Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Rēzeknes pilsētas domes 2021. gada 9. septembra saistošos noteikumus Nr. 17 "Par Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām".
Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 17

Rēzeknē 2019. gada 13. jūnijā (prot. Nr. 63, 3. p.)
Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām
Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6.panta sesto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Rēzeknes pilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai (turpmāk – Pieslēgums).

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. Pieslēgums – ārējo ūdensvada un kanalizācijas tīklu un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas līdz pakalpojumu lietotāja īpašumā vai valdījumā esošai sistēmas daļai, kas nodrošinās lietotājam ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu un tiek definēta ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja izsniegtajos tehniskajos noteikumos.

2.2. Pieslēguma būvniecības izmaksās tiek ietverti izdevumi par sekojošiem pieslēguma izbūves darbiem:

2.2.1. Projektēšana:

2.2.1.1. Topogrāfiskā plāna izstrāde, būvju situācijas plāna un/vai inženiertīklu situācijas plāna izstrāde;

2.2.2. Būvdarbi:

2.2.2.1. ūdensvada ievada un/vai kanalizācijas izvada izbūve saskaņā ar apstiprināta tehniskā projekta risinājumu;

2.2.2.2. komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūve.

2.3. Uzmērīšana – ierīkotā inženiertīkla izpildmērījuma plāna izstrāde un reģistrācija topogrāfiskās informācijas datubāzē.

2.4. Nekustamais īpašums – dzīvojamā māja vai ēka, kas nodota ekspluatācijā un saskaņā ar kadastrālās uzmērīšanas lietu ir dzīvojamā māja, kā arī ar to funkcionāli saistītas ēkas (būves), zeme, uz kuras tās atrodas, ja zeme kopā ar dzīvojamo māju veido vienotu nekustamo īpašumu vai ietilpst dzīvojamo māju veidojošo dzīvokļu īpašumu sastāvā.

2.5. Pretendents – dzīvojamās mājas īpašnieks vai dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība.

3. Līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai ir tiesīgas saņemt fiziskas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā un tās ir nekustāmā īpašuma īpašnieki, kā arī dzīvokļu īpašnieku kopības Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā esošam īpašumam (turpmāk – Pretendents).

4. Ja viena nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas būves – dzīvojamā māja, saimniecības ēkas, pirtis un tml. Pašvaldība līdzfinansē Pieslēgumu tikai līdz dzīvojamajai mājai.

5. Iesniedzējam, kuram nekustamais īpašums pieder kopīpašumā ar juridisko vai fizisko personu, pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts ja kopīpašnieki ir vienojušies par nekustamā īpašuma dalītas lietošanas kārtību un par to izdarīta atzīme zemesgrāmatā.

6. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai Rēzeknes pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā Pašvaldības gadskārtējā budžeta paredzēto līdzekļu apjomā.

II. Līdzfinansējuma apmērs

7. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts šādā apmērā:

7.1. 90 % apmērā, bet ne vairāk kā 2 500,00 euro (divi tūkstoši pieci simti eiro 00 centi), viena Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai un dzīvokļu īpašnieki daudzdzīvokļu dzīvojami mājai, kur kaut viens dzīvokļa īpašnieks atbilst Noteikumu 7.1.1, 7.1.2., 7.1.3., 7.1.4. apakšpunktam:

7.1.1. personām ar I un II invaliditātes grupu;

7.1.2. ģimenēm, kurās ir persona ar I un II invaliditātes grupu, kura nekustamajā īpašumā faktiski dzīvo un deklarējusi dzīvesvietu;

7.1.3. daudzbērnu ģimenēm;

7.1.4. maznodrošinātām un trūcīgam ģimenēm.

7.2. 20 % apmērā, bet ne vairāk kā 800,00 euro (astoņi simti eiro 00 centi), viena Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai:

7.2.1. nekustamā īpašuma īpašniekiem;

7.2.2. dzīvokļu īpašnieku kopībai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pieslēgšanai, pamatojoties uz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu.

8. Netiek atbalstītas šādas izmaksas:

8.1. esošās ūdensapgādes un komunālo notekūdeņu kanalizācijas sistēmas vai tās daļas pārbūve vai nojaukšana (izņemot septiķus, ja tos ir iespējams pārbūvēt kanalizācijas sistēmas nepieciešamajā sastāvdaļā, piemēram, skatakā saglabājot esošo izvadu uz to);

8.2. jaunas ūdensapgādes sistēmas izbūve, ja Nekustamajā īpašumā jau ir Pieslēgums centralizētajai ūdensapgādes sistēmai;

8.3. jaunas kanalizācijas sistēmas izbūve, ja Nekustamajā īpašumā jau ir Pieslēgums centralizētajai kanalizācijai sistēmai, izņemot, ja ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs izsniedzis tehniskos noteikumus esošās kanalizācijas sistēmas pārbūvei.

III. Līdzfinansējuma saņemšanas noteikumi

9. Pretendents līdzfinansējuma saņemšanai iesniedz iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu pielikumu Nr. 1 un/vai Nr. 2 Pašvaldības izveidotā komisijā (turpmāk – Komisija), pievienojot:

9.1. nekustamā īpašuma piederību apliecinošu dokumentu;

9.2. noteikumu 7.1. punktā norādīto kategoriju apliecinošu dokumentu (ja tas nav Pašvaldības rīcībā);

9.3. dzīvokļu īpašnieku kopība Komisijai iesniedz dokumentu (kopīpašnieku lēmumu/protokolu), no kura izriet, ka atbilstoši normatīvo aktu prasībām pieņemts lēmums par Pieslēguma izbūves nepieciešamību un noteiktas personas pilnvarojumu iesniegt iesniegumu līdzfinansējuma saņemšanai, kā arī slēgt līgumus par Pieslēguma izbūvi, to saistīto izdevumu segšanu un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu.

10. Komisija reģistrē pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai atsevišķā reģistrā, piešķirot tiem kārtas numuru. Ja pieteikums līdzfinansējuma saņemšanai netiek iesniegts atbilstoši šo noteikumu prasībām vai arī tiek iesniegts nepilnīgs, Komisija pieprasa papildus informāciju.

11. Pieteikuma novērtēšana notiek reģistrācijas secībā. Komisija katram pretendentam piešķiramo pašvaldības līdzfinansējuma daļu euro nosaka, pamatojoties uz atbalstāmo izmaksu aprēķinu, nepārsniedzot šajos noteikumos noteiktos līdzfinansējuma apjomus.

12. Ja komisijai, vērtējot pieteikumus, rodas šaubas par izmaksu atbilstību vidējām tirgus izmaksām, tā ir tiesīga pieprasīt pretendentam sniegt paskaidrojumus. Gadījumā, ja izmaksu atbilstība netiek pierādīta, komisija ir tiesīga pašvaldības līdzfinansējuma aprēķināšanai tās izslēgt no atbalstāmajām izmaksām.

13. Komisija sagatavo lēmuma projektu par līdzfinansējuma piešķiršanu izskatīšanai Rēzeknes pilsētas domes sēdē.

14. Lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu pieņem Rēzeknes pilsētas dome.

15. Pēc pozitīva Rēzeknes pilsētas domes lēmuma pieņemšanas tiek noslēgta rakstiska vienošanās ar pretendentu par līdzfinansējuma saņemšanas kārtību un informācija tiek publicēta Rēzeknes pilsētas domes mājaslapā www.rezekne.lv.

16. Komisijai ir tiesības veikt izpildīto darbu kvalitātes un apjoma kontroli.

17. Gadījumā, ja starp pieteikumam pievienotajos dokumentos uzrādītajām atbalstāmajām izmaksām un darbu pieņemšanas – nodošanas aktā norādītajiem darbiem tiek konstatētas atšķirības, komisija ir tiesīga pārskatīt lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu. Šajā gadījumā pašvaldības līdzfinansējuma apjoms nevar būt lielāks par sākotnēji piešķirto.

18. Ja Rēzeknes pilsētas domes atbalstīto pieteikumu kopējais līdzfinansējuma apmērs pārsniedz attiecīgajam gadam pašvaldības budžetā paredzēto, pretendents pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt pirmām kārtām, tiklīdz līdzekļi budžetā tiek iedalīti.

19. Līdzfinansējuma saņēmējam pēc komisijas pieprasījuma ir pienākums informēt par atbalstīto darbu gaitu.

20. Pretendentam pilnā apmērā piešķirtais līdzfinansējums tiek pārskaitīts pēc visu līdzfinansējamo pasākumu veikšanas, ko tas veic par saviem līdzekļiem, un līguma noslēgšanas ar sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojuma sniedzēju par ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu.

21. Ja pieslēgumu centralizētajai ūdensapgādei vai kanalizācijas sistēmai plānots veikt līdz 2021. gada 30. jūnijam, dzīvojamai mājai, kurā kāds no dzīvokļiem vai viendzīvokļu dzīvojamas mājas daļa tiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai, un, ja attiecīgā dzīvokļa vai ēkas īpašnieks pretendē uz atbalstu, kas kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, tad atbalstu līdzfinansējuma ietvaros sniedz saskaņā ar Eiropas Komisijas 2013. gada 18. decembra Regulas (ES) Nr. 1407/2013 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (turpmāk – regula Nr. 1407/2013) un normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību.

22. Piesakoties pašvaldības atbalstam, pretendentam, kas minēts noteikumu 23. punktā, pretendentam jāiesniedz uzskaites veidlapu par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta piešķiršanai:

22.1. ja atbalsts tiek piešķirts līdz 2019. gada 30. jūnijam, jāneiesniedz saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 2. decembra noteikumiem Nr. 740 "De minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība un uzskaites veidlapu paraugi";

22.2. ja atbalsts tiek piešķirts sākot ar 2019. gada 1. jūliju, jāneiesniedz saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumiem Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem".

23. Ievērojot regulas Nr. 1407/2013 5. panta 1. un 2. punkta nosacījumus, šo noteikumu ietvaros piešķirto de minimis atbalstu drīkst kumulēt ar citu de minimis atbalstu līdz regulas Nr. 1407/2013 3. panta 2. punktā noteiktajam robežlielumam, kā arī drīkst kumulēt ar citu valsts atbalstu attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām vai citu valsts atbalstu tam pašam riska finansējuma pasākumam, ja kumulācijas rezultātā netiek pārsniegta attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte vai atbalsta summa, kāda noteikta valsts atbalsta programmā, atbalsta projektā vai Eiropas Komisijas lēmumā. Šo noteikumu ietvaros saņemto de minimis atbalstu var apvienot ar citu de minimis atbalstu par vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām, ja pēc atbalstu apvienošanas atbalsta vienībai vai izmaksu pozīcijai attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte nepārsniedz 100 %.

24. Atbalsts netiek piešķirts regulas Nr. 1407/2013 1. panta 1. punktā noteiktajās nozarēs un darbībām. Ja saimnieciskās darbības veicējs darbojas šajās nozarēs vai veic attiecīgās darbības, atbalstu drīkst piešķirt tikai tad, ja tiek skaidri nodalītas atbalstāmās darbības un finanšu plūsmas, nodrošinot, ka darbības minētajās nozarēs vai attiecīgās darbības negūst labumu no piešķirtā atbalsta.

25. Vienam de minimis atbalsta saņēmējam de minimis atbalsta apmērs kopā ar attiecīgajā fiskālajā gadā un iepriekšējos divos gados piešķirto de minimis atbalstu nepārsniedz regulas Nr. 1407/2013 3. panta 2. punktā noteikto maksimālo de minimis atbalsta apmēru viena vienota uzņēmuma līmenī. Viens vienots uzņēmums ir uzņēmums, kas atbilst regulas Nr. 1407/2013 2. panta 2. punktā noteiktajai viena vienota uzņēmuma definīcijai.

26. Pašvaldība un saimnieciskās darbības veicējs, kas ir saņēmis pašvaldības līdzfinansējumu, uzglabā visus ar de minimis saistītos datus 10 gadus no līdzfinansējuma piešķiršanas brīža atbilstoši regulas Nr. 1407/2013 6. panta 4. punktam.

27. Atbalsta piešķiršanas brīdis ir diena, kad Rēzeknes pilsētas dome pieņem lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu.

IV. Noslēguma jautājumi

28. Ja iesniedzējs un pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs 10 gadu laikā pēc pašvaldības līdzfinansējuma izmaksāšanas pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu un atkāpjas no sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līguma, pašvaldība ir tiesīga prasīt pašvaldības līdzfinansējuma atmaksu. Minētais noteikums neattiecas uz gadījumu, kad sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līgums tiek izbeigts sakarā ar īpašuma tiesību izbeigšanos.

29. Ja 10 gadu laikā pēc pašvaldības līdzfinansējuma izmaksāšanas nekustamais īpašums, kura pieslēguma būvniecībai vai pieslēguma būvniecības darbu izdevumu kompensācijai tika piešķirts pašvaldības līdzfinansējumus, tiek atsavināts un nekustamā īpašuma ieguvējs pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu, pašvaldība ir tiesīga prasīt pašvaldības līdzfinansējuma atmaksu no nekustamā īpašuma ieguvēja.

30. Saistošo noteikumu 28. un 29. punktā minētais regulējums neattiecas uz gadījumiem, kad līdzfinansējums tika piešķirts šo noteikumu 7.1.1. – 7.1.4. minētajām iedzīvotāju grupām.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs
1. pielikums
Rēzeknes pilsētas domes
13.06.2019. saistošajiem noteikumiem Nr. 17
IESNIEGUMS

(Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai)

Informācija par dzīvojamo māju un iesniedzēju
Iesniegumu iesniedz dzīvojamās mājas
___________________________,Rēzeknē, LV-46____,dzīvokļu īpašnieku kopība / īpašnieks (i). 
(adrese) (atbilstošo pasvītrot) 
 
Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu skaits 
Juridiskai personai (ām) piederošo dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu skaits 
 
Informācija par iesniedzēju un/vai pilnvaroto personu
Iesniedzēja vai pilnvarotās personas vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai) 
Personas kods (fiziskai personai) vai vienotais reģistrācijas numurs (juridiskai personai) 
Deklarētā dzīvesvieta (fiziskai personai) vai Juridiskā adrese (juridiskai personai) 
Korespondences adrese: 
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese: 
 
Izvēlētais būvkomersants un būvdarbu izmaksas
Būvdarbu īstenošanas laiks: 
Izmaksu aprēķins:Iesniedzēja finansējums
(norādīt summu euro un procentos)
Vēlamais pašvaldības līdzfinansējums
(norādīt summu euro un procentos)
Kopā
(norādīt summu euro)
    
Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs procentos:
Izvēlētais būvkomersants (nosaukums, vienotais reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, būvkomersanta reģistrācijas numurs, atbildīgā būvdarbu vadītāja vārds, uzvārds, sertifikāta vai lēmuma numurs, kontaktpersona) 
 
Apliecinājums
Apliecinu, ka aptaujājot _________ (jānorāda skaits) būvkomersantus, saņemti _________ (jānorāda skaits) būvkomersantu piedāvājumi, no kuriem būvdarbu veikšanai ir izvēlēts lētākais piedāvājums.

Apliecinu, ka manis sniegtās ziņas ir patiesas un es esmu iesniedzis/gusi visu līguma noslēgšanai nepieciešamo dokumentu kopijas (pielikumā). Objekta īpašnieka(-ku), pilnvarojumu vai citu izmaiņu gadījumā ziņošu SIA "RĒZEKNES ŪDENS" vienas nedēļas laikā.

Informējam, ka personas datu apstrādes pārzinis ir Rēzeknes pilsētas pašvaldība un SIA "RĒZEKNES ŪDENS". Tiesiskais pamats personas datu apstrādei – datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai un datu apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas. Personas datu apstrādes mērķis ir Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana par dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Jūsu personas datus saņems Rēzeknes pilsētas pašvaldības struktūrvienības, kas nodrošina Rēzeknes pilsētas pašvaldības 13.06.2019. saistošo noteikumu Nr. 17 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām" izpildi. Personas dati tiks glabāti saskaņā ar normatīvajiem aktiem arhīvu jomā. Jūsu personas dati var tikt saņemti no Iedzīvotāju reģistra. Informējam, ka Jums ir tiesības pieprasīt no pārziņiem piekļuvi saviem personas datiem, labot tos vai dzēst, iebilst pret savu personas datu apstrādi, kā arī pārnest savus personas datus. Papildus tam Jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā ar sūdzību, ja uzskatāt, ka notiek nelikumīga Jūsu personas datu apstrāde.

 

Pieteikuma iesniedzējs vai pilnvarotā persona

  
(Juridiskai personai – nosaukums un paraksttiesīgās personas amats, vārds un uzvārds, fiziskai personai – vārds, uzvārds) 
Personas paraksts _____________________________________________
 
Pievienotie dokumentiLapu skaits
1. Pieslēguma izbūves darbu būvprojekta vai Apliecinājuma kartes kopija. 
2. Būvkomersantu piedāvājumi pieslēguma izbūvei. 
3. Izvēlētā būvkomersanta pieslēguma izbūves būvdarbu izmaksu tāme un būvdarbu līgums 
4. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma (protokola) kopija. 
5. Līgums par ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu 
6. (citi dokumenti, norāda iesniedzējs) 

Pieteikuma iesniegšanas datums 20____.gada ____._________

Pieteikuma iesniedzējs vai pilnvarotā persona 
  
(Juridiskai personai – nosaukums un paraksttiesīgās personas amats, vārds un uzvārds, fiziskai personai – vārds, uzvārds) 
Personas paraksts _____________________________________________ 

 

2. pielikums
Rēzeknes pilsētas domes
13.06.2019. saistošajiem noteikumiem Nr. 17
IESNIEGUMS
Informācija par dzīvojamo māju un iesniedzēju
Iesniegumu iesniedz dzīvojamās mājas
_____________________________________________,Rēzeknē, LV-46____,īpašnieks (i). 
(adrese)   
 
Informācija par iesniedzēju un/vai pilnvaroto personu
Iesniedzēja vai pilnvarotās personas vārds, uzvārds (fiziskai personai) 
Personas kods (fiziskai personai) 
Deklarētā dzīvesvieta (fiziskai personai) 
Korespondences adrese: 
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese: 
 
Būvdarbu izmaksas
Būvdarbu īstenošanas laiks: 
Izmaksu aprēķins:Iesniedzēja prognozētās pieslēguma būvmateriālu izmaksas
(norādīt summu euro)
Vēlamais pašvaldības līdzfinansējums pieslēguma būvmateriālu iegādei
(norādīt summu euro)
   
 
Apliecinājums
Ar šo apliecinu, ka manis sniegtās ziņas ir patiesas un es esmu iesniedzis/gusi visu līguma noslēgšanai nepieciešamo dokumentu kopijas (pielikumā). Objekta īpašnieka(-ku), pilnvarojumu vai citu izmaiņu gadījumā ziņošu SIA "RĒZEKNES ŪDENS" vienas nedēļas laikā.

Informējam, ka personas datu apstrādes pārzinis ir Rēzeknes pilsētas pašvaldība un SIA "RĒZEKNES ŪDENS". Tiesiskais pamats personas datu apstrādei – datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai un datu apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas. Personas datu apstrādes mērķis ir Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana par dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Jūsu personas datus saņems Rēzeknes pilsētas pašvaldības struktūrvienības, kas nodrošina Rēzeknes pilsētas pašvaldības 13.06.2019. saistošo noteikumu Nr. 17 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām" izpildi. Personas dati tiks glabāti saskaņā ar normatīvajiem aktiem arhīvu jomā. Jūsu personas dati var tikt saņemti no Iedzīvotāju reģistra. Informējam, ka Jums ir tiesības pieprasīt no pārziņiem piekļuvi saviem personas datiem, labot tos vai dzēst, iebilst pret savu personas datu apstrādi, kā arī pārnest savus personas datus. Papildus tam Jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā ar sūdzību, ja uzskatāt, ka notiek nelikumīga Jūsu personas datu apstrāde.

Pieteikuma iesniedzējs vai pilnvarotā persona 
(vārds, uzvārds) 
Personas paraksts _____________________________________________
 
Pievienotie dokumentiLapu skaits
1. Pieslēguma izbūves darbu būvprojekta vai Apliecinājuma kartes kopija. 
2. Būvkomersantu piedāvājumi pieslēguma izbūvei. 
3. Izvēlētā būvkomersanta pieslēguma izbūves būvdarbu izmaksu tāme un būvdarbu līgums 
4. Līgums par ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu. 
5. (citi dokumenti, norāda iesniedzējs) 

Pieteikuma iesniegšanas datums 20____.gada ____._________

Pieteikuma iesniedzējs vai pilnvarotā persona 
  
  
(vārds, uzvārds) 
Personas paraksts _____________________________________________
Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes 13.06.2019. saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sesto daļu, kas noteic, ka pašvaldība var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un saņemšanas nosacījumus. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā dzīvojamās mājas īpašnieks var pieteikties uz Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, līdzfinansējuma apmēru, piešķiršanas un saņemšanas kārtību.

Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts šādā apmērā:

1) 90 % apmērā, bet ne vairāk kā 2 500,00 euro (divi tūkstoši pieci simti eiro 00 centi), viena Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai un dzīvokļu īpašnieki daudzdzīvokļu dzīvojami mājai, kur kaut viens dzīvokļa īpašnieks atbilst vienam no šādiem kritērijiem:

– personām ar I un II invaliditātes grupu;

– ģimenēm, kurās ir persona ar I un II invaliditātes grupu, kura nekustamajā īpašumā faktiski dzīvo un deklarējusi dzīvesvietu;

– daudzbērnu ģimenēm;

– maznodrošinātām un trūcīgam ģimenēm.

2) 20 % apmērā, bet ne vairāk kā 800,00 euro (astoņi simti eiro 00 centi), viena Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai:

– nekustamā īpašuma īpašniekiem;

– dzīvokļu īpašnieku kopībai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pieslēgšanai, pamatojoties uz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu.

2. Projekta nepieciešamības pamatojumsViena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas organizēšana savā administratīvajā teritorijā, pašvaldības līdzfinansējums sekmēs dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, tādējādi veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPašvaldības budžetā kārtējam gadam tiek iekļauti finanšu līdzekļi līdzfinansējumam atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām, proti;

2019. gadā – 30 000 euro.

Kopā Rēzeknē ap 200 mājām – 160 000 euro.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāProjekts uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmRēzeknes pilsētas pašvaldības izveidota komisija, kas izvērtē pieteikumus par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamās mājas īpašniekam pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai izbūvei. Gala lēmumu pieņem Rēzeknes pilsētas dome.

Pamatojoties uz Finanšu ministrijas 08.04.2019. vēstuli Nr. 7-4/18/1625, saistošie noteikumi ir saskaņoti ar FM atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likumam 9. panta pirmās daļas 1. punktam.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSaistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs
20.06.2019