Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr. 766

Rīgā 2015. gada 22. decembrī (prot. Nr. 68 22. §)
Noteikumi par valsts nodevu par aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, aizsargāta cilmes vietas nosaukuma un garantētas tradicionālās īpatnības pieteikuma reģistrāciju, iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu un specifikācijas grozījuma reģistrāciju, kā arī valsts nodevas samaksas kārtību
Izdoti saskaņā ar
Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4. panta piecpadsmito daļu

1. Noteikumi nosaka valsts nodevas apmēru par aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, aizsargāta cilmes vietas nosaukuma un garantētas tradicionālās īpatnības pieteikuma reģistrāciju, iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu un specifikācijas grozījuma reģistrāciju, kā arī valsts nodevas samaksas kārtību.

2. Valsts nodevas apmērs ir šāds:

2.1. par aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, aizsargāta cilmes vietas nosaukuma un garantētas tradicionālās īpatnības pieteikuma reģistrāciju – 18,50 euro;

2.2. par iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu – 14,23 euro;

2.3. par specifikācijas grozījuma reģistrāciju – 14,23 euro.

3. Valsts nodevu maksā pirms aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, aizsargāta cilmes vietas nosaukuma un garantētas tradicionālās īpatnības pieteikuma reģistrācijas vai iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanas un specifikācijas grozījuma reģistrācijas.

4. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

5. Persona iesniedz Pārtikas un veterinārajā dienestā iesniegumu par aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, aizsargāta cilmes vietas nosaukuma vai garantētas tradicionālās īpatnības pieteikuma reģistrāciju, iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu vai specifikācijas grozījuma reģistrāciju. Iesniegumā norāda šādu informāciju:

5.1. juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds;

5.2. nodokļu maksātāja reģistrācijas kods vai personas kods;

5.3. maksājuma datums.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2010. gada 2. februāra noteikumus Nr. 101 "Noteikumi par valsts nodevu par ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrāciju, iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu un ģeogrāfiskās izcelsmes norādes grozījuma reģistrāciju, kā arī valsts nodevas samaksas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 21., 148. nr.; 2013, 174. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs
29.12.2015