Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 17

Ventspilī 2019. gada 18. decembrī (prot. Nr. 23; 2. §)

Par Ventspils pilsētas domes ar 1998. gada 17. augusta lēmumu Nr. 353 (protokols Nr. 11; 6. §) apstiprināto saistošo noteikumu "Par licences izsniegšanu kremācijas darbībai" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par miruša cilvēka
ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu
un orgānu izmantošanu medicīnā
" 7.1 panta otro daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils pilsētas domes ar 1998. gada 17. augusta lēmumu Nr. 353 (protokols Nr. 11; 6. §) apstiprinātos saistošos noteikumus "Par licences izsniegšanu kremācijas darbībai".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2019. gada 18. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Par Ventspils pilsētas domes ar 1998. gada 17. augusta lēmumu Nr. 353 (protokols Nr. 11; 6. §) apstiprināto saistošo noteikumu "Par licences izsniegšanu kremācijas darbībai" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1.  Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. 2009. gada 1. jūlijā ir stājušies spēkā Saeimā pieņemtā likuma "Grozījumi likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā"" 7.1 panta grozījumi, ar kuriem tika noteikts, ka Ministru kabinets nosaka komersantu licencēšanas kārtību kremācijas veikšanai, kā arī kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu, un valsts nodevas apmēru.

1.2. 2010. gada 3. jūlijā ir stājušies spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 600 "Kremācijas noteikumi", kuri nosaka:

1.2.1. komersantu licencēšanas kārtību kremācijas veikšanai, kā arī kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu, un valsts nodevas apmēru;

1.2.2. dokumentus, kas nepieciešami, lai veiktu miruša cilvēka kremāciju, dokumentu iesniegšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā veicama kremācija un kārtojama ar to saistītā lietvedība.

2. Īss projekta satura izklāsts Ventspils pilsētas domes ar 1998. gada 17. augusta lēmumu Nr. 353 (protokols Nr. 11; 6. §) apstiprināto saistošo noteikumu "Par licences izsniegšanu kremācijas darbībai" tiek atzīti par spēku zaudējušiem, jo tie vairs nav piemērojami.
3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projektam finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu nav paredzēta, jo iepriekš nav saņemti pieprasījumi pēc atļaujas (licences) kremācijas veikšanai Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Nav veiktas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

12.02.2020