Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr. 423

Rīgā 2017. gada 10. augustā (prot. Nr. 38 76. §)

Par valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" akciju pārdošanas nosacījumiem

Apstiprināt šādus valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto 20 000 000 akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" akciju pārdošanas nosacījumus:

1. Pārdot visas 20 000 000 Latvijas valstij piederošās akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" akcijas saskaņā ar Vitol Netherlands B.V. parakstītā "Akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma prospekta" nosacījumiem akciju obligātajā atpirkšanas piedāvājumā, kam noteiktā kārtībā saņemta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas piekrišana, un atbilstoši oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" 2017. gada 17. jūlijā publiskotajam paziņojumam par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

2. Noteikt, ka pārdodamo akciju vērtība ir 0,71 euro par vienu akciju atbilstoši Vitol Netherlands B.V. izteiktajam akciju atpirkšanas piedāvājumam.

3. Saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 143. panta pirmo un trešo daļu un 144. pantu valsts akciju sabiedrībai "Privatizācijas aģentūra" pēc pārdošanas iegūtos līdzekļus ieskaitīt valsts pensiju speciālajā budžetā, izņemot normatīvos atskaitījumus valsts akciju sabiedrībai "Privatizācijas aģentūra" atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 1. decembra noteikumu Nr. 680 "Kārtība, kādā Privatizācijas aģentūrai veicami atskaitījumi par valsts īpašuma privatizāciju, valsts kapitāla daļu atsavināšanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, kā arī izveidojams un izlietojams rezerves fonds un veicami maksājumi valsts budžetā" 15. punktā noteiktajam apmēram.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Ministru prezidenta biedrs,
ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens

10.08.2017