Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 11.03.2017. - 31.08.2023. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.155

Rīgā 2011.gada 13.decembrī (prot. Nr.73, 1.§)
Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas
14.punkta f) apakšpunktu un Autopārvadājumu likuma 35.panta pirmo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka maksas par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem (turpmāk – maksa par licences izsniegšanu) Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā apmēru, kā arī maksāšanas kārtību.

2. Maksu par licences izsniegšanu veido pastāvīgā daļa un mainīgā daļa:

2.1. maksas par licences izsniegšanu pastāvīgā daļa par visu speciālās atļaujas (licences) darbības laiku ir 1,42 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis);

2.2. maksas par licences izsniegšanu mainīgā daļa par katru pārvadātāja pasažieru komercpārvadāšanai izmantojamo transportlīdzekli, par kuru Rīgas domes Satiksmes departaments ir pieņēmis lēmumu par licences kartītes piešķiršanu, ir:

2.2.1. 17,07 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis) mēnesī, ja pārvadātājs saņem licences kartīti uz laika periodu, kurš ir īsāks par 3 mēnešiem;

2.2.2. 14,23 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis) mēnesī, ja pārvadātājs saņem licences kartīti uz 3 vai vairāk mēnešiem.

(Grozīts ar Rīgas domes 24.09.2013. saistošajiem noteikumiem Nr.35; Rīgas domes 14.02.2017. saistošajiem noteikumiem Nr. 246)

2.1 Maksas par licences izsniegšanu mainīgo daļu pārvadātājs maksā par laika periodu, kas nav īsāks par mēnesi, izņemot gadījumus, kad šo laika periodu ierobežo pārvadātājam izsniegtās speciālās atļaujas (licences) darbības termiņš vai Rīgas domes Satiksmes departamenta lēmumā par licences kartītes piešķiršanu norādītais termiņš, uz kuru konkrētajam transportlīdzeklim ir piešķirta licences kartīte.

(Rīgas domes 14.02.2017. saistošo noteikumu Nr. 246 redakcijā)

3. Par speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem dublikāta izsniegšanu pārvadātājs maksā 0,71 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis), par licences kartītes dublikāta izsniegšanu pārvadātājs maksā 7,11 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis).

(Grozīts ar Rīgas domes 24.09.2013. saistošajiem noteikumiem Nr.35)

3.1 Ja ir notikušas izmaiņas pārvadātāja rekvizītos (pārvadātāja nosaukuma, komercdarbības formas, pārvadātāja juridiskās adreses maiņa), par speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem izsniegšanu pārvadātājs maksā 0,71 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis).

(Rīgas domes 14.02.2017. saistošo noteikumu Nr. 246 redakcijā)

4. (Svītrots ar Rīgas domes 14.02.2017. saistošajiem noteikumiem Nr. 246)

5. Ja speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem vai licences kartītes darbība tiek apturēta vai anulēta, maksa par licences izsniegšanu pārvadātajam netiek atmaksāta.

6. Maksa par licences izsniegšanu iemaksājama Rīgas domes Satiksmes departamenta pamatbudžeta kontā un izlietojama Rīgas domes Satiksmes departamenta darbības nodrošināšanai.

7. Dokuments, kas apliecina maksas par licences izsniegšanu samaksu, pārvadātājam jāiesniedz Rīgas domes Satiksmes departamentā:

7.1. par maksas par licences izsniegšanu pastāvīgo daļu – pirms speciālās atļaujas (licences) saņemšanas;

7.2. par maksas par licences izsniegšanu mainīgo daļu – kopā ar pieteikumu licences kartītes izsniegšanai.

(Grozīts ar Rīgas domes 14.02.2017. saistošajiem noteikumiem Nr. 246)

8. Ar šiem saistošajiem noteikumiem noteiktā maksa par licences izsniegšanu nav piemērojama attiecībā uz speciālajām atļaujām (licencēm) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem vai licences kartītēm, par kuru piešķiršanu Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas lēmums ir pieņemts pirms šo saistošo noteikumu stāšanās spēkā.

9. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs
11.03.2017