Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr. 525

Rīgā 2015. gada 15. septembrī (prot. Nr. 47 4. §)
Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu un darbinieku dienesta apliecību
Izdoti saskaņā ar likuma
"Par Valsts ieņēmumu dienestu"
25. panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – iestāde) ierēdņu un darbinieku (turpmāk – darbinieks) dienesta apliecības aprakstu un paraugu (pielikums).

2. Dienesta apliecība ir plastikāta (polivinilhlorīda (PVC)) daudzslāņu laminēta karte (izmērs – 54 x 86 mm) ar noapaļotiem stūriem un tajā iestrādātiem pretviltošanas elementiem.

3. Dienesta apliecības priekšpusē (aversā) rakstu veido smalkas vektora līnijas zilā krāsā. Dienesta apliecības apakšējā daļā uz svītras, kas iekrāsota Latvijas īrisa zilajā krāsā, mikrotekstā četrpadsmit reizes atkārtojas uzraksts "Valsts ieņēmumu dienests". Dienesta apliecības fona apdruka integrēta fona attēlā, izmantojot vektoru līnijas, un fona apdrukā integrēts ultravioletajā gaismā redzams papildinātais mazais valsts ģerbonis.

4. Dienesta apliecības priekšpusē (aversā) ir šāda informācija:

4.1. iestādes nosaukums latviešu valodā "Valsts ieņēmumu dienests";

4.2. ziņas par dienesta apliecības lietotāju:

4.2.1. vārds;

4.2.2. uzvārds;

4.2.3. amata nosaukums;

4.2.4. dienesta pakāpe;

4.2.5. fotogrāfija;

4.3. dienesta apliecības izdošanas datums;

4.4. dienesta apliecības derīguma termiņa beigu datums;

4.5. dienesta apliecības numurs.

5. Dienesta apliecības otras puses (reversa) fons ir baltā krāsā. Dienesta apliecības fonā redzams papildinātais mazais valsts ģerbonis un apaļa optiski mainīga metalizēta hologramma divās dimensijās.

6. Dienesta apliecības otrā pusē (reversā) ir šāda informācija:

6.1. iestādes nosaukums latviešu un angļu valodā "Valsts ieņēmumu dienests"/"State Revenue Service of the Republic of Latvia";

6.2. dienesta apliecības priekšpusē (aversā) 1., 2., 3., 4., 5., 6. un 7. punktā minētās informācijas atšifrējums latviešu un angļu valodā;

6.3. dienesta apliecības lietošanas informatīvais teksts "Apliecība ir iestādes īpašums. Problēmu vai atrašanas gadījumā apliecību lūdzam nodot ...... /norādīta adrese un tālruņa numurs/".

7. Dienesta apliecības, kas izsniegtas Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem pirms šo noteikumu stāšanās spēkā, ir derīgas vienu gadu no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008. gada 16. decembra noteikumus Nr. 1019 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu un darbinieku dienesta apliecību" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 198. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Finanšu ministrs Jānis Reirs
Pielikums
Ministru kabineta
2015. gada 15. septembra
noteikumiem Nr. 525
Valsts ieņēmumu dienesta darbinieka dienesta apliecības paraugs

1. Dienesta apliecības priekšpuse (averss)

2. Dienesta apliecības otra puse (reverss)

Finanšu ministrs Jānis Reirs
29.09.2015