Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2019. gada 17. septembra noteikumus Nr. 437 "Ieroču un munīcijas kolekciju noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.348

Rīgā 2015.gada 30.jūnijā (prot. Nr.30 13.§)
Kārtība, kādā Valsts policija veido valsts nozīmes ieroču kolekciju, ložu un čaulu kontrolkolekciju un ieroču un munīcijas paraugu kolekciju
Izdoti saskaņā ar Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma
29.panta pirmo daļu un 48.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts policija dienesta lietošanai:

1.1. veido ieroču kolekciju salīdzinošās izpētes vajadzībām, apkopojot tajā iegādātus, dāvinātus, konfiscētus un atsavinātus ieročus, ieskaitot pašizgatavotus, nelikumīgi pārveidotus vai aizliegtus ieročus (turpmāk – ieroču kolekcija);

1.2. veido to Latvijā reģistrēto vītņstobra šaujamieroču (izņemot Nacionālo bruņoto spēku šaujamieročus) ložu un čaulu kontrolkolekciju, kuru kalibrs nav lielāks par 12,7 milimetriem (0,5 collām) (turpmāk – ložu un čaulu kontrolkolekcija), kā arī ložu un čaulu kontrolkolekcijas glabāšanas kārtību;

1.3. var veidot Latvijā klasificēto šaujamieroču un munīcijas (izņemot Nacionālo bruņoto spēku šaujamieročus un munīciju) paraugu kolekciju (turpmāk – ieroču un munīcijas paraugu kolekcija).

2. Ieročus, munīciju, lodes un čaulas šo noteikumu 1. punktā minētajās kolekcijās iekļauj ar Valsts policijas lēmumu.

3. Pēc kontrolšāviena izdarīšanas no katra vītņstobra šaujamieroča iegūtās lodes un čaulas ievieto un glabā atsevišķā iesaiņojumā, uz kura norādīta šaujamieroča marka, modelis, numurs un kontrolšāviena datums.

4. Lodes un čaulas grupē pēc šaujamieroču veida, modeļa un kalibra.

5. Ložu un čaulu kontrolkolekcijā iekļautās lodes un čaulas, kas iegūtas pēc kontrolšāviena izdarīšanas, Valsts policija glabā līdz atkārtotam kontrolšāvienam ar attiecīgo vītņstobra šaujamieroci. Pēc atkārtota kontrolšāviena izdarīšanas iznīcina lodes un čaulas, kas iegūtas pēc iepriekšējā kontrolšāviena izdarīšanas.

6. Ložu un čaulu kontrolkolekciju glabā atsevišķās, izolētās, ugunsdrošības noteikumiem atbilstošās, ar apsardzes un ugunsdzēsības signalizācijas iekārtu aprīkotās telpās. Telpas (tai skaitā sienas, griestus, grīdu, durvis un logus) nodrošina pret nepiederošu personu neatļautu iekļūšanu.

7. Valsts un pašvaldības iestāžu īpašumā (valdījumā) esošo šaujamieroču lodes un čaulas glabā atsevišķi no privātpersonu šaujamieroču lodēm un čaulām.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2012. gada 24. janvāra noteikumus Nr. 76 "Kārtība, kādā Valsts policija veido valsts nozīmes ieroču un munīcijas kolekcijas un ložu un čaulu kontrolkolekciju" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 20. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
03.07.2015