no iesnieguma (pielikumā) iesniegšanas dienas. Pabalsta saņēmējam ir pienākums informēt Sociālo dienestu par izmaiņām savas mājsaimniecības sociālajā vai finansiālajā situācijā.

III. Noslēguma jautājums

8. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" 36. pantā noteiktajā kārtībā.

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs L. Kumskis
PIELIKUMS
Krimuldas novada domes
12.05.2020. saistošajiem noteikumiem Nr. 3
"Par Krimuldas novada pašvaldības pabalstu
krīzes situācijā sakarā ar ārkārtējo situāciju
saistībā ar Covid-19 izplatību"

Krimuldas novada
Sociālajam dienestam

................................................................................................
(Iesniedzēja vārds, uzvārds)

................................................................................................
(Personas kods)

.................................................................................................
(Deklarētā adrese)

..................................................................................................
(Kontaktinformācija saziņai )

IESNIEGUMS
Par krīzes pabalsta piešķiršanu

Lūdzu piešķirt krīzes pabalstu, jo sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju no manas gribas neatkarīgu apstākļu dēļ saviem spēkiem nespēju nodrošināt savas (savas ģimenes) pamatvajadzības.

Ģimenes sastāvs (mājsaimniecībā kopā dzīvojošās personas):

 
 

Apliecinu, ka es (mana ģimene) nonākusi krīzes situācijā viena vai vairāku zemāk minētu iemeslu dēļ: (atzīmējiet "jā" ailē pret Jums atbilstošo situāciju un aprakstiet konkrēti Jūsu situāciju)

 Pamatojums pabalsta saņemšanai"Jā" (aprakstiet konkrēti Jūsu situāciju)
1.Ģimenei (personai) saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu (piemēram, persona ir bezalgas atvaļinājumā, personai piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav piešķirts bezdarbnieka pabalsts, pašnodarbinātas personas – pakalpojumu sniedzēji, kas zaudējuši ienākumu avotu, u.c.) 
2.Ģimenei (personai) ir radušies papildu izdevumi, ko tā pati nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no COVID-19 skartajām valstīm/no jebkuras citas valsts (piemēram, ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildu mājoklim, viesnīcai, transportam, u.c.) 
3.Ģimene (persona) atrodas vai ir atradusies karantīnā, un tai nav iztikas līdzekļu 

Iesniegumam nepieciešams pievienot apliecinošu dokumentu kopijas (piemēram, darba devēja rīkojumu par atbrīvošanu no darba, par bezalgas atvaļinājumu, pašnodarbinātā pārskatu par ienākumiem (2020.gada 1.ceturksnī pa mēnešiem), aviobiļetes, bankas konta izdrukas vai citus dokumentus, kas apliecina pieprasītā pabalsta saistību ar ārkārtējo situāciju.

• Iesniedzot šo iesniegumu, APLIECINU, ka manis sniegtā informācija ir patiesa, apzinos, ka sniedzot nepatiesu informāciju varu tikt saukts pie likumā noteiktās atbildības.

• ATĻAUJU Krimuldas novada pašvaldības Sociālajam dienestam pārbaudīt informāciju, tostarp apstrādāt personas datus, par mani (pabalsta pieprasītāju) un manu ģimeni pašvaldības un valsts datu reģistros tikai pabalsta piešķiršanas izvērtēšanai nepieciešamajā apjomā.

Konts piešķirtā pabalsta pārskaitījumam:

Uzvārds, vārds: ____________________________________

Personas kods: ____________________________________

Bankas nosaukums: ____________________________________

Bankas konta nr.:

                     

Esmu informēts, ka manu personu datu pārzinis ir Krimuldas novada Sociālais dienests, adrese: Saules iela 1c, Ragana, Krimulda, Krimuldas novads, kas veic personas datu apstrādi ar nolūku sniegt sociālos pakalpojumus, sociālo vai materiālo palīdzību.

Papildus informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Krimuldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.krimulda.lv sadaļā "Informācija par datu apstrādi", iepazīstoties ar "Krimuldas novada privātuma politiku" vai klātienē Krimuldas novada pašvaldībā.

20____.gada ____._______________

/iesniedzēja paraksts/

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs L. Kumskis
14.04.2021