Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 719

Rīgā 2015. gada 15. decembrī (prot. Nr. 67 34. §)
Kārtība, kādā persona, kas kārto reģistrācijas vai pēcreģistrācijas procedūras, iesniedz dokumentus Patentu valdē

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā persona, kas kārto rūpnieciskā īpašuma objektu reģistrācijas vai pēcreģistrācijas procedūras, iesniedz dokumentus Patentu valdē.

2. Ja dokuments iesniegts elektroniski bez droša elektroniskā paraksta vai pa faksu, par dokumenta iesniegšanas dienu uzskata atvasinājuma saņemšanas dienu, ja persona dokumenta oriģinālu Patentu valdē iesniedz mēneša laikā (izņemot patenta pieteikumu, kura oriģināls Patentu valdē iesniedzams 14 dienu laikā). Ja dokumenta oriģinālu iesniedz pēc noteiktā termiņa, par dokumenta iesniegšanas dienu uzskata oriģināla saņemšanas dienu.

3. Ja dokuments iesniegts elektroniski bez droša elektroniskā paraksta vai pa faksu, persona var neiesniegt Patentu valdē dokumenta oriģinālu, ja:

3.1. dokuments attiecas uz lingvistisku, transkripcijas vai acīmredzamu kļūdu labojumu pieteikumā, citā iesniegumā vai dokumenta tulkojumā;

3.2. dokumentu iesniedz pēc Patentu valdes pieprasījuma par pieteikuma vai iesnieguma grozījumiem, precizējumiem vai labojumiem, ja informācija nepaplašina un nerada jaunas tiesības un par šādu grozījumu vai labojumu izdarīšanu nav noteikta maksa;

3.3. paziņo izmaiņas saziņas adresē;

3.4. attiecīgo informāciju var pārbaudīt vispārpieejamās datubāzēs vai tīmekļvietnēs.

4. Iesniedzot izdrukas no vispārpieejamām datubāzēm vai tīmekļvietnēm, iesniedzējs norāda to izguves laiku un vietu. Fotoattēliem un citiem ar tehnisko līdzekļu palīdzību veiktiem ierakstiem norāda to rašanās laiku, vietu un citas ziņas, kam var būt nozīme attiecīgajā procedūrā.

5. Noteikumi stājas spēkā 2016. gada 1. janvārī.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs
01.01.2016